mindreader Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Ψάχνω για αγορα, δεν θα την πω και επαγγελματική αλλα μάλλον ερασιτεχνική-αλλα όχι και εντελώς 'γκατζετοειδης', γεννήτριας ρευματος, είτε από νερό, είτε από αέρα, είτε από ηλιο, που να δίνει όμως αρκετά watt, για μια μη ιδιαιτερα ενεργοβορα οικιακή συσκευή. Πχ ένα μικρο ψυγείο. Δεν λεω ουτε κουζινα, ουτε πλυντηριο, ουτε ηλεκτρικη σκουπα. Ενα μικρο ψυγειο. Αρα, οχι solar charger για κινητα και γκατζετακια... Θα ήθελα, αν υπάρχει, κάτι εύχρηστο και οικονομικό. Έκανα τα ψαξίματα μου σε skroutz, ebay κλπ, σε turbine generators/hydro/water/wind κλπ, αλλα δεν κατέληξα σε κάτι ικανοποιητικό, και γι'αυτο ανοίγω αυτό το θέμα. Όσοι τυχόν έχετε γνώσεις ή το έχετε ψάξει λίγο, ρίξτε φως στο εν λόγω θέμα.
Ukforthemoment Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Μονο γεννήτρια ;Κανονικά θες μπαταρίες και inverter .Εκτός αν θες να δουλευει η γεννήτρια συνέχεια. Αν είναι μονο για ψυγείο υπάρχουν και τα ψυγεία υγραερίου.Δεν ξέρω πως ακριβως δουλευουν ,ξέρω ότι είναι πολύ πιο ακριβά.
vins Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 32 λεπτά πριν, mindreader είπε Ψάχνω για αγορα, δεν θα την πω και επαγγελματική αλλα μάλλον ερασιτεχνική-αλλα όχι και εντελώς 'γκατζετοειδης', γεννήτριας ρευματος, είτε από νερό, είτε από αέρα, είτε από ηλιο, που να δίνει όμως αρκετά watt, για μια μη ιδιαιτερα ενεργοβορα οικιακή συσκευή. Πχ ένα μικρο ψυγείο. Δεν λεω ουτε κουζινα, ουτε πλυντηριο, ουτε ηλεκτρικη σκουπα. Ενα μικρο ψυγειο. Αρα, οχι solar charger για κινητα και γκατζετακια... Θα ήθελα, αν υπάρχει, κάτι εύχρηστο και οικονομικό. Έκανα τα ψαξίματα μου σε skroutz, ebay κλπ, σε turbine generators/hydro/water/wind κλπ, αλλα δεν κατέληξα σε κάτι ικανοποιητικό, και γι'αυτο ανοίγω αυτό το θέμα. Όσοι τυχόν έχετε γνώσεις ή το έχετε ψάξει λίγο, ρίξτε φως στο εν λόγω θέμα. Καταρχήν έχεις νερο/αερα; Ας ξεκινήσουμε από αυτό. Δε μιλάμε για κάνα ρυάκι ή να φυσάει που και που. Αν όχι, έχεις μόνο ήλιο. Επίσης τι ψυγείο είναι; Inverter? Πόσα βατ χρειαζεται; Είναι πολλές οι πληροφορίες που πρέπει να δεις πρώτα και δεν ειναι κατι απλό σαν diy. Θες μπαταρίες, inverter, ρυθμιστές κλπ. Αν το θέλεις για φαση κτημα, καλύτερα να πάρεις με 500€ ένα υγραεριου όπως λέει ο φίλος. Καταναλώνουν τα μικρά με μίνι καταψύκτη γύρω στα 10kg υγραεριο το μήνα. 1
mindreader Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Ανεφερα το ψυγειο, το οποιο οντως με ενδιαφερει ως περιπτωση, απλα για να δωσω και τον πηχυ της υποθεσης. Ποση ισχυ θα ηθελα δηλαδη. Ναι σιγουρα, ιδεατα θες μπαταριες. Το inverter μου ειχε διαφυγει, βλεπεις δεν ειμαι ειδικος επι των ηλεκτρολογικων, γι'αυτο και ανοιξα το νημα. Βεβαια, αν πχ ζεις κοντα σε ποταμι, που...δεν στερευει, εκει νομιζω οτι μπορεις ισως στην αναγκη να την δουλευεις τη γεννητρια και χωρις μπαταριες, αφου το ποταμι θα τρεχει για παντα. Δεν ειναι σαν τον ηλιο, που δεν τον εχεις τη νυχτα αρα θες μπαταριες, ή σαν τον αερα, που αλλοτε τον εχεις και αλλοτε οχι. Σκεφτομουν μηπως επαιζε καμια all-in-one λυση, τιποτε βολικο/ευκολο/οικονομικο. 2 λεπτά πριν, vins είπε Καταρχήν έχεις νερο/αερα; Ας ξεκινήσουμε από αυτό. Δε μιλάμε για κάνα ρυάκι ή να φυσάει που και που. Αν όχι, έχεις μόνο ήλιο. Επίσης τι ψυγείο είναι; Inverter? Πόσα βατ χρειαζεται; Είναι πολλές οι πληροφορίες που πρέπει να δεις πρώτα και δεν ειναι κατι απλό σαν diy. Θες μπαταρίες, inverter, ρυθμιστές κλπ. Αν το θέλεις για φαση κτημα, καλύτερα να πάρεις με 500€ ένα υγραεριου όπως λέει ο φίλος. Καταναλώνουν τα μικρά με μίνι καταψύκτη γύρω στα 10kg υγραεριο το μήνα. Θα ειμαι ειλικρινης, ψαχνομαι για τυχον survival φασεις, γιατι προσωπικα -οσο κι αν αλλοι το θεωρουν απιθανο, εγω πιστευω οτι ερχονται δυσκολες μερες για τον κοσμο και την κοινωνια μας, αλλα αυτη ειναι μια μεγαλη κουβεντα που μαλλον δεν ταιριαζει εδω. Το ψυγειο ειναι νομιζω αρκετα 'ιδανικη' περιπτωση. Γιατι, κραταει ψυξη για αρκετες ωρες, οπως και να χει. Δεν θελω υγραεριου, ή οτιδηποτε προϋποθετει αγορα/αντικατασταση 'αναλωσιμου'.
Ukforthemoment Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 14 λεπτά πριν, mindreader είπε Ανεφερα το ψυγειο, το οποιο οντως με ενδιαφερει ως περιπτωση, απλα για να δωσω και τον πηχυ της υποθεσης. Ποση ισχυ θα ηθελα δηλαδη. Ναι σιγουρα, ιδεατα θες μπαταριες. Το inverter μου ειχε διαφυγει, βλεπεις δεν ειμαι ειδικος επι των ηλεκτρολογικων, γι'αυτο και ανοιξα το νημα. Βεβαια, αν πχ ζεις κοντα σε ποταμι, που...δεν στερευει, εκει νομιζω οτι μπορεις ισως στην αναγκη να την δουλευεις τη γεννητρια και χωρις μπαταριες, αφου το ποταμι θα τρεχει για παντα. Δεν ειναι σαν τον ηλιο, που δεν τον εχεις τη νυχτα αρα θες μπαταριες, ή σαν τον αερα, που αλλοτε τον εχεις και αλλοτε οχι. Σκεφτομουν μηπως επαιζε καμια all-in-one λυση, τιποτε βολικο/ευκολο/οικονομικο. Θα ειμαι ειλικρινης, ψαχνομαι για τυχον survival φασεις, γιατι προσωπικα -οσο κι αν αλλοι το θεωρουν απιθανο, εγω πιστευω οτι ερχονται δυσκολες μερες για τον κοσμο και την κοινωνια μας, αλλα αυτη ειναι μια μεγαλη κουβεντα που μαλλον δεν ταιριαζει εδω. Το ψυγειο ειναι νομιζω αρκετα 'ιδανικη' περιπτωση. Γιατι, κραταει ψυξη για αρκετες ωρες, οπως και να χει. Δεν θελω υγραεριου, ή οτιδηποτε προϋποθετει αγορα/αντικατασταση 'αναλωσιμου'. Τοτε βρες υπόγειο και στάμνες και κονσέρβες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα