Προς το περιεχόμενο

Ryzen 5 3600 OC + UV - Noctua NHD15 - Υψηλα temps

DionGR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

Στο σύστημα μου έχω τα εξης: 

Case: NZXT H440

CPU: Ryzen 5 3600 @ 4.3Ghz με 1.25V Core και 1.125V SoC

Cooler: Noctua NHD15 dual-fan setu

Fans: Noctua - x3 120mm intake & x1 140mm Exhaust

Cinebench R20 Temps: 69c

Aida64: 70-75c

Prime95 Small FTTs: 84c

Σε 1.3V Core που δοκιμασα χτυπαγε 80ρια αβερτα σε full load.

Δεν μπορω να καταλαβω, πως με τοσα fans και αυτο το super premium cooler, εχω τοσο ασχημα temps ΜΕ UNDERVOLT!

Δηλαδη εαν τον ειχα σε stock settings (1.4-1.5v) και ετρεχα ενα benchmark θα καιγοταν ετσι οπως παμε...

Σκεφτομουν οτι ισως φταιει το airflow του case or something...

Eχω βαλει καλα την παστα και εχω κανει remount το cooler, δεν αλλαξε τιποτα.... Καμια ιδεα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν έτρεχες όλα αυτά τα stress test στοκ θα έβλεπες ότι η τάση θα έπεφτε κατω από το 1.25v  που έχεις δώσει. Πάντως οι θερμοκρασία σου μου φαίνονται αρκετά νορμάλ, δεν θεωρώ ότι είναι κακές, είναι όπως πρέπει να είναι δεδομένου ότι η 3080 βγάζει αρκετη θερμότητα μέσα στο κουτί. Μια χαρά είσαι για εμένα.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1

Μόλις τώρα, akoinonitos είπε

Αν έτρεχες όλα αυτά τα stress test στοκ θα έβλεπες ότι η τάση θα έπεφτε από το 1.25v  που έχεις δώσει. Πάντως οι θερμοκρασία σου μου φαίνονται αρκετά νορμάλ, δεν θεωρώ ότι είναι κακές, είναι όπως πρέπει να είναι δεδομένου ότι η 3080 βγάζω πολύ θερμότητα μέσα στο κουτί 

Με μπερδεψες στην αρχη του comment - σε stock voltage + core  χτυπαγα 80ρια για πλακα...

Η 3080 ειναι αρκετα δροσερη, μιλαμε για 65c under full load...

Ο CPU με τα ιδια temps ετρεχε οταν ειχα την R9 390 κουμπωμενη που ηταν 85-90c full load (λογω 1440p αναλυσης)...

Εβγαλα το μπροστα cover της NZXT H440 και επεσαν αρκετα τα temps... Ισως να μεταβω σε καμια Meshify C?

6 λεπτά πριν, DionGR είπε

Με μπερδεψες στην αρχη του comment - σε stock voltage + core  χτυπαγα 80ρια για πλακα...

Η 3080 ειναι αρκετα δροσερη, μιλαμε για 65c under full load...

Ο CPU με τα ιδια temps ετρεχε οταν ειχα την R9 390 κουμπωμενη που ηταν 85-90c full load (λογω 1440p αναλυσης)...

Εβγαλα το μπροστα cover της NZXT H440 και επεσαν αρκετα τα temps... Ισως να μεταβω σε καμια Meshify C?

δεν έχει καμία σημασία η θερμοκρασία της κάρτας. Η κάρτα βγάζει μέσα στο κουτί 340 watt 

• Like 1

Μόλις τώρα, Sakiz105 είπε

δεν έχει καμία σημασία η θερμοκρασία της κάρτας. Η κάρτα βγάζει μέσα στο κουτί 340 watt 

Xμ, οκευ δεκτο, και η προηγουμενη 300-320 εβγαζε, αλλα και παλι, νιωθω πως με stock settings εχω σε γενικο βαθμο χειροτερα temps απο ατομα με stock cooler...

Μόλις τώρα, DionGR είπε

Xμ, οκευ δεκτο, και η προηγουμενη 300-320 εβγαζε, αλλα και παλι, νιωθω πως με stock settings εχω σε γενικο βαθμο χειροτερα temps απο ατομα με stock cooler...

Με όλα στοκ, τι θερμοκρασίες βγάζεις? Πχ cinebench r23

image.png.b758860ba0a1cedd0daaa8a5b3d57ea8.png

αυτό είναι με όλα στοκ εκτός από ram o.c. και την gammaxx 400v2 περίπου στο 75%

Επίσης όπως είπε ο @akoinonitos αν έτρεχες στοκ θα έριχνε voltage. Εμένα το cb23 έτρεχε στα 1,35~ average επειδή είχα 70-72c. Αν τρέξω small ftt θα πέσει στο 1,21-1,23 για να έχω θερμοκρασίες κάτω από 80

Προσωπικά θα σου έλεγα τρέξτα όλα στοκ. Πολύ μικρές οι διαφορές ingame με all core o.c. στα 4,3, μονο θερμοκρασία ανεβάζεις. Εμένα 99% είναι στα 4,2 ο cpu μονο οταν ανεβαινει από 70% usage πέφτει 4,1

• Like 1

2 λεπτά πριν, Sakiz105 είπε

Με όλα στοκ, τι θερμοκρασίες βγάζεις? Πχ cinebench r23

image.png.b758860ba0a1cedd0daaa8a5b3d57ea8.png

αυτό είναι με όλα στοκ εκτός από ram o.c. και την gammaxx 400v2 περίπου στο 75%

Επίσης όπως είπε ο @akoinonitos αν έτρεχες στοκ θα έριχνε voltage. Εμένα το cb23 έτρεχε στα 1,35~ average επειδή είχα 70-72c. Αν τρέξω small ftt θα πέσει στο 1,21-1,23 για να έχω θερμοκρασίες κάτω από 80

Προσωπικά θα σου έλεγα τρέξτα όλα στοκ. Πολύ μικρές οι διαφορές ingame με all core o.c. στα 4,3, μονο θερμοκρασία ανεβάζεις. Εμένα 99% είναι στα 4,2 ο cpu μονο οταν ανεβαινει από 70% usage πέφτει 4,1

Θυμαμαι να εχω φαει system shutdown με το Cryorig H7 + 3600 Stock σε CinebenchR20

1 λεπτό πριν, DionGR είπε

Θυμαμαι να εχω φαει system shutdown με το Cryorig H7 + 3600 Stock σε CinebenchR20

cpu temp σε idle εμένα 

image.png.08e28ed61bc2985ee11c0cda6615fea2.png

Κάτι δεν θα είχες κάνει καλά :P αν έφαγες shutdown με την cryorig

cpu temp σε idle εμένα 

image.png.08e28ed61bc2985ee11c0cda6615fea2.png

Κάτι δεν θα είχες κάνει καλά :P αν έφαγες shutdown με την cryorig

Τωρα με 1.275V Core @ 4.4Ghz εχω 34-50 idle (κλασσικος Ryzen) και εως και 71 στο CinebenchR20 Realtime priority 

Αυτα χωρις το μπροστα cover του case.

• Like 1

Τωρα με 1.275V Core @ 4.4Ghz εχω 34-50 idle (κλασσικος Ryzen) και εως και 71 στο CinebenchR20 Realtime priority 

δεν λέει τίποτα το cr20. Βάλε cr23 που είναι 10λεπτο. ειναι πιο φυσιολογική η χρήση για gaming. Και εγώ 72 μαξ έχω σε cr20

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν λέει τίποτα το cr20. Βάλε cr23 που είναι 10λεπτο. ειναι πιο φυσιολογική η χρήση για gaming. Και εγώ 72 μαξ έχω σε cr20

Ωραια, το βαζω και επιστρεφω. Realtime priority?

Επεξ/σία από DionGR

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, DionGR είπε

Η noctua είναι ψυκτραρα εφόσον μπορει να χρησιμοποιησει flow. Οσο την είχα στο h500p mesh έφτανε την aio 280mm σε performance.

Και είναι λογικό, αλλο είναι να φυσάνε φρέσκο αερα τα ανεμιστηρια πάνω της και άλλο να τραβάει από μέσα.

Επεξ/σία από vins
  • Like 1

8 λεπτά πριν, Sakiz105 είπε

ναι

Cinebench R23 - Score 10372

Ryzen 5 3600 @ 4.4Ghz με 1.275V Core 

Max Temp: 68.2c 

Frontn case panel OFF

Θα εβγαζα σκριν τα παντα αλλα ενω το εβγαζα, εκλεισα καταλαθος το HWInfo και εκανε reset το max temp...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Cinebench R23 - Score 10372

Ryzen 5 3600 @ 4.4Ghz με 1.275V Core 

Max Temp: 68.2c 

Frontn case panel OFF

Θα εβγαζα σκριν τα παντα αλλα ενω το εβγαζα, εκλεισα καταλαθος το HWInfo και εκανε reset το max temp...

δεν βλέπω γιατί ανησυχείς :P 

στο cp τι φτάνει? Εγώ έχω δει μέχρι 73 στιγμιαία

Επεξ/σία από Sakiz105
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...