Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, imperialplay3r είπε

Μόνο έγω βλέπω άνεργους ανθρώπους οταν βλέπω αυτά τα robot, μα φυσικά ξέχασα θα γίνουμε ερευνητές και επιστήμονες όλοι μας .

Πιστευω οτι το ανθρωπινο μυαλο δεν μπορει ποτε να ξεπεραστει απο μηχανη. Πωςενα ρομποτ  μπορει να βρει  μια ηλεκτρολογικη βλαβη σε ενα διαμερισμα και να την επισκευασει? Το ανθρωπινο μυαλο εχει φαντασια...τα ρομποτ θα εχουν παντα δεδομενα. 

Θυμαμαι παλια ενα λογοπαιγνιο που ελεγε " ο ανθρωπος ειναι πιο εξυπνος η το πιο γρηγορο computer? Ολοι φυσικα απαντουσαμε το computer αλλα η απαντηση ηταν "ο ανθρωπος γιατι αυτος κατασκευασε το computer"

Δημοσ.
8 ώρες πριν, nickmanak είπε

Μεχρι να φτασουμε στο επιπεδο των ρομποτ του Skynet , εχουμε πολυ δρομο ακομα!

Τι εννοείς; Αυτό που βλέπεις γίνεται σχεδόν την τελευταία 15ετία. Για σκέψου τι θα γίνεται το 2030 η 2040.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 30/12/2020 at 21:18, trib said:

... οικογένεια ρομπότ της Boston Dynamics, τα Spot & Handle, χορεύουν στους ρυθμούς του τραγουδιού «Do you love me» ...

καλά, σιγά το πράμα.
Μέχρι χορέψουν παραγγελιά και να σπάνε πιάτα και να ρίχνουν γαρδένιες στην πίστα έχουν πολύ δρόμο ακόμα.
Τι να ξέρουν ξενέρωτοι από χορό.

Επεξ/σία από eyw
Δημοσ.
11 ώρες πριν, DragonlordP είπε

Μεταξύ άλλων στρατιωτικούς σκοπούς. Δηλαδή μας δείχνουν πόσο "χαριτωμένα" είναι τα ρομπότ που αύριο-μεθαύριο θα μας σκοτώνουν. Δεν ξέρω αν το βρήκε κανείς όντως χαριτωμένο, εμένα βασικά τρόμο μου φέρνει αυτό το βίντεο.

ειναι πολυ πιο φτηνο να στρατολογουν cannon fodder απο τα γκετο και τις φαβαλες, παρα να στελνουν στον πολεμο στρατιες ρομποτ αξιας δισεκατομμυριων.

9 ώρες πριν, RTW4ever είπε

Δυστυχώς δεν θα ζω όταν κάθε σπίτι θα έχει ένα τέτοιο ως οικακό βοηθό. Ευελπιστώ όμως ότι τα παιδιά μου θα το ζήσουν αυτό, κάπου στο 2050.

Η εταιρεία που θα κυκλοφορήσει πρώτη τα ρομπότ - οικιακούς βοηθούς θα θησαυρίσει πραγματικά. Θα ξεπεράσει Microsoft - Amazon - Google σε χρηματιστηριακή αξία. Όλοι θα θέλουν από ένα. Μα όλοι.

Επίσης σκεφτείτε σύντροφο σε θηλυκή έκδοση για τους μοναχικούς.

I Robot, Ex Machina. Πόσο προφητικές ταινίες.

I, Robot φαση. εκει παει το πραμα, αλλα μεχρι να φτιαξουν το θεμα της φορητης αποθηκευμισης ενεργειας, της ΑΙ και του θορυβου (οι σεβρομηχανισμοι κανουν φασαρια), θα καθυστερησει να συμβει. πιστευω ειναι και ο λογος που πουλησε την εταιρεια η Google, δεν ειδε βραχυπροθεσμο κερδος απο αυτη την τεχνολογια.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 minutes ago, KilliK said:

ειναι πολυ πιο φτηνο να στρατολογουν cannon fodder απο τα γκετο και τις φαβαλες, παρα να στελνουν στον πολεμο στρατιες ρομποτ αξιας δισεκατομμυριων. ...

εύστοχη η παρατήρηση, ωστόσο τέτοιου είδους στρατολόγηση (+ τα όποια διάφορα "παρελκόμενα") επηρεάζει αρνητικά το αξιόμαχο ακόμα και του αμερικανικού στρατού.
Επίσης τα (military) robot δεν θα κοστίζουν για πάντα δις $.
Σε 5ετία (άντε 10ετία) θα είναι περίπου expendable, έτσι και αλλιώς οι πόλεμοι είναι μπίζνα δις $

Και δεν χρειάζεται να στέλνουν πολίτες τους ανά την υφήλιο και να μπλέκουν, οι τοπικοί αντιπρόσωποι (proxies) μια χαρά δουλεύουν γιαυτούς.
Αλλά τώρα ξεφύγαμε.

Επεξ/σία από eyw
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορούμε να διαφωνήσουμε για τον χρόνο, όμως η πορεία είναι ήδη προδιαγεγραμμένη..... 

Έχει σημασία αν είμαστε μακρυά 10, 20 ή 30 χρόνια ? 

Όμως το να αποκτήσουν αυτά τα "μηχανήματα" δική τους ύπαρξη νομίζω ότι βρισκόμαστε πολύ μακρυά.... Ενας "χορός" όσο καλός κι αν είναι δεν λέει τιποτα πέρα από εκατοντάδες ώρες που δαπάνησαν προγραμματιστές και χορογράφοι με συντεταγμένες  και ατελείωτα νούμερα που τελικά έγιναν download σε μια cpu η οποία τα είδε απλά σαν νούμερα. Δεν μου έκανε περισσότερη εντύπωση  το να βλέπω το ρομπότ να χορεύει απ' ότι ο shrek σε κάποιο αντίστοιχο clip.

Επεξ/σία από evark
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, petasis είπε

Εγώ δεν έχω καταλάβει τι προσπαθεί να φτιάξει αυτή η εταιρία. Τι σκοπό εξυπηρετούν αυτά τα ρομπότ;

Το πιο πιθανο ειναι για αυτον το σκοπο 

Επισης φανταζομαι θα στελνουν τετοια ρομποτ οταν θα αρχισουν να φτιαχνουν βασεις σε Σεληνη και Αρη. 

Επεξ/σία από AgiosEfraim
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, KilliK είπε

ειναι πολυ πιο φτηνο να στρατολογουν cannon fodder απο τα γκετο και τις φαβαλες, παρα να στελνουν στον πολεμο στρατιες ρομποτ αξιας δισεκατομμυριων.

Αυτό που λες είναι λογικοφανές, αλλά πέρα από το τι πιστεύεις υπάρχει και η πραγματικότητα, και αυτή ήδη σε διαψεύδει. Εδώ πχ κάποια στοιχεία για τη χρήση drones από τον αμερικανικό στρατό: https://en.wikipedia.org/wiki/UAVs_in_the_U.S._military

Προφανώς όταν λέμε ότι αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιείται για στρατιωτικούς σκοπούς, δεν εννοούμε απαραίτητα ότι θα φτιάξουν άμεσα έναν στρατό 100.000 ρομπότ που θα εισβάλλει σε πόλεις. Τέτοιες τεχνολογίες ενσωματώνονται ήδη στα drones που θα συνεχίσουν να εξελίσσονται και να γίνονται όλο και πιο δολοφονικά.

Γενικά, καλή η πλακίτσα με τα ρομπότ που θα εξεγερθούν, όλοι έχουμε δει το Terminator, αλλά δεν είναι αυτός ο βασικός κίνδυνος, δεν είναι κάτι υποθετικό και μελλοντικό. Ο κίνδυνος είναι πραγματικός και σημερινός, είναι ότι σήμερα αυτή η τεχνολογία είναι στα χέρια όχι των ανθρώπων γενικά αλλά του κράτους και του κεφαλαίου, και χρησιμοποιείται για την καταστολή και εξόντωση πάσης φύσεως εχθρών, "εξωτερικών" και "εσωτερικών".

Επεξ/σία από DragonlordP
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...