kostas7837aek Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους με υγεία. Ανοίγω αυτό το thread καθώς θα χρειαστώ απόψεις και γνώμες για ένα πρόβλημα που έχω και μου έχει φάει την ψυχή. Ξεκινάω την ιστορία από την αρχή. Είχα 3700Χ, Chroosshair VII hero, gskill 16GB 3200mhz, Samsung 970 evo m2 και την 5700ΧΤ. Στην 2004 έκδοση των Windows έτρωγα στα άκυρα κάποια κολλήματα στα οποία μπορούσα να κουνήσω το ποντίκι, αλλά το pc δεν ανταποκρινόταν πουθενά με αποτέλεσμα να πρέπει να το κλείσω από το κουμπί. Επίσης όταν το άφηνα και οι οθόνες έμπαιναν σε sleeping mode, μόλις κούναγα το ποντίκι για να ανοίξει ήταν απλά νεκρό και ήθελε πάλι κλείσιμο από το κουμπί. Μετά από πολύ ψάξιμο και format αυτό λύθηκε με την αναβάθμιση σε 20Η2. Επίσης πρόσθεσα άλλα 16GB Ram χωρίς να έχω κάποιο θέμα. Για 2 μήνες όλα καλά μέχρι την τωρινή κατάσταση. Κάνω αναβάθμιση σε X570 Dark Hero, και σε έναν Seagate Firecuda 500GB gen4 m2. Περνάω με flashάκι την 20Η2 και το PC κάνει πάλι τα ίδια. Αναβαθμίζω και κάρτα γραφικών από 5700ΧΤ σε 6800 και πάλι τα ίδια. Στο event viewer δεν φαίνεται τίποτα απολύτως. Έχω τρέξει memtest και τα σχετικά και έχω τσεκάρει θερμοκρασίες. Λίγη βοήθεια σε όποιον μπορεί γιατί έχω απελπιστεί. Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου 2021 από kostas7837aek
Nik1239 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 16 ώρες πριν, kostas7837aek είπε Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους με υγεία. Ανοίγω αυτό το thread καθώς θα χρειαστώ απόψεις και γνώμες για ένα πρόβλημα που έχω και μου έχει φάει την ψυχή. Ξεκινάω την ιστορία από την αρχή. Είχα 3700Χ, Chroosshair VII hero, gskill 16GB 3200mhz, Samsung 970 evo m2 και την 5700ΧΤ. Στην 2004 έκδοση των Windows έτρωγα στα άκυρα κάποια κολλήματα στα οποία μπορούσα να κουνήσω το ποντίκι, αλλά το pc δεν ανταποκρινόταν πουθενά με αποτέλεσμα να πρέπει να το κλείσω από το κουμπί. Επίσης όταν το άφηνα και οι οθόνες έμπαιναν σε sleeping mode, μόλις κούναγα το ποντίκι για να ανοίξει ήταν απλά νεκρό και ήθελε πάλι κλείσιμο από το κουμπί. Μετά από πολύ ψάξιμο και format αυτό λύθηκε με την αναβάθμιση σε 20Η2. Επίσης πρόσθεσα άλλα 16GB Ram χωρίς να έχω κάποιο θέμα. Για 2 μήνες όλα καλά μέχρι την τωρινή κατάσταση. Κάνω αναβάθμιση σε X570 Dark Hero, και σε έναν Seagate Firecuda 500GB gen4 m2. Περνάω με flashάκι την 20Η2 και το PC κάνει πάλι τα ίδια. Αναβαθμίζω και κάρτα γραφικών από 5700ΧΤ σε 6800 και πάλι τα ίδια. Στο event viewer δεν φαίνεται τίποτα απολύτως. Έχω τρέξει memtest και τα σχετικά και έχω τσεκάρει θερμοκρασίες. Λίγη βοήθεια σε όποιον μπορεί γιατί έχω απελπιστεί. Drivers gpu , mobo , cpu έχεις βάλει;
NiKoSmile Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Για να αποκλειστεί προβληματικό hardware (τροφοδοτικό ίσως;), δες πως συμπεριφέρεται σε μια διανομή Linux. Μπορεί να υπάρχει και conflict σε drivers του power management. Διάλεξε προφίλ high performance και δοκίμαζε διαφορετικούς drivers μέχρι να δεις σταθερότητα.
elpenor Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 @kostas7837aek Έχεις παλιό ή φτηνό τροφοδοτικό;
kostas7837aek Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 3 λεπτά πριν, elpenor είπε @kostas7837aek Έχεις παλιό ή φτηνό τροφοδοτικό; Το RM 750 έχω. 3 χρόνια.
elpenor Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) @kostas7837aek Εγώ θα έκανα μία δοκιμή αφήνοντας μόνο τις 2 καινούργιες RAM και θα έκανα και ένα fresh install χωρίς να περάσω τίποτα πέρα από τους απολύτως απαραίτητους drivers για chipset + GPU από το site της AMD (ούτε RGB software, ούτε updaters/σουίτες της Asus, ούτε audio drivers, ούτε ethernet/WIFI για την δοκιμή και μόνο). Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2021 από elpenor
Dark_Nightfall Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Στις 1/1/2021 στις 3:53 ΜΜ, kostas7837aek είπε Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους με υγεία. Ανοίγω αυτό το thread καθώς θα χρειαστώ απόψεις και γνώμες για ένα πρόβλημα που έχω και μου έχει φάει την ψυχή. Ξεκινάω την ιστορία από την αρχή. Είχα 3700Χ, Chroosshair VII hero, gskill 16GB 3200mhz, Samsung 970 evo m2 και την 5700ΧΤ. Στην 2004 έκδοση των Windows έτρωγα στα άκυρα κάποια κολλήματα στα οποία μπορούσα να κουνήσω το ποντίκι, αλλά το pc δεν ανταποκρινόταν πουθενά με αποτέλεσμα να πρέπει να το κλείσω από το κουμπί. Επίσης όταν το άφηνα και οι οθόνες έμπαιναν σε sleeping mode, μόλις κούναγα το ποντίκι για να ανοίξει ήταν απλά νεκρό και ήθελε πάλι κλείσιμο από το κουμπί. Μετά από πολύ ψάξιμο και format αυτό λύθηκε με την αναβάθμιση σε 20Η2. Επίσης πρόσθεσα άλλα 16GB Ram χωρίς να έχω κάποιο θέμα. Για 2 μήνες όλα καλά μέχρι την τωρινή κατάσταση. Κάνω αναβάθμιση σε X570 Dark Hero, και σε έναν Seagate Firecuda 500GB gen4 m2. Περνάω με flashάκι την 20Η2 και το PC κάνει πάλι τα ίδια. Αναβαθμίζω και κάρτα γραφικών από 5700ΧΤ σε 6800 και πάλι τα ίδια. Στο event viewer δεν φαίνεται τίποτα απολύτως. Έχω τρέξει memtest και τα σχετικά και έχω τσεκάρει θερμοκρασίες. Λίγη βοήθεια σε όποιον μπορεί γιατί έχω απελπιστεί. Όλα είναι default η έχεις κάνει overclocking ; 1
kostas7837aek Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Όλα default εκτός του XMP. Αλλά και με κλειστό XMP πάλι τα ίδια έκανε. Τώρα το ξανά κοιτάω λίγο. Γιατί βλέπω σε stresstest από το OCCT βγάζει το παρακάτω. Και παίζω λίγο με τις μνήμες.
Dark_Nightfall Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 15 ώρες πριν, kostas7837aek είπε Όλα default εκτός του XMP. Αλλά και με κλειστό XMP πάλι τα ίδια έκανε. Τώρα το ξανά κοιτάω λίγο. Γιατί βλέπω σε stresstest από το OCCT βγάζει το παρακάτω. Και παίζω λίγο με τις μνήμες. Αφού βρήκες τρόπο να σου βγάζει error το OCCT κάνε δοκιμές με την μέθοδο trial and error και θα βρεις άκρη πιστεύω.Μάλλον κάτι παίζει με τις μνήμες,κάνε bios update και με όλα defaults ξεκίνα πάλι τις δοκιμές με το OCCT μια μια τις μνήμες για αρχή αν βρεις άκρη αλλιώς θα χρειαστείς parts για δοκιμές ,το σίγουρο είναι ότι δεν είναι θέμα μητρικής και κάρτας γραφικών οπότε εστιάζεις σε cpu /ram και βλέπουμε. 1
kostas7837aek Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 4 ώρες πριν, Dark_Nightfall είπε Αφού βρήκες τρόπο να σου βγάζει error το OCCT κάνε δοκιμές με την μέθοδο trial and error και θα βρεις άκρη πιστεύω.Μάλλον κάτι παίζει με τις μνήμες,κάνε bios update και με όλα defaults ξεκίνα πάλι τις δοκιμές με το OCCT μια μια τις μνήμες για αρχή αν βρεις άκρη αλλιώς θα χρειαστείς parts για δοκιμές ,το σίγουρο είναι ότι δεν είναι θέμα μητρικής και κάρτας γραφικών οπότε εστιάζεις σε cpu /ram και βλέπουμε. Καλησπέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δοκιμάζω με 2 στικάκια μόνο και δεν μου πετάει κάποιο σφάλμα. Μόνο όταν είναι και οι 4 πάνω το κάνει αυτό. Επίσης και με τις 4 πάνω όταν κλείνω το DOCP δεν πετάει κάποιο σφάλμα επίσης. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι έγκυρο αυτό. Γιατί και με δύο στικάκια Ραμ πάλι είχε θέμα. Επίσης και με κλειστό DOCP που είχα δοκιμάσει, πάλι τα ίδια.
Dark_Nightfall Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 14 λεπτά πριν, kostas7837aek είπε Καλησπέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δοκιμάζω με 2 στικάκια μόνο και δεν μου πετάει κάποιο σφάλμα. Μόνο όταν είναι και οι 4 πάνω το κάνει αυτό. Επίσης και με τις 4 πάνω όταν κλείνω το DOCP δεν πετάει κάποιο σφάλμα επίσης. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι έγκυρο αυτό. Γιατί και με δύο στικάκια Ραμ πάλι είχε θέμα. Επίσης και με κλειστό DOCP που είχα δοκιμάσει, πάλι τα ίδια. Είπαμε τις δοκιμές τις κάνουμε χωρίς DOCP χωρίς XMP χωρίς overclocking και με όλα defaults.Αν κατάλαβα καλά μιλάμε για 2 ίδια ζευγάρια μνημών 2x8 ,οπότε δοκιμάζεις τα ζευγάρια μόνα τους στα A2 ,B2 slots ,αν "χτυπάνε" και τα 2 ζευγάρια στα test τότε περιπλέκονται τα πράγματα. 1
kostas7837aek Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε Είπαμε τις δοκιμές τις κάνουμε χωρίς DOCP χωρίς XMP χωρίς overclocking και με όλα defaults.Αν κατάλαβα καλά μιλάμε για 2 ίδια ζευγάρια μνημών 2x8 ,οπότε δοκιμάζεις τα ζευγάρια μόνα τους στα A2 ,B2 slots ,αν "χτυπάνε" και τα 2 ζευγάρια στα test τότε περιπλέκονται τα πράγματα. Λοιπόν θα σου εξηγήσω καλύτερα γιατί μάλλον τα είπα λίγο περίεργα. Σε OCCT με XMP ανοιχτό: Με 4 μνήμες - σφάλμα Με μόνο το πρώτο σετάκι από τις μνήμες - κανένα σφάλμα. Με μόνο το δεύτερο σετάκι από τις μνήμες - κανένα σφάλμα. Σε ΟCCT με XMP κλειστό σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, δεν έχω κάποιο σφάλμα. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2021 από kostas7837aek
Dark_Nightfall Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 18 λεπτά πριν, kostas7837aek είπε Λοιπόν θα σου εξηγήσω καλύτερα γιατί μάλλον τα είπα λίγο περίεργα. Σε OCCT με XMP ανοιχτό: Με 4 μνήμες - σφάλμα Με μόνο το πρώτο σετάκι από τις μνήμες - κανένα σφάλμα. Με μόνο το δεύτερο σετάκι από τις μνήμες - κανένα σφάλμα. Σε ΟCCT με XMP κλειστό σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, δεν έχω κάποιο σφάλμα. Με βάση τα παραπάνω δεν φαίνεται να έχεις hardware πρόβλημα απλά όταν βάζεις τις ram στα 3200 ξεκινάνε τα προβλήματα και η αστάθεια οπότε και με τα 4 dimms πάνω ανεβάζεις σταδιακά μέχρι στο σημείο που χτυπάνε στο OCCT για να βρεις το όριο και τις βάζεις λίγο χαμηλότερα , η τις αφήνεις στο auto και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. 1
kostas7837aek Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 34 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε Με βάση τα παραπάνω δεν φαίνεται να έχεις hardware πρόβλημα απλά όταν βάζεις τις ram στα 3200 ξεκινάνε τα προβλήματα και η αστάθεια οπότε και με τα 4 dimms πάνω ανεβάζεις σταδιακά μέχρι στο σημείο που χτυπάνε στο OCCT για να βρεις το όριο και τις βάζεις λίγο χαμηλότερα , η τις αφήνεις στο auto και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Με προβληματίζει που στο memtest σε 2 loops δεν βρίσκει κάποιο σφάλμα ενώ στο OCCT βρίσκει πρόβλημα σχεδόν αμέσως αφού τρέχω το test.
Dark_Nightfall Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 12 λεπτά πριν, kostas7837aek είπε Με προβληματίζει που στο memtest σε 2 loops δεν βρίσκει κάποιο σφάλμα ενώ στο OCCT βρίσκει πρόβλημα σχεδόν αμέσως αφού τρέχω το test. Δεν τρέχει το OCCT το memtest που γνωρίζουμε όλοι ,τρέχει linpack.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα