Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους χρόνια πολλά και καλές γιορτές .

Φίλος μου παρέλαβε πριν μια βδομάδα μια msi z490 a-pro i5 10400f , 16gb ddr4 3600mhz ram xmp on 

Σήμερα μου είπε ότι καθώς άνοιξε το pc κόλλησε στο logo της μητρικής που λέει pro series και δεν μπουταρε όση ώρα για πολλή ώρα και έκανε restart αυτός το pc και μετά έκανε boot κατευθείαν 

Τα υπόλοιπα κομματια είναι 

Rtx 2060 evga 

Coolermaster g550m

Ssd NVME Kingston a2000 250gb 

Hdd wd blue 500gb 

Υπάρχει διαθέσιμο hardware για ότι δοκιμή μου πείτε να κάνω εκτός από αλλαγή cpu 

Σημείωση δεν έχουν μπει όλες οι βίδες της μητρικής γιατί δεν της έβρισκε και έβαλε κάτι άλλες που είχε του κουτιού γιατί τις έδωσε καταλάθος μαζί με την προηγούμενη μητρική του ίσως κάποια βίδα την βραχυκυκλωνει ή η μητρική ακουμπάει στο κουτί 

1) Να κάνω bios update;

2) memtest;

3) τι άλλο; 

• Like 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, hliastsek είπε

Καλημέρα!! Προσωπικά θα δοκίμαζα για αρχή άλλες ram και μετά μητρική

Ωραία το μεσημεράκι θα πάω να το κοιτάξω οι μνήμες αυτές κάνουν που έχω;

https://www.e-shop.gr/ram-gskill-f4-3000c16s-8gisb-8gb-ddr4-3000mhz-aegis-p-PER.558563?gclid=CjwKCAiA57D_BRAZEiwAZcfCxXffRIzrRtKx4olUzk7yJ2_gfpZ-b5NH0X60CW5RCXk9z7Gmuq9HyhoCAEkQAvD_BwE

2x8 είναι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρύθμισε το XMP από BIOS , συνήθως οι ram είναι από 1.2v εως 1.35v (όταν πιάνουν την μέγιστη ταχύτητα)

το XMP τις πάει στο μέγιστο "ξεχνώντας" να ανεβάσει τα συνιστώμενα volts του κατασκευαστή στο 1.35v

Αν βγάλεις το XMP και οι μνήμες λειτουργούν κανονικά τότε είναι αυτό που σου λέω (ξεχασιάρικο BIOS κάνει μισή δουλειά)

29 λεπτά πριν, Nik1239 είπε

Θα του πω να το βγάλει να δούμε αν το κάνει πάλι

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

Ρύθμισε το XMP από BIOS , συνήθως οι ram είναι από 1.2v εως 1.35v (όταν πιάνουν την μέγιστη ταχύτητα)

το XMP τις πάει στο μέγιστο "ξεχνώντας" να ανεβάσει τα συνιστώμενα volts του κατασκευαστή στο 1.35v

Αν βγάλεις το XMP και οι μνήμες λειτουργούν κανονικά τότε είναι αυτό που σου λέω (ξεχασιάρικο BIOS κάνει μισή δουλειά)

Όντως υπάρχει αυτό το φαινόμενο;

Είναι μητρική 120€ msi που έχω ακούσει ότι είναι από τις καλύτερες δεν το περίμενα να κάνει κάτι τέτοιο θα το κοιτάξω και αυτό ευχαριστώ

Δημοσ.
1 ώρα πριν, jgeorgiou είπε

Επίσης ξέχασα να πω ότι το σύστημα (πηγή task manager) βλέπει 14gb και όχι 16

Έχει 10400F χωρίς ενσωματωμένη gpu άρα δεν εξηγείται

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Nik1239 είπε

Επίσης ξέχασα να πω ότι το σύστημα (πηγή task manager) βλέπει 14gb και όχι 16

Έχει 10400F χωρίς ενσωματωμένη gpu άρα δεν εξηγείται

ενα-ενα τα προβλήματα 

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Nik1239 είπε

Σημείωση δεν έχουν μπει όλες οι βίδες της μητρικής γιατί δεν της έβρισκε και έβαλε κάτι άλλες που είχε του κουτιού γιατί τις έδωσε καταλάθος μαζί με την προηγούμενη μητρική του ίσως κάποια βίδα την βραχυκυκλωνει ή η μητρική ακουμπάει στο κουτί 

Έχει πατήσει η μητρική σίγουρα σωστά στο κουτί ;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...