Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αν υπάρχει επέκταση από τον κατασκευαστή την παίρνω πάντα. 

αυτά που πουλάνε μέσω ασφαλιστικών κλπ έχουν τόσα ψιλά γράμματα που δεν ασχολούμαι 

• Like 1
Δημοσ.

Το 2011 αγορασαμε καινουργιο Golf 6.

To αυτοκινητο ηρθε και εβγαζε κατα καιρους διαφορα σφαλματα και προβληματα,με αποτελεσμα να ειναι συχνα στην αντιπροσωπεια.

Δε γνωριζω λεπτομερειες καθως το ειχε η αδερφη μου στο πατρικο μου,και εγω μενω μακρια,αλλα ευτυχως που καναμε επεκταση εγγυησης για αλλα 2 χρονια,

γιατι το αυτοκινητο χρειαστηκε,μαζι  και αλλα πιο φθηνα ανταλλακτικα,να αλλαχθει μεχρι και το σασμαν.Αν δεν ειχαμε την εγγυηση,θα ειχαμε σοβαρο προβλημα.

Δεν ειναι βεβαια το ιδιο με το να παρεις ενα μπλεντερ,καθως δε θα σου δωσουν επεκταση στην πορεια,αλλα παραμενει εντος θεματος.

Δημοσ.

Μπορώ να σου μιλήσω για επεκτάσεις εγγύησης σε καταστήματα ηλεκτρικών ειδών μιας και τις πούλαγα.

Καταρχάς στην πλειονότητα των περιπτώσεων, αυτές οι εγγυήσεις όπως προειπώθηκε είναι εγγύηση του καταστήματος ή κάποιας ασφαλιστικής με την οποία συνεργάζονται και όχι του ίδιου κατασκευαστή. Γι' αυτό και όταν κάνεις την εγγύηση έχει ενα δισέλιδο με γραμματάκια ψείρες που καλό είναι να διαβάσεις πριν αγοράσεις. Πολλές φορές οι ασφαλιστικές δεν κάνουν όλα αυτά που λένε οι πωλητές ότι θα γίνουν με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις άνθρωποι που έβαλαν εγγύηση να μη ξαναβάλουν. Θυμάμαι χαρακτηριστικά σε τηλεόραση 42 ιντσών που λέγαμε ότι θα έρθει τεχνικός στο χώρο σου να τη πάρει εντός 3 ημερών , θα αφήσει δανεική τηλεόραση μέχρι να φτιαχτεί η δική σου, θα στην επισκευάσει και θα στη φέρει. Ο τεχνικός πήγε για παραλαβή μετά από 2 βδομάδες, η δανεική τηλεόραση που άφησε ήταν μια 19άρα και η επισκευή κράτησε ένα μήνα καθώς η αντιπροσωπεία περίμενε να έρθει ανταλλακτικό απέξω. Οι πωλητές διαφημίζουν αυτή την εγγύηση ως έναν τρόπο να αποφεύγεις τα πολλά πολλά και τις ταλαιπωρίες με την αντιπροσωπεία, αλλά πολλές φορές μπλέκεις σε ένα πήγαινε έλα, σε τηλέφωνα και σε μια ταλαιπωρία με το κατάστημα-αλυσίδα και την ασφαλιστική. 

Το τι θα γίνει με την συσκευή που χάλασε (αν δηλαδή θα γίνει επισκευή, αντικατάσταση με καινούριο προιόν εφόσον υπάρχει, ή μερική πίστωση του ποσού για αγορά καινούριου προιόντος) είναι στην ευχέρεια του καταστήματος και της ασφαλιστικής. Με απλά λόγια αν χαλάσει θα κοιτάξει τι είναι πιο φτηνό. Αν πχ δε συμφέρει να στο φτιάξει, θα σου δώσει μοντέλο με αντίστοιχα χαρακτηριστικά (ΟΧΙ ΑΞΙΑΣ) που όπως καταλαβαίνεις με την πάροδο του χρόνου αυτά τα χαρακτηριστικά που έχεις αγοράσει θα έχουν πέσει σε αξία, άρα στην τελική πάλι η εταιρεία βγαίνει κερδισμένη. Και το καλύτερο αν δεν υπάρχει κάτι με αυτά τα χαρακτηριστικά να σου δώσει, θα σου κάνει πίστωση χρημάτων που ανάλογα με το προιον και το πόσο διάστημα έχει περάσει αλλάζουν και τα ποσοστά του ποσού που θα πάρεις. Να στο δώσω με ενα απλό παράδειγμα να το καταλάβεις. Πες πχ οτι παίρνεις ένα λάπτοπ αξίας 299 ευρώ. Η εγγύηση για να σε καλύψει σε βλάβη από τον 1 η τα 2 χρόνια που δίνει ο κατασκευαστής στα 4 χρόνια στοιχίζει 55 ευρώ. Άρα πας σύνολο 354. Η εγγύηση που μιλάω δεν είναι εγγύηση κλοπής ή θραύσης. Είναι απλή εγγύηση βλάβης με υπαιτιότητα του μηχανήματος. Αν πχ πάθει κάτι στον 2ο χρόνο παίρνεις πίσω το 80%, τον 3ο χρόνο το 60%, τον 4ο χρόνο το 40%. Αν πχ πάθει κάτι στον 4ο χρόνο θα πάρεις πίσω 119.6 ευρώ(=40% των 299 ευρώ που έδωσες αρχικά). Με 119.6 ευρώ καταλαβαίνεις ότι δε παίρνεις τίποτα, και σε 4 χρόνια το σίγουρο είναι ότι με καινούρια 300 ευρώ θα παίρνεις κάτι πολύ καλύτερο. Στις περισσότερες των περιπτώσεων τα προβλήματα σε λάπτοπ έχουν να κάνουν με μητρικές και κάρτες γραφικών που ως επι τω πλείστον δεν επισκευάζονται, άρα το σενάριο της μερικής επιστροφής χρημάτων είναι το πιθανότερο. Σε αυτές τις περιπτώσεις όσο ήμουν στο κατάστημα ποτέ δε μπαίναν σε σενάρια αντικατάστασης με αντίστοιχα χαρακτηριστικά μετά την παρέλευση της κανονικής εγγύησης από τον κατασκευαστή. Μόνο μερική πίστωση. Θα πει κάποιος και πάλι κερδισμένος είναι αυτός που τη κάνει γιατί αν δε την είχε κάνει θα πληρώσει όλο το ποσό. Εγώ απλά παίρνω το ρίσκο. Ιδίως για λάπτοπ που ξέρω ότι δε θα σου δώσει άλλο και σίγουρα δε φτιάχνονται. 

