Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα , εχω ένα δεύτερο σύστημα  , και εχω παρατήρηση οτι αρκετές φορες μου κανει κατι στιγμιαία σβησίματα η οθονη , δλδ σαν τσακ τσακ σβηνει για 0.01sec και επανέρχεται. απλα μου την δινει στα νευρα να γινεται αυτο περιπου πανω απο 10 φορες ολη την μερα , και δεν νμζ να εχει προβλημα το καλωδιο διοτι αυτο εχω και στο αλλο συστημα που ειναι λειτουργικο, γυρο στης 15 μερες π εχω το συστημα αυτο εχει κανει 3 επανακκινησεις απο μονος του ο υπολογιστης , τι μπορει να φταιει ?

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Είναι παλιά η οθόνη;

οχι samsung 2k 144hz  την  ιδια εχω , που εχω στο συστημα π ειναι ολα κομπλε

Δημοσ.

Υπάρχει περίπτωση να είναι gpu... είχα παρόμοιο πρόβλημα σε ελλατωματική gpu...καλού-κακού αν έχεις spare καλώδιο δοκίμασε το.... όσα χρόνια ασχολούμαι (ερασιτεχνικά) με υπολογιστές έχω μάθει να μην αποκλείω τίποτα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

99% είναι το καλώδιο. Το ίδιο είχα πάθει και εγώ πριν κάνα μήνα αλλά όταν άλλαξα το καλώδιο έφτιαξε. Είχα φοβηθεί κιόλας μην είναι η κάρτα και άντε να ξαναβρείς πάλι 3080.

Επεξ/σία από Silverage
Δημοσ.
12 ώρες πριν, leonardo23 είπε

Το καλωδιο ειναι. Βαλε βγαλε 10 φορες . Δοκιμασε ξανα :) Ιδια οθονη , ιδια περιπτωση.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, leonardo23 είπε

Το σύμπτωμα που περιγράφεις, σχεδόν πάντα, οφείλεται σε κάποιο τροφοδοτικό. Το ερώτημα εδώ, είναι σε ποιό τροφοδοτικό:

Περίπτωση πρώτη: πυκνωτές εξόδου PSU στο monitor.
Περίπτωση δεύτερη: εσωτερική ή εξωτερική τροφοδοσία της GPU.
Περίπτωση τρίτη: τα VRM της μητρικής.

Κι τώρα, μόνη λύση είναι ο αποκλεισμός, ή "εις άτοπον αναγωγή".

1. Δοκίμασε στο ίδιο σύστημα άλλο monitor. Αν ΔΕΝ το κάνει πλέον, φταίει το PSU του monitor.
2. Δοκίμασε άλλη GPU με άλλο τροφοδοτικό, στο ίδιο σύστημα με το ίδιο monitor. Αν δεν το κάνει, είναι GPU ή system PSU.
3. Δοκίμασε την ίδια GPU με το ίδιο monitor σε άλλο σύστημα. Αν δεν το κάνει, τα κακά μαντάτα: μητρική VRM και τα καλά μαντάτα PSU.

Αυτή είναι η μεθοδολογία δοκιμής υλικού και αποκλεισμού πιθανής βλάβης.  Ο,τι άλλο και να κάνεις κατατάσσεται από γιατροσόφι έως παπατζηλίκι. Με διαμφισβητούμενη έκβαση ως προς το αποτέλεσμα.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...