Lykos22 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη αν το topic μου δεν είναι στην σωστή κατηγορία. Τον Αύγουστο αγόρασα το πρώτο μου mac, ένα Macbook Pro 16" με Catalina μοντέλο του '19 νομίζω. Αυτό που παρατήρησα σχεδόν αμέσως είναι ότι η μπαταρία του αδειάζει πολύ γρήγορα, ενώ στα specs λένε για αυτονομία 11 με 12 ώρες σε μένα κρατάει 3 ώρες το πολύ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μου δίνει τo Activity Monitor, οι εφαρμογές που έχουν μεγαλύτερο Energy Impact είναι α) ο web browser - Firefox κατά κύριο λόγο - όπου μπορεί να έχω πολλά tabs ανοιχτά και τουλάχιστον 2 διαφορετικά παράθυρα σε 2 οθόνες, streamάρω radio, ή μπορεί να χρησιμοποιώ youtube, netflix κλπ. και β) το Docker το οποίο για όσους δεν γνωρίζουν είναι περίπου ένα virtualisation software. To Energy Impact ωστόσο δεν έχει ξεπεράσει ποτέ το 15.0 ή 20.0 σε κανένα από τα δύο apps όσο καιρό τα παρακολουθώ. Μίλησα πρώτα με την online υποστήριξη της Apple στο UK κι αφού ελέγξαμε ότι η κατάσταση της μπαταρίας είναι στο normal και ότι δεν έχει κάνει πάρα πολλές φορτίσεις, μου σύστησαν να κάνω SMC reset κι αν εξακολουθούσε να συμβαίνει το ίδιο να κλείσω ραντεβού να το πάω σε κάποιο Apple Store. Πράγματι ΄εκλεισα ραντεβού σε ένα Apple Store της πόλης που βρίσκομαι και αφού τους το πήγα και τους εξήγησα τι ακριβώς γίνεται, μου κράτησαν το Macbook για να τρέξουν ένα test στην μπαταρία του για να δουν αν όντως έχει κάποιο πρόβλημα και να την αλλάξουν αν χρειαστεί, αλλά μετά από 2-3 μέρες με κάλεσαν να πάω να το πάρω και μου είπαν ότι όλα τα τεστ που έκαναν στην μπαταρία πέρασαν με επιτυχία κι ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Οκ, το δέχομαι ότι η αυτονομία της μπαταρίας μπορεί να κρατήσει λιγότερο από ότι λένε στα specs, κυρίως αν χρησιμοποιούμε κάποια "βαριά" εφαρμογή (έκανα και μία αναζήτηση στο google για να δω αν υπάρχουν παρόμοιες περιπτώσεις και απ' ότι φαίνεται το Docker "τρώει" αρκετή ενέργεια), αλλά είναι λογική τόσο μεγάλη διαφορά; Ούτε καν τον μισό χρόνο σε αυτονομία δεν κρατάει. Έχει κανείς άλλος παρόμοιο πρόβλημα ή θεωρείται "φυσιολογικό" να έχει τόσο μεγάλη απόκλιση από τα specs τελικά και είμαι εγώ "ο μυστήριος"; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το οποιοδήποτε feedback και καλό υπόλοιπο γιορτών
cumulus Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Μια απο τα ιδια και εγω .Ειδικα αν τρεχω android studio η μπαταρια πεφτει σφαιρα .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα