Xplicit Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 Καλησπέρα σε όλη την παρέα! Ήρθε ο καιρός να φτιάξω ένα νέο build για δουλειά κυρίως (προγραμματισμό), αλλά να μπορούμε να κάνουμε και περιστασιακά λίγο gaming (ειδικά ντιαμπλοειδες κυρίως παιχνίδια βλεπε inc diablo 4). Ποσό που διαθέτουμε : 1500€ Χρήση υπολογιστή : Development/Programming και λίγο gaming Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Android Studio, Intellij Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Έχω ήδη μια 27αρα Samsung full hd λογω laptop αλλα σκεφτομαι να παρω και μια 32αρα τωρα σκεφτομουν: https://www.skroutz.gr/s/17718106/AOC-CQ32G1-31-5-Curved-Gaming-Monitor.html?from=account_favorites Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Δεν εχω θεμα Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Δεν εχω θεμα Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .Δεν εχω θεμα Χωρίς να μαι ειδικός στο θέμα ενα βασικό build που σκεφτόμουν: Sapphire Radeon 5500 XT Corsair Vengeance 32gb 3200mhz BeQuiet Pure Base 500DX Black Msi b450 tomahawk corsair full modular gold 650w 2018 series samsung 970 plus 1TB ssd Amd ryzen 5 5600X Γενικά το μόνο που σκέφτομαι οτι δεν θέλω να κάνω υποχώρηση είναι να πέσω απο 32αρα ram και θα προτιμουσα εναν μεγαλο ssd παρα να παω προς ενα χαμηλο και ενα hdd. Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη! Ευχαριστώ!
mike.hatz Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 Μια χαρα ειναι το συστημα τελειο. Μονο αν πας σε 2k,4k αναλυσεις καλυτερα να βαλεις μια λιγο πιο δυνατη γραφικων. Επισης εχε στο νου σου οτι δεν εχει βγει το bios για να κουμπωσει ο 5600x στην b450, και θα βγει λογικα αρκετα συντομα. Επειδη μιλησες για χωρο, η tomahawk εχει μονο 1 m.2 που μπορει να σε ενδιαφερει.
Xplicit Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Ενταξει αν παω για τον 1 tb SSD νομιζω θα ειναι οκ και με μια θυρα. Αυτο που με προβληματισε τωρα ειναι το bios update που ανεφερες.
Nik1239 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 5 ώρες πριν, Xplicit είπε Ενταξει αν παω για τον 1 tb SSD νομιζω θα ειναι οκ και με μια θυρα. Αυτο που με προβληματισε τωρα ειναι το bios update που ανεφερες. Ξέχνα την b450 αφού θα βάλεις 5000 ryzen βάλε B550 μια msi a pro ή tomahawk είναι καλύτερες από αυτήν που ήθελες
Xplicit Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 50 λεπτά πριν, Nik1239 είπε Ξέχνα την b450 αφού θα βάλεις 5000 ryzen βάλε B550 μια msi a pro ή tomahawk είναι καλύτερες από αυτήν που ήθελες Ναι αυτο παρατηρω. Τωρα η καρτα γραφικων ειναι το πιο ακριβο part και δεν ξερω αν αυτη καλυπτει μια καλη γκαμα παιχνιδιων. Επισης υπαρχει λογος να μην παω σε αυτη τη cpu?
mike.hatz Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, Xplicit είπε Ναι αυτο παρατηρω. Τωρα η καρτα γραφικων ειναι το πιο ακριβο part και δεν ξερω αν αυτη καλυπτει μια καλη γκαμα παιχνιδιων. Επισης υπαρχει λογος να μην παω σε αυτη τη cpu? 2 λογους μπορω να σκεφτω. Λογικα θα φτηνηνει στο μελλον, και στο κοντινο μελλον θα βγει και ο 5600 που πιθανον να ειναι πιο φθηνος και αντιστοιχων δινατοτητων. Αν θελεις 1440p, 144hz, high τοτε καλυτερα να πας σε αλλη καρτα. RX 5500 και 1650 super δυσκολα θα φτανουν τα 144 fps στα πιο απαιτητικα games. Αν δε σε νοιαζει να εχεις πιο χαμηλα quality/frequency και να πεφτεις στα 50-60 fps καμια φορα τοτε θα ειναι οκ. Για μητρικη, εγω θεωρω πως αν δε σε νοιαζει το pci gen 4, μια χαρα ειναι η b450 tomahawk δεδομενου οτι δε σε νοιαζει να περιμενεις το bios. Καπου διαβασα θα το βγαλουν μεσα στον Ιανουαριο αλλα δεν ειμαι και σιγουρος. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2021 από mike.hatz
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα