Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά και καλές γιορτές!

Στο σπίτι, έχω βάλει οπτική ίνα. Ο αποκωδικοποιητής της ίνας βρίσκεται στο σαλόνι, ο οποίος συνδέεται στο Sercomm H300-s και απο εκεί φέυγει και γραμμή για το τηλέφωνο. Μέχρι το δωμάτιο που έχω το σταθερο pc, έχω τραβήξει καλώδιο ethernet και το συνδέω με το H300s. Λόγω κακού σήματος wifi, στο ίδιο δωμάτιο που είναι ο σταθερός, έβαλα ένα ρούτερ της zte, το H267A το οποίο σύνεδεσα πάνω στο H300s, αφού πρώτα το "ξεκλείδωσα" μέσω root account για να μπορεί να δουλέψει σε bridge mode. Το πρόβλημα που έχω είναι το εξής, όταν συνδέω το pc μέσω του H267A, πολλές φορές παρατηρώ πως σε διάφορες ιστοσελίδες φαίνεται σα να τρώει time-out και δεν μπορεί να τις φορτώσει για τα πρώτα 1 με 2 sec, σε παιχνίδια μου κάνει strict το NAT (από open ή moderate που είναι όταν το συνδέω στο Η300s) -χώρις να έχω high ping ή packet loss-,  όμως σε εφαρμογές στο κινητό μέσω wifi πχ youtube ή instagram, δεν έχει θέμα. Εάν το pc είναι συνδεδεμένο στο H300s δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Χρησιμοποιώ επίσης το dns της cloudflare. Σε speedtest, video streaming και κατέβασμα μεγάλων αρχείων δεν έχω παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα με όποιο τρόπο και να το συνδέσω.

Δημοσ.
14 hours ago, panteloss10 said:

Καλησπέρα παιδιά και καλές γιορτές!

Στο σπίτι, έχω βάλει οπτική ίνα. Ο αποκωδικοποιητής της ίνας βρίσκεται στο σαλόνι, ο οποίος συνδέεται στο Sercomm H300-s και απο εκεί φέυγει και γραμμή για το τηλέφωνο. Μέχρι το δωμάτιο που έχω το σταθερο pc, έχω τραβήξει καλώδιο ethernet και το συνδέω με το H300s. Λόγω κακού σήματος wifi, στο ίδιο δωμάτιο που είναι ο σταθερός, έβαλα ένα ρούτερ της zte, το H267A το οποίο σύνεδεσα πάνω στο H300s, αφού πρώτα το "ξεκλείδωσα" μέσω root account για να μπορεί να δουλέψει σε bridge mode. Το πρόβλημα που έχω είναι το εξής, όταν συνδέω το pc μέσω του H267A, πολλές φορές παρατηρώ πως σε διάφορες ιστοσελίδες φαίνεται σα να τρώει time-out και δεν μπορεί να τις φορτώσει για τα πρώτα 1 με 2 sec, σε παιχνίδια μου κάνει strict το NAT (από open ή moderate που είναι όταν το συνδέω στο Η300s) -χώρις να έχω high ping ή packet loss-,  όμως σε εφαρμογές στο κινητό μέσω wifi πχ youtube ή instagram, δεν έχει θέμα. Εάν το pc είναι συνδεδεμένο στο H300s δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Χρησιμοποιώ επίσης το dns της cloudflare. Σε speedtest, video streaming και κατέβασμα μεγάλων αρχείων δεν έχω παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα με όποιο τρόπο και να το συνδέσω.

Hard reset>δεν χρειαζεται να το κανεις bridge εφοσον θα παιξει σαν access point.

το Modem router του παροχου το αφηνεις οπωςειναι.

το δευτερο που θα παιξει ως access point το βαζεις στο ιδιο δικτυο με το modem router και του κλεινεις τον Dhcp.

αν πχ το modem router ειναι 192.168.1.1 τοτε βαλε στο ap την 192.168.1.200

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.
Έκλεισα το DHCP, έβαλα και την ip, έκλεισα το upnp και το firewall (τα 2 τελευταία τα είδα σε guide).
Απο ότι είδα σε φόρουμ, η κοκκινη θύρα του Η267, είναι κλειδωμένη όπως έρχεται το ρούτερ. Στο screenshot μπορείτε να δείτε το ethernet profile, το οποίο έχω σετάρει. θα έχω κάποιο πρόβλημα?

Screenshot_2.jpg

Δημοσ.
3 minutes ago, panteloss10 said:

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.
Έκλεισα το DHCP, έβαλα και την ip, έκλεισα το upnp και το firewall (τα 2 τελευταία τα είδα σε guide).
Απο ότι είδα σε φόρουμ, η κοκκινη θύρα του Η267, είναι κλειδωμένη όπως έρχεται το ρούτερ. Στο screenshot μπορείτε να δείτε το ethernet profile, το οποίο έχω σετάρει. θα έχω κάποιο πρόβλημα?

Screenshot_2.jpg

ξαναπαμε απο την αρχη. δεν χρειαζεται να κλεισεις dhcp δεν χρειαζεται να κλεισεις Firewall,upnp και ουτε να φτιαξεις profile ουτε να χρησιμοποιησεις την κοκκινη θυρα(wan).lan to lan παιζεις εφοσον το δευτερο το θες ως access point εκτος αν κατι μου διαφευγει.

Δημοσ.

Θεώρησα ότι το lan to lan δεν πρόκειται να δουλέψει. Έκανα λάθος τελικά, θα το δοκιμάσω τις επόμενες μέρες με αυτό το setup και ελπίζω να δουλέψει κανονικά!
Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.
4 ώρες πριν, logvphys είπε

Eχεις κανει εξαρχης λαθος που το εχεις κανει bridge. Σαν ΑΡ επρεπε να το συνδεσεις και να εχεις και το switch για ethernet.

this

Δημοσ.
17 hours ago, panteloss10 said:

Θεώρησα ότι το lan to lan δεν πρόκειται να δουλέψει. Έκανα λάθος τελικά, θα το δοκιμάσω τις επόμενες μέρες με αυτό το setup και ελπίζω να δουλέψει κανονικά!
Ευχαριστώ πολύ!

μια χαρα θα παιξει και χωρις πολλαπλα Nat και σε χρονο μηδεν με μονο 3 ρυθμισεις.ip/dhcp off/Να φτιαξεις το wireless

Δημοσ.
Just now, logvphys said:

Και wan - lan μπορει να παιξει αλλα θελει αλλη παραμετροποιηση.

και εκει υπαρχουν τροποι απλα θα παιδευτει αν δεν το κατεχει (που μαλλον δεν το κατεχει).pppoe passthrough Κληση, διαφορετικες Ip σε αλλα δικτυα,διπλα port forward,one to one nat.αλλα εχει νοημα να παιδευτει?

Δημοσ.
13 minutes ago, logvphys said:

Και με bridge οπως το ειχε μπορει να το κανει.

το bridge mode σε adsl/vdsl modem router εχει να κανει με το κομματι του dsl. οποτε ειτε βαλει bridge ειτε βαλει Routed εφοσον δεν βαζει πανω τηλεφωνικο καλωδιο στο dsl δεν αλλαζει τιποτα.αυτο οσο αφορα το δευτερο MODEM /router Που θελει να το κανει να παιξει ως access point. δηλαδη το να αλλαζει το Mode στο ρουτερ που θελει να κανει access point δεν αλλαζει κατι εκτος αν δινει και wan Θυρα

Δημοσ.
1 minute ago, logvphys said:

Αν δεις στο πρωτο ποστ με bridge το εχει συνδεση wan lan. 

στο πρωτο Post δεν λεει που το εχει συνδεσει απλα λεει οτι εχει βαλει το zte 267 bridge. δεν εχει βαλει bridge το αρχικο Modem router που κανει το sync.εχει βαλει το 267 ως bridge το οποιο θελει να παιξει ως access point και το οποιο δεν εχει τηλεφωνικο καλωδιο πανω.οποτε αν βαλει bridge rfc 1483 τοτε αυτο θα λειτουργησει στο κομματι του dsl.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...