Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ

Με τι ειναι καλο να καθαριζεται, πχ απο σκονες, ενα φορητο/οικιακο φωτοβολταικο;

Εννοω οτι δεν εχει τις προδιαγραφες, οπως πχ τα μονιμα/μεγαλα/στερεωμενα, που ειναι εκτεθειμενα σε ολες τις καιρικες συνθηκες και δεν εχουν αναγκη απο τιποτε.

Αυτα ομως;

----------------

ΝΕΡΟ

Αν τυχον βραχουν, πχ το εχεις να μαζευει ηλιο και πιασει καμια ξαφνικη βροχη, ποσο ευαισθητα ειναι; Φυσικα, φανταζομαι φαση οπου το παιρνεις ειδηση οτι βρεχει και το μαζευεις, οχι τουλουμιασμα! Το σημαντικο ειναι να βραχει οσο το δυνατον λιγοτερο, το 'κουτακι' με τις θυρες; (δικη μου σκεψη αυτη)

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, mindreader είπε

ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ

Με τι ειναι καλο να καθαριζεται, πχ απο σκονες, ενα φορητο/οικιακο φωτοβολταικο;

Εννοω οτι δεν εχει τις προδιαγραφες, οπως πχ τα μονιμα/μεγαλα/στερεωμενα, που ειναι εκτεθειμενα σε ολες τις καιρικες συνθηκες και δεν εχουν αναγκη απο τιποτε.

Αυτα ομως;

----------------

ΝΕΡΟ

Αν τυχον βραχουν, πχ το εχεις να μαζευει ηλιο και πιασει καμια ξαφνικη βροχη, ποσο ευαισθητα ειναι; Φυσικα, φανταζομαι φαση οπου το παιρνεις ειδηση οτι βρεχει και το μαζευεις, οχι τουλουμιασμα! Το σημαντικο ειναι να βραχει οσο το δυνατον λιγοτερο, το 'κουτακι' με τις θυρες; (δικη μου σκεψη αυτη)

Ποιος σου είπε ότι δεν τα καθαρίζουν τα μεγάλα/μονιμα ?

Εχεις αγοράσει κάτι;Δεν αναφέρει πως το συντηρείς;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mindreader είπε

ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ

Αυτα ομως;

----------------

ΝΕΡΟ

Ο μόνος τρόπος για να μάθεις είναι να διαβάσεις το user manual του συγκεκριμένου προϊόντος που ενδιαφέρεσαι να αγοράσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ελπιζω να εχω καποια βοηθεια απο οσους ξερουν κατι παραπανω.

Δοκιμασα συνδεση του νεου, μεγαλυτερου (λινκ δοθηκε παραπανω απο τον joshua21 και αυτο αγορασα) solar panel, με τη συσκευη που εχω και δεχεται φορτιση μεσω ηλιακου πανελ.

Λοιπον δυστυχως, και παλι δεν φορτισε! Οπως δεν φορτιζε και με το πολυ μικρο πανελακι, αλλα εκεινο ηταν μαλλον αναμενομενο, λογικα δεν εδινε τη σωστη ισχυ.

Η συσκευη αναγνωρισε οτι συνδεθηκε solal palel. Αναψε το αντιστοιχο εικονιδιο. Συμφωνα ομως με το manual της συσκευης, αυτη φορτιζει, οταν η αντιστοιχη μπαρα της ενδειξης της μπαταριας στην οθονη, αναβοσβηνει. Και ειδα πως ειναι να αναβοσβηνει, οταν το συνεδεσα σε πριζα. Με το solar panel ομως, δεν αναβοσβηνει!

Επειδη θεωρω δυσκολο το ενδεχομενο να ειναι 'χαλασμενη' ολοκαινουργια συσκευη ή 'χαλασμενο' ολοκαινουριο solar panel, πιστευω οτι μαλλον κατι αλλο γινεται.

Ειδικος δεν ειμαι, και γι'αυτο θελω απο εσας βοηθεια, ωστοσο, η μονη εξηγηση που δινω εγω, ειναι ο συννεφιασμενος ουρανος. Cloudy. Δυστυχως ειναι φθινοπωρο, και ο ηλιος είτε δεν εμφανιζεται για ολοκληρες μερες, είτε παιζει κρυφτουλι με τα συννεφα. Εγω δεν εχω δυνατοτητα καθημερινες να κανω πειραματισμους, και μου μενουν μονο τα σαββατοκυριακα γι'αυτα. Δυστυχως η δοκιμη μου, συνδεση του νεου μεγαλυτερου solal panel με τη συσκευη, εγινε παλι με ουρανο συννεφιασμενο.

Δεν θα επρεπε ομως, εστω και με συννεφα, κατι να μαζευει απο ενεργεια; Νομιζω ναι.

Ομως το manual της συσκευης ειναι ξεκαθαρο. Μιλα για direct sunlight (ακομη δεν το πετυχα), και οτι ξερεις οτι γινεται σωστη φορτιση, οταν υπαρχει blinking bar στo battery icon. Ειναι αραγε τοσο 'αυστηρη' στις προδιαγραφες η συσκευη, ωστε αν δεν πιασει ενα μινιμουμ παραγωμενης ενεργειας απο το solar panel, δεν φορτιζει καθολου;

Απο την αλλη, βρηκα διαφορα σχετικα αρθρα, οπου solar panels φορητα, φορτιζουν ακομη και χωρις ηλιακο φως, εστω μερικη φορτιση. Πχ κοντα σε light bulbs ή ακομη και με φακό!!! Και λεω τι στην ευχη, εγω το βγαζω κατω απο ουρανο, εστω και συνεφιασμενο, και η συσκευη δεν φορτιζει απολυτως τιποτε; Τι γινεται;

https://www.axionpower.com/knowledge/charge-solar-without-sun/

Δεν ξερω. Εχω μια απογοητευση. Αν μου πειτε οτι ειναι καθαρα θεμα καιρου, ισως εχω μια ελπιδα την επομενη φορα επιτελους να δω το συστημα να δουλευει.

:(

Επεξ/σία από mindreader
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Aφου σου λεει για απευθείας ηλιακό φως και έχει σύννεφα ..................

Δηλαδη, μαλλον, παροτι συλλεγει/μετατρεπει ενεργεια το solar panel,

είναι τετοιες οι 'απαιτησεις' της συσκευης, που ουσιαστικα αγνοει το solar panel;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, mindreader είπε

είναι τετοιες οι 'απαιτησεις' της συσκευης, που ουσιαστικα αγνοει το solar panel;

Η δουλειά του solar panel είναι να συλλέγει ενέργεια από τις ακτίνες του ήλιου και να τις μετατρέπει σε ρεύμα, ε όταν δεν έχει ήλιο πως περιμένεις να παράξει ρεύμα?

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, mindreader είπε

Οχι μάλλον ,αυτό κάνει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Η δουλειά του solar panel είναι να συλλέγει ενέργεια από τις ακτίνες του ήλιου και να τις μετατρέπει σε ρεύμα, ε όταν δεν έχει ήλιο πως περιμένεις να παράξει ρεύμα?

Εχεις δικιο. Μπορει να φαινονται χαζες οι ερωτησεις μου, αλλα ειναι αρκετα ευλογες νομιζω. Οταν βρισκω αρθρα που λενε οτι φορτιζεις solar panel ακομη και με λαμπα δωματιου ή φακο, γιατι να μην υποθεσω οτι σε μια συννεφιασμενη μερα, κατι μπορει να συλλεγει το solar panel;  Φιλοι μου, με ηλιακους θερμοσιφωνες (solar panel στην ταρατσα), εχουν ζεστο νερο, ακομη και σε συννεφιασμενες μερες. Αν δεν ξερεις, ειναι ευκολο να μπερδευτεις. Εχεις δικιο ομως.

Ευχαριστιες για την προταση του solar panel. Φαινεται πολυ καλο!

:)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Λοιπον, εχω νεότερα!

Καταφερα για πρωτη φορα, ηλιακη φορτιση της συσκευης!

Οχι για πολλη ωρα ομως. Αλλα ειδα, στην πραξη, οτι λειτουργει καλα, και η συσκευη, και το solar panel.

Απογευμα, και ειδα οτι επιτελους εβγαλε εναν σχετικα καλουτσικο ηλιο, οποτε δοκιμασα το solar panel, εστω και με αυτο τον αδυναμο φθινοπωρινο ηλιο, απογευματινο κιολας, να κοιταζει καταματα/directly το solar panel, και voila, ξεκινησε να αναβοσβηνει η μπαρα φορτισης! Βεβαια, δεν κρατησε για πολυ, καθοτι ηρθαν συννεφα, αλλα η δοκιμη πετυχε!

Αυτο σημαινει, οτι οσο καλη δουλεια και αν κανει το solar panel, η μειωμενη ενεργεια που εχει σε συννεφιασμενο καιρο και διχως ξεκαθαρο ηλιο, δεν αρκει για τη συσκευη. Αρα πολυ απλα, ή εχεις ηλιο, ή δεν εχεις, τουλαχιστον για τις απαιτησεις της συγκεκριμενης συσκευης.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θα χρειαστω επεκταση καλωδιων, connectors, που συνδεουν τη συσκευη με το φορητο solar panel.

Δυστυχως αυτα που ειχε η συσκευη μαζι, ειναι πολυ μικρου μηκους, και δεν βολευουν.

Ψαχνω στο skroutz, αλλα ισως δεν ψαχνω και σωστα, και βρισκω ελαχιστα αποτελεσματα. Λιγα, και σχεδον χωρις επιλογες.

