Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, christos4 είπε

χρησιμοποιείς τους πόρους της τράπεζας για να κάνεις αυτήν την πληρωμή.

επίσης πληρώνεις το γεγονός ότι μπορείς να κάνεις τις πληρωμές αυτές χωρίς να πρέπει να έχεις ξεχωριστούς λογαριασμούς σε κάθε σελίδα παρόχου. 

εναλλακτικά, μπορείς να κάνεις δωρεάν την ίδια πληρωμή από τη σελίδα του παρόχου, χωρίς χρέωση για εσένα (χωρίς να το γνωρίζω λογικά ο πάροχος πληρώνει κάποιο τέλος στην τράπεζα για την υποστήριξη τέτοιων υπηρεσιών)

Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει εναλλακτική.  Δεν μπορείς να πληρώσεις από ebanking άλλης τράπεζας της Ευρωπαικής Ένωσης (κατάθεση).  Οι περισσότεροι δεν δίνουν τη δυνατότητα πληρωμής με κάρτα (π.χ. τον φόρο, το νερό, τέλη κυκλοφορίας, ΔΕΗ). Με άλλα λόγια δεν λειτουργεί σωστά ο ανταγωνισμός. Η μόνη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσεις τις (ακριβές) υπηρεσίες μια τράπεζας που έχει μείνει πολύ πίσω στις εξελίξεις και να μείνεις πίσω και εσύ ο ίδιος. Κατανοητό από μια πλευρά γιατί δεν έχουν όλοι τη διάθεση ή τις ικανότητες να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες.  Και φυσικά ο καθένας είναι ελεύθερος να πληρώνει όσο θέλει για τις υπηρεσίες που λαμβάνει. Τέλος, ας μην ξεχνάμε ότι και οι τράπεζες κερδίζουν πολλά περισσότερα από το 0.1% του επιτοκίου που μας δίνουν και δεν δικαιολογούνται αυτά τα έξοδα που βάζουν (κατά τη γνώμη μου). Εκτός αν έχουν χρεοκοπήσει και δεν μας το λένε.

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
21 ώρες πριν, Bitbit είπε

δε γνωρίζω απλό προσωπικό λογαριασμό να έχει υποχρεωτική χρέωση. Μήπως έχεις ενεργοποιήσει κανένα πακέτο να σου στέλνουν sms ή κάτι παρόμοιο;

Η eurobank πχ έχει αυτό. Η πειραιώς έχει αυτό

Αυτό της euro τι είναι; Δηλαδή απο euro bank σε euro bank χρεώνουν; Δεν έχω δει κάποια επιπλεον χρέωση όταν πληρώνω λογαριασμούς. Επίσης μου φαίνεται ότι το ενα της γιουρο είναι για να κανείς κάποια επιπλεον πράγματα, ενώ της Πειραιώς απλά ενημερωτικά sms. Δεν είμαι και σίγουρους. Μπορείς να διαφωτίσεις;

ευχαριστώ.  

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, autodidact είπε

Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει εναλλακτική.  Δεν μπορείς να πληρώσεις από ebanking άλλης τράπεζας της Ευρωπαικής Ένωσης (κατάθεση).  Οι περισσότεροι δεν δίνουν τη δυνατότητα πληρωμής με κάρτα (π.χ. τον φόρο, το νερό, τέλη κυκλοφορίας, ΔΕΗ). Με άλλα λόγια δεν λειτουργεί σωστά ο ανταγωνισμός. Η μόνη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσεις τις (ακριβές) υπηρεσίες μια τράπεζας που έχει μείνει πολύ πίσω στις εξελίξεις και να μείνεις πίσω και εσύ ο ίδιος. Κατανοητό από μια πλευρά γιατί δεν έχουν όλοι τη διάθεση ή τις ικανότητες να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες.  Και φυσικά ο καθένας είναι ελεύθερος να πληρώνει όσο θέλει για τις υπηρεσίες που λαμβάνει. Τέλος, ας μην ξεχνάμε ότι και οι τράπεζες κερδίζουν πολλά περισσότερα από το 0.1% του επιτοκίου που μας δίνουν και δεν δικαιολογούνται αυτά τα έξοδα που βάζουν (κατά τη γνώμη μου). Εκτός αν έχουν χρεοκοπήσει και δεν μας το λένε.

Όλοι οι φόροι πληρώνονται από το site της ΑΑΔΕ 

Το νερό και η ΔΕΗ πληρώνονται από την ιστοσελίδα τους. 

Άρα μια χαρά λειτουργει ο ανταγωνισμός. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Nikos3648 είπε

Αυτό της euro τι είναι; Δηλαδή απο euro bank σε euro bank χρεώνουν; Δεν έχω δει κάποια επιπλεον χρέωση όταν πληρώνω λογαριασμούς. Επίσης μου φαίνεται ότι το ενα της γιουρο είναι για να κανείς κάποια επιπλεον πράγματα, ενώ της Πειραιώς απλά ενημερωτικά sms. Δεν είμαι και σίγουρους. Μπορείς να διαφωτίσεις;

ευχαριστώ.  

σε καμια τράπεζα δε πληρώνεις για εσωτερικές μεταφορές (ακόμα τουλάχιστον).

Της eurobank είναι αυτό που είπες. αν κάνεις συχνά εμβάσματα πχ αντί να πληρώνεις το 1,2€ /έμβασμα μπορείς να αγοράσεις το συγκεκριμένο πακέτο και να σου παρέχει κάποιες υπηρεσίες δωρεαν όπως τα εμβάσματα που είπα.

Παλαιότερα όσοι είχαν καταθέσεις από ένα ποσό και πάνω το είχαν δωρεαν (οι άλλοι πληρώναν συνδρομή όπως και τώρα). Με είχε γλιτώσει τόσα λεφτά όταν το χρησιμοποιούσα. Τώρα έχει 1-2 μήνες που το κόψανε και το έχεις μόνο με συνδρομή. Και εκτός αυτού πετσοκόψανε και τις παροχές. Από το κακό στο χειρότερο

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Bitbit είπε

σε καμια τράπεζα δε πληρώνεις για εσωτερικές μεταφορές (ακόμα τουλάχιστον).

Της eurobank είναι αυτό που είπες. αν κάνεις συχνά εμβάσματα πχ αντί να πληρώνεις το 1,2€ /έμβασμα μπορείς να αγοράσεις το συγκεκριμένο πακέτο και να σου παρέχει κάποιες υπηρεσίες δωρεαν όπως τα εμβάσματα που είπα.

Παλαιότερα όσοι είχαν καταθέσεις από ένα ποσό και πάνω το είχαν δωρεαν (οι άλλοι πληρώναν συνδρομή όπως και τώρα). Με είχε γλιτώσει τόσα λεφτά όταν το χρησιμοποιούσα. Τώρα έχει 1-2 μήνες που το κόψανε και το έχεις μόνο με συνδρομή. Και εκτός αυτού πετσοκόψανε και τις παροχές. Από το κακό στο χειρότερο

καταλαβα. σε ευχαριστω 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, Vasileios-gr είπε

Όλοι οι φόροι πληρώνονται από το site της ΑΑΔΕ 

Το νερό και η ΔΕΗ πληρώνονται από την ιστοσελίδα τους. 

Άρα μια χαρά λειτουργει ο ανταγωνισμός. 

νομίζω ότι δεν κατάλαβες τι έγραψα.

Μπορείς να πληρώσεις τα τέλη κυκλοφορίας μέσω ebanking Γαλλικής ή Γερμανικής τράπεζας; Μέσω κάρτας revolut; Με bitcoin; 

Δεν νομίζω. Αν ήταν έτσι δεν θα υπήρχε λόγος να διατηρείς λογαριασμό Ελληνικής τράπεζας και όλοι θα επιλέγαμε πιο οικονομικές και καλύτερες υπηρεσίες.

Αν δεν υπήρχε έμμεσος εξαναγκασμός να χρησιμοποιήσεις αυτές τις τράπεζες που χρεώνουν 2.5 ευρώ για κάθε ανάληψη μετρητών (με κάρτα εξωτερικού), δεν θα υπήρχαν και πολλοί που θα τις επέλεγαν.

Επεξ/σία από autodidact
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, autodidact είπε

Μπορείς να πληρώσεις τα τέλη κυκλοφορίας μέσω ebanking Γαλλικής ή Γερμανικής τράπεζας; Μέσω κάρτας revolut; Με bitcoin; 

Δεν νομίζω. Αν ήταν έτσι δεν θα υπήρχε λόγος να διατηρείς λογαριασμό Ελληνικής τράπεζας και όλοι θα επιλέγαμε πιο οικονομικές και καλύτερες υπηρεσίες.

Αν δεν υπήρχε έμμεσος εξαναγκασμός να χρησιμοποιήσεις αυτές τις τράπεζες που χρεώνουν 2.5 ευρώ για κάθε ανάληψη μετρητών (με κάρτα εξωτερικού), δεν θα υπήρχαν και πολλοί που θα τις επέλεγαν.

γιατί μπορείς απο γαλλική τραπεζα να πληρώσεις τα τέλη στην Γερμανία πχ?

Δημοσ.

Δηλαδή  ρίχνεις το φταίξιμο στις ελληνικές τράπεζες επειδή η Revolut δεν σου παρέχει την υπηρεσία πληρωμής της Ελληνικής εφορίας και της ΔΕΗ. 

Γιατί δεν ζητάς από την Revolut να το κάνει; 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, bilya είπε

γιατί μπορείς απο γαλλική τραπεζα να πληρώσεις τα τέλη στην Γερμανία πχ?

Δεν καταλαβαίνω τι σκοπό έχει η ερώτηση σου. Ας πούμε ότι δεν μπορείς, αυτό θα σου ήταν αρκετό να μην μπορείς και εδώ; Για μένα όχι. Από τη στιγμή που ζούμε όλοι στην Ευρωπαική ένωση με κοινά σύνορα, κοινό νόμισμα (και ίσως σύντομα κοινή οικονομική πολιτική) θα περίμενα από το Ελληνικό κράτος να μην περιορίζει τον ανταγωνισμό και να προσφέρει , αν μπορεί, ανάλογες υπηρεσίες με αυτές που απολαμβάνουν οι συμπολίτες μου στα άλλα κράτη μέλη. Αν δεν μπορεί, να μην δημιουργεί τεχνητούς περιορισμούς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επίσης οφείλεις να γνωρίζεις ότι επίσημο νόμισμα στην Ελλάδα είναι το Ευρώ.

Ούτε με δολάρια μπορεις να πληρώσεις ούτε με Bitcoin . 

Δοκίμασες να πληρώσεις  με Ευρώ στις Η.Π.Α.; 

Επεξ/σία από Vasileios-gr
  • Like 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, autodidact είπε

Ουτε και απο ΠΕιραιώς μπορείς να πληρώσεις την γαλλική δεή ή τα γερμανικά τέλη.

Μπορείς όμως στο site της κάθε υπηρεσίας να πληρωσεις πχ την ΔΕΗ με γαλλική ή αγγλική κάρτα.

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, autodidact είπε

Μπορείς να πληρώσεις τα τέλη κυκλοφορίας

Σε αυτά που απάντησαν οι άλλοι να προσθέσω ότι συγκεκριμένα για τα τέλη κυκλοφορίας δεν έχουν προμήθεια. Τουλάχιστον στην Πειραιώς που τα πλήρωσα πριν μερικές μέρες, στις άλλες τράπεζες δεν ξέρω τι γίνεται.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

Ουτε και απο ΠΕιραιώς μπορείς να πληρώσεις την γαλλική δεή ή τα γερμανικά τέλη.

Μπορείς όμως στο site της κάθε υπηρεσίας να πληρωσεις πχ την ΔΕΗ με γαλλική ή αγγλική κάρτα.

Το θέμα όμως είναι ότι δεν μπορείς. Υπάρχει τρόπος να πληρώσεις τα τέλη κυκλοφορίας με ξένη κάρτα; Δεν θα την κάνει δεκτή, δοκίμασα. Και υπάρχουν πολλές άλλες υπηρεσίες κρατικές που δεν δίνουν επιλογή πληρωμής από ξένη κάρτα ή λογαριασμό εξωτερικού. Νομίζω στην Ευρωπαική ένωση που ζούμε θα έπρεπε να το περιμένουμε. Ας δεχτώ ότι το bitcoin ή το δολάριο δεν είναι το επίσημο νόμισμα της χώρας ούτε της Ευρωπαικής ένωσης, αν και δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο αφού η μετατροπή είναι πανεύκολη και μιλάμε για πολύ δημοφιλή νομίσματα.

2 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Σε αυτά που απάντησαν οι άλλοι να προσθέσω ότι συγκεκριμένα για τα τέλη κυκλοφορίας δεν έχουν προμήθεια. Τουλάχιστον στην Πειραιώς που τα πλήρωσα πριν μερικές μέρες, στις άλλες τράπεζες δεν ξέρω τι γίνεται.

Στην Πειραιώς ναι το ξέρω μπορείς να τα πληρώσεις. Δεν είναι το θέμα μου το κόστος. Το κόστος που βάζουν σε πολλά πράγματα που θα έπρεπε να είναι δωρεάν είναι μόνο μια ένδειξη του προβλήματος.  

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, autodidact είπε

Το θέμα όμως είναι ότι δεν μπορείς. Υπάρχει τρόπος να πληρώσεις τα τέλη κυκλοφορίας με ξένη κάρτα; Δεν θα την κάνει δεκτή, δοκίμασα. Και υπάρχουν πολλές άλλες υπηρεσίες κρατικές που δεν δίνουν επιλογή πληρωμής από ξένη κάρτα ή λογαριασμό εξωτερικού. Νομίζω στην Ευρωπαική ένωση που ζούμε θα έπρεπε να το περιμένουμε. Ας δεχτώ ότι το bitcoin ή το δολάριο δεν είναι το επίσημο νόμισμα της χώρας ούτε της Ευρωπαικής ένωσης, αν και δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο αφού η μετατροπή είναι πανεύκολη και μιλάμε για πολύ δημοφιλή νομίσματα.

Μπορείς να πληρωσεις όμως ΔΕΗ ΟΤΕ ΕΥΔΑΠ ΑΕΡΙΟ.Ισως παιζει ρόλο που αυτες είναι "ιδιωτικές " .

Πάντως δεν μπορείς να περιμένεις απο όλες τις τράπεζες της ΕΕ να έχουν ebanking για όλες τις πιθανές και απίθανες κινήσεις όλης της ΕΕ.

Τι πρόβλημα έχεις να στείλεις τα χρηματα σε ελληνικό λογαριασμό και να πληρώσεις απο εκεί;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Μπορείς να πληρωσεις όμως ΔΕΗ ΟΤΕ ΕΥΔΑΠ ΑΕΡΙΟ.Ισως παιζει ρόλο που αυτες είναι "ιδιωτικές " .

Πάντως δεν μπορείς να περιμένεις απο όλες τις τράπεζες της ΕΕ να έχουν ebanking για όλες τις πιθανές και απίθανες κινήσεις όλης της ΕΕ.

Τι πρόβλημα έχεις να στείλεις τα χρηματα σε ελληνικό λογαριασμό και να πληρώσεις απο εκεί;

Κατανοητό να μην έχουν ebanking για όλες τις υπηρεσίες. Αλλά είσαι σίγουρος ότι ο τρόπος των ελληνικών τραπεζών για τις πληρωμές στο δημόσιο/ΔΕΚΟ είναι ο καλύτερος; Πιστεύω ότι υπάρχουν καλύτεροι τρόποι που θα μπορούσαν εύκολα να συμπεριλάβουν όλες τις τράπεζες της ΕΕ.

Το πρόβλημα μου είναι κυρίως ο χρόνος που χάνω και κατά δεύτερο το κόστος. Κάθε έμβασμα σε Ελληνική τράπεζα θέλει από ώρες εώς μέρες να ολοκληρωθεί (σε αργίες) ενώ με αντίστοιχες τράπεζες του εξωτερικού γίνεται στιγμιαία. Επίσης μέχρι πρόσφατα νομίζω χρέωναν 4 ευρώ το έμβασμα; Πράγμα που θεωρώ παράνομο όταν προέρχεται από κράτος μέλος της ΕΕ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...