Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

έστειλα μετά απο αγγελία που είχα έναν ολόκληρο υπολογιστή σε έναν άλλο χρήστη με τη μέθοδο της αντικαταβολής.

Το κόστος ξεπερνούσε τα 350 ευρώ.

Για το κόστος προφανώς ήταν ενήμερος ο παραλήπτης, όπως επίσης για το κόστος μεταφορικών που θα πλήρωνε ο ίδιος.

Για όλα οσα έστειλα, έστειλα φωτογραφιες πριν και αφού τα έκλεισα στο κουτί και φυσικά είχε τη γραπτή διαβεβαιωσή του να τα στειλω και πως τα θέλει.

Μέτα από15 ημέρες, έφτασε επιτέλους στον προορισμό του το δέμα αλλά ο παραλήπτης ειναι σύμφωνα με το site της ταχυδρομικής Άγνωστος  και αναφέρει αδυναμια πληρωμής.

Στα τηλέφωνα μέχρι στιγμής είναι άφαντος.

Πως μπορώ να κινηθώ; Είναι πολλά χρήματα και τα υπολόγιζα για υποχρεώσεις. Στην Αγγλία που ήμουν, εφόσον υπήρχε γραπτή βεβαιωση του οτι τα θέλει, θεωρείται πως έχει συμφωνήσει και τα χρήματα είναι απαιτητά. Εδώ τι ισχύει; Υπάρχει κάποιος νόμος; Πως προστατευόμαστε από κακόβουλους αγοραστές;

Διευκρινίζω πως ειμαι ιδιώτης και δεν έχω σχέση με κατάστημα οπότε δεν υπάρχει δικαιωμα υπαναχώρησης από τον αγοραστή (ούτε φυσικά δικαιολογίες του τύπου " χαλασε το αμαξι μου κλπ")

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, nicknick88 είπε

Στην Αγγλία που ήμουν, εφόσον υπήρχε γραπτή βεβαιωση του οτι τα θέλει, θεωρείται πως έχει συμφωνήσει και τα χρήματα είναι απαιτητά. Εδώ τι ισχύει; 

σοβαρά ισχύει κάτι τέτοιο στην Αγγλία;

Φίλε πρέπει να κάνεις πλάκα αν νομίζεις ότι θα ισχύσει κι εδώ αυτό. Αν ο άλλος δε γουστάρει να πληρώσει δε μπορείς να κάνεις τίποτα.

Αυτά να τα βλέπουν μερικοί γιατί γκρινιάζουν (σε άλλο θέμα) που τα καταστήματα κόβουν αντικαταβολές.

• Like 1
Δημοσ.

Δυστυχώς δεν μπορείς να κανείς τίποτα. Θα σου επιστραφεί ο υπολογιστής και θα επωμιστείς τα έξοδα 

Απλώς ενημέρωσε στο site για την συμπεριφορά του συγκεκριμένου ατόμου 

Δημοσ.

Δε πληρώνεις τα μεταφορικά για να γυρίσει. Αλλά λογικά τα έφαγες στην αρχή για να πάει. Γενικά προσέχεις που στέλνεις και κοιτάς αξιολογήσεις να είναι θετικές και πολλές. 

Δημοσ.

υποψιάζομαι ότι την πάτησες λόγω της κατάστασης. ίσως ο άλλος βαρέθηκε να περιμένει τόσες μέρες. Και γνωστός μου είχε παραγγείλει κάτι με αντικαταβολή, έφτασε μετά από 1 μήνα και τους είπε να το πάρουν πίσω. Δε μπορώ να τον αδικήσω, Δε φταίει το κατάστημα αλλά ούτε και αυτός θα περιμένει 1 μήνα. Κι εγώ το ίδιο θα έκανα.

• Like 1
  • Confused 4
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Bitbit είπε

υποψιάζομαι ότι την πάτησες λόγω της κατάστασης. ίσως ο άλλος βαρέθηκε να περιμένει τόσες μέρες. Και γνωστός μου είχε παραγγείλει κάτι με αντικαταβολή, έφτασε μετά από 1 μήνα και τους είπε να το πάρουν πίσω. Δε μπορώ να τον αδικήσω, Δε φταίει το κατάστημα αλλά ούτε και αυτός θα περιμένει 1 μήνα. Κι εγώ το ίδιο θα έκανα.

Ναι απλά εδώ δε μιλάμε για κατάστημα. Μιλάμε για συμφωνία με ιδιώτη. Οπότε το μόνο που κάνεις είναι τον κράζεις στο φόρουμ και αρνητική αξιολόγηση για να γνωρίζουν οι υπόλοιποι. 

Δημοσ.

συμφωνία με ιδιώτη και κατι τρέχει στα γύφτικα. Κι εμένα πριν χρόνια μια γκόμενα μου είπε θα βγούμε για καφέ κι ακόμα περιμένω. Τι να κάνω τώρα;

Αν ο άλλος δε θέλει να παραλάβει δε γίνεται τίποτα.

Ο άλλος μπορει να ήθελε τον υπολογιστή αυτή τη στιγμή, όπως φίλος μου που με έπαιρνε βραδιάτικα να βρούμε υπολογιστή για να κάνει το παιδί του τηλεκατάρτιση. Ε σιγά μη παραλάβει μετά. Μπορεί απλά να το μετάνιωσε αλλά όσο αυξάνονται οι μέρες παράδοσης τόσο εις βάρος σου είναι.

• Like 5
Δημοσ.

Δεν είναι έτσι φίλε. Αναξιοπιστία λέγεται αυτό και καλό είναι να το γνωρίζουν και οι υπόλοιποι στο φόρουμ ή οπουδήποτε αλλού έγινε η αγοραπωλησία για να προστατευτούν οι υπόλοιποι. Τι χρωστάει ο πωλητής να χρεωθεί μεταφορικά και τέλος αντικαταβολής; Γι αυτό είναι πολλοί πωλητές που πλέον δε στέλνουν αντικαταβολή. Γιατί υπάρχουν τέτοιοι "καλοί" αγοραστές που συμφωνούν να αγοράσουν κάτι, σου λένε στείλτο αντικαταβολή και μετά κάνουν τον κινέζο. 

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nicknick88 είπε

Πως μπορώ να κινηθώ;

Δεν μπορεις να κανεις τιποτα. Την επομενη φορα που θα δεις στις αγγελιες καποιος να γραφει "αποστολη μονο υστερα απο καταθεση σε λογαριασμο" θα καταλαβεις γιατι το γραφει

• Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, WireFire είπε

Δεν μπορεις να κανεις τιποτα. Την επομενη φορα που θα δεις στις αγγελιες καποιος να γραφει "αποστολη μονο υστερα απο καταθεση σε λογαριασμο" θα καταλαβεις γιατι το γραφει

Ακριβώς. Κι εγώ δε δέχομαι αντικαταβολές κι ένας από τους λόγους είναι αυτός.

• Like 3
Δημοσ.

Το αναθεμα δεν ειναι λυση.Η ποιο λογικη λυση ειναι να ζητηται καταθεση το ποσο της αντικαταβολης προκαταβολικα.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nicknick88 είπε

ο παραλήπτης ειναι σύμφωνα με το site της ταχυδρομικής Άγνωστος  και αναφέρει αδυναμια πληρωμής.

Το οτι βγαζει αγνωστος,σημαινει οτι δεν εχει δηλωσει καποιο στοιχειο σωστο,πιθανοτατα στη διευθυνση. 
Στο δευτερο ειναι δυναμια παραδοσης,και οχι πληρωμης.

Ποσες μερες δεν απανταει;
Μπορεις να δεις απο το προφιλ του ποτε μπηκε τελευταια φορα,αν ειναι μερες,ισως να εχει συμβει κατι απροσδοκητο.Σπανιο,αλλα συμβαινουν και αυτα.

Σε περιπτωση επιστροφης,πληρωνεις μονο τα πρωτα μεταφορικα. 
Ο λογος που δε στελνουμε αντικαταβολη ειναι ακριβως αυτο που περνας τωρα.
Τουλαχιστον ζηταμε τα μεταφορικα μπροστα,ή ενα ποσο σαν "καπαρο".

• Like 2
Δημοσ.
  • Νομικά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Αυτό που είπες ότι ισχύει για την Αγγλία δεν το ήξερα και μου κάνει τρομερή εντύπωση.
  • Πληρώνεις τα μεταφορικά επιστροφής και το θεωρείς τίμημα για την επιχειρηματικότητα σου (price of doing business αγγλιστί). Προχωράς παρακάτω. Θα μπορούσες να έχανες τον υπολογιστή και να μην είχες τίποτα. Τώρα απλά θα δώσεις μαξ 30€ να σου έρθει πίσω.
Δημοσ.

Ήξερες το ρίσκο, το πήρες και δεν σου βγήκε. Οπότε τέλος, πολύ το αναλύεις. Την επόμενη φορά θα γνωρίζεις πως τέτοιου είδους αγοραπωλησίες έχουν ρίσκο.

• Like 2
  • Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...