Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα και χρονια καλα στα αυπνα αλανια.

Κατα καιρους  τυχαινει να κανω ειτε μεταπωληση καποιας ηλεκτρονικης συσκευης,ειτε να εχει αγορασθει απο καταστημα,ειτε να τη  φερω απο εξωτερικο χαλασμενη,να την επισκευασω και μετα να την  βαλω σε καποια αγγελια.

Στις ελληνικες συσκευες προφανως εχει αποδοθει φπα στην αγορα,και σιγουρα δεν υπαρχει περιπτωση να τη δωσω παραπανω απο οσο εχει αγορασθει καινουργια.
Απο αυτες που εχω φερει απο το εξωτερικο,τι προβλεπεται,αν πχ μου τη "στησει" καποιος σε καποια αγγελια,και ερθει για ελεγχο;

Επισης,αυτες τις μερες βλεπω κατι που δε θα το σχολιασω,αλλα και παλι θα ρωτησω.
Στις περιπτωσεις που καποιοι εχουν αγορασει το ps5 500 ευρω και το πουλανε 900,σε περιπτωση ελεγχου τι προβλεπεται για αυτα τα 400 ευρω που βγαζουν μαυρα;

Ας μη σκοτωθουμε μερες που ειναι,δεν ψαχνω το ηθικο κομματι της υποθεσης,ουτε το "οσο θελει ο καθενας το πουλαει",ψαχνω καθαρα τι ισχυει σε περιπτωση ελεγχου.

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση πως εφόσον δεν προκύπτει επαγγελματική δραστηριότητα από τις πωλήσεις, δεν χρειάζεται περαιτέρω ενέργεια. 

Για το PS5, αν ο άλλος το κάνει με 1-2 κομμάτια, δεν θεωρείται επαγγελματική δραστηριότητα. 

https://www.forin.gr/questions/question/1986/pwlhsh-apo-idiwth-se-idiwtes

• Thanks 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, csontheline είπε

Έχω την εντύπωση πως εφόσον δεν προκύπτει επαγγελματική δραστηριότητα από τις πωλήσεις, δεν χρειάζεται περαιτέρω ενέργεια. 

Για το PS5, αν ο άλλος το κάνει με 1-2 κομμάτια, δεν θεωρείται επαγγελματική δραστηριότητα. 

https://www.forin.gr/questions/question/1986/pwlhsh-apo-idiwth-se-idiwtes

Aυτο ακριβως. Για περιστασιακες πωλησεις, για συγκεκριμενο υψος ποσου σε μια περιοδο ( δεν θυμαμαι το υψος, ρωτας λογιστη  ) και για πωλησεις "δικων σου" προιοντων, δεν χρειαζεται να κανεις τιποτα. Υπαρχει βεβαια η υποχρεωση δηλωσης των κερδων αλλα εαν αυτα δεν περνουν απο καποιο τραπεζικο καναλι απλα δεν φαινονται και βασικα δεν υπαρχουν.

Εαν ομως υπαρχει τακτικοτητα, συνεχης δραστηριοτητα και κινησεις σε τραπεζες, μπορει ευκολα να χαρακτηριστεις ως επιτηδευματιας ή να κληθεις να αποδειξεις οτι δεν εισαι, με οτι αυτο συνεπαγεται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...