Προς το περιεχόμενο

Compaq recovery discs on vmware workstation ?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας παιδια βρηκα κατι cds απο recovery για κατι παλιους υπολογιστες που ειχα της Compaq θα ηθελα να ρωτησω κατι αν γνωριζεται φυσικα ειτε απο εδω ειτε απο ξενα φορουμσ. Μπορω να τα τρεξω ως εικονικο μηχανημα φανταστικο δηλαδη στο vmware workstation με καποιο τροπο ;
Να φαινεται πως ειναι αυτο το μηχανημα ως φαντασμα εικονικο με καταλαβατε τι θελω να κανω ακριβως ;

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, thelos257 είπε

Καλησπερα σας παιδια βρηκα κατι cds απο recovery για κατι παλιους υπολογιστες που ειχα της Compaq θα ηθελα να ρωτησω κατι αν γνωριζεται φυσικα ειτε απο εδω ειτε απο ξενα φορουμσ. Μπορω να τα τρεξω ως εικονικο μηχανημα φανταστικο δηλαδη στο vmware workstation με καποιο τροπο ;
Να φαινεται πως ειναι αυτο το μηχανημα ως φαντασμα εικονικο με καταλαβατε τι θελω να κανω ακριβως ;

Ναι. Ορίζεις μια νέα μηχανή ως εικονική, με χαρακτηριστικά που πλησιάζουν το συγκεκριμένο hardware, και προχωράς σε εγκατάσταση εκεί.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, snbblp είπε

Ναι. Ορίζεις μια νέα μηχανή ως εικονική, με χαρακτηριστικά που πλησιάζουν το συγκεκριμένο hardware, και προχωράς σε εγκατάσταση εκεί.

Καλησπερα πως το οριζω αυτο δηλ που θα μπορουν να πλησιασουν το συγκεκριμενο μηχανημα δεν πολυ καταλαβα.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, thelos257 είπε

Καλησπερα πως το οριζω αυτο δηλ που θα μπορουν να πλησιασουν το συγκεκριμενο μηχανημα δεν πολυ καταλαβα.

Αριθμός CPU, μέγεθος RAM κλπ.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, snbblp είπε

Αριθμός CPU, μέγεθος RAM κλπ.

το εβαλα τιποτα τζιφος. Κατι αλλο ;
Επισης πως μπορω να το κανω το ονομα της μηχανης να ειναι virtual;

Δημοσ.

808482508_Windows2000Professional-2021-01-02-20-36-45.png.52c245e4a9737a4fdb37069c6a335d29.png

Αυτο μου εμφανιζει. Καπου ειδα στο ιντερνετ οτι με το vmware μπορεις να ξεγελασεις με καποιο τροπο κωδικα το cd rom (iso) και να γινει κανονικα η εγκατασταση του αλλα δεν ξερω πως.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, thelos257 είπε

808482508_Windows2000Professional-2021-01-02-20-36-45.png.52c245e4a9737a4fdb37069c6a335d29.png

Αυτο μου εμφανιζει. Καπου ειδα στο ιντερνετ οτι με το vmware μπορεις να ξεγελασεις με καποιο τροπο κωδικα το cd rom (iso) και να γινει κανονικα η εγκατασταση του αλλα δεν ξερω πως.

Συνήθως αυτά τα cd διάβαζαν πληροφορίες αποθηκευμένες στο ΒIOS των υπολογιστών, τύπου aset tag, προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι το μηχάνημα ήταν του κατασκευαστή και όχι κάποιο no name.

Δεν νομίζω ότι θα βγάλεις άκρη με vmware και πιθανότατα δεν αξίζει τον κόπο και χρόνο να ασχοληθείς.

Δημοσ.

Συμφωνώ με τον dpolal. Αν προσπαθεί να διαβάσει ROM ή NVRAM θα δυσκολευτείς χωρίς να αξίζει τόσο κόπο.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, dpolal είπε

Συνήθως αυτά τα cd διάβαζαν πληροφορίες αποθηκευμένες στο ΒIOS των υπολογιστών, τύπου aset tag, προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι το μηχάνημα ήταν του κατασκευαστή και όχι κάποιο no name.

Δεν νομίζω ότι θα βγάλεις άκρη με vmware και πιθανότατα δεν αξίζει τον κόπο και χρόνο να ασχοληθείς.

Καλημερα φιλε μου ναι ομως περιεχουν λειτουργικο συστημα μεσα τους ολοκληρο πως γινεται αυτο που λες να μην τρεχει και σε καποια μηχανη vmware ;
Δεν υπαρχει καποιο tips hack ετσι ωστε να ξεγελαστει το cd rom (iso) και να διαβαζει οτι δηθεν ειναι αυτο το μηχανημα που θα γινει η εγκατασταση ;

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, thelos257 είπε

Καλημερα φιλε μου ναι ομως περιεχουν λειτουργικο συστημα μεσα τους ολοκληρο πως γινεται αυτο που λες να μην τρεχει και σε καποια μηχανη vmware ;
Δεν υπαρχει καποιο tips hack ετσι ωστε να ξεγελαστει το cd rom (iso) και να διαβαζει οτι δηθεν ειναι αυτο το μηχανημα που θα γινει η εγκατασταση ;

Καλημέρα.
Γίνεται διότι τo executable που ξεκίναγε την εγκατάσταση ήταν του κατασκευαστή του υπολογιστή οπότε η πρώτη δουλειά που έκανε πριν εκτελέσει το install του λειτoυργικού συστήματος ήταν να ελέγξει αν το h/w του μηχανήματος είναι συμβατό αντλώντας την πληροφορία από το BIOS.
Τις περισσότερες φορές δε, εκτός από το καθαρό λειτουργικό, τα cd αυτά περιείχαν και έναν αριθμό από επιπλέον εφαρμογές που εγκαθιστούσαν όπως γίνεται και με τα laptop όταν έρχονται προφορτωμένα από το εργοστάσιο.

Tα vm δημιουργούν συνήθως ένα υποτυπώδες BIOS με πληροφορίες για εικονικό h/w προκειμένου να μπορέσει να εκκινήσει το λειτουργικό και να ξέρει τί ακριβώς περιλαμβάνει ο εικονικός υπολογιστής.
Τουλάχιστον στο Oracle VirtualBox που χρησιμοποιώ εγώ δεν φαίνεται να μπορείς να ορίσεις κάπου έξτρα πληροφορία μεταμφιέζοντας έτσι το vm σε κάποιο branded υπολογιστή.
Δεν γνωρίζω αν μπορείς να παίξεις με κάτι τέτοιο σε άλλα vm.

• Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, thelos257 είπε

Γιατί θέλεις κάτι τέτοιο; Δεν έχεις να κερδίσεις από ένα τέτοιο recovery κάτι περισσότερο απ' ότι αν κάνεις κανονική εγκατάσταση του λειτουργικού και κατεβάσεις από το site της hp τους drivers και το software για το σύστημα.

Επίσης δεν πρόκειται να καταφέρεις τίποτα αε το recovery γιατί θα στήσει drivers για τις συσκευές του συστήματος για το οποίο δημιουργήθηκε, οπότε και να καταφέρεις με κάποιον τρόπο να ολοκληρώσεις το recovery, δεν πρόκειται να μπουτάρει σωστά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...