Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

'Οτι είπε ο @poulinos

Όσον αφορά την πρόταση, κάτι απλό και λιτό με συναίσθημα, ανάλογα τι αρέσει σε αυτήν. Προσωπικά θα άφηνα τις υπερπαραγωγές κλπ. Και αν (για οποιονδήποτε λόγο) πει το όχι και φέρεις και τους δυο σας σε μια άβολη κατάσταση απο την οποία δεν μπορείς να ξεφύγεις εκείνη τη στιγμή;

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, LabrakisG1992 είπε

Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους.Απλά να ξεκαθαρίσω ότι με την κοπέλα είμαστε 8χρόνια μαζί,συζούμε,είμαστε τέλεια οπότε το έχω σκεφτεί αρκετά και είμαι σίγουρος.Επίσης γλέντια και τέτεια δεν θα γίνουν ο γάμος θα είναι σχετικά κλειστός και απλά θα γινεί μετά ένα παρτυ με φίλους thats it. Απλά για την πρόταση σίγουρα θα γονατίσω(σόρρυ αλλά είμαι λίγο ρομαντικός :Ρ ) απλά θα ήθελα κάτι ξεχωριστό αυτό είναι όλο.

Δεν μπορεις να φανταστεις ποσο θα αλλαξουν ολα μετα τον γαμο και ειδικα μετα απο ενα παιδι. Απο εκει και περα η κοινωνια ειναι ετσι διαμορφωμενη οποτε δεν ειναι και λες οτι μπορουμε να κανουμε και αλλιως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, LabrakisG1992 είπε

σίγουρα θα γονατίσω(σόρρυ αλλά είμαι λίγο ρομαντικός :Ρ ) απλά θα ήθελα κάτι ξεχωριστό αυτό είναι όλο.

Δρόμος περπατημένος,δρόμος σίγουρος..

spacer.png

Επεξ/σία από momotis
Δημοσ.
49 minutes ago, LabrakisG1992 said:

Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους.Απλά να ξεκαθαρίσω ότι με την κοπέλα είμαστε 8χρόνια μαζί,συζούμε,είμαστε τέλεια οπότε το έχω σκεφτεί αρκετά και είμαι σίγουρος.Επίσης γλέντια και τέτεια δεν θα γίνουν ο γάμος θα είναι σχετικά κλειστός και απλά θα γινεί μετά ένα παρτυ με φίλους thats it. Απλά για την πρόταση σίγουρα θα γονατίσω(σόρρυ αλλά είμαι λίγο ρομαντικός :Ρ ) απλά θα ήθελα κάτι ξεχωριστό αυτό είναι όλο.

αν ημουν κοπελα και ημουν με τον αλλον 8 χρονια μαζι και περναγαμε τελεια και επεφτε στα γονατα ο αλλος για να κανει προταση γαμου θα του τραβαγα γονατια κατευθειαν στο σαγονι.

και θα σου εξηγησω το γιατι. γιατι κανεις κατι το οποιο δεν ειναι πρωτοτυπο και απλα αντιγραφεις μια βλακεια που καποιος εκανε καποια στιγμη και μετα ολα τα προβατα(σορρυ για την λεξη) το υιοθετησαν. εχει χαθει η πρωτοτυπια και μια μαλακια που εκανε καποιος καποτε το εχουν κανει εθιμο.εχει χαθει η πρωτοτυπια και η φαντασια.δεν εχει να κανει με το ρομαντικο ή οχι ή με το αν φαινεσαι σαν σκλαβος που επεσες στα γονατα.εχει να κανει οτι αντιγραφεις κατι που εκανε καποιος καποτε.αρα 0 πρωτοτυπια. σορρυ και παλι αν γινομαι κακος.

ειναι σαν τον αχρηστο που δεν εχει φαντασια και λεει μωρο μου παμε στην βενετια που ειναι ρομαντικα ή στο παρισι στην πολη του ερωτα.γουσταρεις να κανεις την διαφορα και το καταλαβαινω.βρες κατι πρωτοτυπο.δηλαδη τι προτιμας να πει η κοπελα σου στους φιλους τις και στις φιλες τις? οτι ο μπαρμπα θωμας μου εκανε προταση γαμου γονατιστος ή μου εκανε προταση γαμου πχ στον πατο τις θαλασσας καθως καναμε καταδυση? στην πρωτη περιπτωση αν το ακουγα θα εβαζα το δαχτυλο στο λαιμο μου να ξερασω. ΤΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΘΕΕ ΜΟΥ.

• Like 4
  • Thanks 1
  • Confused 2
Δημοσ.
2 minutes ago, poulinos said:

αν ημουν κοπελα και ημουν με τον αλλον 8 χρονια μαζι και περναγαμε τελεια και επεφτε στα γονατα ο αλλος για να κανει προταση γαμου θα του τραβαγα γονατια κατευθειαν στο σαγονι.

και θα σου εξηγησω το γιατι. γιατι κανεις κατι το οποιο δεν ειναι πρωτοτυπο και απλα αντιγραφεις μια βλακεια που καποιος εκανε καποια στιγμη και μετα ολα τα προβατα(σορρυ για την λεξη) το υιοθετησαν. εχει χαθει η πρωτοτυπια και μια μαλακια που εκανε καποιος καποτε το εχουν κανει εθιμο.εχει χαθει η πρωτοτυπια και η φαντασια.δεν εχει να κανει με το ρομαντικο ή οχι ή με το αν φαινεσαι σαν σκλαβος που επεσες στα γονατα.εχει να κανει οτι αντιγραφεις κατι που εκανε καποιος καποτε.αρα 0 πρωτοτυπια. σορρυ και παλι αν γινομαι κακος.

Στο μόνο που θα διαφωνήσω και θα αφήσω ένα μικρό παράθυρο είναι οτι κάποιες κοπέλες είναι λίγο πριγκίπισσες και θέλουν να ζήσουν αυτό που περιγράφεις. Θεωρώ είναι μειονότητα πλέον, αλλά υπάρχουν.

• Like 2
Δημοσ.
1 minute ago, j0hnn1e said:

Στο μόνο που θα διαφωνήσω και θα αφήσω ένα μικρό παράθυρο είναι οτι κάποιες κοπέλες είναι λίγο πριγκίπισσες και θέλουν να ζήσουν αυτό που περιγράφεις. Θεωρώ είναι μειονότητα πλέον, αλλά υπάρχουν.

σωστος .βεβαια οτι ειναι princess δεν σημαινει οτι δεν μπορεις να βρεις κατι εξισου ρομαντικο. πηγαιντε στο βορειο σελας και κανε προταση γαμου εκει.δηλαδη υπαρχουν τροποι περα απο τα στερεοτυπα.πηγαιντε σε ενα Ice hotel. γενικως φαντασια να υπαρχε και ολα γινονται.το να γονατισεις ειναι ενα λεπτο δουλεια και δεν κουραστηκες καν για να το κανεις.παντρευεσαι αυτην που θες .κανε κατι το οποιο να θελει λιγο κοπο να δειξεις την αγαπη σου να το πω ετσι.

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνώ απόλυτα, αυτό έγραψα και πιο πάνω. Κάνεις κάτι προσωπικό για αυτήν που αντιπροσωπεύει την μέχρι τώρα πορεία σχέση σας. Είτε αυτό είναι γυρίζεις στο πρώτο ραντεβού, πρώτο εστιατόριο, κάτι προσωπικό δικό της(τους), μια τοποθεσία απο προηγούμενα ταξίδια κλπ. Το μόνο θέμα αυτή την περίοδο είναι οτι είσαι περιορισμένος σε όλα αυτά λόγω συνθηκών...

Προσωπικά δεν καταλαβαίνω την πρεμούρα του γάμου (ειδικά μετά απο 8 χρόνια με κάποιον). Είναι απο τα έθιμα βαθιά ριζωμένα στην ψυχή του Έλληνα: έχω σχέση, άρα πρέπει να παντρευτώ για όποια κοινωνικο/πολιτικό/οικονομικά "πρέπει"

Δημοσ.

Επίσης μπορείς να 'αποφύγεις' το δαχτυλίδι. Μπορείς να της κάνεις δώρο ένα μωρουδιστικο ζευγάρι παπούτσια.

Η ιδέα είναι, αν μείνει έγκυος στο παιδί σου, θα είστε μαζί και θα κάνετε οικογένεια. 

Ούτως ή άλλως ο κυριότερος σκοπός του γάμου είναι η οικογένεια.

Ο παππούς μου είχε πει στον πατέρα μου κάποτε 'Αν γεννάει, να την πάρεις!' 

Κάπως έτσι φαίνεται ότι σου γράφω και εγώ σήμερα.

• Like 1
Δημοσ.
1 minute ago, SilentVoice said:

Επίσης μπορείς να 'αποφύγεις' το δαχτυλίδι. Μπορείς να της κάνεις δώρο ένα μωρουδιστικο ζευγάρι παπούτσια.

Η ιδέα είναι, αν μείνει έγκυος στο παιδί σου, θα είστε μαζί και θα κάνετε οικογένεια. 

Κάπως έτσι φαίνεται ότι σου γράφω και εγώ σήμερα.

Με έπιασε υστερικό γέλιο. Να είσαι καλά. 

Ευτυχώς που δεν υπάρχουν άτομα εκεί έξω με παιδιά και διαζύγιο. 

Ευτυχώς που όλα τα ζευγάρια αυτού του πλανήτη (straight/gay/whatever) θέλουν να διαιωνίσουν ντε και καλά το είδος μας.

• Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, j0hnn1e είπε

Με έπιασε υστερικό γέλιο. Να είσαι καλά. 

Ευτυχώς που δεν υπάρχουν άτομα εκεί έξω με παιδιά και διαζύγιο. 

Ευτυχώς που όλα τα ζευγάρια αυτού του πλανήτη (straight/gay/whatever) θέλουν να διαιωνίσουν ντε και καλά το είδος μας.

Ο γάμος είναι μόνο γραφειοκρατία. 

Υπάρχουν πολλά άτομα εκεί έξω με παιδιά και διαζύγιο. Όπως υπάρχουν και πολλές μονογονεϊκές οικογένειες. Υπάρχουν και ζευγάρια που είναι 10-15 χρόνια μαζί, χωρίς γάμο.

Σημασία έχει να νιώθει σίγουρος ο TS πως θέλει το μέλλον του με την κοπέλα του.

Η καλύτερη λύση είναι η συζήτηση μεταξύ του ζευγαριού και ο χρόνος που περνάνε μαζί. Μην γίνει από επιπολαιότητα από καμία από τις δύο πλευρές.

• Like 1
Δημοσ.
12 minutes ago, SilentVoice said:

τα κολλημενα μυαλα οτι ηρθαμε σε αυτον τον κοσμο για να κανουμε ολοι παιδια και οτι αυτπ ειναι το νοημα της ζωης.ευτυχως αλλαζουν τα πραγματα

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσον αφορά εμένα.. Ήθελα να ζήσω μαζί της και το ίδιο ήθελε και εκείνη. Και οι δυο δεν γουστάραμε τους γάμους και βαριόμασταν και τις διαδικασίες. Κάποια στιγμή που πίναμε κάτι τσίπουρα και τρώγαμε κάτι σουβλάκια, αφού ήδη συζούσαμε για αρκετά χρόνια και είμασταν ήδη σαν παντρεμένοι, είχαμε και μια ανάλογη κουβέντα για κάποιους άλλους, ρίξαμε στο τραπέζι για το αν θα παντρευτούμε (για τυπικούς λόγους, φορολογικούς κλπ) ή θα το αφήσουμε στο φλου. Τελικά αποφασίσαμε να παντρευτούμε καθαρά για το τυπικό (πολιτικό εννοείται). Την ημέρα του γάμου πήγαμε στο δημαρχείο 4 άτομα (εμείς και οι 2 μάρτυρες), πολύ χαλαρά ντυμένοι, και το βράδυ κάναμε ένα μίνι τραπέζι σε γονείς και αδέρφια (καμιά 10 άτομα) και τους το ανακοινώσαμε (έπαιξαν στραβώματα αλλά στα παπάκια μας). Την επομένη καλέσαμε έξω καμιά 20ριά από τα πιο κοντινά μας άτομα (φίλους κλπ) και λιώσαμε στο ποτό. Δαχτυλίδι δεν της πήρα ποτέ, όχι λόγω του οικονομικού απλά δεν γούσταρα, αλλά τα φάγαμε σε ταξίδια.
Όσον αφορά τον γάμο. Αν αγαπιέστε και δεν υπάρχουν εγωισμοί, κόμπλεξ και δηθενιές, δεν αλλάζει απολύτως τίποτα. Μόνο η φορολογική δήλωση. Και κάτι τελευταίο.. ο γάμος δεν έχει σχέση με το μεγάλωμα της οικογένειας. Αν θες την μεγαλώνεις, εάν δεν θες, όχι. Ότι γουστάρει το ζευγάρι από κοινού. Και τέλος μια συμβουλή. Μακρυά (αρκετά) από τους γονείς σου (το κυριότερο), μακρυά και από τα πεθερικά σου. Και ίσες αποστάσεις και από τους δύο. Αλλιώς... καλή τύχη.

Επεξ/σία από l337
  • Like 4
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, SilentVoice είπε

13 λεπτά πριν, SilentVoice είπε

Ο γάμος είναι μόνο γραφειοκρατία. 

Δεν έχω τίποτα να πω και το λέω..

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Στα 4 φίλε! Σκύβεις και της δίνεις το δαχτυλίδι. Τόσο απλά.

Αντε και μεις- οι γράφοντες στο θρεντ- κουμπάροι! Τυχερός...:unsure:

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...