StamTheMan Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 27 λεπτά πριν, JohnGTA είπε Πληρώνεις τα μεταφορικά επιστροφής Οχι,δεν τα ξαναπληρωνει.
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, nicknick88 είπε Στην Αγγλία που ήμουν, εφόσον υπήρχε γραπτή βεβαιωση του οτι τα θέλει, θεωρείται πως έχει συμφωνήσει και τα χρήματα είναι απαιτητά. Τι εννοεις γραπτη βεβαιωση ; Print screen απο καποια σελιδα με καποιον με username που δεν ξερουμε αν ειναι καν υπαρκτος οπως τα λεει ? Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2020 από Γιάννης Platano
efo355 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Εγώ αυτές τις λίγες φορές που έχω πουλήσει συμφωνώ στην αντικαταβολή αλλά μόνο αν μου βάλει ο αγοραστής πρώτα τα μεταφορικά στην τράπεζα. Όλοι συμφωνούν γιατί το ποσό είναι μικρό πχ 10 ευρώ 1
Moderators Malthador Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Moderators Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 10 hours ago, nicknick88 said: Καλησπέρα σας, έστειλα μετά απο αγγελία που είχα έναν ολόκληρο υπολογιστή σε έναν άλλο χρήστη με τη μέθοδο της αντικαταβολής. Το κόστος ξεπερνούσε τα 350 ευρώ. Για το κόστος προφανώς ήταν ενήμερος ο παραλήπτης, όπως επίσης για το κόστος μεταφορικών που θα πλήρωνε ο ίδιος. Για όλα οσα έστειλα, έστειλα φωτογραφιες πριν και αφού τα έκλεισα στο κουτί και φυσικά είχε τη γραπτή διαβεβαιωσή του να τα στειλω και πως τα θέλει. Μέτα από15 ημέρες, έφτασε επιτέλους στον προορισμό του το δέμα αλλά ο παραλήπτης ειναι σύμφωνα με το site της ταχυδρομικής Άγνωστος και αναφέρει αδυναμια πληρωμής. Στα τηλέφωνα μέχρι στιγμής είναι άφαντος. Πως μπορώ να κινηθώ; Είναι πολλά χρήματα και τα υπολόγιζα για υποχρεώσεις. Στην Αγγλία που ήμουν, εφόσον υπήρχε γραπτή βεβαιωση του οτι τα θέλει, θεωρείται πως έχει συμφωνήσει και τα χρήματα είναι απαιτητά. Εδώ τι ισχύει; Υπάρχει κάποιος νόμος; Πως προστατευόμαστε από κακόβουλους αγοραστές; Διευκρινίζω πως ειμαι ιδιώτης και δεν έχω σχέση με κατάστημα οπότε δεν υπάρχει δικαιωμα υπαναχώρησης από τον αγοραστή (ούτε φυσικά δικαιολογίες του τύπου " χαλασε το αμαξι μου κλπ") Ακόμα και στην Αγγλία, φαντάζομαι ότι όταν λες πως είναι «απαιτητά» δεν σημαίνει ότι πας με δύο μπράβους και του τα κατάσχεις. Σημαίνει ότι κινείσαι νομικά, πράγμα που δεν σε συμφέρει να κάνεις ούτε εδώ (ακόμα κι αν είχες αυτή τη δυνατότητα εδώ - δεν την έχεις), ούτε εκεί, για €350. Δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα, πληρώνεις τα μεταφορικά και παίρνεις πίσω τον υπολογιστή σου. Θεώρησέ το ότι δίνεις κάποια χρήματα για να πάρεις ένα μικρό μάθημα: όταν στέλνεις κάτι με αντικαταβολή, θα ζητάς μπροστά το κόστος των μεταφορικών ή απλά δεν θα στέλνεις με αντικαταβολή. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα πρέπει να υπολογίζεις το κόστος. 1
Dante80 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, efo355 είπε Εγώ αυτές τις λίγες φορές που έχω πουλήσει συμφωνώ στην αντικαταβολή αλλά μόνο αν μου βάλει ο αγοραστής πρώτα τα μεταφορικά στην τράπεζα. Όλοι συμφωνούν γιατί το ποσό είναι μικρό πχ 10 ευρώ Νομίζω πως αυτό θα ήταν το καλύτερο. Δλδ, και πάλι μπορείς να την πατήσεις και να σου γυρίσει πίσω, αλλά τουλάχιστον δεν θα σου κοστίσει παραπάνω, ενώ θα ξέρεις ταυτόχρονα πως αν κόλλησε η δουλειά μάλλον είχε πραγματικό πρόβλημα ο αγοραστής. Προσωπικά, αν βλέπω κάποιος να λέει προκαταβολική κατάθεση όλου του ποσού σε λογαριασμό τον γράφω κανονικά - για προφανείς λόγους (δεν είναι λίγα τα λαμόγια, ειδικά αν μιλάμε για κάτι ακριβό κιόλας). Αν πει όμως αντικαταβολή αλλά προ-καταβάλλεις τα μεταφορικά, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2020 από Dante80 1
WireFire Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, Dante80 είπε Προσωπικά, αν βλέπω κάποιος να λέει προκαταβολική κατάθεση όλου του ποσού σε λογαριασμό τον γράφω κανονικά - για προφανείς λόγους (δεν είναι λίγα τα λαμόγια, ειδικά αν μιλάμε για κάτι ακριβό κιόλας). Αν πει όμως αντικαταβολή αλλά προ-καταβάλλεις τα μεταφορικά, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα Αμα ειναι λαμογιο σου στελνει αντικαταβολη και μια κουτα με τουβλα μεσα. Εγω αν στειλω με Ελτα θα παει το δεμα εκει, αυτος αν δεν παει να παραλαβει, το δεμα θα μεινει εκει 15 μερες και μετα θα μου το στειλουν πισω. Δηλαδη εγω για 3 περιπου βδομαδες δε θα μπορω να πουλησω ακομα κι αν βρεθουν αγοραστες.
nicknick88 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 6 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Τι εννοεις γραπτη βεβαιωση ; Print screen απο καποια σελιδα με καποιον με username που δεν ξερουμε αν ειναι καν υπαρκτος οπως τα λεει ? Αναφέρομαι σε Mail ή ακόμη και σε μηνύματα viber κλπ όπου υπάρχουν τα στοιχεία του (τηλεφωνικός αριθμός, ηλεκτρονική διεύθυνση κλπ). Αυτά θεωρούνται έγκυρα αποδεικτικά σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο για τη συμφωνία πώλησης και μπορείς να προσφύγεις στο οικείο δικαστήριο. 2
Dante80 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, WireFire είπε Αμα ειναι λαμογιο σου στελνει αντικαταβολη και μια κουτα με τουβλα μεσα. Εγω αν στειλω με Ελτα θα παει το δεμα εκει, αυτος αν δεν παει να παραλαβει, το δεμα θα μεινει εκει 15 μερες και μετα θα μου το στειλουν πισω. Δηλαδη εγω για 3 περιπου βδομαδες δε θα μπορω να πουλησω ακομα κι αν βρεθουν αγοραστες. Το σχόλιο μου δεν είχε να κάνει με την προϋπόθεση ο αγοραστής ή/και ο πωλητής να είναι λαμόγια. Σχολίασα την περίπτωση προκαταβολής εξόδων αποστολής σε περιπτώσεις αντικαταβολών. Από εκεί και πέρα, το πως επιλέγει ο καθείς να αγοράζει ή να πουλάει κάτι...είναι δικό του θέμα προφανώς. Προσωπικά, όπου δω προκαταβολική κατάθεση σε λογαριασμό τραπέζης (όταν μιλάμε για αγορά από ιδιώτη πάντα) την κάνω με ελαφρά, αλλά αυτό είναι "πρόβλημά" μου. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2020 από Dante80
fredd0 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 ουτε αγοραζω ουτε πουλαω μεσω αγγελιων αλλα ... το paypal δε σας λυνει το προβλημα; 45 λεπτά πριν, nicknick88 είπε Αναφέρομαι σε Mail ή ακόμη και σε μηνύματα viber κλπ όπου υπάρχουν τα στοιχεία του (τηλεφωνικός αριθμός, ηλεκτρονική διεύθυνση κλπ). Αυτά θεωρούνται έγκυρα αποδεικτικά σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο για τη συμφωνία πώλησης και μπορείς να προσφύγεις στο οικείο δικαστήριο. το αγγλικο δικαιο εχει small claims court. Το ελληνικο δεν εχει. Ελληνικο δικαιο θελει καμια πεντακοσαρα σε δικηγορο για εξωδικα, αγωγες ιστοριες και δεν ειμαι καθολου βεβαιος οτι και στο αγγλικο δικαιο, αν πας σε small claims court και κερδισεις θα σου επιδικαστει κατι παραπανω απο τα 10 ευρω του courier. Θελω να πω, δε μπορει το δικαστηριο να τον υποχρεωσει να το αγορασει, να σε αποζημιωσει για τα εξοδα σου μπορει. 1
polaki Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 14 ώρες πριν, Bitbit είπε συμφωνία με ιδιώτη και κατι τρέχει στα γύφτικα. Κι εμένα πριν χρόνια μια γκόμενα μου είπε θα βγούμε για καφέ κι ακόμα περιμένω. Τι να κάνω τώρα; Αν ο άλλος δε θέλει να παραλάβει δε γίνεται τίποτα. Ο άλλος μπορει να ήθελε τον υπολογιστή αυτή τη στιγμή, όπως φίλος μου που με έπαιρνε βραδιάτικα να βρούμε υπολογιστή για να κάνει το παιδί του τηλεκατάρτιση. Ε σιγά μη παραλάβει μετά. Μπορεί απλά να το μετάνιωσε αλλά όσο αυξάνονται οι μέρες παράδοσης τόσο εις βάρος σου είναι. Δεν μπορώ να σε αναγκάσω να παραλάβεις κάτι τόσες μέρες μετά, αλλά απ'τη στιγμή που ΞΕΡΕΙΣ ότι δεν ευθύνεται ο αποστολέας, θα έπρεπε να έχεις την ευθιξία να πληρώσεις τουλάχιστον τα μεταφορικά, ή έστω να του πεις να τα μοιραστείτε, να βρείτε μία λύση, δεν ξέρω, κάτι. Όσο δεν ευθύνεσαι εσύ για την καθυστέρηση, άλλο τόσο δεν ευθύνεται και αυτός. Πριν καιρό μέσα απ'το forum εδώ έστειλα σε κάποιον αντικαταβολή κάτι πολύ μικρής αξίας, μου το επέστρεψε πίσω ο κούριερ και δεν είχε πλέον αξία να το ξαναπουλήσω, θα έβγαζα 5-6€ σύνολο. Τον πήρα τηλέφωνο τον κόπανο (γιατί ξεκάθαρα κόπανοι είστε) και με μπλόκαρε. Ουσιαστικά εξυπηρέτηση θα έκανα στον τύπο που έψαχνε ένα ps2 controller, τσάμπα τα λεφτά του κούριερ που έδωσα και το χρόνο που έψαχνα στην αποθήκη για την αρχαιολογία του. Μην είστε ρε μάγκες τόσο ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΙ ορισμένοι. Κρίμα είναι. 12 ώρες πριν, l337 είπε Ήξερες το ρίσκο, το πήρες και δεν σου βγήκε. Οπότε τέλος, πολύ το αναλύεις. Την επόμενη φορά θα γνωρίζεις πως τέτοιου είδους αγοραπωλησίες έχουν ρίσκο. Ισχύει, και εγώ όταν την πάτησα τελείωσε η αντικαταβολή για μένα. Αν δεν με εμπιστεύεσαι δεν πειράζει, πάρε το αμαξάκι σου και έλα βόλτα στο σπίτι μου να στο δώσω. Αλλιώς ψάξε αλλού. 1000 φορές να μου μείνει στο χέρι παρά να ξαναμπλέξω με το καρκίνωμα την αντικαταβολή. 1
Hiddenite Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, nicknick88 είπε Καλησπέρα σας, έστειλα μετά απο αγγελία που είχα έναν ολόκληρο υπολογιστή σε έναν άλλο χρήστη με τη μέθοδο της αντικαταβολής. Το κόστος ξεπερνούσε τα 350 ευρώ. Για το κόστος προφανώς ήταν ενήμερος ο παραλήπτης, όπως επίσης για το κόστος μεταφορικών που θα πλήρωνε ο ίδιος. Για όλα οσα έστειλα, έστειλα φωτογραφιες πριν και αφού τα έκλεισα στο κουτί και φυσικά είχε τη γραπτή διαβεβαιωσή του να τα στειλω και πως τα θέλει. Μέτα από15 ημέρες, έφτασε επιτέλους στον προορισμό του το δέμα αλλά ο παραλήπτης ειναι σύμφωνα με το site της ταχυδρομικής Άγνωστος και αναφέρει αδυναμια πληρωμής. Στα τηλέφωνα μέχρι στιγμής είναι άφαντος. Πως μπορώ να κινηθώ; Είναι πολλά χρήματα και τα υπολόγιζα για υποχρεώσεις. Στην Αγγλία που ήμουν, εφόσον υπήρχε γραπτή βεβαιωση του οτι τα θέλει, θεωρείται πως έχει συμφωνήσει