taketrance Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 12 λεπτά πριν, Papakaliati είπε Μην τα ξαναλέμε παιδιά. Ένα παλικάρι έχει ποστάρει παραπάνω μια καλή λίστα, με τι ισχύει σε κάθε χώρα. Στην πλειοψηφία της ΕΕ, η φωτογραφία, χωρίς ποτέ φυσικά να είναι απαραίτητη, συνήθως αναμένεται, και ισχύουν τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που παρέθεσες, προσφέρει θετικά, κάνει καλή εντύπωση, και θα δείξει επαγγελματισμό. Το βιογραφικό δεν πρέπει μόνο να μιλάει μέσω αυτών που έχεις γράψει, αλλά και με το να είναι ευανάγνωστο, καλά δομημένο, χωρίς ορθογραφικά. Άλλωστε το έχουμε πει 100 φορές, η φωτογραφεία δεν έχει να κάνει με την ομορφιά, αλλά με τον επαγγελματισμό σου. Και το LinkedIn δεν αποτελεί απλα μια πλατφορμα επαγγελματικης δικτυωσης, αλλά και έναν από τους καλυτερους τροπους ευρεσης εργασιας. Και για να τελειώνουμε, οποίος έχει κινηθεί επαγγελματικά σε ΗΠΑ, ΗΒ η σε άλλη χώρα όπου η φωτό δεν συνηθίζεται , θεωρεί ότι η φωτογραφία δεν έχει θέση στο βιογραφικό, όσοι στις DACH και σε άλλες Βόρειες χώρες, σύμφωνα με τα βιώματα τους πιστεύουν ότι έχει. Μιλησα για Αγγλια (μιας και ανεφερες οτι ακομα κι εκει το δεχονται) και ΗΠΑ, οπου απο προσωπικη εμπειρια ριχνεις τις πιθανοτητες σου στο 0% με το να βαζεις φωτο στο βιογραφικο σου. Απλα πραγματα. Στην Ελλαδα η αληθεια ειναι δεν ξερω τι παιζει, απλα η λογικη και εμπειρια μου μου λεει οτι φωτογραφια στο βιογραφικο δεν εχει να δωσει τιποτα. Το να ειναι ευαναγνωστο, καλα δομημενο και χωρις ορθογραφικα το βιογραφικο ειναι τα ευκολως εννοουμενα, δε το αναφερουμε καν. Τιποτα απο αυτα δεν θα κανει την παραμικρη θετικη διαφορα, αφου ολα τα (σοβαρα) βιογραφικα πληρουν ολα αυτα τα κριτηρια. Προφανως το αντιθετο ισχυει, οπου αν δουν ορθογραφικα λαθη και χαλια formatting στο CV το εχουν πεταξει στα σκουπιδια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Papakaliati Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, taketrance είπε Μιλησα για Αγγλια (μιας και ανεφερες οτι ακομα κι εκει το δεχονται) και ΗΠΑ, οπου απο προσωπικη εμπειρια ριχνεις τις πιθανοτητες σου στο 0% με το να βαζεις φωτο στο βιογραφικο σου. Απλα πραγματα. Στην Ελλαδα η αληθεια ειναι δεν ξερω τι παιζει, απλα η λογικη και εμπειρια μου μου λεει οτι φωτογραφια στο βιογραφικο δεν εχει να δωσει τιποτα. Πιο λογικό είναι για την Ελλάδα να ισχύει ότι στις περισσότερες χώρες τις ΕΕ, παρά ότι στις ΗΠΑ και ΗΒ όμως. Η λογική και εμπειρία σου στην Αγγλία σου το λέει αυτό, η λογική και εμπειρία μου σε Γερμανία, Ελβετία, Αυστρία λένε αλλά... Κανένας HR από Ελλάδα δεν βρίσκεται εδώ να μας λύσει την απορία; Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2021 από Papakaliati Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vs_skg Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2021 Δεκτό ότι έτσι ίσχυει σε κεντρική και βόρεια Ευρώπη, ωστόσο πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί. Ειδικά για non public facing θέσεις. Σαν κριτήριο επαγγελματισμού μου φαίνεται αρκετά redundant, ένα τόσο ούφο που θα βάλει μη επαγγελματική φωτογραφία θα χωλαίνει και σε άλλα σημεία του βιογραφικού Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα