DionGR Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Sakiz105 είπε πολύμπριζο απλό εκτός αν έχεις θέματα με "κακό" ρεύμα στην περιοχή. Δύο φορές στα 5 χρόνια έχει σβήσει το PC από πέσιμο ρεύματος αλλά όλα κομπλέ. Άσε που τώρα κουμπωσα πάνω την 3080 και το τίμημα είναι τεράστιο. 3 λεπτά πριν, vins είπε Καλά το ότι έχεις 850w psu δε σημαίνει ότι τραβάς 850w, αυτό γενικα. Αν δε θες να μπεις στη διαδικασία να πειράξεις πράγματα, το apc το 3μετρο είναι αξιοπιστη δοκιμασμένη λύση. Για diy υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις, ΑΛΛΑ! Σε συμβουλεύω να μην ασχοληθείς με ηλεκτρικά diy, όσο απλά κι αν ακούγονται ή φαίνονται, το ρεύμα ΣΚΟΤΩΝΕΙ! Δε συγχωρει. Καλά ναι το ξέρω για το PSU, αλλά better safe than sorry. https://www.skroutz.gr/s/6230953/APC-Πολύπριζο-Ασφαλείας-8-Θέσεων-με-μήκος-καλωδίου-3m-PMF83VT-GR.html#specs Αυτό εδώ λες ε; Πολύ κομπλέ μου φαίνεται. Και όσον αφορά τα ηλεκτρικά DIY, μακριά! Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου 2021 από DionGR 1
Sakiz105 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, DionGR είπε Και όσον αφορά τα ηλεκτρικά DIY, μακριά! Πιο πιθανό να πεθάνεις από τσόφλι αυγού σε ομελέττα παρά από ηλεκτρικά. Κομπλέ φαίνεται Εμένα κλείνει από διακοπή ρεύματος μιά φορά τον μήνα σίγουρα. Το ίδιο πολύμπριζο έχω εδώ και χρόνια. Πρέπει να αλλάξω κάποια στιγμή αλλά βαριέμαι να το βγάλω Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου 2021 από Sakiz105
DionGR Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, Sakiz105 είπε Πιο πιθανό να πεθάνεις από τσόφλι αυγού σε ομελέττα παρά από ηλεκτρικά. Κομπλέ φαίνεται Εμένα κλείνει από διακοπή ρεύματος μιά φορά τον μήνα σίγουρα. Το ίδιο πολύμπριζο έχω εδώ και χρόνια. Πρέπει να αλλάξω κάποια στιγμή αλλά βαριέμαι να το βγάλω Τώρα βρήκα αφορμή με την αναβάθμιση να το κάνω φουλ κομπλέ. Ευχαριστώ πολύ μάγκες για την βοήθεια, σε ένα ακόμα ποστ 😁 1
vins Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 8 λεπτά πριν, Sakiz105 είπε Πιο πιθανό να πεθάνεις από τσόφλι αυγού σε ομελέττα παρά από ηλεκτρικά. Κομπλέ φαίνεται Εμένα κλείνει από διακοπή ρεύματος μιά φορά τον μήνα σίγουρα. Το ίδιο πολύμπριζο έχω εδώ και χρόνια. Πρέπει να αλλάξω κάποια στιγμή αλλά βαριέμαι να το βγάλω Κάθε χρόνο μόνο στην Ελλάδα έχουμε καμια 30αρια θανάτους από ηλεκτροπληξια. Ναι 30. Οπότε καλά είναι να μην υποβαθμιζουμε την επικινδυνοτητα. Όσο για το πολυπριζο, apc, εγγυηση εφ ορου ζωής και έχει και αποζημίωση μέχρι ένα ποσό (βαρβατο) σε περίπτωση που κάτι που υπόσχονται δε δουλέψει.
