Προς το περιεχόμενο

NVIDIA RTX 4000 Series(Ada Lovelace)

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, this.is.elia είπε

Διότι πάντα υπάρχει η εξαίρεση. Και είθισται η εξαίρεση να θεωρείται το προϊόν που έκανε μεγάλο ντόρο, είχε κάποιες ριζοσπαστικές διαφορές, κάποια ιδιαίτερη σημασία στον χώρο για τους καταναλωτές.

Θα σου φέρω περιπτώσεις όπως την Geforce 3 Ti500 (240€ η φθηνότερη στο eBay), την 8800 ultra (~300€), την 1950xtx, την Titan Pascal - αυτές οι κάρτες ξεπεράστηκαν αβάδιστα από το φθηνότερο mid-range μοντέλο της επόμενης γενιάς αλλά διατηρούν σημαντική αξία μεταπώλησης. Κάποιες σε βάθος 20ετίας, κάποιες χάνουν αξία τα πρώτα 2-3 χρόνια κατόπιν σταθερά ανεβαίνουν... Έχει σημασία η σπανιότητα του μοντέλου, η υλοποίηση, η τρέχουσα λειτουργική και αισθητική κατάσταση. 

Π.χ εγώ σαν συλλέκτης δεν έχω κανένα πρόβλημα να δώσω >200€ για μια άψογη 4600ti 20ετίας (παραπάνω από την τιμή που έκανε ως καινούργια), ακόμα και εάν η κάρτα είναι πρακτικά άχρηστη. Συνεπώς θεωρώ ότι η αγορά μιας 4090 αποτελεί μια ιδιόμορφη επένδυση στην διαχρονική αξία της κάρτας. Εάν παραμείνει halo προϊόν, θα το κυνηγήσει πολύς κόσμος μελλοντικά. Επιπλέον, οι κάτοχοι του halo μοντέλου δεν είναι 'μυρωδιές', συνήθως είναι συνηδητοποιημένα άτομα που κρατούν επί τούτου την τιμή σε υψηλά, ίσως παράλογα επίπεδα. Αλλά έτσι το βλέπω εγώ 🙂

...

Στα δικά μας: Μετά από έντονες ανησυχίες για GPU sagging, νομίζω βρήκα μια λύση.

yeap.jpg

Σεβαστή η δική σου "λογική"

Συγνώμη αλλά είμαι (ή τουλάχιστον προσπαθώ να είμαι όσο μπορώ περισσότερο) λογικός (σε τέτοια θέματα) και να μην παρασύρομαι από ανούσια πάθη.

Οπότε τα ιδιόμορφη επένδυση κτλ τα θεωρώ παρωχημένα και δικαιολογίες για υπέρμετρο καταναλωτισμό/έλλειψη καταναλωτικής παιδείας, ειδικά όταν έχει να κάνει με την τεχνολογία και το προϊόν είναι μετρήσιμο σε επιδόσεις. Δεν αναφέρομαι πχ αν κάποιος αγοράσει μια Amiga 500 για να διακοσμήσει το σπίτι του ή γιατί την θέλει επαγγελματικά για να γυρίσει μια μικρού μήκους ταινία που τοποθετείται στα 80s. 

Ίσως βρεθεί ακόμα ένας (στο εκατομμύριο) με ίδια "λογική" και αγοράσει το προϊόν που θεωρείς ως επένδυση στην παράλογη τιμή που έχεις θέσει (σύμφωνα πάντα με τις επιδόσεις του και τη υπάρχει την δεδομένη στιγμή)

Αλλά αυτό που θέτεις παραπάνω, είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.

Φιλικά όλα τα παραπάνω, ελπίζω να μην τα πάρεις ως "επίθεση"

Επεξ/σία από prefuse
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Psycho_Warhead

2341

• Arkin

1934

• BlurayMoviesGreece

1823

• Herald

1556

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Herald είπε

Δεν τσακώθηκα εγώ κάπου, ανέφερα την άποψη μου η οποία είναι εντελώς factually correct (ότι ο developer θα εισπράξει 0 και στις 2 περιπτώσεις) και για αυτό με αποκαλέσες ουσιαστικά χαζο (χωρίς φυσικά να θες να με μειώσεις). 

Μαλλον κανεις επιτηδες τον χαζο να προσθεσω.Αλλα ζητω συγνωμη και αυτο γιατι δεν εχω προβλημα να παραδεχτω οτι με εβγαλες απο τα ρουχα μου.

Γιατι αγνοεις επιδεικτικα το ποστ που σου αναφερω οτι η αγορα των μεταχειρισμενων ειναι απο μονη της μια αγορα που ουτως η αλλως δεν επηρεαζει την αγορα των καινουργιων ισα ισα σε πολλες περιπτωσεις την βοηθαει και σου εξηγησα πως.Μπορει αυτος που αγοραζει μεταχειρισμενα να μην βοηθαει τον delevoper αμεσα αλλα εμμεσα ή θεωρεις απιθανο σεναριο να αγορασα ενα παιχνιδι να μην μου αρεσε και να το πουλησα για να παρω ενα αλλο καινουργιο?

Και δεν φτανει αυτο μετα μας πετας και συγκρινεις τα μεταχειρισμενα με τα πειρατικα επειδη ο developer θα παρει μηδεν ευρω και απο τους 2. Μολις σου απεδειξα με ενα απλο παραδειγμα οτι εστω και εμμεσα αυτος που αγοραζει απο τα μεταχειρισμενα βοηθαει τον developer..Ο αλλος απο την αλλη μερια τον καταστρεφει.

Επεξ/σία από icenex

Μια χαρά κάρτα η 4070, ειδικά για sff pc cases. Total board power@200w, άρα με undervolt παίζεις στα w μιας 2070s, έχοντας διπλάσιες επιδόσεις. Φυσικά, οι τιμές των ελληνικών καταστημάτων είναι εξωφρενικές. Η ventus 3x κοστίζει 756, τη στιγμή που η 2x κοστίζει 762. Παράνοια. Στη Γερμανία η 3x κοστίζει 650. Υπομονή 3 μήνες και θα πέσει η 4070 στα 550-600 ευρώ.

• Like 5

Με undervolt βλέπω την 4070 στα 130watt από κάποια ποστ στο reddit. Τρελό efficiency όπως όλη η σειρά 4000. Στα 150 160 πέφτει η 4070ti στα 220 230 η 4080 και στα 300 320 η 4090. Την έχουν πουσαρισμενες για ένα 5% επιδόσεις και κοντά 50% πάνω κατανάλωση. 

6 λεπτά πριν, DEADLAZARUS είπε

Μια χαρά κάρτα η 4070, ειδικά για sff pc cases. Total board power@200w, άρα με undervolt παίζεις στα w μιας 2070s, έχοντας διπλάσιες επιδόσεις. Φυσικά, οι τιμές των ελληνικών καταστημάτων είναι εξωφρενικές. Η ventus 3x κοστίζει 756, τη στιγμή που η 2x κοστίζει 762. Παράνοια. Στη Γερμανία η 3x κοστίζει 650. Υπομονή 3 μήνες και θα πέσει η 4070 στα 550-600 ευρώ.

Με σκαλωσες βρε γιατι αλλιως τα θυμομουν.. σχεδον διπλασιες θα λεγαμε. Η 4070ti εχει διπλασιες και κατι ψιλα η 4070 ειναι γυρω στα ~80% πιο γρηγορη απο την 2070s εκτος αν ηθελες να γραψεις την απλη 2070.

• Like 1

Το είπα και σε προηγούμενο post.Σε αυτό το segment θα έπαιρνα 6950ΧΤ και όσοι ψάχνονται τώρα καλό είναι να κοιτάξουν προς τα εκεί.Ναι έχει περισσότερη κατανάλωση και δε θα'χεις το αντίστοιχο DLSS3 της AMD,αλλά κερδίζεις 15% σε raster με περισσότερη VRAM και μεγαλύτερο Memory Bus.XFX Merc στα 650,είναι πολύ καλή αγορά αν δε θες να πας σε 4070ΤΙ/7900ΧΤ.

Αυτή η κάρτα έπρεπε να ξεκινήσει στα 500 αλλά η Nvidia υπερεκτίμησε το brand loyalty κρίνοντας από τα initial sales.

Ωραιοι στην nvidia ξανα χαλασαν το forza 4 με τον χθεσινο driver ξεκινησαν παλι τα crashes σε οσους εχουν 4000 σειρα. Οποτε μακρια απο 531.68 οσοι παιζετε forza 4. 

• Like 1
  • Thanks 1

2 λεπτά πριν, Arkin είπε

Ωραιοι στην nvidia ξανα χαλασαν το forza 4 με τον χθεσινο driver ξεκινησαν παλι τα crashes σε οσους εχουν 4000 σειρα. Οποτε μακρια απο 531.68 οσοι παιζετε forza 4. 

Like και ας μην εχω ουτε το ενα ουτε το αλλο :P

Μόλις τώρα, icenex είπε

Like και ας μην εχω ουτε το ενα ουτε το αλλο :P

Αστα να πανε. Forza 4 watch dogs 2 καθονται στον υπολογιστη και τα 2 unplayable για την ωρα με τον νεο driver. Το forza με τον προηγουμενο ηταν μια χαρα επαιζες ωρες χωρις κανενα θεμα. Μετα σου λενε problem free drivers οι nvidia και οι amd το αντιθετο. Και οι 2 τα ιδια χαλια ειναι. 

1 λεπτό πριν, Arkin είπε

Αστα να πανε. Forza 4 watch dogs 2 καθονται στον υπολογιστη και τα 2 unplayable για την ωρα με τον νεο driver. Το forza με τον προηγουμενο ηταν μια χαρα επαιζες ωρες χωρις κανενα θεμα. Μετα σου λενε problem free drivers οι nvidia και οι amd το αντιθετο. Και οι 2 τα ιδια χαλια ειναι. 

Τον εβαλες απο πανω?η με ddu?

Μόλις τώρα, icenex είπε

Τον εβαλες απο πανω?η με ddu?

Παντα απο πανω ddu μονο σε αλλαγη gpu αλλης εταιριας. Ειναι γενικο το θεμα και στο steam στις συζητησεις αρχισαν ολοι εχουν προβληματα παλι εκαναν rollback στον 531.58 και παιζουν κανονικα. Με ubisoft παιχνιδια βλεπω τα περισσοτερα θεματα origins/fenyx ειχαν crashes εδω και μηνες τα εφτιαξαν συμφωνα με τα changelogs στους τελευταιους drivers. Το forza 4 παει πισω στο Δεκεμβριο 2022 με την 4070ti επειδη βγηκε Ιανουαριο ηταν unplayable μεχρι τον προ-προηγουμενο driver οι 4080/4090 επαιζαν κανονικα με τον 522 και πριν αν θυμαμαι καλα. Τωρα τι φταιει μονο αυτοι ξερουν. 

6 λεπτά πριν, Arkin είπε

Παντα απο πανω ddu μονο σε αλλαγη gpu αλλης εταιριας. Ειναι γενικο το θεμα και στο steam στις συζητησεις αρχισαν ολοι εχουν προβληματα παλι εκαναν rollback στον 531.58 και παιζουν κανονικα. Με ubisoft παιχνιδια βλεπω τα περισσοτερα θεματα origins/fenyx ειχαν crashes εδω και μηνες τα εφτιαξαν συμφωνα με τα changelogs στους τελευταιους drivers. Το forza 4 παει πισω στο Δεκεμβριο 2022 με την 4070ti επειδη βγηκε Ιανουαριο ηταν unplayable μεχρι τον προ-προηγουμενο driver οι 4080/4090 επαιζαν κανονικα με τον 522 και πριν αν θυμαμαι καλα. Τωρα τι φταιει μονο αυτοι ξερουν. 

Συνηθως δεν εχουν θεματα οι οδηγοι της πρασινης αν τους βαλεις απο πανω αλλα δεν ειναι και ο κανονας.Οποτε παιζει και να το δοκιμαζα και με ddu για να σιγουρευτω οτι δεν ειναι απο αυτο.Γιατι μην ξεχνας ειδικα στο steam οι περισσοτεροι δεν ξερουν καν τι ειναι το ddu.

18 λεπτά πριν, icenex είπε

Με σκαλωσες βρε γιατι αλλιως τα θυμομουν.. σχεδον διπλασιες θα λεγαμε. Η 4070ti εχει διπλασιες και κατι ψιλα η 4070 ειναι γυρω στα ~80% πιο γρηγορη απο την 2070s εκτος αν ηθελες να γραψεις την απλη 2070.

Είμαι άπλας😜. Ναι, έχεις δίκιο, i stand corrected.

19 λεπτά πριν, Westbaum είπε

Το είπα και σε προηγούμενο post.Σε αυτό το segment θα έπαιρνα 6950ΧΤ και όσοι ψάχνονται τώρα καλό είναι να κοιτάξουν προς τα εκεί.Ναι έχει περισσότερη κατανάλωση και δε θα'χεις το αντίστοιχο DLSS3 της AMD,αλλά κερδίζεις 15% σε raster με περισσότερη VRAM και μεγαλύτερο Memory Bus.XFX Merc στα 650,είναι πολύ καλή αγορά αν δε θες να πας σε 4070ΤΙ/7900ΧΤ.

Αυτή η κάρτα έπρεπε να ξεκινήσει στα 500 αλλά η Nvidia υπερεκτίμησε το brand loyalty κρίνοντας από τα initial sales.

Μπράβο, το καταλάβαμε, δεν χρειάζεται να το ξαναγράψεις. Έρχεσαι στο νήμα των 4000 series και γράφεις για 6950xt, προτείνοντάς την ασμένως, προσπαθώντας να πείσεις (ποιους, άραγε;) για τα "πλεονεκτήματα" της 6950xt. Άρα, λοιπόν, η κατανάλωση δεν μετράει, το dlss3 δεν μετράει, η τιμή δεν μετράει, μετράνε, όμως, το 15% σε raster, η vram (all time classic) και το memory bus. Δεν μας ενδιαφέρει το 15% σε raster, διότι μας ενδιαφέρει το dlss3. Δεν μας ενδιαφέρει η vram, επειδή 2-3 κακογραμμένα σκουπίδια τη ζη(ν)τάνε με το τσουβάλι. Μια χαρά είναι και τα 12gb. Δεν μας ενδιαφέρει το memory bus, παίρνουμε το efficiency bus.

Αφήστε, επιτέλους, το νήμα να ηρεμήσει και να γράψουμε όσοι θέλουμε να πάρουμε μια 4000 series gpu. Αν θέλετε να γράφετε ύμνους για τις amd κάρτες, υπάρχουν τα σχετικά με αυτές νήματα. Μπορείτε να πάτε εκεί και να πείτε αυτό που θέλετε.

• Like 4
  • Confused 1

3 λεπτά πριν, DEADLAZARUS είπε

Είμαι άπλας😜. Ναι, έχεις δίκιο, i stand corrected.

Μπράβο, το καταλάβαμε, δεν χρειάζεται να το ξαναγράψεις. Έρχεσαι στο νήμα των 4000 series και γράφεις για 6950xt, προτείνοντάς την ασμένως, προσπαθώντας να πείσεις (ποιους, άραγε;) για τα "πλεονεκτήματα" της 6950xt. Άρα, λοιπόν, η κατανάλωση δεν μετράει, το dlss3 δεν μετράει, η τιμή δεν μετράει, μετράνε, όμως, το 15% σε raster, η vram (all time classic) και το memory bus. Δεν μας ενδιαφέρει το 15% σε raster, διότι μας ενδιαφέρει το dlss3. Δεν μας ενδιαφέρει η vram, επειδή 2-3 κακογραμμένα σκουπίδια τη ζη(ν)τάνε με το τσουβάλι. Μια χαρά είναι και τα 12gb. Δεν μας ενδιαφέρει το memory bus, παίρνουμε το efficiency bus.

Αφήστε, επιτέλους, το νήμα να ηρεμήσει και να γράψουμε όσοι θέλουμε να πάρουμε μια 4000 series gpu. Αν θέλετε να γράφετε ύμνους για τις amd κάρτες, υπάρχουν τα σχετικά με αυτές νήματα. Μπορείτε να πάτε εκεί και να πείτε αυτό που θέλετε.

Ώπα βρε κάλμα, δεν έγραψε ύμνους, την άποψη του εξέφρασε με επιχειρήματα. Εσύ διαφωνείς εξηγώντας το γιατι, όλα καλά. Υποκειμενικά είναι αυτά, αν κάποιον τον ενδιαφέρει πιο πολύ η vram για τον χ ψ λόγο, θα πάει σε amd, τι να κάνουμε τώρα;

Οκ, δεν ξέρω τί στεροειδή έχουν βάλει στις ada, έχω περάσει όλες τις γενιές της nvidia αλλά... πρώτα φορά έχω κομπλάρει.

Το vray (και ο renderer της autodesk, ο arnold :) )στο 3d studio έχει γίνει βούτυρο, ούτε προλαβαίνω να μετράω τα passes που περνάne την σκηνή. Από 3090 άλλαξα και έχω πάθει κοκομπλόκο. Μιλάμε για απίστευτη διαφορά.

Χαλάλι ρε πέτσινε, έγραψες. Από δικιά μου μέτρηση, σε παρόμοια μηχανήματα που έκανα μόλις τώρα:

holy.shiat.jpg

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...