Salvation81 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, phanispal είπε Τι σχέση έχει ο υπάλληλος του Δήμου που μαζεύει σκουπίδια και ο φαρμακοποιός με τον ντελιβερά; Έρχονται οι δύο πρώτοι στο σπίτι σου να σου παράσχουν υπηρεσίες; Ή μήπως βγάζουν τα ίδια; Ο μεν είναι επιχειρηματίας, ο δε είναι υπάλληλος με τα επιδόματά του που ο ντελιβεράς δε θα δει ούτε στο όνειρό του. Υπάρχουν περισσότερο πετυχημένα παραδείγματα, try again. Δεν είμαι ντελιβεράς, απλά πιστεύω ότι κάποιοι από τους λόγους που τσιμπάνε tips είναι η επικινδυνότητα της δουλειάς και το πολύ χαμηλό μεροκάματο. Απ' την άλλη, είναι άκυρο να δίνεις στον ντελιβερά που σου φέρνει σουβλάκια και όχι στον courier που σου φέρνει το δέμα που παράγγειλες. Κι όμως οι δεύτεροι παίζει να βγάζουν κατά πολύ λιγότερα επειδή απλά αυτό έχει επικρατήσει. Τι σχεση εχει εκεινος που ειναι ενα 8ωρο την ημερα πανω απο σκουπιδια; Δεν σοβαρολογεις ετσι; 2 ωρο να σε βαζανε πανω απο σκουπιδια (και δεν λεμε 1 καδο πχ) δεν νομιζω να την παλευες. Το νοημα ειναι πως ΟΛΟΙ πληρωνονται για αυτο ακριβως που κανουν γιαυτο και ο κοσμος ΔΕΝ δινει μπουρμπουαρ. Το οτι δινουμε στα ντελιβερι δεν ξερω πως και ποτε εδραιωθηκε αλλα κατεμε δεν ειναι ορθο. Γιαυτο και οταν τα κουριερ μου φερνουν αντικαταβολες παντα αφηνω 1-2ε μπουρμπουαρ (στρογγυλευω το ποσο). Το θεμα ειναι πως αντικαταβολες δεν ερχονται συχνα. Οπως και να εχει ομως καταλαβαινω οσους λενε πως για αυτο πληρωνονται. Οσοι ειναι ντελιβεραδες εδω μεσα ανα καιρους εχουν παραδεχτει οτι βγαζουν καλα χρηματα και το γαμωτο ξερετε ολοι πιο ειναι; Πως για πραγματικη συντηρηση στο μηχανακι κανεις δεν τα σκαει, γιαυτο περνανε 50αρια και τα ακους 3-4-5 τετραγωνα μακρια. Το μπουρμπουαρ ομως μπουρμπουαρ, το να σκεφτουν πως ενοχλουν τους παντες με τον θορυβο ομως δεν παιζει. 6 ώρες πριν, AntiCambeR είπε Μάλλον δεν έχεις οδηγήσει ποτέ σου μηχανάκι στο κρύο και στην βροχή.Ομως θέλεις ο διανομέας ανεβαίνει μέχρι την πόρτα σου πχ στον 3ο όροφο.Εσύ ανεβαίνεις σκάλες να δείς μετά τι παθαίνεις στα γόνατα;Εγώ ναι, σε κτίριο 12 ορόφων. Σκέψου πόσες πολυκατοικίες δεν έχουν ασανσέρ και πόσοι πελάτες δεν απαντούν στο κουδούνι, ο διανομέας τους παίρνει τηλέφωνο και περιμένει από κάτω. Επίσης μια χαρά πολλοί παραγγέλνουν στην βροχή. Οι courier έχουν και αυτοκίνητα και τους ασφαλίζουν, τους διανομείς όμως όχι σωστά, με 4ωρα ένσημα και ούτε καν 25/μήνα. Ξέχασες τους σκληρά εργαζόμενους στα γραφεία που δεν παίρνουν επίδομα επικινδυνότητας. Δεν είμαι διανομέας, αλλά οδηγώ μηχανάκι και αμάξι και έχω την στοιχειώδη αντίληψη να καταλάβω την κάθε κατάσταση. Μενω σε ισογειο με 1ο οποτε δεν εχει ανεβει ποτε κανεις πανω απο 2 σκαλοπατια. Ισα ισα που ενα ντελιβερι μια μερα εριξε το παπακι του στα σκαλοπατια του σπιτιου μου και μου εσπασε το ενα, βεβαια δεν ειπε τιποτα, χτυπησε κουδουνι, βγηκα, πληρωσα, εφυγε σαν κυριος και το επομενο πρωι που ειδα το σπασμενο σκαλοπατι εβαλα την καμερα στην πορτα που εχω και να το παπι που σκαει και το σπαει. Θα μου πεις αν το ελεγε θα επρεπε να δωσει αρκετα μεροκαματα για να το φτιαξει αλλα ρε ανθρωπε δεν πρεπει να λειτουργουμε ετσι (υποψην, το παπι ηταν της pizza hut οποτε αυτος δεν ειχε εξοδα να το φτιαξει). Α και εχω καβαλησει μηχανη στο κρυο, ξερω πως ειναι και ναι δεν μου αρεσει. Επειδη ομως δεν ειμαι επαγγελματιας σιγουρα δεν φορουσα αυτα που φορανε οι περισσοτεροι που ειναι συνηδειτοποιημενοι. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2020 από Salvation81
fredd0 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 9 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Πως για πραγματικη συντηρηση στο μηχανακι κανεις δεν τα σκαει, γιαυτο περνανε 50αρια και τα ακους 3-4-5 τετραγωνα μακρια. Το μπουρμπουαρ ομως μπουρμπουαρ, το να σκεφτουν πως ενοχλουν τους παντες με τον θορυβο ομως δεν παιζει. δεν ειναι θεμα συντηρισης, βαζουν εξατμισεις ειδικα για να κανουν θορυβο ... καγκουροσταιλ*. Και το θεμα ειναι οτι υπευθυνη να κανει ελεγχους ειναι η τροχαια. Καλη τυχη να βρεις τροχαια να κανει ελεγχους εκτος απο τους στανταρ ελεγχους δημοσιοτητας (λιμανακια κλπ) * ναι ξερω ... ολοι βαζουν ελευθερη εξατμιση για ασφαλεια, για να τους ακουν τα αυτοκινητα, σουρ.
Salvation81 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, fredd0 είπε δεν ειναι θεμα συντηρισης, βαζουν εξατμισεις ειδικα για να κανουν θορυβο ... καγκουροσταιλ*. Και το θεμα ειναι οτι υπευθυνη να κανει ελεγχους ειναι η τροχαια. Καλη τυχη να βρεις τροχαια να κανει ελεγχους εκτος απο τους στανταρ ελεγχους δημοσιοτητας (λιμανακια κλπ) * ναι ξερω ... ολοι βαζουν ελευθερη εξατμιση για ασφαλεια, για να τους ακουν τα αυτοκινητα, σουρ. Οποιος ακουγεται 3-4-5 τετραγωνα μακρια και το λεει πως την βαζει για ασφαλεια μας δουλευει ψιλο γαζι (και φυσικα ειναι η πλειονοτητα). Εγω δεν καταλαβαινω τι κερδιζουν, μηπως το 50αρι γινεται 1000αρι αν βαλουν μεγαλη εξατμιση;
Bitbit Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 9 ώρες πριν, StamTheMan είπε Καθε φορα το ακουω αυτο,οποτε γινεται αναφορα στο ντελιβερυ. Ανεβειτε στο μηχανακι,να δειτε τα κακα του,και μετα πειτε μου για τα κακα των υπολοιπων δουλειων. εντάξει κι εγώ έχω βαρεθεί όταν κάποιος μου μιλάει για τη δουλειά του να μου αναλύει πόσο δύσκολο επάγγελμα είναι και πόσο εύκολα είναι τα άλλα επαγγέλματα. (από τα οποία δεν έχει ιδέα βέβαια). Εδώ άλλος μου ανέλυε πόσο ευκολότερο είναι να δούλευε αγρότης γιατί δεν θα έχει κανέναν πάνω από το κεφάλι του και θα παίρνει εύκολα επιδοτήσεις. Γιατί για τους περισσότερους αγρότης=κάθομαι και παίρνω επιδοτήσεις. Εννοείται καμια σχέση με γεωργία, αλλά στην τηλεόραση φαίνονται ωραία όλα μέσα στη φύση και στο cabrio john deer. Δε μειώνω τη δουλειά κανενός (εκτός από κάποιες εξαιρέσεις), απλά λέω πως υπάρχουν δυσκολίες που δε φαίνονται. Επίσης δεν είναι μόνο η φυσική κούραση σε μια δουλεια. Είναι και η ψυχολογική πίεση που μπορεί να έχει, κάτι που ο άλλος δε μπορέι να το καταλάβει αν δεν έχει δουλέψει. όσο για το μηχανάκι, ας σταματήσουν οι ντελιβεράδες να οδηγούν σαν καμικάζι σε αποστολή αυτοκτονίας και μετά συζητάμε τις δυσκολίες του επαγγέλματος. Γιατί η πλειοψηφία είναι πάρε τον έναν και βάρα τον άλλον σε αυτό τον τομέα. Και πάλι είναι δύσκολο (και επικίνδυνο) να είσαι συνέχεια στο δρόμο, ας μη το κάνουν χειρότερα. Για τα tips που ρώτησε ο Γιάννης και ανέφερα κι εγώ, δε ξέρω αν τα παίρνουν. Δεν είχα κάποιον γνωστό να ρωτήσω ποτέ. Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι πολλοί εργοδότες είναι απατεώνες. τόσα περιστατικά γίνονται. Πόσοι δουλέψανε αυτή την περίοδο χωρίς να πληρωθούν επειδή θα έδινε το κράτος το επίδομα; Πιστεύετε αυτοί οι εργοδότες θα δίναν tips; ούτε στη Δευτέρα Παρουσία. Εδώ άλλοι ζητάνε πίσω λεφτά από δώρα.... Μια γνωστή που δούλευε παλαιότερα σε ταβέρνα, τους έλεγε το αφεντικό να μαζεύουν όλα τα tips και στο τέλος να τα μοιράζουν μεταξύ τους. Και φυσικά έπαιρνε και ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας ένα κομμάτι. Tips αν θέλετε, μόνο στο χέρι.
Kostasspil Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 9 minutes ago, Bitbit said: ας σταματήσουν οι ντελιβεράδες να οδηγούν σαν καμικάζι σε αποστολή αυτοκτονίας Ας σταματησουν πρωτα τα αφεντικα να τους βαζουν το μαχαιρι στο λαιμο για να πηγαινουν και να ερχονται σφαιρα. Οτι νομιζετε πως τρεχουνε σαν τους τρελους απο επιλογη, ειναι αστειο Οσο για τα τιπς, ελαχιστες φορες θα ακουσεις ατομα που δινουν τιπς, να καμαρωσουνε. Παντα μα παντα ομως, οσοι δεν δινουν μας σπνε τις μπαλες με το οτι δε δινουν τιπς και το λενε και με υφος
Ukforthemoment Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, jimis_vts είπε Και που να πάρεις 3-4€ την ώρα και να μπεις να καθαρίσεις μηχανή απορυπαντικού ή να δουλέψεις παραγωγή σε καμία σοβαρή βιομηχανία για τα ίδια λεφτά. Σιγά πονέσαν τα γόνατα σας από τις σκάλες και θέλετε και tip. Μπορώ ν αναφέρω άπειρες δουλειές με πολύ περισσότερο πηδημα από τη δικιά σας. Μου μάθατε και το tip...ρε τι ακούμε. Γινε ντελιβεράς τότε 1 2
phanispal Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, Salvation81 είπε Τι σχεση εχει εκεινος που ειναι ενα 8ωρο την ημερα πανω απο σκουπιδια; Δεν σοβαρολογεις ετσι; 2 ωρο να σε βαζανε πανω απο σκουπιδια (και δεν λεμε 1 καδο πχ) δεν νομιζω να την παλευες. Το νοημα ειναι πως ΟΛΟΙ πληρωνονται για αυτο ακριβως που κανουν γιαυτο και ο κοσμος ΔΕΝ δινει μπουρμπουαρ. Το οτι δινουμε στα ντελιβερι δεν ξερω πως και ποτε εδραιωθηκε αλλα κατεμε δεν ειναι ορθο. Γιαυτο και οταν τα κουριερ μου φερνουν αντικαταβολες παντα αφηνω 1-2ε μπουρμπουαρ (στρογγυλευω το ποσο). Το θεμα ειναι πως αντικαταβολες δεν ερχονται συχνα. Οπως και να εχει ομως καταλαβαινω οσους λενε πως για αυτο πληρωνονται. Οσοι ειναι ντελιβεραδες εδω μεσα ανα καιρους εχουν παραδεχτει οτι βγαζουν καλα χρηματα και το γαμωτο ξερετε ολοι πιο ειναι; Πως για πραγματικη συντηρηση στο μηχανακι κανεις δεν τα σκαει, γιαυτο περνανε 50αρια και τα ακους 3-4-5 τετραγωνα μακρια. Το μπουρμπουαρ ομως μπουρμπουαρ, το να σκεφτουν πως ενοχλουν τους παντες με τον θορυβο ομως δεν παιζει. Ρε άνθρωπε μαζί σου για τον υπάλληλο του Δήμου (ο οποίος παρεμπιπτόντως παίρνει επιδόματα ανθυγιεινής εργασίας κ.λπ. ενώ ο ντελιβεράς όχι). Δε μπαίνει στο σπίτι σου όμως, πώς θα του δώσεις tips, θα του τα πετάξεις απ' το μπαλκόνι στις 06:00 που περνάει ή θα κατέβεις κάτω; Καλώς ή κακώς έχει επικρατήσει το φιλοδώρημα στους ντελιβεράδες. Στους σκουπιδιάρηδες όχι, τι να κάνουμε τώρα; Σε άλλες χώρες τα tips στους σερβιτόρους κ.λπ. είναι υποχρεωτικά. Το πρόβλημα για μένα είναι το εξής: θεωρώ ότι σε ένα μεγάλο βαθμό οι μισθοί των ντελιβεράδων είναι χαμηλοί επειδή οι εργοδότες γνωρίζουν ότι όλο και κάτι μαζεύουν από τα tips. Το έχω δει κι εγώ ο ίδιος σαν οδηγός φορτηγού που έκανα παραδόσεις κάποτε. Ο εργοδότης ήταν φίλος/γνωστός και γενικά το είχε αυτό στο μυαλό του όσον αφορά στο οικονομικό. Επίσης πιστεύω ότι αν δεν έπαιρναν tips απλά δε θα άξιζε να κάνει κάποιος αυτή τη δουλειά για 3.5-4€/ώρα, και στις περισσότερες περιπτώσεις τα καύσιμα/service κ.λπ. να τα πληρώνουν οι ίδιοι. Μην κοιτάς τον άλλον πιο πάνω που δεν πληρώνει τίποτα και το μηχανάκι είναι της επιχείρησης, αυτός είναι η εξαίρεση της εξαίρεσης. Τώρα όμως πολλοί κυνηγούν τέτοιες θέσεις, ακριβώς λόγω των tips. Αλλιώς υπάρχουν κι αλλού τέτοιες κωλοδουλειές με λιγότερη επικινδυνότητα.
Salvation81 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 16 λεπτά πριν, Kostasspil είπε Ας σταματησουν πρωτα τα αφεντικα να τους βαζουν το μαχαιρι στο λαιμο για να πηγαινουν και να ερχονται σφαιρα. Οτι νομιζετε πως τρεχουνε σαν τους τρελους απο επιλογη, ειναι αστειο Οσο για τα τιπς, ελαχιστες φορες θα ακουσεις ατομα που δινουν τιπς, να καμαρωσουνε. Παντα μα παντα ομως, οσοι δεν δινουν μας σπνε τις μπαλες με το οτι δε δινουν τιπς και το λενε και με υφος Εδω γελαμε....Ειχα φιλο ντελιβερα που ερχοταν πρωτα απο το σπιτι μου σε καθε περα δωθε, καναμε χαβαλε 5-10 λεπτα και μετα συνεχιζε να παραδιδει τις παραγγελιες.... Ναι δεν ειναι ολοι ετσι αλλα το ποσες φορες μου εχει ερθει παγωμενη παραγγελια, ε ειναι αμετρητες αλλα δεν ειπα ποτε κατι γιατι καταλαβαινω πως δεν γινεται ο αλλος να διακτινιστει σπιτι μου.
Kostasspil Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 minute ago, Salvation81 said: Εδω γελαμε....Ειχα φιλο ντελιβερα Ε καλα, κι εγω ειχα ενα φιλο που ειχε ενα φιλο. Προφανως και δν ειναι ολοι ετσι, πουθενα δεν ισχυει αυτο. Αλλα μην αμφισβητουμε οτι η πλειοψηφια τους εχει συνεχεια στο τρεξιμο Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2020 από Kostasspil
Salvation81 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, phanispal είπε Ρε άνθρωπε μαζί σου για τον υπάλληλο του Δήμου (ο οποίος παρεμπιπτόντως παίρνει επιδόματα ανθυγιεινής εργασίας κ.λπ. ενώ ο ντελιβεράς όχι). Δε μπαίνει στο σπίτι σου όμως, πώς θα του δώσεις tips, θα του τα πετάξεις απ' το μπαλκόνι στις 06:00 που περνάει ή θα κατέβεις κάτω; Καλώς ή κακώς έχει επικρατήσει το φιλοδώρημα στους ντελιβεράδες. Στους σκουπιδιάρηδες όχι, τι να κάνουμε τώρα; Σε άλλες χώρες τα tips στους σερβιτόρους κ.λπ. είναι υποχρεωτικά. Το πρόβλημα για μένα είναι το εξής: θεωρώ ότι σε ένα μεγάλο βαθμό οι μισθοί των ντελιβεράδων είναι χαμηλοί επειδή οι εργοδότες γνωρίζουν ότι όλο και κάτι μαζεύουν από τα tips. Το έχω δει κι εγώ ο ίδιος σαν οδηγός φορτηγού που έκανα παραδόσεις κάποτε. Ο εργοδότης ήταν φίλος/γνωστός και γενικά το είχε αυτό στο μυαλό του όσον αφορά στο οικονομικό. Επίσης πιστεύω ότι αν δεν έπαιρναν tips απλά δε θα άξιζε να κάνει κάποιος αυτή τη δουλειά για 3.5-4€/ώρα, και στις περισσότερες περιπτώσεις τα καύσιμα/service κ.λπ. να τα πληρώνουν οι ίδιοι. Μην κοιτάς τον άλλον πιο πάνω που δεν πληρώνει τίποτα και το μηχανάκι είναι της επιχείρησης, αυτός είναι η εξαίρεση της εξαίρεσης. Τώρα όμως πολλοί κυνηγούν τέτοιες θέσεις, ακριβώς λόγω των tips. Αλλιώς υπάρχουν κι αλλού τέτοιες κωλοδουλειές με λιγότερη επικινδυνότητα. Σε αλλες χωρες σου λενε πληρωνεις υποχρεωτικα ενα ποσοστο σαν τιπ στους σερβιτορους, ετσι μεγαλωνεις, ετσι γινεται. Εδω δεν το εχουμε αυτο αλλα δινουμε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σε μπουρμπουαρ απο οτι στο εξωτερικο. Οταν πινω 2 καφεδες και μου φερνει αποδειξη 8ε θα δωσω 10αρικο οποτε ειναι ενα 20% σε μπουρμπουαρ, δεν το λες λιγο (ειδικα σε συνοικιακες καφετεριες που απο τον παγκο μεχρι το τραπεζι ειναι 5 μετρα πχ). Γενικα δεν λεω ο κοσμος να μην δινει μπουρμπουαρ αλλα οταν βλεπεις ντελιβερι να γρινιαζουν επειδη καποιος αφησε 20-40 λεπτα μπουρμπουαρ και οχι 1-2ε πχ ε κατι δεν παει καλα. Πρεπει να καταλαβουν πως ο κοσμος δεν ΠΡΕΠΕΙ να τους αφηνει μπουρμπουαρ. Αλλο να ειναι νομος και αλλο να θελει να το κανει ο αλλος. 1
Moderators Inuyasha Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Moderators Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Εδω γελαμε....Ειχα φιλο ντελιβερα που ερχοταν πρωτα απο το σπιτι μου σε καθε περα δωθε, καναμε χαβαλε 5-10 λεπτα και μετα συνεχιζε να παραδιδει τις παραγγελιες.... Ναι δεν ειναι ολοι ετσι αλλα το ποσες φορες μου εχει ερθει παγωμενη παραγγελια, ε ειναι αμετρητες αλλα δεν ειπα ποτε κατι γιατι καταλαβαινω πως δεν γινεται ο αλλος να διακτινιστει σπιτι μου. Τιπ εκ τον εσω , της περισσοτερες φορες που η παραγγελια θα ερθει κρυα δεν φταει ο deliveras αλλα το καταστημα , πχ ειχε στα ορια της ακτινας του καταστηματος για να μην φυγει ο ντελιβερας με μια παραγγελια περιμενει οσο μπορει μηππως βγει κατι που βολευει , η παραγγελια σου παγωνει στο πασο του καταστηματος για 15 ισως και 20 λεπτα
Salvation81 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, Inuyasha είπε Τιπ εκ τον εσω , της περισσοτερες φορες που η παραγγελια θα ερθει κρυα δεν φταει ο deliveras αλλα το καταστημα , πχ ειχε στα ορια της ακτινας του καταστηματος για να μην φυγει ο ντελιβερας με μια παραγγελια περιμενει οσο μπορει μηππως βγει κατι που βολευει , η παραγγελια σου παγωνει στο πασο του καταστηματος για 15 ισως και 20 λεπτα Δεν μπορω να ξερω ποιος φταιει αλλα οκ δεν εχω παραπονεθει ποτε.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Moderators Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, Salvation81 είπε Δεν μπορω να ξερω ποιος φταιει αλλα οκ δεν εχω παραπονεθει ποτε. Οταν ερθει κρυα παραγγελια παρτε τηλεφωνο δεν ειναι κακο μπας και καταλαβουν τα μαγαζια οτι δεν εχουμε μηχανες τηλεμεταφορας , εκτιμομενως χρονος παραδοσης στο efood 35 λεπτα και η παραγγελια να φευγει απο το μαγαζι στα 40 λεπτα μαζι με αλλες 3 που για να βγει το δρομολογιο πρεπει να της αφησεις πρωτες , αλλα και εσυ εισαι γρηγορος θα της προλαβεις
logokrimenos Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Το πρόβλημα δεν είναι οτι κάποιοι δεν αφήνουν tips. Το πρόβλημα είναι οτι οι ΜΑΓΚΕΣ εργοδότες υπολογίζουν σε αυτά και δίνουν όσο λιγότερα μπορούν γτ ξέρουν οτι τα 2.80/ώρα ίσως φτάσουν και 5€/ώρα με τα tips. Όμως το σωστό θα ήταν να πάρεις 4-5€/ώρα και να μην φτάνεις σε σημείο να είναι "ανάγκη" το φιλοδώρημα απο κάποιον.
phanispal Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Σε αλλες χωρες σου λενε πληρωνεις υποχρεωτικα ενα ποσοστο σαν τιπ στους σερβιτορους, ετσι μεγαλωνεις, ετσι γινεται. Εδω δεν το εχουμε αυτο αλλα δινουμε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σε μπουρμπουαρ απο οτι στο εξωτερικο. Οταν πινω 2 καφεδες και μου φερνει αποδειξη 8ε θα δωσω 10αρικο οποτε ειναι ενα 20% σε μπουρμπουαρ, δεν το λες λιγο (ειδικα σε συνοικιακες καφετεριες που απο τον παγκο μεχρι το τραπεζι ειναι 5 μετρα πχ). Γενικα δεν λεω ο κοσμος να μην δινει μπουρμπουαρ αλλα οταν βλεπεις ντελιβερι να γρινιαζουν επειδη καποιος αφησε 20-40 λεπτα μπουρμπουαρ και οχι 1-2ε πχ ε κατι δεν παει καλα. Πρεπει να καταλαβουν πως ο κοσμος δεν ΠΡΕΠΕΙ να τους αφηνει μπουρμπουαρ. Αλλο να ειναι νομος και αλλο να θελει να το κανει ο αλλος. Ρε μαν έχεις μπερδέψει κάποια πράγματα. Αν εσύ δίνεις 2€ tips για 8€ παραγγελία (παρεμπιπτόντως είναι 25%, όχι 20%), είσαι κι εσύ εξαίρεση της εξαίρεσης. Ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω πώς δεν αντιλαμβάνεσαι κάτι τέτοιο, σε ποιον κόσμο ζεις ακριβώς; Ο φίλος σου που έρχεται και παίζετε PlayStation σου έχει πει ότι συνήθως τσιμπάει δίευρα; Γιατί εγώ άλλα ξέρω, ότι το σύνηθες είναι 20-50 cents, και σε μεγάλες παραγγελίες μπορεί να παίξει το 1-2€. 6 λεπτά πριν, Inuyasha είπε Τιπ εκ τον εσω , της περισσοτερες φορες που η παραγγελια θα ερθει κρυα δεν φταει ο deliveras αλλα το καταστημα , πχ ειχε στα ορια της ακτινας του καταστηματος για να μην φυγει ο ντελιβερας με μια παραγγελια περιμενει οσο μπορει μηππως βγει κατι που βολευει , η παραγγελια σου παγωνει στο πασο του καταστηματος για 15 ισως και 20 λεπτα Επιβεβαιώνω, επειδή έχω κάνει και αυτή τη δουλειά. Ίσα ίσα που οι ντελιβεράδες καίγονται να τα παραδίδουν όσο πιο γρήγορα και ζεστά γίνεται, ακριβώς για τα tips.
Προτεινόμενες αναρτήσεις