Προς το περιεχόμενο

Delivery

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, phanispal είπε

Ρε μαν έχεις μπερδέψει κάποια πράγματα. Αν εσύ δίνεις 2€ tips για 8€ παραγγελία (παρεμπιπτόντως είναι 25%, όχι 20%), είσαι κι εσύ εξαίρεση της εξαίρεσης. Ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω πώς δεν αντιλαμβάνεσαι κάτι τέτοιο, σε ποιον κόσμο ζεις ακριβώς; Ο φίλος σου που έρχεται και παίζετε PlayStation σου έχει πει ότι συνήθως τσιμπάει δίευρα; Γιατί εγώ άλλα ξέρω, ότι το σύνηθες είναι 20-50 cents, και σε μεγάλες παραγγελίες μπορεί να παίξει το 1-2€.

Επιβεβαιώνω, επειδή έχω κάνει και αυτή τη δουλειά. 

Ίσα ίσα που οι ντελιβεράδες καίγονται να τα παραδίδουν όσο πιο γρήγορα και ζεστά γίνεται, ακριβώς για τα tips.

Πολλές φορές φτιάχνονται έτσι οι τιμές απο τα μαγαζιά που δεν περισσευει κάτι για να πάρεις τιπ.

Ασε που για το ότι πάνε του σκοτωμου στον δρόμο κατα 90% φταίνε οι εργοδότες γιατι νομίζουν ότι η τηλεμεταφορά του Σταρ Τρεκ εχει την μορφή του παπιού.

• Thanks 1
  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, phanispal είπε

Ρε μαν έχεις μπερδέψει κάποια πράγματα. Αν εσύ δίνεις 2€ tips για 8€ παραγγελία (παρεμπιπτόντως είναι 25%, όχι 20%), είσαι κι εσύ εξαίρεση της εξαίρεσης. Ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω πώς δεν αντιλαμβάνεσαι κάτι τέτοιο, σε ποιον κόσμο ζεις ακριβώς; Ο φίλος σου που έρχεται και παίζετε PlayStation σου έχει πει ότι συνήθως τσιμπάει δίευρα; Γιατί εγώ άλλα ξέρω, ότι το σύνηθες είναι 20-50 cents, και σε μεγάλες παραγγελίες μπορεί να παίξει το 1-2€.

Επιβεβαιώνω, επειδή έχω κάνει και αυτή τη δουλειά. 

Ίσα ίσα που οι ντελιβεράδες καίγονται να τα παραδίδουν όσο πιο γρήγορα και ζεστά γίνεται, ακριβώς για τα tips.

Εγω εχει τυχει να δωσω σε 7.5ε παραγγελια 10αρικο στον ντελιβερα και να του πω καλα ειμαστε. Ακομα και αυτο που λες να ισχυει παλι σιγα σιγα μαζευονται τα μπουρμπουαρ. Οκ αν ηταν ολοι σαν εμενα τα ντελιβερι θα καθαριζαν πανω απο 2 χιλιαρικα τον μηνα στο τελος που οκ θα ηταν τραγικο.

Ο φιλος μου τοτε απο την δουλεια αυτη καθαριζε πανω απο 800 τον μηνα (ηταν και αποθηκαριος σε μαγαζι και εβγαζε αλλα 700 απο εκει).

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Πολλές φορές φτιάχνονται έτσι οι τιμές απο τα μαγαζιά που δεν περισσευει κάτι για να πάρεις τιπ.

Εννοείς ότι είναι στρογγυλές οι τιμές των προϊόντων, άρα το σύνολο της παραγγελίας δεν αφήνει περιθώρια για περαιτέρω στρογγυλοποίηση;

Γιατί μόνο αν βγαίνει π.χ. 10/20/30/40€ μπορώ να καταλάβω ότι ζορίζει το πράγμα. Πού και πάλι δεν έχει ο πελάτης 20-30 cents σε ολόκληρο σπίτι/εταιρεία;

10 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Ασε που για το ότι πάνε του σκοτωμου στον δρόμο κατα 90% φταίνε οι εργοδότες γιατι νομίζουν ότι η τηλεμεταφορά του Σταρ Τρεκ εχει την μορφή του παπιού.

Και αυτό ισχύει. Αλλά σε κάποιες περιπτώσεις το κυνηγάνε και οι ίδιοι οι ντελιβεράδες να παραδίδουν γρήγορα για να τα έχουν καλά με τους πελάτες, άρα και να τσιμπάνε tips.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Salvation81 είπε

Τι σχεση εχει εκεινος που ειναι ενα 8ωρο την ημερα πανω απο σκουπιδια; Δεν σοβαρολογεις ετσι; 2 ωρο να σε βαζανε πανω απο σκουπιδια (και δεν λεμε 1 καδο πχ) δεν νομιζω να την παλευες.

Αν θυμάμαι καλα οι υπαλληλοι καθαριοτητας των Δημων (σκουπιδιαρηδες) εχουν ενα συγκεκριμενο δρομολογιο και απασχολουνται σε αυτο 2 με 3 ωρες.

Δημοσ.

Είναι ολόκληρη ιστορία το θέμα. 

Ντελιβεραδες βλέπω και νέους και ώριμους. Γενικά μέσα από πλατφόρμες που παραγγέλνω δεν έχω αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα δηλ καθυστερήσεις ή κρύο φαγητό. Επίσης πιστεύω ότι τα φιλοδωρήματα τους τα δίνουν κανονικά όταν πληρώνεις ηλεκτρονικά , θεωρώ ότι είναι σοβαρές πλατφόρμες και δεν κάνουν τέτοια πράγματα. 

Γενικά δίνω φιλοδώρημα , συνήθως ένα ευρώ . Και το δίνω περισσότερο γιατί μεγάλη μερίδα των παιδιών που έρχονται για παράδοση είναι μορφωμένοι που ξόδεψαν ένα σκασμό λεφτά για να πάρουν ένα χαρτί και καταλήγουν να κάνουν ντελιβερι για να ζήσουν . Σκέφτομαι ότι θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το παιδί μου σε αυτή τη θέση. Επίσης όταν βλέπω 50αρηδες να κάνουν ντελιβερι σκέφτομαι ότι θα μπορούσα να βρεθώ και εγώ σ αυτή τη θέση αν με απέλυαν πχ από την δουλειά μου. 

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, phanispal είπε

Εννοείς ότι είναι στρογγυλές οι τιμές των προϊόντων, άρα το σύνολο της παραγγελίας δεν αφήνει περιθώρια για περαιτέρω στρογγυλοποίηση;

Γιατί μόνο αν βγαίνει π.χ. 10/20/30/40€ μπορώ να καταλάβω ότι ζορίζει το πράγμα. Πού και πάλι δεν έχει ο πελάτης 20-30 cents σε ολόκληρο σπίτι/εταιρεία;

Εκει που δουλευα,πιτσαρία εστιατόριο ,όλες οι τιμές ήταν του τύπου 9,95€ Τι να σου δώσει απο τα ρέστα,γιατι άπο τα ρεστα είναι το μεγαλύτερο ποσοστο απο tips.

Εγω δουλευα για 27€ χωρίς ένσημα στις 5 ωρες,πριν 10 χρόνια αυτό ,με σμαρτάκι αλλά και gps οποτε ηξερε ανα πασα στιγμη που είμαστε και έπεφτε το #$$""@@ σύννεφο αν κάναμε λάθος μια στροφή.

Εκτίμησα πολλά σε αυτή τη δουλειά.Το πόσο σκατόψυχος μπορεί να είναι κάποιος ως εργοδότης,πόση υπομονή έχω,το πόσο τρέλα υπάρχει στον κόσμο,πόσο ανάγκη έχει ο κόσμος απο μια δουλειά για να τα υπομένει όλα αυτά.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Εκει που δουλευα,πιτσαρία εστιατόριο ,όλες οι τιμές ήταν του τύπου 9,95€ Τι να σου δώσει απο τα ρέστα,γιατι άπο τα ρεστα είναι το μεγαλύτερο ποσοστο απο tips.

Ναι, και ξέχασα να σε ρωτήσω αν κάτι τέτοιο γίνεται στην Αγγλία. Εδώ ας πούμε δεν έχουμε τέτοιο φαινόμενο με πίτσες και σουβλάκια να κοστίζουν 2.95€ ή 7.95€.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, DimosthenisG είπε

ειναι το επάγγελμα του μέλλοντος

1, γιατι η ελλαδα εχει πολυ φαι και εστιαση

2, λογω του ιου ολοι παιρνουν απεξω

3, οι γυναικες δεν εχουν ιδεα απο μαγειρεμα (ουτε και θελουν να αποκτήσουν)  

11 ώρες πριν, DimosthenisG είπε

αν δεν καταλαβαίνεις το troll-ποστ, και τα διδάγματα που δίνει ενα ειρωνικού στυλ ποστ, μαλλον εσυ εχεις το πρόβλημα αντίληψης.

Δε νομίζω να είναι troll-ποστ, ούτε δίδαγμα. Το συγκεκριμένο που έκανα bold είναι άκρως σεξιστικό. Δε μαγειρεύουν μόνο οι γυναίκες ψηλέ. Να βάλεις τον κώλο σου κάτω και να μαγειρέψεις. Αλλιώ πίσω στην σπηλιά σου που θέλεις να πάρουμε και διδάγματα.

• Like 1
  • Confused 2
Δημοσ.
14 ώρες πριν, Mikel696 είπε

Εσας ποια ειναι η αποψη σας για το ντελιβερι; θα την κανατε για δουλεια οσοι δεν την κανετε; κλπ κλπ

Kαι που λες, αν περιμένεις να πάρεις απαντήσεις στο ερώτημά σου πλανάσαι πλάνην οικτρά. Θα μάθεις για την φιλοσοφία και την ιστορία των tips στη σημερινή κοινωνία και άμα σ'αρέσει.

Τέλοσπαντων, η δική μου ταπεινή άποψη είναι πως πρόκειται για δύσκολη δουλίτσα υπό αντίξοες συνθήκες και αν μπορείς να βρεις κάτι άλλο, καλό θα ήταν να το προτιμήσεις εκτός κι αν δυσκολεύεσαι οικονομικά οπότε το κρατάς σας δεύτερη πλαγιομετωπική καβάτζα για να τα φέρνεις βόλτα. Μέχρι εκεί.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, stef157 είπε

Δε νομίζω να είναι troll-ποστ, ούτε δίδαγμα. Το συγκεκριμένο που έκανα bold είναι άκρως σεξιστικό. Δε μαγειρεύουν μόνο οι γυναίκες ψηλέ. Να βάλεις τον κώλο σου κάτω και να μαγειρέψεις. Αλλιώ πίσω στην σπηλιά σου που θέλεις να πάρουμε και διδάγματα.

Γεμισαμε internet warriors στο Ελλαντα, τυφλα να εχει ο Mad Max ενα πραγμα.....
Δηλαδη για να καταλαβω, η γυναικα εχει το δικαιωμα να μην ξερει να μαγειρευει, ο αντρας οχι.....Ο ενας ειναι σεξιστης και ο αλλος ομως παει πισω.....Ωρες ωρες νιωθω οτι ζω στην Καλιφορνια με αυτα που διαβαζω......

• Like 2
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...