Με 'solar panel cables', μου δινει μια επιλογη μονο, απο ενα καταστημα, και μαλιστα μονο επεκταση ενος μετρου!

https://www.skroutz.gr/c/2613/aksesouar-fotovoltaikon/f/1270543/kalodio.html?from=catspan&keyphrase=solar+panel&o=solar+panel+cables

Με 'solar panel connectors', φερνει αποτελεσματα, που δεν ειναι παντως τα καλωδια/επεκταση που ψαχνω.

https://www.skroutz.gr/search?keyphrase=solar+panel+connectors&from=latest_keyphrases

Εδω τα καλωδια που εχω, και θελω κατι πολυ μεγαλυτερο σε μηκος

spacer.png

Πως να ψαξω για επεκταση τετοιου καλωδιου;

Επεξ/σία από mindreader
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ψωνιζω και απο ebay, αλλα δεν θελω να παρω λαθος

https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_nkw=solar+panel+connectors+extension&_sacat=0&LH_TitleDesc=0&rt=nc&LH_BIN=1

(να εχει και το βυσμα στην ακρη, οχι σκετο καλωδιο)

Κατα προτιμηση, 3 μετρα μηκος.

Τι να επιλεξω;

Επεξ/σία από mindreader
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mindreader είπε

Οταν βρισκω αρθρα που λενε οτι φορτιζεις solar panel ακομη και με λαμπα δωματιου ή φακο, γιατι να μην υποθεσω οτι σε μια συννεφιασμενη μερα, κατι μπορει να συλλεγει το solar panel;

Εγώ πάλι δεν πιστεύω ότι λέει κάθε άρθρο που βρίσκω μπροστά μου.

Αντιθέτως όμως έχω σαν ευαγγέλιο τα manual των συσκευών.

• Like 1
Δημοσ.

Μαλλον βολευει, φανταζομαι θα το πουλανε κατα κορον, η αγορα, οχι του καλωδιου για συνδεση με το solar panel - αυτο με τους ακροδεκτες,
αλλα ενα απλο καλωδιο επεκτασης ως προς την πλευρα της ακρης του καλωδιου με το στρογγυλο βυσματακι.
Ενα καλωδιο επεκτασης, θηλυκο απο την πλευρα που θα μπαινει το υπαρχον μικρο καλωδιο που συνδεεται με το solar panel, και αρσενικο απο την πλευρα που συνδεεται στη συσκευη.
Μπορει να μου προτεινει καποιος, γιατι δεν ξερω πως να το αναζητησω; Σε ebay/skroutz;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 12/10/2021 στις 7:59 ΜΜ, mindreader είπε

ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ

Αυτα ομως;

----------------

ΝΕΡΟ

Επανερχομαι με την ερωτηση, και κυριως θελω να μαθω για το θεμα ΝΕΡΟ-ΒΡΟΧΗ καθως...

Στις 12/10/2021 στις 9:57 ΜΜ, Joshua21 είπε

Ο μόνος τρόπος για να μάθεις είναι να διαβάσεις το user manual του συγκεκριμένου προϊόντος που ενδιαφέρεσαι να αγοράσεις.

...το πανελακι δεν ειχε καμια απολυτως οδηγια χρησεως.

Εδω εχω μια φωτο, πραγματικη, απο το πανελ

spacer.png

Οπως βλεπετε, ειναι εξωτερικα, ολοπλευρα περασμενο, με μια εξωτερικη σκληρη ζελατινα/μεμβρανη.

Ετσι γινεται συνηθως; Να φανταστω ειναι για την προστασια του πανελ απο μικροφθορες;

Με ενα μαλακο βαμβακερο πανι λοιπον, φαινεται οτι το καθαρισμα θα ειναι ενταξει.

Ομως περι βροχης; Αν δεις καλο καιρο, το αφησεις να φορτιζει μια συσκευη, και μεχρι να γυρισεις σπιτι εχει αλλαξει ο καιρος και εχει ριξει βροχη; Ποση 'ανοχη' υπαρχει;

Φυσικα, δεν μιλω για τρελη βροχη, γιατι παντα ακομη και η τοποθετηση εκ μερους μου θα γινεται προσεκτικα, πχ σε καποιο τραπεζακι στο μπαλκονι, καπως κατω απο το πανω μπαλκονι ωστε να μην ειναι εντελως εκτεθειμενο κατω απο τον ουρανο κλπ. Αλλα και παλι, αρκετο 'νερακι' θα πεσει πανω/τριγυρω κλπ, αν βρεξει. Χαλαει τοτε το πανελ; Παθαινει ζημια; Ή τα συγκεκριμενα εχουν ισως καποιες καλες ανοχες; Βεβαια, προσθετη σχετικη ερωτηση αφορα τα connectors των καλωδιων. Για πειτε μου σας παρακαλω αν ξερετε τι ισχυει με αυτα τα φορητα πανελ και τη βροχη/νερο και τις αντοχες/ανοχες τους.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, mindreader είπε

...το πανελακι δεν ειχε καμια απολυτως οδηγια χρησεως.

Βρες το manual στο ίντερνετ τότε, μην περιμένεις να ψάξουμε εμείς για σένα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...