Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τσέκαρε μηπως πρόκειται για πρόστιμο μη υποβολής ή εκπρόθεσμης υποβολής ΜΥΦ (συγκεντρωτικες καταστάσεις πελατών προμηθευτών). Εχει γίνει λίγο χαμός με τα πρόστιμα που έπεσαν τον τελευταίο μήνα.  Ευτυχώς έβγαλε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο. 

https://www.google.com/amp/s/www.capital.gr/tax/3503207/diagrafontai-ta-prostima-ton-muf-sugkentrotikon-katastaseon-tou-2014%3famp=true

• Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, didaskalop είπε

Τσέκαρε μηπως πρόκειται για πρόστιμο μη υποβολής ή εκπρόθεσμης υποβολής ΜΥΦ (συγκεντρωτικες καταστάσεις πελατών προμηθευτών). Εχει γίνει λίγο χαμός με τα πρόστιμα που έπεσαν τον τελευταίο μήνα.  Ευτυχώς έβγαλε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο. 

https://www.google.com/amp/s/www.capital.gr/tax/3503207/diagrafontai-ta-prostima-ton-muf-sugkentrotikon-katastaseon-tou-2014%3famp=true

Τελικα αυτο ηταν

Θα σβηστει το προστιμο σε ολοθ

Δημοσ.
2 hours ago, DimosthenisG said:

Τελικα αυτο ηταν

Θα σβηστει το προστιμο σε ολοθ

Βέβαια αν σκεφτείς ότι το πρόστιμο είναι 100 ευρω σημαίνει 7 αλλαγές/διορθώσεις. Ελπίζω όντως να έχεις αλλάξει λογιστή όπως ανέφερες. 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, didaskalop είπε

Βέβαια αν σκεφτείς ότι το πρόστιμο είναι 100 ευρω σημαίνει 7 αλλαγές/διορθώσεις. Ελπίζω όντως να έχεις αλλάξει λογιστή όπως ανέφερες. 

μου ειπαν στο τηλεφωνο οτι το προστιμο ΚΒΣ ειναι για μια προθεσμια του 2014 που ειχαν δωσει...αλλη ημερομηνία για εσοδα και αλλη για εξοδα...και ολοι τα κανανε λαθος τοτε... μπορει το προβλημα να μην εχει σχεση με αυτο που παρέθεσες 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, DimosthenisG είπε

ειναι το μαγαζι του πατερα 

αποτι βλεπω μιλαμε για φορ ετος 2014 οταν ειχε ανοιξει το μαγαζι και ειχε εναν μαλακα λογιστη (που τελικα εδιωξε) 

ΔΟΥ Δ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Είδος Φόρου ΠΡΟΣΤΙΜΟ Κ.Β.Σ. ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ
Οικ. Έτος 2014
Συνολικό ποσό οφειλής 716,80 €
Ληξ/σμο ποσό & προσαυξήσεις, τόκοι ,τέλη 16,80 €
Ποσό δόσης της 31/12/2020 700,00 €

7 εκπροθεσμες υποβολές μυφ είναι...

(Κατα 99%)

κάποιες από αυτές ενδέχεται και να σβηστούν αν περάσει η τροπολογία για την παράταση και εμπίπτουν σε αυτές τις ημερομηνίες 

3 ώρες πριν, didaskalop είπε

μπορεί να χρειαστεί να κάνεις και 17 αλλαγές διορθώσεις αυτό δεν λέει κάτι..

επίσης πολλές από αυτές τις διορθώσεις γίνονται επειδή οι πελάτες των λογιστών  εξαφανίζουν τα παραστατικά τους ή δεν τα φέρνουν στην ώρα τους..

6 ώρες πριν, HERTHAN είπε

η ρύθμιση δε λέει ότι θα διαγραφούν όλα, αλλά όσα ήταν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες

για τον ts αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα διαγραφούν όλα, μπορεί να μη διαγραφεί και κανένα

και έρχονται και οι επόμενες χρονιές.. του χρόνου παραγράφεται το '15, άρα θα έρχονται ραβασάκια για αυτές 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 minutes ago, logistoulis said:

μπορεί να χρειαστεί να κάνεις και 17 αλλαγές διορθώσεις αυτό δεν λέει κάτι..

επίσης πολλές από αυτές τις διορθώσεις γίνονται επειδή οι πελάτες των λογιστών  εξαφανίζουν τα παραστατικά τους ή δεν τα φέρνουν στην ώρα τους...

Γενικά είμαι άνθρωπος που δεν του αρέσουν τα εκπρόθεσμα...σε κάθε περίπτωση όμως δεν είχα σκοπό να θίξω τον κλάδο και φυσικά αναφέρομαι στις συνεπείς περιπτώσεις πελατών.  Ζητω συγνώμη αν σε έθιξα με την αποστροφή του σχολίου μου.

Επεξ/σία από didaskalop
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, didaskalop είπε

Γενικά είμαι άνθρωπος που δεν του αρέσουν τα εκπρόθεσμα...σε κάθε περίπτωση όμως δεν είχα σκοπό να θίξω τον κλάδο και φυσικά αναφέρομαι στις συνεπείς περιπτώσεις πελατών.  Ζητω συγνώμη αν σε έθιξα.

δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν θίξεις τον κλάδο μου (που έχω σε μέτρια έως χαμηλή εκτίμηση..) , απλά παραθέτω τα γεγονότα βάσει εμπειρίας

ναι πολλές φορές μπορεί να φταίει ο λογιστής, αλλά ο λογιστής αν του πας ένα τιμολόγιο στην ώρα του θα το περάσει και θα το ανεβάσει στη μυφ στην ώρα του

δεν είναι πυρηνική φυσική, αυτό βάσικα κάνει τον περισσότερό χρόνο του, αν δε κάνει αυτό δεν έχει και πώς να περνάει την ώρα του..

άρα το πιο πιθανό είναι το τιμολόγιο να μην του έχει φτάσει στην ώρα του

απλά έχω βαρεθεί να ακούω ότι ο "τάδε λογιστής ήταν μαλάκας", η μαλακία γενικά πάει σύννεφο

να δεις κλάμα που θα πέσει με τα ηλεκτρονικά βιβλία (κρατάω μια πισινή βέβαια γιατί είμαστε ασόβαρη χώρα και το mydata το βρίσκω κακή ιδέα) και να δούμε τι θα λένε μετά αυτοί που εμφανίζουν τιμολόγια 6+ μήνες μετά, ή "βρήκαν όπως μάζευαν το γραφείο τους" κάτι περσινά... θα φάμε σκατό, αλλά πραγματικά θα χαρώ να φανεί η ασυνέπεια που έχουν πολλοί άνθρωποι και είναι σε φάση "έλα μωρέ και τι έγινε; " 

έτσι να πέφτουν τα 800αρια και οι έλεγχοι να γουστάρουμε και να δούμε πόσες φορές θα κάνει να λιώσει η καραμέλα ότι  φταίει ο μαλάκας ο λογίστης 

όσο καλό λογιστή και να έχεις όσο τυφλά και να τον εμπιστεύεσαι καλό δικό σου είναι να ζητάς κάθε μήνα τα βιβλία σου να ελέγχεις ότι όλα είναι μέσα, αλλιώς είσαι ασόβαρος επιχειρηματίας όσο καλός επαγγελματίας και αν είσαι κατά τα άλλα 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
22 ώρες πριν, DimosthenisG είπε

εχει κανεις λογιστης ιδεα τι με χρεωσαν?

image.png.3bb4a8990685c934e1d2c1755c55bc29.png

Λόγω της περιόδου που εμφανίστηκε είναι κατά 99% πρόστιμο από εκπρόθεσμες υποβολές καταστάσεις πελατών - προμηθευτών (ΜΥΦ) είναι. 100€ ανα έκπρόθεσμη δήλωση ήτοι 7 δηλώσεις.

6 ώρες πριν, HERTHAN είπε

Θα σβηστούν αυτά που έχουν υποβληθεί από "21.1.2016 έως και 25.1.2016" αν έχει υποβληθεί μεταγενέστερα το προστιμο μένει ως έχει.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, dr_oid είπε

Λόγω της περιόδου που εμφανίστηκε είναι κατά 99% πρόστιμο από εκπρόθεσμες υποβολές καταστάσεις πελατών - προμηθευτών (ΜΥΦ) είναι. 100€ ανα έκπρόθεσμη δήλωση ήτοι 7 δηλώσεις.

Θα σβηστούν αυτά που έχουν υποβληθεί από "21.1.2016 έως και 25.1.2016" αν έχει υποβληθεί μεταγενέστερα το προστιμο μένει ως έχει.

μα το δικο μου πρόστιμο γραφει 2014....

Δημοσ.
10 ώρες πριν, DimosthenisG είπε

μα το δικο μου πρόστιμο γραφει 2014....

Οι δηλώσεις για το 2014 είχαν προθεσμία την ανώτερω ημερομηνία. Τα πρόστιμα καταλογίζονται στο έτος αναφοράς που αφορούν, οπότε ορθά αναγράφει 2014.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...