Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Έχω τον imac του τίτλου και θέλω να ρωτήσω κατά πόσο συμφέρει να κάνω upgrade και να βάλω 500gb ssd + 8gb ram. Αυτήν στιγμή τρέχει με τον stock σκληρό 500gb και προφανώς σέρνεται και έχει ήδη 8gb ram μέσα. Μόνο για τον ssd μου είπαν 160 ευρώ στο irepair οπότε λογικά με την εξτρα ραμ και έναν εσωτερικό καθαρισμό επειδή είναι χρέπι θα πάει γύρω στα 300.

Με 300 ευρώ λοιπόν κατά πόσο γίνεται futureproof το μηχάνημα για καθημερινή χρήση (browsing, emails, netflix, κανά ελαφρύ παιχνιδάκι).

Από την μία είναι κρίμα να κάθεται το μηχάνημα γιατί λόγω λαπτοπ με sdd το έχω παραμελίσει τα τελευταία 5 χρόνια αλλά από την αλλή  βλέποντας και ψάχνοντας τιμές για ssd&ram  μου φαίνονται ληστές εκεί στην irepair.

Το να το ανοίξω και να κάνω τα upgrades μόνος μου παίζει μόνο για την ραμ που η διαδικασία είναι αστεία.

Σας ευχαριστώ!

Δημοσ.

Το έχω αυτό το iMac στο σπίτι σε καθημερινή χρήση από άλλον, παρόμοια με αυτή που λες κι εσύ, με 8GB RAM από την μέρα αγοράς του και SSD εδώ και 5-6 χρόνια που έβαλα μόνος μου με το που έληξε το Applecare.

Μια χαρά τα πάει, δεν χρειάζεται άλλη RAM για την χρήση που θες - μην ξοδέψεις λεφτά για RAM πριν το δεις με ssd πρώτα.

Όταν έβαλα εγώ τον SSD μόνος μου (όχι εύκολη διαδικασία) σίγουρα το άξιζε. Τώρα πια, ίσως θεωρείται παλιό μηχάνημα, παίρνει όπως ίσως ξέρεις μέχρι High Sierra και ναι είναι καλό για legacy software (π.χ. 32bit apps) και γενικά "τραβάει" ακόμα, αλλά όχι απροβλημάτιστα θα έλεγα... Πριν 1 μήνα μου κάηκε ο σκληρός δίσκος (πρέπει να το ανοίξω να τον αποσυνδέσω και βαριέμαι) γενικά το λες και ζεστό μηχάνημα (τώρα χειμώνα καλά είναι, αλλά να δω πόσα καλοκαίρια θα βγάλει ακόμα) και καμιά φορά μου κάνει κόλπα στο ξύπνημα και δεν έχω καταλάβει γιατί, δεν ξέρω αν έχει αρχίζει να τα παίζει αλλού ή αν είναι θέμα software... 

Όυτε ζέστη, ούτε κρύο. Ψάξε κι αλλού αν σου εγκαθιστούν SSD φτηνότερα, τα 160€ ακούγονται πολλά αλλά αν είναι με 500άρι δίσκο δεν είναι (έχει αρκετή ώρα δουλειά το λύσιμο). Ο εσωτερικός καθαρισμός θα έπρεπε να περιλαμβάνεται στην τιμή... Αν φτάσεις εκεί μέσα και δεν ρίξεις λίγο καθάρισμα θα είναι αμαρτία!

Για 1-2 χρόνια σίγουρα την παλεύει άνετα ακόμα. Πιο μετά, θα δείξει, ανάλογα την υποστήριξη από browsers. Υπάρχουν πάντα και τα Windows. 'Ομορφη οθόνη για απλή 1080p της εποχής, κρίμα να κάθεται.

Δημοσ.

Εχω το ίδιο μηχάνημα, έχω πάρει το κιτ από το ifixit.com με τις βεντούζες και τα καλώδια κι έχω συνδέσει έναν ssd για δεύτερο δίσκο, έχω αντικαταστήσει τον στοκ σκληρό με άλλον 4 tb κι έχω βάλει 32 gb ραμ. Αυτό όμως γιατί έκανα δουλειά κι έβγαζα λεφτά με το μηχάνημα. Για τώρα, νομίζω δεν αξίζει τα λεφτά που λες για αναβάθμιση. 300 ευρώ δεν το πουλάς όλο το μηχάνημα μεταχειρισμένο. Καλύτερα άστο στην άκρη και πάρε ένα καινούργιο m1 mac mini ή ακόμα καλύτερα, βάλε μόνο τη ram στα 16 μόνος σου (30 ευρώ έχει, και ξεβιδώνεις μία βίδα για να την προσθέσεις) και κράτα το άλλον έναν χρόνο μέχρι να βγούν τα καινούργια imac με τον νέο επεξεργαστή.

Επίσης, να ξέρεις ότι η κάρτα γραφικών που έχει, είναι επίφοβη να καεί οποιαδήποτε στιγμή. Να ρίξεις λεφτά σε μηχάνημα 10ετίας και μετά από λίγο να χαλάσει και να ψάχνεις μεταχειρισμένο ανταλλακτικό και να μη βρίσκεις...

• Like 1
  • 3 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...