Andyk0555 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Καλησπέρα παιδιά και καλή χρονιά. Μετά από 8 χρόνια χρήσης ενός macbook pro 15αρι του 2012, αποφάσισα πως ήρθε η ώρα να πάρω καινούριο καθώς το μηχάνημα άρχισε να κωλυσιεργεί και γενικώς να τα φτύνει... Βρήκα χθες ετοιμοπαράδοτο ένα macbook pro 13άρι με m1, 16gb ra, 1tb ssd και το τσίμπησα. Είχα συνηθίσει την 15άρα οθόνη και αυτή μου φαίνεται μικρή. Σκέφτηκα λοιπόν να αγοράσω μια εξωτερική οθόνη. Σκέφτηκα να είμαι λίγο future-proof και να πάρω μια 4κ αντί μιας 1440p Μπάτζετ μέχρι 400-450 ευρώ για 27άρα ή 32άρα. Οι τιμές σε 32άρα 4κ ξεφεύγουν από το μπάτζετ μου. Γλυκο κοιτάζω την https://www.skroutz.gr/s/18078582/LG-27UL500-W-27.html καθώς είναι φθηνή επιλογή με καλές κριτικές. Να φανταστώ θα χρειαστώ και κάποιον αντάπτορα καθώς τα πορτς του λάπτοπ περιορίζονται σε μόλις 2 usb-c. Γνώμες? Έχετε κάποια άλλη υπόψιν σας? Καλά κάνω και κοιτάζω 4κ? Δεν είμαι gamer, η χρήση είναι για browsing, ταινίες κτλ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsofras Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Που το πετύχες βρε θηρίο το 16αρι Καλορίζικο και συγνώμη για το off topic απλά με ενδιαφέρει και εμένα η ερώτηση σου Απλά κοίτα να είναι usb c για να φορτίζει ταυτόχρονα και το macbook και επειδή θα σου τρώει την μία θύρα να έχει usb hub η οθόνη για να συνδέεις εκεί τις υπόλοιπες συσκευές σου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Andyk0555 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Στην isystem το πέτυχα. Βάζει κάποια BTO macbooks αλλά πρέπει να το κοιτάς συχνά. Τελικά πήρα την LG 27UL500-W. Συνδέω το macbook με το καλώδιο hdmi που είχε το μόνιτορ και έχω και το dongle της apple 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
laxanoulis Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2021 Στις 13/1/2021 στις 4:02 ΜΜ, Andyk0555 είπε Στην isystem το πέτυχα. Βάζει κάποια BTO macbooks αλλά πρέπει να το κοιτάς συχνά. Τελικά πήρα την LG 27UL500-W. Συνδέω το macbook με το καλώδιο hdmi που είχε το μόνιτορ και έχω και το dongle της apple Πώς σου φαίνεται μέχρι τώρα η οθόνη? Σκέφτομαι καιρό τώρα να την πάρω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Andyk0555 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Μια χαρά η οθόνη. Για τα λεφτά της είναι πολύ τίμια επιλογή. Το μόνο αρνητικό είναι ότι δεν έχει ηχεία αν και αναμενόμενο για την κατηγορία της. Την έχω συνδεμένη με το καλώδιο hdmi που είχε η συσκευασία. Παίζει στα 4κ 60. Μερικές φορές μόλις την ξυπνάω απο sleep mode κάνει κάτι τρελά με τα χρώματά της και πρέπει να ανοιγοκλείσω το lid του macbook για να επανέλθει. Αυτό μάλλον είναι θέμα software του macbook και όχι της οθόνης. Γενικά όμως είμαι πολύ ευχαριστημένος. Σχέση απόδοσης/τιμής είναι σούπερ. Ωραία χρώματα, φοβερή σε ταινίες. Επίσης κάπου διάβασα ότι ενώ στις προδιαγραφές αναφέρεται ότι έχει display port 1.4, στην πραγματικότητα είναι DP 1.3 που φτάνει μέχρι 4κ 30fps αν δεν κάνω λάθος. Οπότε το HDMI είναι μονόδρομος. Προσωπικά μου αρέσει αισθητικά και η άσπρη επιφάνεια που έχει από πίσω Νομίζω σε 27άρα 4k hdr @60fps σε τέτοια τιμή δεν έχει αντίπαλο. Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2021 από Andyk0555 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsofras Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 6 λεπτά πριν, Andyk0555 είπε Μια χαρά η οθόνη. Για τα λεφτά της είναι πολύ τίμια επιλογή. Το μόνο αρνητικό είναι ότι δεν έχει ηχεία αν και αναμενόμενο για την κατηγορία της. Την έχω συνδεμένη με το καλώδιο hdmi που είχε η συσκευασία. Παίζει στα 4κ 60. Μερικές φορές μόλις την ξυπνάω απο sleep mode κάνει κάτι τρελά με τα χρώματά της και πρέπει να ανοιγοκλείσω το lid του macbook για να επανέλθει. Αυτό μάλλον είναι θέμα software του macbook και όχι της οθόνης. Γενικά όμως είμαι πολύ ευχαριστημένος. Σχέση απόδοσης/τιμής είναι σούπερ. Ωραία χρώματα, φοβερή σε ταινίες. Επίσης κάπου διάβασα ότι ενώ στις προδιαγραφές αναφέρεται ότι έχει display port 1.4, στην πραγματικότητα είναι DP 1.3 που φτάνει μέχρι 4κ 30fps αν δεν κάνω λάθος. Οπότε το HDMI είναι μονόδρομος. Προσωπικά μου αρέσει αισθητικά και η άσπρη επιφάνεια που έχει από πίσω Νομίζω σε 27άρα 4k hdr @60fps σε τέτοια τιμή δεν έχει αντίπαλο. Αν δεν κάνω λάθος αυτό που αναφέρεις το έχω διαβάσει ( κάτι με το truetone νομίζω είχα διαβάσει ) οποτε το έχουν και άλλοι δεν είναι πρόβλημα της οθόνης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
laxanoulis Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2021 57 λεπτά πριν, Andyk0555 είπε Μια χαρά η οθόνη. Για τα λεφτά της είναι πολύ τίμια επιλογή. Το μόνο αρνητικό είναι ότι δεν έχει ηχεία αν και αναμενόμενο για την κατηγορία της. Την έχω συνδεμένη με το καλώδιο hdmi που είχε η συσκευασία. Παίζει στα 4κ 60. Μερικές φορές μόλις την ξυπνάω απο sleep mode κάνει κάτι τρελά με τα χρώματά της και πρέπει να ανοιγοκλείσω το lid του macbook για να επανέλθει. Αυτό μάλλον είναι θέμα software του macbook και όχι της οθόνης. Γενικά όμως είμαι πολύ ευχαριστημένος. Σχέση απόδοσης/τιμής είναι σούπερ. Ωραία χρώματα, φοβερή σε ταινίες. Επίσης κάπου διάβασα ότι ενώ στις προδιαγραφές αναφέρεται ότι έχει display port 1.4, στην πραγματικότητα είναι DP 1.3 που φτάνει μέχρι 4κ 30fps αν δεν κάνω λάθος. Οπότε το HDMI είναι μονόδρομος. Προσωπικά μου αρέσει αισθητικά και η άσπρη επιφάνεια που έχει από πίσω Νομίζω σε 27άρα 4k hdr @60fps σε τέτοια τιμή δεν έχει αντίπαλο. Τέλεια! Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες. Με κάλυψες και με το παραπάνω. 🙂 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
avacan23 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 Εγώ κατω απο 32 δεν μπορώ να παω. https://www.skroutz.gr/s/15946483/AOC-Q3279VWFD8-Monitor-31-5-QHD.html https://www.skroutz.gr/s/16715106/Viewsonic-VX3276-mhd-2-Monitor-31-5-FHD.html αν θες LG https://www.skroutz.gr/s/12046295/LG-34UM69G-B-Gaming-Monitor-34-FHD.html Αν θες κατι πολύ καλό https://www.skroutz.gr/s/15715274/BenQ-EW3270U-Monitor-31-5-4K.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα