Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτομαι να ξεκινήσω την παραπάνω πιστοποίηση για να κυνηγήσω θέσεις Financial Analyst.

Μήπως έχει ασχοληθεί κανείς με το συγκεκριμένο ?

Από τα free courses που εχει, μου φάνηκε καλά δομημένο, αλλά από την άλλη δεν βρήκα αγγελίες που να το έχουν σαν requirement...

Το κόστος είναι περίπου 500$ . Αξίζει?

Δημοσ.

απόφοιτος ΟΔΕ, θέση ως junior Financial Analyst, δεν εχω προϋπηρεσία στο αντικείμενο. Κάνω παράλληλα το ACCA αλλά το auditing δεν με ενδιαφέρει, το finance με ενδιαφέρει :)

Δημοσ.

Αγγελιες με προυποθεση το FMVA δε θα βρεις, καθως δεν ανηκει στα βαρια χαρτια τυπου CFA, ACA κλπ, που εχουν πολυ μεγαλυτερο φασμα υλικου και παιρνουν περισσοτερο χρονο να αποκτησεις. Το FMVA δεν ειναι chartered πιστοποιηση αλλα ενα course που σκοπο εχει να σου δωσει ουσιαστικες γνωσεις πανω στο αντικειμενο.

Επισης, το γνωστικο αντικειμενο που καλυπτει (financial modelling για M&A, IPO, LBO κλπ) εχει ιδιαιτερο αντικτυπο στην Ελλαδα? Γιατι οι θεσεις στο investment banking και private equity απο οτι φανταζομαι πρεπει να ειναι μετρημενες στα δαχτυλα, και για να τις χτυπησεις χρειαζονται περισσοτερα απο μια πιστοποιηση (ουτε το CFA θα εκανε μεγαλη διαφορα για να καταλαβεις).

Αν το θελεις για τις γνωσεις τοτε καν'το, θα μαθεις πολλα και χρησιμα πραγματα πανω στο αντικειμενο, αλλα μην περιμενεις να δωσει ιδιαιτερο βαρος στο CV. 

• Thanks 2
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Η αλήθεια είναι ότι ψάχνω περισσότερο κάτι που θα με βοηθήσει να έχω περισσότερες πιθανότητες στο κυνήγι μίας θέσης στο finance / risk παρά πρακτικές γνώσεις που δεν θα εκτιμηθούν. Παρόλα αυτά και το ACCA είναι συνώνυμο του audit και κάθε φορά πρέπει να εξηγώ γιατί επέλεξα το ACCA ενώ δεν με ενδιαφέρει το audit ! Θέλω να πω ότι και για θέσεις που δεν περιλαμβάνουν audit ίσως και το ACCA να μην προσδίδει αξία....

Δημοσ.

Ναι, το ACCA δεν εχει και πολυ νοημα να το κανεις αν ξερεις οτι δε θελεις audit η εστω λογιστικη γενικα. Αν πηρες την αποφαση να το ξεκινησεις μονος σου, γιατι οχι CFA αν ξερεις οτι θελεις finance? Απο την αλλη σκεψου το κοστος/οφελος του να κανεις οποιαδηποτε τετοια πιστοποιηση μονος σου, χωρις να στην σπονσοραρει η εστω ζητησει καποια εταιρια για την οποια ηδη δουλευεις. Απο μονη της, χωρις την αντιστοιχη προυπηρεσια, καμια πιστοποιηση δεν θα κανει την τεραστια διαφορα στο βιογραφικο σου. 

Θα σου προτεινα να παρεις σβαρνα οτι entry level ρολο βλεπεις που σε ενδιαφερει - ξεκινα απο Big 4, που εχουν πολλες μη-audit θεσεις και λογικα θα βρεις κατι που να σου αρεσει, και θα εκτιμησουν οτι εχεις ξεκινησει το ACCA απο μονος σου. 

Ειναι χιλιοειπωμενο και γνωστο, αλλα η προυπηρεσια ειναι πραγματικα το α και το ω κι αυτο που θα μετρησει περισσοτερο στο τελος, οποτε θα επικεντρωνομουν σε αυτο. 

• Thanks 1
Δημοσ.

έχω στείλει αμέτρητες φορές τα τελευταία χρόνια, μοιάζει σαν να υπάρχει ένα ανώτατο όριο ηλικίας στις Μπιγκ 4 που πλέον έχω ξεπεράσει. Επομένως, ούτε εκεί υπάρχει η επιλογή δυστυχώς.

Δημοσ.

Καλημέρα. Έχω δει ότι η πιστοποίηση που ανέφερες παίζει πολύ τελευταία στο LinkedIn αλλά όπως ανέφεραν και άλλοι εδώ μέσα είναι περισσότερο relevant για corporate finance & investment banking. To risk - τουλάχιστον το κομμάτι του financial risk - είναι διαφορετικός τομέας και δεν ξέρω κατά πόσο καλύπτεται από το συγκεκριμένο course. Αν ενδιαφέρεσαι για Credit Risk, θα πρότεινα να κατεβάσεις κανένα βιβλίο ή να διαβάσεις online τί παίζει με Basel IV, IRB model, capital requirements etc

• Thanks 1
  • 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έκανα εγγραφή μόνο για να σου απαντήσω.

Φίλε κοιτα, ήμουν 7 χρόνια σε big4, στο Audit και πριν 6 μήνες έφυγα στο Level Manager και μεταπήδησα σε μια εταιρεία στο Consolidation τμήμα. 

A) Nα ξέρεις Έλεγχος και ειδικά σε big 4 είναι πάρα μα πάρα πολυ καλη προυπηρεσία. Με την εμπειρία που έχω και όσοι έχουν παρόμοιο βιογραφικό, πιάνουν μετέπετια στηνα αγορά και σε θέσεις στο Planning Και Budgeting Κομματι των εταιρειών όχι μόνο στο preparation των οικονομικών... Πάνω από τους μισούς analysts είναι από πρωην ελεγκτες..και πίστεψε με αναμεσα σε analyst vs  analyst πρωην ελεκτής (και οι 2 με τα ιδια χρονια εμπειριας), ο πρώην ελεγκτής ειναι πολύ πιο δυνατός..

Β) Το ACCA δεν αφορά μόνο έλεγχο οπότε οποιοσδήποτε ειναι στο Finance του δίνει πολλούς πόντους...

Γ) Εχω το ACA, και ξεκίνησα πριν κανα μήνα το FMVA..οκ λόγω της εμπειρίας μου και του ΑCA πολλά κομματια τα ξέρω αλλα έχω να πω ότι ειναι πάρα πολύ καλο! Όντως δεν το ξέρει η αγορά αλλα θα το μάθει σιγα σιγα...

• Thanks 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Pavlos90 είπε

Καλησπέρα,

Έκανα εγγραφή μόνο για να σου απαντήσω.

Φίλε κοιτα, ήμουν 7 χρόνια σε big4, στο Audit και πριν 6 μήνες έφυγα στο Level Manager και μεταπήδησα σε μια εταιρεία στο Consolidation τμήμα. 

A) Nα ξέρεις Έλεγχος και ειδικά σε big 4 είναι πάρα μα πάρα πολυ καλη προυπηρεσία. Με την εμπειρία που έχω και όσοι έχουν παρόμοιο βιογραφικό, πιάνουν μετέπετια στηνα αγορά και σε θέσεις στο Planning Και Budgeting Κομματι των εταιρειών όχι μόνο στο preparation των οικονομικών... Πάνω από τους μισούς analysts είναι από πρωην ελεγκτες..και πίστεψε με αναμεσα σε analyst vs  analyst πρωην ελεκτής (και οι 2 με τα ιδια χρονια εμπειριας), ο πρώην ελεγκτής ειναι πολύ πιο δυνατός..

Β) Το ACCA δεν αφορά μόνο έλεγχο οπότε οποιοσδήποτε ειναι στο Finance του δίνει πολλούς πόντους...

Γ) Εχω το ACA, και ξεκίνησα πριν κανα μήνα το FMVA..οκ λόγω της εμπειρίας μου και του ΑCA πολλά κομματια τα ξέρω αλλα έχω να πω ότι ειναι πάρα πολύ καλο! Όντως δεν το ξέρει η αγορά αλλα θα το μάθει σιγα σιγα...

Ευχαριστώ για τον κόπο που έκανες! Ισχύει και το γνωρίζω αυτό που λες, η προυπηρεσία σε big4 νομίζω είναι μεγαλύτερο + απ' την κατοχή του ACCA.
Τώρα αν για να μπεις σε μια εκ των big4 σε τέτοιες θέσεις ειναι απαραίτητο το ACCA , εκει ναι, πιστεύω ότι είναι , ειδικά για κάποιον που δεν έχει ΜΟ πτυχίου 8,5+
Εγώ δυστυχώς το δοκίμασα το ACCA και αποφασίσαμε απο κοινού να χαράξουμε διαφορετικές πορείες :Ρ
Γενικά η γνώμη μου επ'αυτού ειναι ότι αν δεν απασχολείσαι σε παρόμοιο αντικείμενο και κάνεις κάτι τελείως διαφορετικό στην καθημερινότητα τους, είναι αρκετά δυσκολο να ακολουθήσεις

Το FMVA δεν το ξεκίνησα ποτέ γιατί σε κάποιες συνεντευξεις που το ανέφερα, λέγοντας και καλά ότι το έχω ξεκινήσει, δεν το γνώριζε κανείς, επομένως θεώρησα ότι είναι μάταιο να σπαταλήσω ένα σημαντικό ποσό σε κάτι χωρις αναγνωρησιμότητα. Βέβαια αυτό ο καθένας το ζυγίζει δαιφορετικά, το υλικό ήταν αρκετά ενδιαφέρον απλά εγώ αναζητούσα κάτι που θα μου έδινε ένα προβάδισμα στη διεκδίκηση κάποιας θέσης :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...