και τα χρήματα είναι απαιτητά. Εδώ τι ισχύει; Υπάρχει κάποιος νόμος; Πως προστατευόμαστε από κακόβουλους αγοραστές; Διευκρινίζω πως ειμαι ιδιώτης και δεν έχω σχέση με κατάστημα οπότε δεν υπάρχει δικαιωμα υπαναχώρησης από τον αγοραστή (ούτε φυσικά δικαιολογίες του τύπου " χαλασε το αμαξι μου κλπ") Θα μπορούσες κάλλιστα φίλε μου να ζητήσεις τουλάχιστον τα έξοδα αποστολής και μετά να στείλεις με αντικαταβολή. Το βλέπω σε πολλές αγγελίες και το θεωρώ απόλυτα έντιμο. Προκειμένου να μην επιβαρυνθείς και με τα έξοδα αποστολής. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2020 από Hiddenite
xsterg Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 φιλε μου την πατησες! δυστυχως ετσι ειναι. πριν στειλεις αντικαταβολη η ζητας ολοκληρο το ποσο καταθεση να το εχεις στα χερια σου η τουλαχιστον τα χρηματα της μεταφορικης. ετσι και να μην το παραλαβει ο αλλος τουλαχιστον δεν θα εχεις μπει μεσα. δεν ειναι ωραιο, μου την εχουν κανει και εμενα ετσι και μετα εβαλα μυαλο. προπληρωμενα τα στελνω. κατι βλακειες να σου βαλω τωρα τα μισα και σε ενα μηνα τα αλλα μισα η γραμματια και αηδιες κλεινω το τηλεφωνο και κοβω την συναλλαγη αμεσως.
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 15 ώρες πριν, nicknick88 είπε Καλησπέρα σας, έστειλα μετά απο αγγελία που είχα έναν ολόκληρο υπολογιστή σε έναν άλλο χρήστη με τη μέθοδο της αντικαταβολής. Το κόστος ξεπερνούσε τα 350 ευρώ. Για το κόστος προφανώς ήταν ενήμερος ο παραλήπτης, όπως επίσης για το κόστος μεταφορικών που θα πλήρωνε ο ίδιος. Για όλα οσα έστειλα, έστειλα φωτογραφιες πριν και αφού τα έκλεισα στο κουτί και φυσικά είχε τη γραπτή διαβεβαιωσή του να τα στειλω και πως τα θέλει. Μέτα από15 ημέρες, έφτασε επιτέλους στον προορισμό του το δέμα αλλά ο παραλήπτης ειναι σύμφωνα με το site της ταχυδρομικής Άγνωστος και αναφέρει αδυναμια πληρωμής. Στα τηλέφωνα μέχρι στιγμής είναι άφαντος. Πως μπορώ να κινηθώ; Είναι πολλά χρήματα και τα υπολόγιζα για υποχρεώσεις. Στην Αγγλία που ήμουν, εφόσον υπήρχε γραπτή βεβαιωση του οτι τα θέλει, θεωρείται πως έχει συμφωνήσει και τα χρήματα είναι απαιτητά. Εδώ τι ισχύει; Υπάρχει κάποιος νόμος; Πως προστατευόμαστε από κακόβουλους αγοραστές; Διευκρινίζω πως ειμαι ιδιώτης και δεν έχω σχέση με κατάστημα οπότε δεν υπάρχει δικαιωμα υπαναχώρησης από τον αγοραστή (ούτε φυσικά δικαιολογίες του τύπου " χαλασε το αμαξι μου κλπ") Δεν μπορεις να κανεις τιποτα δυστυχως! αυτο το ρισκο ειναι ο λογος που ποτε μα ΠΟΤΕ δεν συμφωνω να στειλω με αντικαταβολη, και για να μην κατηγορηθω ποτε για τιποτα, μονο συναντηση, ελεγχος και πληρωμη μετρητα!!!!
miucce Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 σελιδες για το κυριολεκτικα πιο συχνο πραγμα σε συναλλαγες μεταξυ ιδιωτων αλλα και πολλες φορες καταστηματος με ιδιωτη.Να μην δεχτει να παραλαβει δηλαδη.Λογικα εχεις ηδη πληρωσει τα μεταφορικα,τα οποια δεν θα παρεις πισω. Στις επομενες συναλλαγες ζητα να σου βαζουν με καταθεση ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τα μεταφορικα,η και ολο το ποσο στην τραπεζα πριν την αποστολη,και οποιος δεχτει. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2020 από miucce
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα