Προς το περιεχόμενο

Delivery

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και Χρονια Πολλα Σε Όλους.... 

Εδω και 3 μηνες Εργαζομαι ως Ντελιβερι σε Μια Γνωστη Εταιρεία με Καφεδες... 

Παιρνω Γυρω στα 2,80€ την Ωρα Δουλευω 8ωρο συν τα Μπουρμπουαρ 

Τα Μηχανακια ειναι Του Μαγαζιού Μας έχει κρανοι αδιαβροχα τις βενζινες τις πληρωνει ο εργοδοτης  μας βαζει 25 ενσημα τον μηνα... 

Τα Θετικα Αυτης της Δουλειας ειναι οτι παιρνεις συν το μεροκαματο τα tips 

Τα Αρνητικα ειναι οτι Ειναι επικυνδινη δουλεια γτ καποιοι ντελιβερι τρεχουν με τα μηχανακια και οι αλλοι οδηγοι δεν προσεχουν οσο πρεπει.. Τρως Βροχη Τρως Κρυο τρως αερα 

Οσο για τα tips εχω να πω οτι καποιοι μου λέγανε οτι αμα του πας τον Καφε σε καποιον στην ωρα του προσεγμενο  και του μιλησεις ευγενικα θα σου δωσει κατι ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ αμα θελει σου δινει ο αλλος γτ εχει τυχει σε καποιον πελατη να του εχω παει τον καφε κομπλε να εχω φαει ολη την Βροχη και να μην Μου δωσει ουτε δεκαλεπτο (βεβαια δεν ειναι υποχρεωμενος να μου δωσει κατι) αλλα εχει τυχει να εχει χυθει λιγο ο καφες και να μου δωσουν φιλοδωρημα... 

Εσας ποια ειναι η αποψη σας για το ντελιβερι; θα την κανατε για δουλεια οσοι δεν την κανετε; κλπ κλπ

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πολύ απαιτητική δουλειά, με συνεχή πίεση, συνέχεια στους δρόμους, σε κρύα, ζέστες, βροχές, χιόνια. Προφανώς και θα την έκανα αν δεν υπήρχε εναλλακτική όπως την κάνουν κι αυτοί που την κάνουν για τον ίδιο λόγο. Κανένας δεν πάει για καριέρα στο delivery πλην κάποιων εξαιρέσεων, όλοι από ανάγκη την κάνουν. Η συζήτηση για τα tips είναι πολύ μεγάλη. Γενικά έχω βαρεθεί το επιχείρημα "γιατί να δώσω, δουλειά του είναι", οπότε έχω σταματήσει και να συζητάω γι αυτό 

• Like 1
Δημοσ.

καταρχήν να πω πως όλες οι δουλειές έχουν τις δυσκολίες τους. Ακόμα και δουλειές που μπορεί να τις ζηλεύουμε και να μας φαίνονται χαλαρές. Διότι ο καθένας βλέπει τα στραβά τις δικής του δουλειάς και τα συγκρίνει με τα καλά μιας άλλης δουλειάς. Κι εμένα μου έχουν πει τόσες φορές, μια χαρά είσαι εσύ έχεις το γραφειάκι σου, πας ό,τι ώρα θέλεις... Βλέπουν μόνο αυτά, δε βλέπουν τα στραβά.

όπως είπε και ο απο πάνω, delivery οσοι πηγαίνουν, πηγαίνουν από ανάγκη, σαν συμπλήρωμα. Είναι δουλειά που δε την έχω κάνει ποτέ, δε μου αρέσει και ούτε πιστεύω θα την έκανα.

όσο για την οδήγηση που ανέφερες, οι περισσότεροι ντελιβεράδες είναι βγήκε ο Χάρος παγανιά. Ανάποδα σε μονόδρομους, τα κόκκινα γίνονται πράσινα και ελιγμοί σα να μην υπάρχει αύριο. και όλα αυτά είναι ο κανόνας.

Για τα tips έχει γίνει και παλαιότερα συζήτηση και νομίζω κλειδώθηκε. Γενικά εγώ δε δίνω tips. Έχω δώσει όμως αρκετές φορές κυρίως στο παρελθόν. Πλέον όταν παραγγέλνω προπληρώνω με κάρτα. Και να ήθελα να δώσω tip, με την κάρτα δε θα το έκανα γιατί δεν τους εμπιστεύομαι ότι θα δοθούν στον ντελιβερά. Εδώ πολλοί δε δίνουν τα νόμιμα, θα τους δώσουν κι αυτά; Δε παίζει. Αν καμια φορά (σπάνια) πληρώσω την παραγγελία με μετρητά μπορεί να αφήσω tip στην στρογγυλοποίηση. Αν κάτι κάνει 4,8€ θα αφήσω 5€

• Like 3
  • Confused 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Kostasspil είπε

Πολύ απαιτητική δουλειά, με συνεχή πίεση, συνέχεια στους δρόμους, σε κρύα, ζέστες, βροχές, χιόνια. Προφανώς και θα την έκανα αν δεν υπήρχε εναλλακτική όπως την κάνουν κι αυτοί που την κάνουν για τον ίδιο λόγο. Κανένας δεν πάει για καριέρα στο delivery πλην κάποιων εξαιρέσεων, όλοι από ανάγκη την κάνουν. Η συζήτηση για τα tips είναι πολύ μεγάλη. Γενικά έχω βαρεθεί το επιχείρημα "γιατί να δώσω, δουλειά του είναι", οπότε έχω σταματήσει και να συζητάω γι αυτό 

Ρεαλισμος ειναι, οχι επιχειρημα. Και εγω αφηνω αρκετα αναλογα το απο που ερχεται καποιος και αν βρεχει η οχι και και και αλλα μην δουλευομαστε, γιαυτο πληρωνεται. Μηπως αφηνει κανεις χρηματα στους ταμειες των σουπερ μαρκετ; Μηπως αφηνει κανεις χρηματα στα κουριερ που πρακτικα κανουν την ιδια δουλεια; Στους φαρμακοποιους ισως; Στους σκουπιδιαρεους;

Οποτε οχι, τα ντελιβερι τα πληρωνει ο εργοδοτης για να πανε κατι απο το σημειο Α στο σημειο Β, αυτο ειναι ολο. Ξαναλεω δινω μπουρμπουαρ αλλα πλεον εχουμε καταντησει τα ντελιβερι να βγαζουν οσα βγαζει ενας νεος αστυνομικος πχ, αυτο δεν ειναι οτι καλυτερο.

• Like 3
Δημοσ.

ειναι το επάγγελμα του μέλλοντος

1, γιατι η ελλαδα εχει πολυ φαι και εστιαση

2, λογω του ιου ολοι παιρνουν απεξω

3, οι γυναικες δεν εχουν ιδεα απο μαγειρεμα (ουτε και θελουν να αποκτήσουν)  

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, DimosthenisG είπε

ειναι το επάγγελμα του μέλλοντος

1, γιατι η ελλαδα εχει πολυ φαι και εστιαση

2, λογω του ιου ολοι παιρνουν απεξω

3, οι γυναικες δεν εχουν ιδεα απο μαγειρεμα (ουτε και θελουν να αποκτήσουν)  

Πώς γίνεται να εκθέτεσαι πιο πολύ με κάθε ποστ σου δεν μπορώ να καταλάβω ειλικρινά.

Ο λόγος που τρως πρόστιμα 700€ είναι επειδή τέτοιες απόψεις τις μεταφέρεις και πιο έξω.

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Ρεαλισμος ειναι, οχι επιχειρημα. Και εγω αφηνω αρκετα αναλογα το απο που ερχεται καποιος και αν βρεχει η οχι και και και αλλα μην δουλευομαστε, γιαυτο πληρωνεται. Μηπως αφηνει κανεις χρηματα στους ταμειες των σουπερ μαρκετ; Μηπως αφηνει κανεις χρηματα στα κουριερ που πρακτικα κανουν την ιδια δουλεια; Στους φαρμακοποιους ισως; Στους σκουπιδιαρεους;

Οποτε οχι, τα ντελιβερι τα πληρωνει ο εργοδοτης για να πανε κατι απο το σημειο Α στο σημειο Β, αυτο ειναι ολο. Ξαναλεω δινω μπουρμπουαρ αλλα πλεον εχουμε καταντησει τα ντελιβερι να βγαζουν οσα βγαζει ενας νεος αστυνομικος πχ, αυτο δεν ειναι οτι καλυτερο.

Τι σχέση έχει ο υπάλληλος του Δήμου που μαζεύει σκουπίδια και ο φαρμακοποιός με τον ντελιβερά;

Έρχονται οι δύο πρώτοι στο σπίτι σου να σου παράσχουν υπηρεσίες;

Ή μήπως βγάζουν τα ίδια; Ο μεν είναι επιχειρηματίας, ο δε είναι υπάλληλος με τα επιδόματά του που ο ντελιβεράς δε θα δει ούτε στο όνειρό του.

Υπάρχουν περισσότερο πετυχημένα παραδείγματα, try again.

Δεν είμαι ντελιβεράς, απλά πιστεύω ότι κάποιοι από τους λόγους που τσιμπάνε tips είναι η επικινδυνότητα της δουλειάς και το πολύ χαμηλό μεροκάματο.

Απ' την άλλη, είναι άκυρο να δίνεις στον ντελιβερά που σου φέρνει σουβλάκια και όχι στον courier που σου φέρνει το δέμα που παράγγειλες.

Κι όμως οι δεύτεροι παίζει να βγάζουν κατά πολύ λιγότερα επειδή απλά αυτό έχει επικρατήσει.

• Like 2
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, JohnGTA είπε

Πώς γίνεται να εκθέτεσαι πιο πολύ με κάθε ποστ σου δεν μπορώ να καταλάβω ειλικρινά.

Ο λόγος που τρως πρόστιμα 700€ είναι επειδή τέτοιες απόψεις τις μεταφέρεις και πιο έξω.

αν δεν καταλαβαίνεις το troll-ποστ, και τα διδάγματα που δίνει ενα ειρωνικού στυλ ποστ, μαλλον εσυ εχεις το πρόβλημα αντίληψης.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Bitbit είπε

καταρχήν να πω πως όλες οι δουλειές έχουν τις δυσκολίες τους

Καθε φορα το ακουω αυτο,οποτε γινεται αναφορα στο ντελιβερυ.

Ανεβειτε στο μηχανακι,να δειτε τα κακα του,και μετα πειτε μου για τα κακα των υπολοιπων δουλειων.

Σαφως και υπαρχουν και πιο επικινδυνα  επαγγελματα στον πλανητη,αλλα ντελιβερυ στο Ελλαδισταν ειναι στο top 10 επικινδυνοτητος.

Για tips κτλ ας μη συζηταμε,μονο στην πιτσα βγαινουν ακομα σοβαρα tips.

3 ώρες πριν, Mikel696 είπε

Εδω και 3 μηνες Εργαζομαι ως Ντελιβερι σε Μια Γνωστη Εταιρεία με Καφεδες... 

3 ώρες πριν, Mikel696 είπε

Τα Μηχανακια ειναι Του Μαγαζιού Μας έχει κρανοι αδιαβροχα τις βενζινες τις πληρωνει ο εργοδοτης  μας βαζει 25 ενσημα τον μηνα... 

Εισαι ηδη στους πιο βολεμενους διανομεις στη χωρα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Salvation81 είπε

Μάλλον δεν έχεις οδηγήσει ποτέ σου μηχανάκι στο κρύο και στην βροχή.Ομως θέλεις ο διανομέας ανεβαίνει μέχρι την πόρτα σου πχ στον 3ο όροφο.Εσύ ανεβαίνεις σκάλες να δείς μετά τι παθαίνεις στα γόνατα;Εγώ ναι, σε κτίριο 12 ορόφων.

Σκέψου πόσες πολυκατοικίες δεν έχουν ασανσέρ και πόσοι πελάτες δεν απαντούν στο κουδούνι, ο διανομέας τους παίρνει τηλέφωνο και περιμένει από κάτω.

Επίσης μια χαρά πολλοί παραγγέλνουν στην βροχή.

Οι courier έχουν και αυτοκίνητα και τους ασφαλίζουν, τους διανομείς όμως όχι σωστά, με 4ωρα ένσημα και ούτε καν 25/μήνα.

Ξέχασες τους σκληρά εργαζόμενους στα γραφεία που δεν παίρνουν επίδομα επικινδυνότητας.

Δεν είμαι διανομέας, αλλά οδηγώ μηχανάκι και αμάξι και έχω την στοιχειώδη αντίληψη να καταλάβω την κάθε κατάσταση.

Επεξ/σία από AntiCambeR
Δημοσ.

Εγώ πάντως βλέπω διανομείς τις Dominos και αναρωτιέμαι τι σκατά έχουν στο κεφάλι τους και οδηγάνε έτσι. Ανάποδα σε μονόδρομους, περνάνε γειτονιές σφήνα με το παπί, σταματάνε για milisecond στο stop και κορνάρουν συνεχώς στα στενά ΛΕΣ ΚΑΙ αυτό θα τους σώσει. Είναι απλά μία δουλειά, δεν αξίζει να σκοτωθείς για μία από τις χειρότερα αμοιβόμενες δουλειές του πλανήτη.

Οι ντελιβεράδες για εμένα είναι ήρωες. 5 χρόνια φοιτητής στην Αθήνα και δουλεύοντας σαν προγραμματιστής από το σπίτι, έχω καραβολευτεί με το efood και τα μαγαζιά της περιοχής μου όμως πραγματικά πρέπει να γίνει κάτι ώστε να προστατεύονται και να μην κινδυνεύει η ζωή τους κάθε στιγμή. 

Spoiler

ΓΑΜΏ ΤΙΣ ΕΞΑΤΜΊΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΠΆΚΙΑ, ΌΜΩΣ. Τίποτα που κινείται μέσα στην πόλη καθημερινά και δεν έχει σκοπό αγωνιστικού δεν πρέπει να κάνει τέτοιο θόρυβο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα tips που ειναι μεσω εφαρμογης efood κλπ τα παιρνουν οι διανομεις ?

Φαινοντε στην αποδειξη 

Πολλες φορες το κανω γιατι δεν εχω μετρητα ψιλα.

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Τα tips που ειναι μεσω εφαρμογης efood κλπ τα παιρνουν οι διανομεις ?

Φαινοντε στην αποδειξη 

Πολλες φορες το κανω γιατι δεν εχω μετρητα ψιλα.

2-3 που εχω ρωτησει μου λενε οτι οι εταιρειες (efood, wolt κλπ) ειναι απολυτα συνεπεις και τους τα δινουν πριν φερουν την παραγγελια. Πως δε ξερω. Υποθετω πιστωνονται στο καταστημα και τους τα δινει;

• Like 1
Δημοσ.

Και που να πάρεις 3-4€ την ώρα και να μπεις να καθαρίσεις μηχανή απορυπαντικού ή να δουλέψεις παραγωγή σε καμία σοβαρή βιομηχανία για τα ίδια λεφτά. Σιγά πονέσαν τα γόνατα σας από τις σκάλες και θέλετε και tip. Μπορώ ν αναφέρω άπειρες δουλειές με πολύ περισσότερο πηδημα από τη δικιά σας. Μου μάθατε και το tip...ρε τι ακούμε. 

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...