verylife78 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 καταρχην καλη χρονια νιωθεις οτι δεις στα ακρα... σου προτειναν να παρεις ηλεκτρολογο και να φερεις 1-2-3 πριζες πιο κοντα σου... ο οποιος θα ελεγξει και ποσο φορτιο τραβας και θα δει αν αντεχει η πριζα που ξεκινας και εσυ επιμενεις στην αποψη σου. δικαιωμα σου, να το κανεις, αλλα γιατι μας ρωτησεις αν εχεις ηδη αποφασισει τι θα κανεις? 1
DionGR Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Μόλις τώρα, verylife78 είπε καταρχην καλη χρονια νιωθεις οτι δεις στα ακρα... σου προτειναν να παρεις ηλεκτρολογο και να φερεις 1-2-3 πριζες πιο κοντα σου... ο οποιος θα ελεγξει και ποσο φορτιο τραβας και θα δει αν αντεχει η πριζα που ξεκινας και εσυ επιμενεις στην αποψη σου. δικαιωμα σου, να το κανεις, αλλα γιατι μας ρωτησεις αν εχεις ηδη αποφασισει τι θα κανεις? Το ονομα του post ειναι συστημα σε προεκταση πριζας. Το να φερω ηλεκτρολογο για να γινει αυτη η δουλεια ειναι δυσκολη υποθεση, ειδικα αυτες τις μερες. Εν τελει, εγω αυτο που ξερω ειναι οτι εκανα μια ερωτηση, ελαβα διαφορες απαντησεις, και κυριως ελαβα μια απαντηση που βρηκα παρα πολυ χρησιμη απο τον @vins. Δεν ειχα αποφασισει τι θα κανω, αλλα αφου μου εδειξε πως υπαρχει τοσο ευκολη επιλογη, εγω ειμαι ικανοποιημενος. Το ποστ, κατ' εμε, δεν πηγε στραφι. Απαντηση ελαβα. Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου 2021 από DionGR
Sakiz105 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 17 λεπτά πριν, vins είπε Κάθε χρόνο μόνο στην Ελλάδα έχουμε καμια 30αρια θανάτους από ηλεκτροπληξια. Ναι 30. Οπότε καλά είναι να μην υποβαθμιζουμε την επικινδυνοτητα. Όσο για το πολυπριζο, apc, εγγυηση εφ ορου ζωής και έχει και αποζημίωση μέχρι ένα ποσό (βαρβατο) σε περίπτωση που κάτι που υπόσχονται δε δουλέψει. Είναι από επισκευές ηλεκτρικών ή από μαλακία στο κεφάλι όμως? (φάση πιστολάκι στο μπάνιο)
vins Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 14 λεπτά πριν, verylife78 είπε καταρχην καλη χρονια νιωθεις οτι δεις στα ακρα... σου προτειναν να παρεις ηλεκτρολογο και να φερεις 1-2-3 πριζες πιο κοντα σου... ο οποιος θα ελεγξει και ποσο φορτιο τραβας και θα δει αν αντεχει η πριζα που ξεκινας και εσυ επιμενεις στην αποψη σου. δικαιωμα σου, να το κανεις, αλλα γιατι μας ρωτησεις αν εχεις ηδη αποφασισει τι θα κανεις? Καλη χρόνια κι από μένα με περισσότερη υπομονή σε όλους μας εύχομαι. Τελικά ο φίλος μάλλον δε θα πάει σε αυτό που έλεγε στην αρχη, αλλά σε άλλη λύση. Οποτε νομίζω η τοποθέτησή σου είναι άστοχη φίλε μου και κάπως επιθετική. Είναι ο ηλεκτρολόγος η μόνη ενδεδειγμένη λύση στο θέμα του; Οχι. Ειναι μια εξ αυτών. Πιστεψε με, αν ήταν επειδή είμαι τρομερά ευαίσθητος στο θέμα όπως μπορεις να δεις από την ανάρτησή μου περί επικινδυνοτητας, θα ήμουν ο πρωτος που θα το έλεγα. Το να αλλάξει 3 πολυπριζα που έχει συνεχόμενα με 1 με προστασίες και πρωτόκολλα ασφαλείας είναι μια άλλη λύση και αυτή επίσης διόλου επικίνδυνη. 6 λεπτά πριν, Sakiz105 είπε Είναι από επισκευές ηλεκτρικών ή από μαλακία στο κεφάλι όμως? (φάση πιστολάκι στο μπάνιο) Μαλακια στο κεφάλι, υπερβολική σιγουριά, αγνοια, ωχαδερφισμος, ελλιπής ληψη μέτρων προστασιας, πολλά είναι. Αλλά δε νομίζω ότι αξίζει για 20€ να ρισκάρεις τη ζωή σου. 1
verylife78 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 δεν ειναι καθολου ε 9 λεπτά πριν, vins είπε Οποτε νομίζω η τοποθέτησή σου είναι άστοχη φίλε μου και κάπως επιθετική. δεν ειναι καθολου επιθετικη ειναι μια προταση...οπως ειπες και εσυ παρακατω Το να αισθανεται οτι ζει στα ακρα, αρα κατι ξερει οτι παει λαθος, και να επιμενει σε αυτο... τι ναπω
Sakiz105 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, vins είπε Αλλά δε νομίζω ότι αξίζει για 20€ να ρισκάρεις τη ζωή σου. δεν θα είχα ούτε κινητό μετά όχι pc
DionGR Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Μόλις τώρα, verylife78 είπε δεν ειναι καθολου ε δεν ειναι καθολου επιθετικη ειναι μια προταση...οπως ειπες και εσυ παρακατω Το να αισθανεται οτι ζει στα ακρα, αρα κατι ξερει οτι παει λαθος, και να επιμενει σε αυτο... τι ναπω H λυση που μου προτεινε ομως, συμφωνα με το παιδι, ειναι ασφαλης και απ' οτι βλεπω στις κριτικες ισχυει... Δεν θα νιωθω οτι ειμαι στα ακρα... Σου λεω εχω το συστημα σε 3 extensions...
Klausx Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, DionGR είπε H λυση που μου προτεινε ομως, συμφωνα με το παιδι, ειναι ασφαλης και απ' οτι βλεπω στις κριτικες ισχυει... Δεν θα νιωθω οτι ειμαι στα ακρα... Σου λεω εχω το συστημα σε 3 extensions... Αν τα πολυπριζα είναι καλής ποιότητας δεν έχεις κανένα πρόβλημα...το ότι ένα πολυπριζο λέει μέχρι 3000w δεν σημαίνει ότι τα σηκώνει και η ασφάλεια/καλώδια που έρχονται από τον πίνακα στην πρίζα. Αν θες κάτι πιο σωστό κάνεις προέκταση της πρίζας https://www.skroutz.gr/s/9751654/Eurolamp-147-13017-5m-3x1-5mm-Λευκό.html βάζεις το πολυπριζο ασφάλειας/ ups και τέλος...
DionGR Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Μόλις τώρα, Klausx είπε Αν τα πολυπριζα είναι καλής ποιότητας δεν έχεις κανένα πρόβλημα...το ότι ένα πολυπριζο λέει μέχρι 3000w δεν σημαίνει ότι τα σηκώνει και η ασφάλεια/καλώδια που έρχονται από τον πίνακα στην πρίζα. Αν θες κάτι πιο σωστό κάνεις προέκταση της πρίζας https://www.skroutz.gr/s/9751654/Eurolamp-147-13017-5m-3x1-5mm-Λευκό.html βάζεις το πολυπριζο ασφάλειας/ ups και τέλος... Εχω ηδη ενα καλωδιο αναλογο. Προτεινεις αυτο + ενα πολυπριζο ασφαλειας/UPS καλης ποιότητας; Νομιζα οτι τετοιου ειδους προεκτασεις πριζας δεν ειναι πολυ καλες... (ναι, δεν εχω ιδιαιτερες γνωσεις απο ηλεκτρικα) 1
Klausx Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 2 λεπτά πριν, DionGR είπε Εχω ηδη ενα καλωδιο αναλογο. Προτεινεις αυτο + ενα πολυπριζο ασφαλειας/UPS καλης ποιότητας; Νομιζα οτι τετοιου ειδους προεκτασεις πριζας δεν ειναι πολυ καλες... (ναι, δεν εχω ιδιαιτερες γνωσεις απο ηλεκτρικα) Αρκεί το καλώδιο να είναι 1.5mm γιατί κυκλοφορούν και με 1mm πιο φτηνές https://www.skroutz.gr/s/22446371/MZ1-01-1m-3x1mm-Λευκό.html Το καλώδιο που έχεις ίσως γράφει κάπου 3x1.5mm κτλ για να το σιγουρέψεις. 1
Τέρης Α. Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Κι εγώ βαρέθηκα την ακαταστασία και είπα να μετατρέψω το παρακάτω χάος σε... λιγότερο χάος με αυτά που πήρα χθες (πολύπριζο και 2x πρίζα με διακόπτη) Spoiler 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα