triplex1 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Κανε επαναφορα συστηματος πιο πριν που δεν ακουγοταν κατι και αν τυχον συνεχισει ετοιμασου να παρεις κατι στο χερι , αν ολα ειναι ενταξει σημαινει οτι κατι εβαλες π.χ drivers και ξεκινησε ο θορυβος
pirmen56 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2021 2 ώρες πριν, Sapounos είπε Με το κινητο μου το ηχογραφησα γι αυτο ακουγεται και βουητο οποτε μην αγχωνεσαι για τα υπολοιπα που ακουγονται. Στο χωρο εκει δεν ακουγεται κανενας αλλος ηχος περοβαλλοντος/παρασιτο. Ο μοναδικος μη φυσιολογικος ειναι αυτος που ακουγεται σαν σπιθα στην εναλλαγη. Και σε μένα ακούγεται ένα λίγο δυνατό τσαφ όταν τα ηχεία είναι σε μεγάλη ένταση και κάνω την εναλλαγή. Είναι από κάποιο spike της κάρτας όταν το ρεύμα κόβεται απότομα από τα ηχεία. Υποθέτω ότι ο μεταλλικός ήχος είναι από το ρελέ της κάρτας κατά την εναλλαγή.
Sapounos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 6 ώρες πριν, pirmen56 είπε Και σε μένα ακούγεται ένα λίγο δυνατό τσαφ όταν τα ηχεία είναι σε μεγάλη ένταση και κάνω την εναλλαγή. Είναι από κάποιο spike της κάρτας όταν το ρεύμα κόβεται απότομα από τα ηχεία. Υποθέτω ότι ο μεταλλικός ήχος είναι από το ρελέ της κάρτας κατά την εναλλαγή. Τα ηχεια οντως τα εχω στο φουλ και παιζω με την ενταση των windows απλα ακομα και στο mute να τα βαλω παλι ακουγεται. Ειναι κατι που θα πρεπει να με ανησυχει αυτος ο ηχος??
noble Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Μάλλον η καλύτερη λύση είναι να μπει σε κάποιο άλλο μηχάνημα, αν υπάρχει δυνατότητα για να δούμε συμπεριφορά. Διαφορετικά πολλές δοκιμές, και χρονοβόρες, ενδεχομένως αλλαγές, μέχρι να (και αν) λυθεί το πρόβλημα. Λίγο που έκανα και μια αναζήτηση στο Google δυστυχώς δεν βρήκα κάτι...
pirmen56 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2021 18 ώρες πριν, Sapounos είπε Τα ηχεια οντως τα εχω στο φουλ και παιζω με την ενταση των windows απλα ακομα και στο mute να τα βαλω παλι ακουγεται. Ειναι κατι που θα πρεπει να με ανησυχει αυτος ο ηχος?? Τόσα χρόνια δεν είχα θέμα. Έτσι λειτουργεί η κάρτα αυτή. Την πρώτη xonar stx έχω.
teller Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Στις 30/12/2020 στις 4:47 ΜΜ, Sapounos είπε Έχω την ASUS XONAR STX II 7.1 και έχω συνδεδεμένα πάνω ακουστικά και ηχεία. Όταν μέσα από το πρόγραμμα της ASUS αλλάζω από SPEAKERS σε HEADPHONES ακούγεται ένας θόρυβος από τα ηχεία σαν σπίθα. Το ίδιο πράγμα ακριβώς συμβαίνει στα ακουστικά όταν κάνω εναλλαγή από HEADPHONES σε SPEAKERS. Δεν είναι ο κλασικός ήχος που κάνει σαν κλικ αλλά ένας ήχος πολύ πιο δυνατός πραγματικά σαν σπίθα. Όταν κλείνω τα ηχεία δεν ακούγεται κάτι. Μόνο μέσα από τα ακουστικά όταν γίνεται και η αντίστοιχη εναλλαγή. Έχω την ίδια κάρτα και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Ούτε με την ST (PCI) που είχα παλιότερα. Ο ήχος που ακούω πάντα στην εναλλαγή, είναι το ίδιο click που ακούγεται όταν εγκαθιστάς τον driver. Κάτι άλλο πρέπει να συμβαίνει στην περίπτωσή σου.
Sapounos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 3 ώρες πριν, teller είπε Έχω την ίδια κάρτα και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Ούτε με την ST (PCI) που είχα παλιότερα. Ο ήχος που ακούω πάντα στην εναλλαγή, είναι το ίδιο click που ακούγεται όταν εγκαθιστάς τον driver. Κάτι άλλο πρέπει να συμβαίνει στην περίπτωσή σου. Αλλαξα ολες τις θυρες ακουγεται σε ολες. Δεν ξερω τι να κανω αλλο. Παρατηρησα παντως πως οταν κατεβαζω την ενταση στα ηχεια ακουγεται χαμηλοτερα αυτος ο ηχος. Απ τα ακουστικα παλι ακουγεται το ιδιο γιατι δεν εχουν δικο τους volume control το ρυθμιζω απ την ενταση των windows. Η αληθεια ειναι δεν με πειραζει ο ηχος. Φοβαμαι μη και δημιουργηθει προβλημα σε ενα απο αυτα τα εξαρτηματα. Μηπως ειναι καποιο ειδος ηλεκτρισμου στστικου που δε νομιζω..
teller Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Έχεις Windows 10 ή κάτι άλλο; Ποιον driver έχεις; Εγώ έχω αυτόν εδώ: http://uni.maxedtech.com/download/uni-xonar-w10-1825-v1-81a-r2/ Νομίζω όμως ότι κατάλαβα τι λες. Υπάρχει ένα θέμα με έναν τρομερά οξύ ήχο που μπορεί να συμβεί στα ξαφνικά, ενώ ακούς μουσική στο youtube κλπ. Ο συγκεκριμένος ήχος είναι ξαφνικός, εντελώς random - μέχρι που μπορει να πάθει κανείς συγκοπή, αν έχει ακουστικά και τη μουσική στο τέρμα. 🥴 Είναι εντελώς random (μπορεί να συμβεί μια φορά στους 6 μήνες δηλ ή να συμβεί 2 φορές μέσα σ' ένα μήνα). Είναι γνωστό πρόβλημα και οφείλεται στα Windows. Απ' την άλλη, δεν είμαι σίγουρος ότι μιλάμε για το ίδιο. Εσύ αναφέρεις για την περίπτωση αλλαγής σε ακουστικά και το ανάποδο. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2021 από teller
Sapounos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 20 λεπτά πριν, teller είπε Έχεις Windows 10 ή κάτι άλλο; Ποιον driver έχεις; Εγώ έχω αυτόν εδώ: http://uni.maxedtech.com/download/uni-xonar-w10-1825-v1-81a-r2/ Νομίζω όμως ότι κατάλαβα τι λες. Υπάρχει ένα θέμα με έναν τρομερά οξύ ήχο που μπορεί να συμβεί στα ξαφνικά, ενώ ακούς μουσική στο youtube κλπ. Ο συγκεκριμένος ήχος είναι ξαφνικός, εντελώς random - μέχρι που μπορει να πάθει κανείς συγκοπή, αν έχει ακουστικά και τη μουσική στο τέρμα. 🥴 Είναι εντελώς random (μπορεί να συμβεί μια φορά στους 6 μήνες δηλ ή να συμβεί 2 φορές μέσα σ' ένα μήνα). Είναι γνωστό πρόβλημα και οφείλεται στα Windows. Απ' την άλλη, δεν είμαι σίγουρος ότι μιλάμε για το ίδιο. Εσύ αναφέρεις για την περίπτωση αλλαγής σε ακουστικά και το ανάποδο. δεν μιλαμε για το ιδιο. εμενα ακουγεται ηχος σαν σπιθα μονο στην εναλλαγη απο ακουστικα σε ηχεια και το αντιθετο και εχω τους Drivers απο την ASUS κατευθειαν.
teller Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Μήπως έχεις Ryzen? Chipsets σαν το X470 ξερω γω, δεν είναι συμβατό με τις Essence.
Sapounos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, teller είπε Μήπως έχεις Ryzen? Chipsets σαν το X470 ξερω γω, δεν είναι συμβατό με τις Essence. Ναι Χ570 εχω. Ενω με τον παλιο μου δεν ακουγονταν. Ηταν X58. Υπαρχει καποια λυση γι αυτο? Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2021 από Sapounos
teller Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Το φαντάστηκα. Υπάρχει μια λύση που είχα διαβάσει στο maxedtech, αλλά αφορούσε συγκεκριμένη motherboard νομίζω και μια κομπίνα που μπορούσε να κάνει κάποιος στο BIOS. Το πρόβλημα έχει να κάνει καθαρά με το chipset, timings και τέτοια. Θα κοιτάξω μήπως έχω κρατήσει το link κάπου και θα σου πω. /edit: Βρήκα το 1 link με το compatibility στις mobos: http://maxedtech.com/asus-xonar-cards-and-amd-ryzen-am4-motherboards-compatibility-report/ Το κόλπο αφορά συγκεκριμένη mobo και είναι αυτό που αναφέρει ο χρήστης b1tmaster0, εδώ: http://maxedtech.com/asus-xonar-unified-drivers/comment-page-212/#comment-205633 Αλλά, για τσέκαρε τη mobo compatibility list που οδηγεί το κάθε link στις στήλες Works/Doesn't work, για τη δική σου. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2021 από teller
Sapounos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 21 ώρες πριν, teller είπε Το φαντάστηκα. Υπάρχει μια λύση που είχα διαβάσει στο maxedtech, αλλά αφορούσε συγκεκριμένη motherboard νομίζω και μια κομπίνα που μπορούσε να κάνει κάποιος στο BIOS. Το πρόβλημα έχει να κάνει καθαρά με το chipset, timings και τέτοια. Θα κοιτάξω μήπως έχω κρατήσει το link κάπου και θα σου πω. /edit: Βρήκα το 1 link με το compatibility στις mobos: http://maxedtech.com/asus-xonar-cards-and-amd-ryzen-am4-motherboards-compatibility-report/ Το κόλπο αφορά συγκεκριμένη mobo και είναι αυτό που αναφέρει ο χρήστης b1tmaster0, εδώ: http://maxedtech.com/asus-xonar-unified-drivers/comment-page-212/#comment-205633 Αλλά, για τσέκαρε τη mobo compatibility list που οδηγεί το κάθε link στις στήλες Works/Doesn't work, για τη δική σου. Δεν ειναι συμβατη δυστυχως. Ειναι η Crosshair Hero Wifi. Επίσης δεν ξέρω αν αναφέρεται για το ίδιο πρόβλημα γιατί εκεί λέει για BSOD και restarts κάτι που δεν είχα ποτέ. Παρολα αυτα λεει οτι χρειάζεται PCIe Riser με δικη του τροφοδοσία γιατί λέει ότι το πρόβλημα μπορεί να είναι ελειπής τροφοδοσία από την ίδια τη μητρική προς τις PCIe. Δεν έχω κάθετα brackets στο κουτί για να βάλω την κάρτα ήχου με τον τρόπο αυτό. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι είναι ASUS μητρική.
teller Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2021 Τραγική ειρωνία ότι μιλάμε για 2 Asus προϊόντα, πράγματι. Πριν τα παρατήσεις πάντως, θα πρότεινα να πειραματιστείς λίγο με τις PCIe θέσεις καθώς και το hint για την manual αλλαγή σε 1.0 speed, από το άλλο link που σου έβαλα. Αν βέβαια το υποστηρίζει το BIOS της mobo σου.
Sapounos Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2021 2 ώρες πριν, teller είπε Τραγική ειρωνία ότι μιλάμε για 2 Asus προϊόντα, πράγματι. Πριν τα παρατήσεις πάντως, θα πρότεινα να πειραματιστείς λίγο με τις PCIe θέσεις καθώς και το hint για την manual αλλαγή σε 1.0 speed, από το άλλο link που σου έβαλα. Αν βέβαια το υποστηρίζει το BIOS της mobo σου. Υποστηριζει. Απ οτι καταλαβα πρεπει να παιξω με την καρτα και τις φυσικες θυρες PCIe εκτος απο το να αλλαξω μονο τα GEN. Προς το παρον δοκιμασα στην ιδια φυσικη θεση ολα τα GEN απο 1-4 αλλα ακουγεται ο ιδιος ηχος πανω στην αλλαγη οποτε αυριο θα δοκιμασω να της αλλαξω και θεση κ να κανω τις ιδιες δοκιμες παλι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα