spasoklambania Δημοσ. 13 Μαΐου 2004 Δημοσ. 13 Μαΐου 2004 Καλησπέρα. Στον υπολογιστή μου έχω τα windows xp professional και για mail client χρησιμοποιώ το outlook express που είχαν. Όμως έχω μεγάλο πρόβλημα με τα ελληνικά στα συννημένα. Συγκεκριμένα όταν μου στέλνουν κάποιο συννημένο που η ονομασία του αρχείου είναι με ελληνικά το βλέπω με κάτι περίεργους χαρακτήρες. Παράδειγμα ένα αρχείο που έλαβα σήμερα: το κανονικό του όνομα είναι Λεωφορείο Balkancar.jpg και εγώ στο outlook express, καθώς και όταν από το outlook πατάω αποθήκευση το βλέπω ως =iso-8859-7By+X59ux5dvIEJhbGthbmNhci5qcGc==.jpeg . Να πω ότι η εικόνα φένεται κανονικά. Σε αρχεία word, excell είχα πρόβλημα ήταν word, excell αλλά και πάλι διαβαζόντουσαν κανονικά. Γενικά το μόνο πρόβλημα στα συννημένα είναι ότι δεν φένεται στα ελληνικά η ονομασία τους. Το περίεργο όμως είναι ότι όταν μπαίνω στο webmail του mycosmos βλέπω κανονικά το όνομα του αρχείου. Επίσης αυτό συμβαίνει και με το e-mail του πατέρα μου στην panafonet. Υπάρχει καμιά λύση; Υ.Γ. Μερικές φορές έχω πρόβλημα, το οποίο δεν διορθώνεται ακόμα και αν αλλάξω κωδικοποίηση, και όταν το κείμενο του e-mail είναι γραμμένο με ελληνικά. Στο Regional and Language Options των xp στην καρτέλα Advanced έχω επιλέξει το Greek. Επίσης στο Outlook express όπου λέει για κωδικοποίηση έχω επιλέξει ελληνικά. Τα xp είναι στην αγγλική έκδοση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.