Προς το περιεχόμενο

Dram-less SSD

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους,

πήρα εναν Kingston A400 960GB σε αντικατάσταση ενος wd 5400rpm 1tb που είχε το λάπτοπ (lenovo legion y530) για 2ο δίσκο. Βασικά ο wd πέταξε bad sectors και είπα καλύτερα να τον αντικαταστήσω με ssd. Σαν πρώτο δίσκο το λάπτοπ έχει έναν 128gb nvme.

Απογοητεύτηκα από τον Kingston. Πήγα να του περάσω περίπου 450gb από το backup μου και εκεί που πήγαινε καλά ξαφνικά άρχισε να γράφει με 20mb/sec, λέω τι διάολο έπεσα σε ελλατωματικό κομμάτι; Μετά από λίγο επανήλθε η ταχύτητα στα κανονικά του. Λέω θα ζεστάθηκε. Κάνω μερικά τεστ μετά από ώρα, όλα καλά. Σήμερα το πρωί του ξανατρέχω crystaldisk mark και κανα δυο άλλα και πάλι βλέπω σκαμπανεβάσματα, τη μια μου γράφει με 20mb/sec την άλλη με 450mb/sec.

Τι λέτε οι πιο ειδικοί; Φταίει ο δίσκος που είναι dram-less; Φταίει η συμβατότητα με το λαπτοπ; Σημειωτέον όταν τον έβαλα στο λαπτοπ, ενώ τον βλέπει το bios κανονικά (έχω το τελευταίο bios απο lenovo) είχα κάνα δύο κολλήματα στο boot, δηλ κολλούσε στην αρχική οθόνη του legion πριν μπεί στα windows. Αυτό όμως είναι άσχετο με την απόδοση του δίσκου.

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, gto234 είπε

Πήγα να του περάσω περίπου 450gb από το backup μου και εκεί που πήγαινε καλά ξαφνικά άρχισε να γράφει με 20mb/sec, λέω τι διάολο έπεσα σε ελλατωματικό κομμάτι; Μετά από λίγο επανήλθε η ταχύτητα στα κανονικά του.

Δεν υπάρχει περίπτωση να δεις μεταφορά αρχείων χωρίς διακυμάνσεις ταχύτητας  από αποθηκευτικό μέσο σε ένα άλλο.

128gb nvme ?  αυτός δεν χωράει 450gb,  τα μαθηματικά σου δεν βγαίνουν.

Ταχύτατη έναρξη φορτώματος windows μπορει να γινει με Windows 7 Pro και εφόσον ρυθμιστεί κατάλληλα το σύστημα ώστε να μην φορτώνει άσκοπες υπηρεσίες.  

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Kiriakos-GR είπε

128gb nvme ?  αυτός δεν χωράει 450gb,  τα μαθηματικά σου δεν βγαίνουν.

1 ώρα πριν, gto234 είπε

Πήγα να του περάσω περίπου 450gb από το backup μου

Προφανως δεν περνουσε αρχεια απο τον 128αρη...τεσπα..μαλλον θεμα dram ειναι για να κανει τετοιο τρελο σκαμπανεβασμα..

34 λεπτά πριν, Kiriakos-GR είπε

Ταχύτατη έναρξη φορτώματος windows μπορει να γινει με Windows 7 Pro

Ενω με windows 10 δεν γινεται ? Ο ανθρωπος εχει συγχρονο μηχανημα..που κολανε τα 7αρια στην περιπτωση του ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απο εξωτερικό δίσκο usb3 τα περνούσα, απλά σε μεγάλα αρχεία που έπρεπε να χτυπάει 60-70mb/sec έγραφε με 20mb/sec.

Γενικά φαινόταν στην αρχή της εγγραφής οκ και μετά σαν να "μπούκωνε" και χτυπούσε 100% usage στο task manager.

Επεξ/σία από gto234
Δημοσ.

Όταν έχεις τέτοιο όγκο δεδομένων για μεταφορά, είναι αναμενόμενο να εξαντληθεί αργά ή γρήγορα η οποιαδήποτε cache του δίσκου και να πέσει απότομα η ταχύτητα. Δηλαδή και DRAM να είχε ο δίσκος, πάλι θα έβλεπες μεγάλα σκαμπανεβάσματα. Από κει και πέρα όμως, το πού θα κάτσει η μπίλια είναι θέμα ελεγκτή, firmware και ποιότητας της NAND. Πχ όταν τελειώνει η SLC cache ο ελεγκτής θα προσπαθήσει να γράψει κατευθείαν πάνω στην TLC NAND ή θα περιμένει κάθε φορά να αδειάσει η SLC, να γράψει πάνω της και μετά να ξαναγεμίσει, να ξανααδειάσει κλπ κλπ;; Αν ακολουθείται η δεύτερη τακτική, τα αποτελέσματα στην ταχύτητα αναμένεται να είναι οδυνηρά. (Θυμάμαι ότι πριν ακόμη την 3D TLC, ο OCZ 150 είχε πάρει καλές κριτικές, ακριβώς επειδή είχε αποφύγει αυτο το σενάριο και έγραφε κατευθείαν πάνω στην TLC μετά την εξάντληση της cache.)

Δημοσ.
4 ώρες πριν, gto234 είπε

Απο εξωτερικό δίσκο usb3 τα περνούσα, απλά σε μεγάλα αρχεία που έπρεπε να χτυπάει 60-70mb/sec έγραφε με 20mb/sec.

Γενικά φαινόταν στην αρχή της εγγραφής οκ και μετά σαν να "μπούκωνε" και χτυπούσε 100% usage στο task manager.

Το usb3 μπούκωσε  και όχι ο SSD.  

Δημοσ.

Δεν είμαι σίγουρος γιατί μετά που αποσύνδεσα το usb εξακολουθούσε να κάνει περίεργα σκαμπανεβάσματα.

Τέσπα όλα καλά, δεν είναι και ότι καλύτερο αλλά για αποθήκη καλός είναι.

Δημοσ.

αν θες να δεις πραγματικά τις ταχύτητες βαλε linux live και κανε αντιγραφή , ξέχνα τα windows μεσολαβούν πολλά πλέον 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, gto234 είπε

Δεν είμαι σίγουρος γιατί μετά που αποσύνδεσα το usb εξακολουθούσε να κάνει περίεργα σκαμπανεβάσματα.

Τέσπα όλα καλά, δεν είναι και ότι καλύτερο αλλά για αποθήκη καλός είναι.

Μιας και ο εξωτερικός είναι προίκα σου, ρίξε μια ματιά στον κατασκευαστή, εάν υπάρχει αναβάθμιση Firmware για την USB πλακέτα  που είναι μέσα στο κουτί με τον δίσκο.  

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Kiriakos-GR είπε

Μιας και ο εξωτερικός είναι προίκα σου, ρίξε μια ματιά στον κατασκευαστή, εάν υπάρχει αναβάθμιση Firmware για την USB πλακέτα  που είναι μέσα στο κουτί με τον δίσκο.  

Κυριάκο, παραδέξου το: δεν έχεις ιδέα τι είναι αποθηκευτικό μέσο και πως λειτουργεί. Ετσι δεν είναι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, gto234 είπε

Τα εξηγούμε αναλυτικά εδώ.

Επεξ/σία από jgeorgiou

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...