Κάτι άλλο που πάρα πολύς κόσμος δεν ξέρει, είναι ότι αυτή η εγγύηση χρησιμοποιείται ΜΙΑ ΦΟΡΑ. Αν δηλαδή εγώ κάνω εγγύηση για πενταετία και το προιόν χαλάσει μια φορά στον 3ο χρόνο, η εγγύηση ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ. Αν το προιόν στο φτιάξουν και στα υπόλοιπα 2 χρόνια ξαναχαλάσει, ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΣΑΙ, παρά μόνο αν βάλεις πρόσθετη εγγύηση. Τουλάχιστον στους όρους αυτό γράφει. Υπήρχαν και περιπτώσεις που καλύφτηκαν πελάτες, ΧΑΡΙΣΤΙΚΑ, από το κατάστημα και επειδή είχαν αρχίσει να κάνουν μανούρα, αλλά είναι η εξαίρεση. Ο γενικός κανόνας λέει αν μετά την κανονική εγγύηση του κατασκευαστή το προιόν χαλάσει, γίνει χρήση της εξτρα εγγύησης ΜΙΑ φορά, μετά τέλος. Τουλάχιστον αυτό ίσχυε μέχρι και πριν 2 χρόνια που δούλευα στο χώρο της λιανικής.

Γενικά αξίζει ή όχι; Βλέποντας πώς λειτουργεί το πράγμα εγώ θα σου πώ το εξής : ΚΑΙ ΝΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ.

Για μένα μόνο σε 2 περιπτώσεις αξίζει:

1. αν έπαιρνα ένα προιόν σε δόσεις αρκετές σε αριθμό (24 και πάνω) οπότε η διαφορά στην δόση θα είναι μικρή. Παρόλο που οι πιθανότητες για βλάβη δεν είναι μεγάλες, αν σου κάτσει η στραβή θα χτυπάς το κεφάλι σου που για τόσο μικρή διαφορά δε το έκανες.

2. αν παίρνω ένα προιόν που ξέρω σίγουρα ότι θα έχει θέματα και το ποσό της έξτρα εγγύησης είναι μικρό. Πχ το έχω κάνει σε πρεσοσίδερο αξίας 70 ευρώ, που η έξτρα εγγύηση έκανε 10 ευρώ για εγγύηση 4 χρόνων, με δικαίωμα μέχρι και 4 αντικαταστάσεις. Και αυτό γιατί με προηγούμενο πρεσοσίδερο είχα γίνει φίλος με το service και είχα ταλαιπωρηθεί άπειρες φορές με πήγαινε έλα στον αντιπρόσωπο. 

Αυτά :) Καλή τύχη :) 

• Like 4
Δημοσ.
Στις 29/12/2020 στις 12:33 ΠΜ, sexymwro7 είπε

Bathtub Curve Reliability and How Repairs Affect It - Global Electronic  Services

Μπορει και να εχει νοημα, απλα οι πιθανοτητες ειναι με τον Κωτσοβολο και οχι μαζι σου. Γι αυτο αλλωστε και σε πρηζει να κανεις, στατιστικα αυτος θα βγαλει κερδος.

Μιας και το πας "τεχνικά" ... αυτό το στατιστικά έχει νόημα μόνο σε επαναλαμβανόμενα πειράματα, σε μεγάλο αριθμό ώστε το expected value να έχει αξία

Αν είναι να πάρεις 100 τηλεοράσεις ή πλυντήρια τότε ναι, η στατιστική έχει πολύ σημασία

σε μοναδικές αποφάσεις υπάρχουν και άλλα κριτήρια απόφασης πέρα από το "μέσο όρο"

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, DrLo είπε

Μιας και το πας "τεχνικά" ... αυτό το στατιστικά έχει νόημα μόνο σε επαναλαμβανόμενα πειράματα, σε μεγάλο αριθμό ώστε το expected value να έχει αξία

Αν είναι να πάρεις 100 τηλεοράσεις ή πλυντήρια τότε ναι, η στατιστική έχει πολύ σημασία

σε μοναδικές αποφάσεις υπάρχουν και άλλα κριτήρια απόφασης πέρα από το "μέσο όρο"

Αυτο ειπα. Ο Κωτσοβολος (που πουλαει χιλιαδες) βγαινει σιγουρα κερδισμενος. Εσυ ως καταναλωτης (που αγοραζεις ενα) παιζεται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...