roaming Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Καλησπέρα σε όλους και καλές γιορτές, προσπαθώ το τελευταίο διάστημα να βρω τι χρειάζεται κανείς για να διεκδικήσει μια θέση εργασίας σε ελεγκτική εταιρία. Μέχρι στιγμής δεν έχω βρει κάτι πολύ συγκεκριμένο και στις αγγελίες για internships τα προσόντα που ζητάνε είναι πολύ γενικά. Συνεπώς η ερώτηση που προκύπτει είναι η εξής. Όταν και αν με το καλό έρθει η ώρα της συνέντευξης τι θα πρέπει να γνωρίζει ένας υποψήφιος σχετικά με την δουλειά;
roaming Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2020 Ωχ, τώρα το πρόσεξα. Αναφέρομαι συγκεκριμένα σε θέσεις βοηθού (Assistant Auditor) στα τμήματα που ασχολούνται με τον έλεγχο (Audit).
taketrance Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Υποθετωντας οτι μιλαμε για junior ρολο, μια ερευνα στο τι θα περιεχει ο ρολος, να μπορεις να επιδειξεις οτι δουλευεις ανετα με νουμερα, εχεις μια αλφα γνωση της αγορας και των χρηματοοικονομικων και κυριως να πεισεις οτι ξερεις γιατι θελεις να ακολουθησεις αυτον τον δρομο. Γενικα ειναι κλαδος οπου το 99% της δουλειας το μαθαινεις δουλευοντας πανω σε αυτον, οποτε σε αρχικο σταδιο ειναι περισσοτερο να δειξεις οτι τους κανεις.
roaming Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2020 Αυτό διαβάζω και γω ότι τα περισσότερα τα μαθαίνεις στην δουλειά. Για την γνώση της αγοράς τι θα μπορούσα να διαβάσω; Φαντάζομαι δεν αναφέρεστε σε βιβλία λογιστικής.
taketrance Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2020 Βασικά ούτε αυτό είναι αναγκαίο για junior audit ρόλο. Εχε μια γνώση των τριών οικονομικών εκθέσεων και τι δείχνει/σε τι χρησιμεύει η καθεμία, και πέρα από αυτό θα είναι ερωτήσεις που εστιάζουν περισσότερο στο χαρακτήρα σου. Πρόκειται για ρόλο όπου θα δουλεύεις συνέχεια με πελάτες, όποτε θέλουν να δουν πως ανταποκρίνεσαι σε αυτό, πως δουλεύεις μέσα σε μια ομάδα, πως λειτουργείς υπό πίεση κλπ.
roaming Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 Οι τρεις οικονομικές εκθέσεις στις οποίες αναφέρεστε είναι ο Ισολογισμός, τα Αποτελέσματα Χρήσεως και ο Πίνακας Χρηματικών Ροών; Επίσης, σε ότι αφορά την επαφή με τους πελάτες ίσως μπορώ να χρησιμοποιήσω κομμάτι από την έως τώρα εμπειρία μου αφού στην δουλειά που κάνω τώρα έχω άμεση επαφή με πελάτες. Σε junior audit ρόλο για τι είδους θέματα θα έρχομαι συνήθως σε επαφή μαζί τους;
taketrance Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, roaming είπε Οι τρεις οικονομικές εκθέσεις στις οποίες αναφέρεστε είναι ο Ισολογισμός, τα Αποτελέσματα Χρήσεως και ο Πίνακας Χρηματικών Ροών; Επίσης, σε ότι αφορά την επαφή με τους πελάτες ίσως μπορώ να χρησιμοποιήσω κομμάτι από την έως τώρα εμπειρία μου αφού στην δουλειά που κάνω τώρα έχω άμεση επαφή με πελάτες. Σε junior audit ρόλο για τι είδους θέματα θα έρχομαι συνήθως σε επαφή μαζί τους; Σωστα. Ολη η audit ομαδα ειναι συνηθως onsite, δηλαδη με φυσικη παρουσια στα γραφεια της εταιριας που ελεγχουν, ωστε οποιεσδηποτε ερωτησεις, διευκρινισεις, αποριες για τα νουμερα, αποδειξεις, τιμολογια κλπ να διευθετηθουν επι τοπου με τη συνεργασια με τον πελατη και τα αρμοδια ατομα. Προφανως δε θα σε βαλει κανεις σε 1-1 συναντηση με τον CFO η τον Finance director σε αυτο το σταδιο αλλα καποια client facing skills τα χρειαζεσαι απο την αρχη, αφου θα συναναστρεφεσαι με πελατες εκπροσωποντας την εταιρια σου. Οποιαδηποτε εμπειρια σε client facing ρολο εχεις, χρησιμοποιησε την υπερ σου. Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2020 από taketrance
roaming Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2020 Νομίζω έχω καταλάβει τι εννοείτε. Θα τα χρησιμοποιήσω τότε. Σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Καλή χρονιά να έχετε!
Xaiver Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 @taketrance Επειδη ενδιαφερομαι και εγω να ξεκινησω στο audit των big4, γνωριζεις ποσο ταξιδι εχει η θεση του auditor ειτε ως junior ειτε μανατζερ? Δηλαδη εφοσον εχει εδρα την ΑΘηνα ή την Θεσσαλονικη τα γραφεια τους BIG4, θα ειμαστε on client site που σημαινει οτι θα μπορει να βρισκεσαι και μηνα μακρια απο την εδραα σου ή σπιτι σου? Η θα δουλευεις εντος της πολης που βρισκονται τα γραφεια της εκαστωτε big4 εταιρειας????
gii Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω αν η σκληρή δουλειά ανταμοιβέται εκεί μέσα γιατί έχω ακούσει ότι αν είσαι διατεθειμένος να ζοριστεις θα έχεις και την ανάλογη ανταμοιβή στοκ συγκεκριμένο κλάδο
BohemianRhapsody Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Στις 28/12/2020 στις 8:35 ΜΜ, roaming είπε Ωχ, τώρα το πρόσεξα. Αναφέρομαι συγκεκριμένα σε θέσεις βοηθού (Assistant Auditor) στα τμήματα που ασχολούνται με τον έλεγχο (Audit). Μην κάνεις αυτο το λάθος και πας εκεί.. μόνο αυτό θα πω, απέφυγε το.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα