Rafael7 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Θέλω τη γνώμη σας. Έχω Μ.Ο κοντά στο 7,9 και μένει ένα μάθημα για πτυχίο. Υποθετικά μιλώντας, ακόμα και 10 να γράψω, ο Μ.Ο δεν πιάνει το 8. Και η ερώτηση είναι η εξής: Αξίζει να κόψω ένα μάθημα όπου έχω πάρει χαμηλή βαθμολογία προκειμένου να το ξαναδώσω με την ελπίδα να πάρω καλύτερο βαθμό και να πιάσω το 8 σαν Μ.Ο; Θα με ωφελήσει κάπου; Π.χ. Μεταπτυχιακά, επαγγελματικούς τίτλους, προκηρύξεις δημοσίου; Ευχαριστώ
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Γενικά σίγουρα βοηθάει ένας υψηλός μέσος όρος, συνήθως 10-15% στα μεταπτυχιακά (στο δικό μου 10% ήταν ο μ.ο. πτυχίου). Οπότε ναι, αν μιλάμε για 1 μάθημα που θα δώσεις και 1 μάθημα που είσαι διατεθειμένος να κόψεις σύνολο 2 μαθήματα δεν είναι τίποτα. Το θέμα σου, πολύ φοβάμαι, θα είναι άλλο. Δεν γίνεται να ακυρώσεις μάθημα αφού περάστηκε στη γραμματεία, και τώρα έχουμε Δεκέμβρη άρα από την τελευταία σου εξεταστική (Σεπτέμβριος) θα έχει 100% περαστεί και δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο θα μπορέσει το αίτημα σου να περάσει για επανεξέταση.
-Dimitris- Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Η διαφορά είναι αρκετά μικρή κατα τη γνώμη μου. Ωστόσο, ακόμα και να μπορέσεις να δώσεις ξανά κάποιο μάθημα δεν είμαι σίγουρος ότι θα σου δώσει +0,1. Συνήθως είναι 2-3 μαθήματα. Σε μεταπτυχιακά και διδακτορικά κοιτάνε το βαθμό πτυχίου γενικότερα όποτε όσο μεγαλύτερος ο βαθμός τόση καλύτερη αξιολόγηση θα πάρεις. 1
ncrp Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Στα Πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας έχει προβλεφθεί να μην μπορείς να πάρεις βαθμό μεγαλύτερο από την βάση (5 για Ελλάδα) αν χρειαστεί να δώσεις μαθήματα το Σεπτέμβριο - εκτός των άλλων - για να αποτρέπονται τέτοια ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ! 1 1
-Dimitris- Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 21 λεπτά πριν, ncrp είπε Στα Πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας έχει προβλεφθεί να μην μπορείς να πάρεις βαθμό μεγαλύτερο από την βάση (5 για Ελλάδα) αν χρειαστεί να δώσεις μαθήματα το Σεπτέμβριο - εκτός των άλλων - για να αποτρέπονται τέτοια ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ! Είσαι εκτός θέματος.
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, -Dimitris- είπε Είσαι εκτός θέματος. Και πολύ χαζός επίσης.
SabotazNic Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 Στις 30/12/2020 στις 12:59 ΠΜ, JohnGTA είπε Δεν γίνεται να ακυρώσεις μάθημα αφού περάστηκε στη γραμματεία Επειδη εχει ξανα συζητηθει εδω μεσα παλι αυτο, δεν ειμαι και τοσο σιγουρος για αυτο πλεον. Και εγω ηξερα οτι δεν μπορεις να ακυρωσεις μαθημα, αλλα μαλλον σε καποια τμηματα μπορεις 🤷♂️
ncrp Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 11 ώρες πριν, JohnGTA είπε Και πολύ χαζός επίσης. Φυσικά και είμαι πολύ χαζός που δεν μπορούσα να κάνω τέτοια κόλπα για να βγάζω μούφα Μ.Ο. Όχι 1 ρε παιδιά. 10 φορές δώστε το μάθημα μέχρι να κάτσει αυτό που θέλετε.
velociraptoras Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 Στις 30/12/2020 στις 12:59 ΠΜ, JohnGTA είπε Γενικά σίγουρα βοηθάει ένας υψηλός μέσος όρος, συνήθως 10-15% στα μεταπτυχιακά (στο δικό μου 10% ήταν ο μ.ο. πτυχίου). Οπότε ναι, αν μιλάμε για 1 μάθημα που θα δώσεις και 1 μάθημα που είσαι διατεθειμένος να κόψεις σύνολο 2 μαθήματα δεν είναι τίποτα. Το θέμα σου, πολύ φοβάμαι, θα είναι άλλο. Δεν γίνεται να ακυρώσεις μάθημα αφού περάστηκε στη γραμματεία, και τώρα έχουμε Δεκέμβρη άρα από την τελευταία σου εξεταστική (Σεπτέμβριος) θα έχει 100% περαστεί και δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο θα μπορέσει το αίτημα σου να περάσει για επανεξέταση. ξερω περιπτωση απο σχολή φιλολογίας/φιλοσοφίας, κατι τετοιο, που το έκανε αυτό αλλά είχε δικαίωμα μόνο για 3 μαθηματα 18 ώρες πριν, ncrp είπε Στα Πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας έχει προβλεφθεί να μην μπορείς να πάρεις βαθμό μεγαλύτερο από την βάση (5 για Ελλάδα) αν χρειαστεί να δώσεις μαθήματα το Σεπτέμβριο - εκτός των άλλων - για να αποτρέπονται τέτοια ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ! Στα πανεπιστημια της Μ Βρετανίας οι φοιτητες εχουν απο την αρχή τα βιβλία τους, τους καθηγητές και το πρόγραμμα. δεν περιμενουν βιβλια παραμονές (ή και επόμενες) της εξεταστικής, δεν φτανουν μεση του εξαμήνου και το πρόγραμμα να έχει αλλάξει 10 φορές και καθε φορά με διαφορετικό καθηγητή γιατι δεν υπάρχουν αρκετα μελη ΔΕΠ, και στο τελος να το δινουν σε καποιον αλλο στην εξεταστικη που βαζει ο,τι θεματα θέλει, και στην επομενη εξεταστική αλλος που επίσης βάζει τα θέματα που νομιζει οτι ειναι στην υλη. Γενικά οποιος θέλει συστημα Βρετανιας πρωτα να κανει τα πανεπιστήμια οπως εκείνα και μετα να τα βαζει με τους φοιτητες. δεν γινεται α ζηταμε συνεπεια απ το φοιτητη οταν ολο το συστημα είναι χαλια 2
filip123go Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 Spoiler 4 ώρες πριν, ncrp είπε Φυσικά και είμαι πολύ χαζός που δεν μπορούσα να κάνω τέτοια κόλπα για να βγάζω μούφα Μ.Ο. Όχι 1 ρε παιδιά. 10 φορές δώστε το μάθημα μέχρι να κάτσει αυτό που θέλετε. Πλάκωσαν πάλι τα τρολλ από τα lidl. Το τι γίνεται στην Αγγλία και στη κάθε Αγγλία δεν ενδιαφέρει τον ts. Άνοιξε ένα καινούργιο θέμα με τίτλο "10+1 λόγοι να φοιτήσεις Αγγλία" και τα λέμε εκεί. Από την στιγμή που ο κανονισμός του πανεπιστημίου μου επιτρέπει να ξανά δώσω το μάθημα, όχι 2, 200 φορές θα το δώσω, μέχρι να πάρω τον βαθμό που θέλω. On topic τώρα, ts, αν έχεις σκοπό να βρεις δουλειά στον ιδιωτικό τομέα, άδικα θα μπεις στον κόπο. Κανένας δεν θα σου πει γιατί πήρες 7.9 και όχι 8. Αν κυνηγάς συγκεκριμένο μεταπτυχιακό, που θέλει πτυχίο πάνω από 8, τότε ναι , έχει νόημα να το κάνεις. 35 λεπτά πριν, velociraptoras είπε ξερω περιπτωση απο σχολή φιλολογίας/φιλοσοφίας, κατι τετοιο, που το έκανε αυτό αλλά είχε δικαίωμα μόνο για 3 μαθηματα Στα πανεπιστημια της Μ Βρετανίας οι φοιτητες εχουν απο την αρχή τα βιβλία τους, τους καθηγητές και το πρόγραμμα. δεν περιμενουν βιβλια παραμονές (ή και επόμενες) της εξεταστικής, δεν φτανουν μεση του εξαμήνου και το πρόγραμμα να έχει αλλάξει 10 φορές και καθε φορά με διαφορετικό καθηγητή γιατι δεν υπάρχουν αρκετα μελη ΔΕΠ, και στο τελος να το δινουν σε καποιον αλλο στην εξεταστικη που βαζει ο,τι θεματα θέλει, και στην επομενη εξεταστική αλλος που επίσης βάζει τα θέματα που νομιζει οτι ειναι στην υλη. Γενικά οποιος θέλει συστημα Βρετανιας πρωτα να κανει τα πανεπιστήμια οπως εκείνα και μετα να τα βαζει με τους φοιτητες. δεν γινεται α ζηταμε συνεπεια απ το φοιτητη οταν ολο το συστημα είναι χαλια Spoiler Stop feeding the troll please. 1
-Dimitris- Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 5 ώρες πριν, ncrp είπε Φυσικά και είμαι πολύ χαζός που δεν μπορούσα να κάνω τέτοια κόλπα για να βγάζω μούφα Μ.Ο. Όχι 1 ρε παιδιά. 10 φορές δώστε το μάθημα μέχρι να κάτσει αυτό που θέλετε. Ας διάβαζες περισσότερο ή ας ρωτούσες αν μπορείς να το κάνεις. Κανένας δε σου φταίει.
marmagia Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) On 29/12/2020 at 23:59, Rafael7 said: Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Θέλω τη γνώμη σας. Έχω Μ.Ο κοντά στο 7,9 και μένει ένα μάθημα για πτυχίο. Υποθετικά μιλώντας, ακόμα και 10 να γράψω, ο Μ.Ο δεν πιάνει το 8. Και η ερώτηση είναι η εξής: Αξίζει να κόψω ένα μάθημα όπου έχω πάρει χαμηλή βαθμολογία προκειμένου να το ξαναδώσω με την ελπίδα να πάρω καλύτερο βαθμό και να πιάσω το 8 σαν Μ.Ο; Θα με ωφελήσει κάπου; Π.χ. Μεταπτυχιακά, επαγγελματικούς τίτλους, προκηρύξεις δημοσίου; Ευχαριστώ κοιτα τώρα τι γίνεται.. εαν θες να φύγεις για Αγγλία (μιλάω για ΗΒ γιατί απο εκεί έχω εμπειρία) το θέμα είναι να αλλάξει το degree classification. που δεν συμβαίνει εν προκειμένω. Στα κορυφαία πανεπιστήμια ζητάνε είτε άριστα (που επειδή στα ελληνικά πανεπιστήμια είναι το 8,5/10 δεν το πιάνεις ακόμα και με το ένα έξτρα μάθημα που λες) είτε high 2.1 που αντιστοιχεί σε άνω του 7,5 βαθμό. Που έτσι και αλλιώς έχεις. Οπότε πιθανότατα δεν θα σου κάνει διαφορά, όμως να σου πω την αμαρτία μου αν ήταν πχ να κάψω ένα μαθημα πρώτου έτους εύκολο και ν α το ξαναδώσω 'έξτρα θα το έκανα έτσι απλά και μόνο να έχεις το 8+ σε περίπτωση που το χρειαστείς για καμία υποτροφία (πχ διδακτορική υποτροφία ΕΛΙΔΕΚ ή ΙΚΥ, ίσως κάποιες για μεταπτυχιακές υποτροφίες που ζητάνε 8+. Για διδακτορικές σπουδές δεν τους πολυ νοιάζει ο βαθμός πτυχίου, αν θυμάμαι καλά δεν με ρώτησαν καν για τον βαθμό πτυχίου, μόνο βαθμός μεταπτυχιακού τους ενδιέφερε. Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2020 από marmagia 1 1
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, marmagia είπε κοιτα τώρα τι γίνεται.. εαν θες να φύγεις για Αγγλία (μιλάω για ΗΒ γιατί απο εκεί έχω εμπειρία) το θέμα είναι να αλλάξει το degree classification. που δεν συμβαίνει εν προκειμένω. Στα κορυφαία πανεπιστήμια ζητάνε είτε άριστα (που επειδή στα περισσότερα ελληνικά πανεπιστήμια είναι το 8,5/10 δεν το πιάνεις ακόμα και με το ένα έξτρα μάθημα που λες) είτε high 2.1 που αντιστοιχεί σε άνω του 7,5 βαθμό. Που έτσι και αλλιώς έχεις. Οπότε πιθανότατα δεν θα σου κάνει διαφορά, όμως να σου πω την αμαρτία μου αν ήταν πχ να κάψω ένα μαθημα πρώτου έτους εύκολο και ν α το ξαναδώσω 'έξτρα θα το έκανα έτσι απλά και μόνο να έχεις το 8+ σε περίπτωση που το χρειαστείς για καμία υποτροφία (πχ διδακτορική υποτροφία ΕΛΙΔΕΚ ή ΙΚΥ, ίσως κάποιες για μεταπτυχιακές σπουδές που ζητάνε 8+. Για διδακτορικές σπουδές δεν τους πολυ νοιάζει ο βαθμός πτυχίου, αν θυμάμαι καλά δεν με ρώτησαν καν για τον βαθμό πτυχίου, μόνο βαθμός μεταπτυχιακού τους ενδιέφερε. +1 και από εμένα. Έβγαλα το μεταπτυχιακό μου με 8,1 και είχα πρόταση από καθηγητή για διδακτορικό ενώ βαθμό πτυχίου είχα 5.67.
ncrp Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 45 λεπτά πριν, -Dimitris- είπε Ας διάβαζες περισσότερο ή ας ρωτούσες αν μπορείς να το κάνεις. Κανένας δε σου φταίει. Μπα... καλύτερα 0.03 λιγότερο παρά Καραγκιόζης. 1
marmagia Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 ρε παιδια, εορταστικες ημέρες γιατί μερικοί πετάτε χολή; καλώς ή κακώς κάποια πανεπιστήμια το επιτρέπουν. Όσοι διαφωνούν με αυτό μπορούν είτε να μην κάνουν χρήση των ευνοικών αυτων όρων (και για να προλάβω κακεντρέχειες, ούτε εγώ έκανα χρήση) ή απο την στιγμή που έχουν την δυνατότητα να σπουδάσουν στο εξωτερικό. Φυσικά αυτό το τελευταίο δεν εγγυάται απο μόνο του τίποτα, όπως υπάρχουν έλληνες που σπούδασαν στην Ελλάδα και συνεχίζουν τις σπουδές τους σε κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού, άλλο τόσο υπάρχουν και απόφοιτοι ξένων πανεπιστημίων με πολύ χειρότερη εξέλιξη. Η ουσία του θέματος είναι αν αξίζει να ξαναδώσει το μάθημα όχι εαν πρέπει ή δεν πρέπει να υπάρχει αυτή η επιλογή
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα