vins Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Αν αναρωτιέσαι και χρειάζεται να ρωτήσεις σε φόρουμ, προσλαμβάνεις άλλον 😁😁😁 Better safe than sorry
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Καμία απολύτως ντροπή δεν είναι να μην ξέρεις. Ούτε επιδέχεται χαρακτηρισμό. (σκατοφλωρος που ανέφερες!) Απλά το θέμα είναι ότι κάποια στιγμή, και εφόσον πρόκειται για μικρομαστορεματα, να μάθεις, γιατί μια ζωή θα τα βρίσκεις μπροστά σου. Άπειρες τρύπες θέλει το σπίτι π.χ κάθε φορά που κάνεις επαναδιακοσμηση. Οπότε ναι, καβατζωσε ένα κρουστικό να το έχεις για πάντα. Τώρα το πώς μαθαίνεις : από βιντεάκια στο YouTube μέχρι να καλέσεις αρχικά κάποιον επαγγελματία για το κάθε τι , ΑΛΛΆ να μάθεις πως έκανε αυτό που έκανε. Ρώτα δεν είναι ντροπή. Πρόσφατο παράδειγμα δικό μου. Ήθελα να βγάλω εντελώς ένα σώμα καλοριφέρ. Από YouTube το έμαθα σε δύο λεπτά, όμως επειδή κότευα και δεν ήθελα να παίξω με πλημμύρες, κάλεσα έναν υδραυλικό που το έκανε σε 10 λεπτά κ πήρε 20. Από τότε έχω βγαλει σχεδόν όλα καλοριφέρ του σπιτιού μόνος μου 😁 Ποτέ μα ποτέ δεν τελειώνουν οι δουλειές του σπιτιού και τα μαστορεματα μέσα σε αυτό. Με κάθε ευκαιρία χτυπάς κάποιο μηχάνημα (κρουστικό, κατσαβίδια σφυριά κτλ, σεγα , κολλητηρια κ γω δεν ξέρω τι) για να τα έχεις μια ζωή μαζί με τη γνώση της πρώτης φοράς που θα κάνεις κάτι μόνος σου . Καλή τύχη κ προσοχή.
chrisxkar Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Το πλυντηριο αν ειναι καινουργιο θελει και ξεβιδωμα κατι σαν ασφαλεια που εχει απο πισω αλλα το λεει στις οδηγιες που θα το βρεις
Klausx Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 4 ώρες πριν, funbreaker είπε Απλά σε όλα αυτά είναι εξειδικευμένοι. Δεν υπάρχει δηλαδή "γενικός μάστορας" για απλά πράγματα. Αυτά που θέλω είναι τα εξής: - Σύνδεση καινούργιου πλυντηρίου ρούχων - Αλλαγή πρίζας - Τρύπες στον τοίχο του μπάνιου για να κρεμάσω κάτι. Θεωρείτε πως μπορώ να τα κάνω μόνος μου; - Το πλυντήριο θα έχει καποια δυσκολία; - Αξίζει να αγοράσω κρουστικό (90 ευρώ στο Σκρουτζ στην περιοχή μου) - Θα καταφέρω να κανω τις τρύπες η θα σπάσω τα πλακάκια; - Τις πρίζες θα τις καταφέρω ή θα γίνει έκρηξη; Η εμπειρία μου είναι 0 σε όλα αυτά αλλά νιώθω άχρηστος γιατί ακούγονται απλά για να φωνάξω μάστορα. Θεωρείτε πως έχει νόημα να προσπαθήσω; Το κάθε πράγμα ειδικά όταν το κάνεις πρώτη φορά θέλει προσοχή και διάβασμα, μπορεί να φαίνεται απλό για αρκετούς αλλά δεν είναι. Κρουστικό μπορείς να πάρεις σίγουρα πιο οικονομικό αφού δεν είναι για επαγγελματική χρήση. Καλό θα ήταν να μην τρυπήσεις πλακάκι.
Βασίλης_29 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Για σύνδεση πλυντηρίου θα έψαχνα τις οδηγίες η κάποιο βίντεο στο youtube. Κρουστικό-περιστροφικο βρίσκεις και με 25-30 ευρώ, έχω αγοράσει και εγώ για κάτι τρύπες που ήθελα να κάνω, αλλά πρόσεξε, αν δεν υπάρχουν μύτες μεσα πρέπει παραγγείλεις άλλο σετ πχ για ξύλο για σοβα για μπετον ανάλογα την διάμετρο το μήκος κτλ θέλει ψάξιμο, επίσης πριν ανοίξεις τρύπα πρέπει να βεβαιωθείς ότι δεν περνάει σωλήνας η καλώδιο από πίσω, κατά την διάνοιξη πρέπει να κρατάς σταθερά το δραπανο ενώ αν κατά τύχη περιφερικά της οπης που προσπαθείς να ανοίξεις πέσει κανένα μικρό κομματάκι σοβα πρέπει να στοκαρεις αν φαίνεται. Για την πρίζα, έχω περάσει εξωτερική επιτοιχη σουκο με καλώδιο μέχρι έξω από το ταμπλό και μετά κάλεσα ηλεκτρολόγο να το ανοίξει να το συνδέσει με τον γενικό. Όμως για υπάρχουσα πρίζα δεν πειράζω κάτι, καλύτερα κάλεσε ηλεκτρολόγο για αυτή την δουλειά μην ρισκάρεις τίποτα λάθος που μπορείς να κάνεις πχ κακή σύνδεση φάσης ουδέτερου στους ακροδέκτες η γείωσης με αποτέλεσμα τυχόν πτώση μικροαυτοματου, του ρελε η μη ανίχνευση διαρροών.
cthulhucarbide Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Αυτές οι δουλειές είναι πολύ απλές που τις κάνεις μόνος σου άμα σου δείξει μια φορά κάποιος. Οπότε για μένα καλυτερα να αγοράσεις μερικά βασικά εργαλεία και να μάθεις σιγά σιγά να τα κάνεις, ίσως μαζί με κάποιον φίλο-γνωστό παρά να πάρεις μάστορα. Τους μάστορες τους πέρνουμε για πιο σύνθετα πράγματα. Μάθε να τα κάνεις μόνος σου και μελλοντικά θα σου βγει και πιο οικονομικά και με λιγότερο κόπο από το να ψάχνεις και να πληρώνεις κάθε φορά εργάτη
spirosta Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Και επειδή δεν προσεξα αν κάποιος το γράφει... Αν το τολμήσεις προς Θεου μην ξεκινήσεις τρυπα σε πλακάκια με κρουση. Επίσης στην περίπτωση που το πλακάκι είναι γρανιτοπλακακι (δεν τρυπιεται με τίποτε) θέλει και ειδικές μυτες (και πολυ υπομονή) 1
papoys1 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Και μόνο που διαβάζω ότι αδυνατείς να τα κάνεις μόνος σου αυτά τα απλά πράγματα μην το επιχειρήσεις. Φώναξε μάστορα να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
DrLo Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Στις 30/12/2020 στις 9:22 ΠΜ, funbreaker είπε Χρειάζομαι έναν μάστορα για μικροεπισκευές στο σπίτι όπως ψιλοηλεκτρολογικα, τρύπες στον τοίχο, ψιλοϋδραυλικα κτλ. Δεν ξέρω κανέναν, υπάρχει κάποια υπηρεσία για Θεσσαλονίκη; Επίσης μήπως μπορώ να κάνω μόνος μου αυτά που χρειάζομαι; Τα αναλύω στο post 3. Από όσα έγραψες θεωρώ ότι μπορείς να τα κάνει ευκολα όλα κάποιος αρχάριος με μία εξαίρεση σε τρύπα σε πλακάκι που θέλει λίγο "τέχνη" και το αποτέλεσμα ενός λάθους είναι σοβαρό (δεν είναι τύπου μου έφυγε μια τρύπα , θα βάλω λίγο στόκο και όλα καλά). Αν φοβάσαι το πολύ πολύ βρες ένα γνωστό σου να σου δείξει να ξέρεις να το κάνεις και στο μέλλον. Δηλαδή για το υπόλοιπο της ζωής σου θα φωνάζει ηλεκτρολόγο και να σου αλλάζει πρίζες?
kanesaxo Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Κι εγώ προτείνω στο φίλο να προσπαθήσει μόνος! Έτσι ξεκίνησα κι εγώ, μάζεψα και εργαλεία (οκ και για τη δουλειά) αλλά για να φτιάχνω ότι μπορώ μόνος μου. Για να μαι ειλικρινής, τρελενομαι για με τα ποσά που ζητάνε οι μάστορες για αγγαρειες που όλοι μας μπορούμε να κάνουμε! Προσφάτως τοποθέτησα κεραία Τιβι. Ανέβηκα στο δώμα, άνοιξα τις τρύπες, τη μονταρα, τράβηξα καλώδιο, τρύπησα τοίχο και συνέδεσα τη Τιβι. Δύο ώρες όλα μαζί. Ο μάστορας που ρώτησα από περιέργεια ζήτησε 80€ εργατικά. Μπριζες αλλάζω μόνος. Λάμπες. Τρύπες. Έβαλα κουρτινόξυλα, δυσκολεύτηκα χγιρε λέιζερ αλλά με αλφάδι και μέτρο έγινε η δουλειά. Θερμοστάτη μόνος. Αισθητήρια έξω. Καθρέπτες κρέμασμα, έπιπλα μονταρισμα. Μ αρέσουν οι δουλειες αυτές! ΥΓ η κορυφαία δουλειά που με γλύτωσε από 400€ που ζήτησε ο υδραυλικός! Έσπασε έξω απτό σπίτι η σωλήνα αποχέτευσης που κατέληγε σε βόθρο στο κήπο. Έσπασα τσιμέντα, έσκαψαν με χέρι, έβγαλα την παλιά σωλήνα, γέμισα με άμμο, έβαλα τη καινούργια, μουφες, ενώσεις, ξανά χώμα από πάνω, κάνα μπετό. Οκ είχα λίγο εμπειρία από έργο 4χλμ δίκτυου ιδιωτικών συνδέσεων που είχα εκτελέσει! Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2020 από kanesaxo
Joshua21 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 11 ώρες πριν, kanesaxo είπε Κι εγώ προτείνω στο φίλο να προσπαθήσει μόνος! Έτσι ξεκίνησα κι εγώ, μάζεψα και εργαλεία (οκ και για τη δουλειά) αλλά για να φτιάχνω ότι μπορώ μόνος μου. Για να μαι ειλικρινής, τρελενομαι για με τα ποσά που ζητάνε οι μάστορες για αγγαρειες που όλοι μας μπορούμε να κάνουμε! Προσφάτως τοποθέτησα κεραία Τιβι. Ανέβηκα στο δώμα, άνοιξα τις τρύπες, τη μονταρα, τράβηξα καλώδιο, τρύπησα τοίχο και συνέδεσα τη Τιβι. Δύο ώρες όλα μαζί. Ο μάστορας που ρώτησα από περιέργεια ζήτησε 80€ εργατικά. Μπριζες αλλάζω μόνος. Λάμπες. Τρύπες. Έβαλα κουρτινόξυλα, δυσκολεύτηκα χγιρε λέιζερ αλλά με αλφάδι και μέτρο έγινε η δουλειά. Θερμοστάτη μόνος. Αισθητήρια έξω. Καθρέπτες κρέμασμα, έπιπλα μονταρισμα. Μ αρέσουν οι δουλειες αυτές! ΥΓ η κορυφαία δουλειά που με γλύτωσε από 400€ που ζήτησε ο υδραυλικός! Έσπασε έξω απτό σπίτι η σωλήνα αποχέτευσης που κατέληγε σε βόθρο στο κήπο. Έσπασα τσιμέντα, έσκαψαν με χέρι, έβγαλα την παλιά σωλήνα, γέμισα με άμμο, έβαλα τη καινούργια, μουφες, ενώσεις, ξανά χώμα από πάνω, κάνα μπετό. Οκ είχα λίγο εμπειρία από έργο 4χλμ δίκτυου ιδιωτικών συνδέσεων που είχα εκτελέσει! Όλα αυτά που περιγράφεις προϋποθέτουν να το χεις με τα μαστορέματα, να πιάνουν τα χέρια σου, και το κυριότερο όπως και εσύ έγραψες να σ' αρέσουν οι δουλειές αυτές, ε δεν τις έχουν όλοι αυτές τις προϋποθέσεις. 2
SilentVoice Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 Το τρύπημα στο πλακάκι είναι το πιο δύσκολο. Πρέπει να ξέρεις. Γιατί Ή θα σπάσεις το πλακάκι ή θα ξεκολλήσει. Αν είσαι σε νοίκι, αυτό είναι πρόβλημα και φθορά σπιτιού και άντε να βρεις ίδιο πλακάκι μετά. Για να κρεμάσεις πράγματα, έχει αρκετά κρεμασταρια στο τζάμπο με βεντουζες που θα σε καλύψουν. Τα υπόλοιπα ίσως καταφέρεις και τα κάνεις και μόνος σου. Καντα ένα πρωινό, έτσι αν δεν πάει κάτι καλά, να βρεις μάστορα εύκολα.
kanesaxo Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 8 ώρες πριν, Joshua21 είπε Όλα αυτά που περιγράφεις προϋποθέτουν να το χεις με τα μαστορέματα, να πιάνουν τα χέρια σου, και το κυριότερο όπως και εσύ έγραψες να σ' αρέσουν οι δουλειές αυτές, ε δεν τις έχουν όλοι αυτές τις προϋποθέσεις. μα αν δε ξεκινησεις απο κατι δε μαθεις αν το χεις ή δε το χεις! Αν σου αρέσει τώρα, άλλου παπά ευαγγέλιο. Επειδη εγω και λογω δουλειάς ειμαι ανάμεσα σε μαστόρια, πάντα εβλεπα τι κανουν, πως το κάνουν, τι θα μπορουσα να κανω εγω να γλυτώσω κανα μεροκάμματο κτλ! Υ.Γ. το τρυπημα στο πλακακι, ειναι οντως μπελαλιδικο! Θέλει τρυπανι ρυθμιζόμενο, εννοείται χωρίς κρούση στην αρχή. Τρυπας με μικρή αρίδα (μικρότερη απο αυτη που θελεις) για να κανεις οδηγό. Επειτα βαζεις τη μεγαλύτερη (αλλα δε θυμαμαι αν θελει πολλες ή λιγες στροφες!) και μολις περάσεις το πλακάκι βάζεις κρουστικο. Αν ειναι τουβλο απο πισω, μη βάζεις καν κρουστικο.
dollyyy19 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 21 ώρες πριν, kanesaxo είπε Κι εγώ προτείνω στο φίλο να προσπαθήσει μόνος! Έτσι ξεκίνησα κι εγώ, μάζεψα και εργαλεία (οκ και για τη δουλειά) αλλά για να φτιάχνω ότι μπορώ μόνος μου. Για να μαι ειλικρινής, τρελενομαι για με τα ποσά που ζητάνε οι μάστορες για αγγαρειες που όλοι μας μπορούμε να κάνουμε! Προσφάτως τοποθέτησα κεραία Τιβι. Ανέβηκα στο δώμα, άνοιξα τις τρύπες, τη μονταρα, τράβηξα καλώδιο, τρύπησα τοίχο και συνέδεσα τη Τιβι. Δύο ώρες όλα μαζί. Ο μάστορας που ρώτησα από περιέργεια ζήτησε 80€ εργατικά. Μπριζες αλλάζω μόνος. Λάμπες. Τρύπες. Έβαλα κουρτινόξυλα, δυσκολεύτηκα χγιρε λέιζερ αλλά με αλφάδι και μέτρο έγινε η δουλειά. Θερμοστάτη μόνος. Αισθητήρια έξω. Καθρέπτες κρέμασμα, έπιπλα μονταρισμα. Μ αρέσουν οι δουλειες αυτές! ΥΓ η κορυφαία δουλειά που με γλύτωσε από 400€ που ζήτησε ο υδραυλικός! Έσπασε έξω απτό σπίτι η σωλήνα αποχέτευσης που κατέληγε σε βόθρο στο κήπο. Έσπασα τσιμέντα, έσκαψαν με χέρι, έβγαλα την παλιά σωλήνα, γέμισα με άμμο, έβαλα τη καινούργια, μουφες, ενώσεις, ξανά χώμα από πάνω, κάνα μπετό. Οκ είχα λίγο εμπειρία από έργο 4χλμ δίκτυου ιδιωτικών συνδέσεων που είχα εκτελέσει! για διαφημηση το περασα.......αν δεν αλλαξες φλατζα σε 6κιλυνδρο,αν δεν κατεβασες τεντα απο τον 6ο,κλπκλπ,εχεις δρομο ακομη.και αν παθει κατι ο αλλος που του συστηνεις να κανει τα μαστορεματα,ενω δεν το εχει(απο την στιγμη που ρωταει,δεν το εχει),τι γινετε?αυτος που το εχει με τα μαστορεματα,το ξερει ο ιδιος,και εχει κανει την προσπαθεια χωρις καν να δει γιουτουμπια,διοτι ανυπόμονει να χωθει και δεν μπορει να περιμενει τα δει στο νετ....να μην πω οτι αυτος που το εχει στα μαστορεματα,εχει κανει τις ζημιες που επρεπε να κανει,οταν ηταν ηδη στο δημοτικο......αν δεν τις εκανε,δεν το εχει.....
georgiouu Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 κανεις δεν γεννηθηκε μαστορας,ειναι θεμα εμπειριας (οπως και τοσες αλλες ασχολιες,χομπι κτλ) και αν δεν κανεις λαθη και ζημιες δεν την αποκτας την εμπειρια.Αν καποιος δεν εχει ασχοληθει ποτε με τεχνικα θεματα,δουλευει φιλολογος,λογιστης κτλ αν δοκιμασει να τρυπησει πλακακι θα το σπασει 100%,την πριζα θα την ανατιναξει,την βρυση θα την καταστρεψει 😀 ειναι σαν να με βαλεις εμενα να χορευω κανοντας πατιναζ στον παγο θα φαω τα μουτρα μου 😂
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα