Προς το περιεχόμενο

Bmw or Seat

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, dstilio είπε

Μπερδεύεις ότι η BMW φτιάχνει αυτοκίνητα premium με το ότι είναι καλύτερη ως εταιρεία.

Εννοείς μάλλον πως ως εταιρεία δε λειτουργεί πολύ σωστά απέναντι στους πελάτες της. Κατανοητό, ενδεχομένως να έχεις δίκιο. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, chriskourou είπε
Μόλις τώρα, chriskourou είπε

Εννοείς μάλλον πως ως εταιρεία δε λειτουργεί πολύ σωστά απέναντι στους πελάτες της. Κατανοητό, ενδεχομένως να έχεις δίκιο. 

Μπορεί ναι μπορεί και όχι. Δε ξέρω. 
απλα δε τη κρίνω με βάση τη ποιότητα των αυτοκινήτων.

η αντίδραση στο πρόβλημα με τος πυρκαγιές στα πετρέλαια της ήταν πολύ κακη όμως αν τη συσχετίσουμε με τη σοβαρότητα του προβλήματος (κίνδυνος θάνατος).

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, d_gkal είπε

3000€ περισσότερο απ το seat κοστίζει. 

δεν ειναι η έκπτωση απ την αρχικη της τιμη δηλαδη. 

εκτος αν καταλαβα λαθος.

προσωπικά θα επαιρνα τη Μπέμπα

Κατάλαβα ότι το Bmw ως μεταχειρισμένο είναι 3000€ φθηνότερο από το αντίστοιχο καινούργιο λεον πχ 22 το Bmw κ 25 το λεον. Προσωπικα θα έριχνα κι άλλο τη τιμή του Bmw και θα επέλεγα αυτό. Ειδικά αυτή τη στιγμή που έχει βγει ξανά το 116 και παίζει στα 22κατι χιλιάρικα με πολύ καλό εξοπλισμό θα πρέπει το μεταχειρισμένο να έχει αξιοπρεπή διαφορά (σήμ. Στη Bmw αυτόματο ή manual πλέον έχουν ίδια τιμή από ότι μου είχαν πει όταν πήγα να δω τα Χ)

3 λεπτά πριν, dstilio είπε

Μπορεί ναι μπορεί και όχι. Δε ξέρω. 
απλα δε τη κρίνω με βάση τη ποιότητα των αυτοκινήτων.

η αντίδραση στο πρόβλημα με τος πυρκαγιές στα πετρέλαια της ήταν πολύ κακη όμως αν τη συσχετίσουμε με τη σοβαρότητα του προβλήματος (κίνδυνος θάνατος).

Όλες οι εταιρείες έχουν κακές στιγμές. Το παν είναι η αντιμετώπιση τους. Το γκρουπ vag πχ αντιμετώπισε τα προβλήματα του (dsg, dieselgate, καδένες κομπολόγια και μοτέρ φριτέζες tsi) ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ - ενώ η Bmw έστω κ με κάποια καθυστέρηση ανταποκρίνεται με ανακλήσεις (σκεψου ότι με κάλεσαν προσφάτως για 12 ετών Bmw που πλέον πούλησα για ανάκληση σε μια χαζό βαλβίδα που καμία ουσιαστική σημασία εχει). Και στα λέει αυτά άνθρωπος που έχει φάει ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΑ από μοτέρ Bmw που όλη η σειρά ήταν σκαρτη σε οποίο μοντέλο και αν μπήκε. 

Στην ερώτηση αν θα ξανάέπαιρνα καινούργιο Bmw θα σου απαντούσα με τα τωρινά δεδομένα ξεκάθαρα όχι (θα μπορούσα να έχω πάρει με τα λεφτά που έδωσα ένα Χ1 ή Χ2 αλλά δε τα άξιζαν), παρόλα αυτα έχει πραγματικά premium αντιμετώπιση και ουσιαστική βελτίωση στα μοτέρ της μετά τα λάθη του παρελθόντος 

Επεξ/σία από paylidis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εντάξει , συμπαθητικό το Seat όμως η BMW είναι BMW... ας είναι και η 116 ...είναι.

Επεξ/σία από dafnoula13
Δημοσ.
13 ώρες πριν, christano είπε

Εμενα εξωτερικα μου αρεσει το BMW και το κυρος που σου δινει... Αλλα και το SEAT ειναι πολυ ωραιο αμαξι! Αυτο που σκεφτομαι ειναι αμα αξιζει να δωσω 3000 παραπανω για ενα πιο "παλιο" αμαξι με km πανω του...! 

Θα το κρατησω σιγουρα 2-3 χρονια. Απλα υπαρχει περιπτωση σε κανα χρονο να φυγω εξωτερικο και να το παρω μαζι μου.

Πιο κυρος αδερφε λες ,που σκεφτεσε τα 3κ παραπανω.  ωραιο κυρος ......... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, christano είπε

Καλησπερα σε ολους,

Ειμαι αναμεσα σε δυο αυτοκινητα για αγορα! Το ενα ειναι το καινουριο SEAT leon 1,5 150HP FR μοντελο 21 (χειροκινητο) και το αλλο ειναι το BMW 118i 1,5 136HP sport line μοντελο 20 (αυτοματο). Το BMW εχει 11.000 km γιατι ηταν απο leasing και το SEAT ειναι ολοκαινουριο. Η διαφορα τους ειναι στα 3000 euro (πιο φθηνο το SEAT). Ποιο μου προτεινεται να παρω?

Ευχαριστω

Εκανες ενα test drive το SEAT?

Αν κάνεις και ενα test drive το BMW, θα καταλάβεις αρκετές διαφορές στην οδηγική συμπεριφορά. Μην ξεχνάς οτι το BMW είναι πισωκούνα, οπότε διαφέρει σε αρκετά πράγματα στην οδήγηση. Ειδικά αν μένεις σε ορεινές περιοχές με χιόνι. 

π.χ. στο BMW χρειάζεσαι αλυσίδες και στις 4 ρόδες, 2 πίσω για την κίνηση και 2 μπροστά για να έχεις τιμόνι. Στο Seat θα πάρεις ενα σετ μόνο για μπροστά.

Αν δεν μένεις σε ορεινές περιοχές με χιόνι, τότε θα σε βολέψει περισσότερο το BMW στην οδήγηση.

Αφου φτάνεις σε αυτήν την τιμή, μην κολλάς στα 3000 και μην το πάρεις μεταχειρισμένο το bmw με τόσα λεφτά. Πάρε αλλο μοντέλο, καινουργιο. 116 πετρέλαιο για παραδειγμα. Ωραιο και το SEAT, αλλα στην οδηγηση θα καταλάβεις τι θέλεις.

Επίσης μην κοιτάς μόνο τα άλογα, δες και την κατασκευή του αυτοκινήτου και την ασφάλεια του. Το BMW είναι πιο γερό σκαρί απο το SEAT σε αρκετά πράγματα. 

Επεξ/σία από SilentVoice
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, SilentVoice είπε

Μην ξεχνάς οτι το BMW είναι πισωκούνα, οπότε διαφέρει σε αρκετά πράγματα στην οδήγηση. Ειδικά αν μένεις σε ορεινές περιοχές με χιόνι. 

Τα περισσότερα Bmw πλεον ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ πισωκουνα... Για να παρεις πισωκουνα Bmw πλεον ξεκινας απο 60000€ budget. Και αυτη ειναι και η αρχη της αποτυχίας του Brand (που τόσα χρονια κοκορευοταν για το οτι ειχε κρατησει την πισω κινηση)

Επεξ/σία από paylidis
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, paylidis είπε

Τα περισσότερα Bmw πλεον ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ πισωκουνα... Για να παρεις πισωκουνα Bmw πλεον ξεκινας απο 60000€ budget. Και αυτη ειναι και η αρχη της αποτυχίας του Brand (που τόσα χρονια κοκορευοταν για το οτι ειχε κρατησει την πισω κινηση)

Ποιο BMW δεν είναι πισωκούνα; μήπως μπερδευεσαι με τα Mini Cooper?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, mp123 είπε

Πιο κυρος αδερφε λες ,που σκεφτεσε τα 3κ παραπανω.  ωραιο κυρος ......... 

"Αδερφε" δεν σκεφτομαι μονο τα 3000 (3400 για την ακριβεια) παραπανω αλλα και το οτι ειναι μεταχειρισμενο με km πανω του. Οσα και να ειναι αυτα. Και δευτερον μιλαμε για το κυρος του αμαξιου και της μαρκας.

Για ολες τις αλλες απαντησεις, σας ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια σας! 
Καλη πρωτοχρονια!

Επεξ/σία από christano
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SilentVoice είπε

Ποιο BMW δεν είναι πισωκούνα; μήπως μπερδευεσαι με τα Mini Cooper?

Oι 1-2 και Χ1-Χ2 ξερω σιγουρα ότι πλεον ΔΕΝ ειναι και οχι δε μπερδευομαι :) 

Γενικα οδευει στο να βαλει σχεδον σε όλα μπροστινη.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

11.000 χλμ ειναι τιποτα, ολοκαινουριο ειναι και αυτο, δεν υπαρχει λογος να ανησυχεις.

Το τελευταιο SEAT που ειχα οδηγησει ηταν ενα Ibiza 2015-2016 αν θυμαμαι καλα μοντελο, μια χαρα αμαξι, αλλα σε καμια περιπτωση δεν αγγιζε την premium αισθηση της BMW. Τα κλασσικα πλαστικα που βρισκεις σε ολα τα αυτοκινητα αυτης της κατηγοριας, οκει εξοπλισμος - εξαρταται βασικα και τι ψαχνεις κλπ. 
Ισως απο τοτε να εχουν αλλαξει βεβαια τα πραγματα, δεν ειμαι σε θεση να το ξερω αυτο μιας και δεν εχω οδηγησει νεοτερο SEAT απο τοτε.

Χωρις να εχω τσεκαρει τι εξτρα και επιπεδο εξοπλισμου εχει το καθενα απο τα δυο αμαξια, αν σε ικανοποιουν τα εξτρα της BMW και τα αλογα της και αν φυσικα μπορεις να καλυψεις το ισως αυξημενο κοστος συντηρησης, ασυζητητι πηγαινε σε BMW.
Οι BMW πατανε φοβερα στο δρομο, εχουν πολυ καλο κρατημα, στιβαροτερο πλαισιο και κατασκευη και καλυτερη μεταπωλητικη αξια.
Αν εισαι οκ με το επιπεδο εξοπλισμου και τα αλογα, go for it.
Με 136 αλογα σιγουρα δε θα βαζει φωτια στην ασφαλτο και μακαρι να ηταν πισωκουνα οπως παλιοτερα, αλλα δε παυει να συνεχιζει να ειναι μια BMW ως προς την ποιοτητα κατασκευης και το κυρος - εφοσον λες οτι σε ενδιαφερει και αυτο.

Edit: Και ξεχασα να αναφερω φυσικα το αυτοματο κιβωτιο της BMW σε σχεση με το SEAT, αν ειναι το κλασσικο 8-ταχυτο στο 118i, τοτε ασυζητητι πηγαινεις προς τα εκει.

Επεξ/σία από merkon
Δημοσ.
Μόλις τώρα, paylidis είπε

Oι 1-2 και Χ1-Χ2 ξερω σιγουρα ότι πλεον ΔΕΝ ειναι και οχι δε μπερδευομαι :) 

Γενικα οδευει στο να βαλει σχεδον σε όλα μπροστινη.

Εχεις δίκιο, τώρα το εψαξα και το είδα οτι προς τα εκει το πάει.

Απο οτι είδα είναι κάποια μοντέλα της σειρά 1 που έχει βγάλει τον τελευταιο χρόνο.

Ευτυχώς έχω μείνει με το E87  :P γιατι οι νέες σειρές δεν μου αρέσουν με τίποτα.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, SilentVoice είπε

Εχεις δίκιο, τώρα το εψαξα και το είδα οτι προς τα εκει το πάει.

Απο οτι είδα είναι κάποια μοντέλα της σειρά 1 που έχει βγάλει τον τελευταιο χρόνο.

Ευτυχώς έχω μείνει με το E87  :P γιατι οι νέες σειρές δεν μου αρέσουν με τίποτα.

Όπως εχω ξαναγραψει ο βασικος λόγος που δε ξανααγορασα Bmw (μετα απο 2 bmw προσωπικά συν άλλα 2 που οδηγούσα στην οικογενεια) ειναι η εμπρος κίνηση και οι 3 κυλινδροι... Για εμενα το τελευταιο αξιοπρεπες hatch της Bmw ειναι το F20.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, paylidis είπε

Όπως εχω ξαναγραψει ο βασικος λόγος που δε ξανααγορασα Bmw (μετα απο 2 bmw προσωπικά συν άλλα 2 που οδηγούσα στην οικογενεια) ειναι η εμπρος κίνηση και οι 3 κυλινδροι... Για εμενα το τελευταιο αξιοπρεπες hatch της Bmw ειναι το F20.

"Τα μπροσθιοκίνητα είναι για τους πολλούς και τα αυτόματα για τους κουλούς. " Κατι που πλέον στα νέα μοντέλα της BMW δεν μπορείς να το πεις. :P 

• Like 1
Δημοσ.

Αμάξι θα πάρεις και όχι πουκάμισο. 

TEST DRIVE Οπωσδήποτε και στα 2

Και κάνεις λίστα με τα +&-, υπολογίζεις ασφάλειες, τέλη, services κτλ... 

Εσύ αποφασίζεις, εσύ θα το πληρώσεις και εσύ θα το οδηγείς!! 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...