Προς το περιεχόμενο

NVIDIA RTX 4000 Series(Ada Lovelace)

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 29,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Psycho_Warhead

2341

• Arkin

1934

• BlurayMoviesGreece

1823

• Herald

1556

1 ώρα πριν, Aten-Ra είπε

Από το video βγαίνει 21% παραπάνω επιδόσεις στα 1440p για την 4070Ti vs 3080 10GB αλλά με ανεβασμένο MSRP κατά 100 USD μετά από 2 χρονιά και χωρίς Mining. Με λίγα λόγια μια τρύπα στο νερό, να δούμε και την απλή 4070 τι θα κάνει.

Το τραγικό σε όλα αυτά είναι ότι αυτη η 4070ti που χλευάζουμε, έχει το καλύτερο raster performance per $. Από ΟΛΕΣ τις κάρτες. Σκέψου τι σκουπίδια πουλάνε οι δίπλα, που δεν κατάφεραν να υπερκεράσουν το μόλις 21% σε 2 χρόνια και μάλιστα με αύξηση του MSRP. Παράνοια

• Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω μολις ειδα τι εστι βερυκοκο απο την κοκκινη μερια ειχα πει οτι για να κερδιζε μεριδιο αγορας με αυτα τα προιοντα επρεπε το msrp να ειναι στα ταρταρα και ειχα πει αν θυμαμαι καλα η 7900xtx επρεπε να εχει msrp 799$ και η 7900xt 599$...Αλλα οπως ειπα και τοτε δεν θελει η κοκκινη να παρει μεριδιο αγορας την βολευει η ολη κατασταση και δυστυχως για μας το πραγμα τσουλαει σε μονοπωλειο οχι οτι δεν ειχαμε ως τωρα αλλα ελπιζαμε μηπως ζησουμε οτι και με τους επεξεργαστες.Πλεον να ειμαι ειλικρινης δεν ελπιζω με βλεπω να μην κοιταω καν την κοκκινη μερια(σε καρτα γραφικων) οταν με το καλο αποφασισω να αναβαθμισω σε καινουργιο build.

• Like 2

2 ώρες πριν, wargasm είπε

Έχει μέσω miracast, αλλά είναι με powerline δικτυωμένη, (διαφορετικό wifi) και το pc με Ethernet. 
ωστόσο μπορεί να δοκιμαστεί. 
thanks!

Σφύρα και κατά εδώ, γιατί δεν τα έχω καταφέρει με κανένα τρόπο, κι ας τα έχω στο ίδιο 5G WiFi.

Την βλέπει, συνδέεται, μετά από λίγο με "πετάει".

Επιπλέον, βλέπω μόνο desktop, αν τρέξω κάτι δεν το ανοίγει εκεί.

1 ώρα πριν, iazriel είπε

Εγώ έχω apple tv 4K στο σαλόνι (γίνεται και η δουλειά με κάποιο android box ή και με τηλεόραση αν το υποστηρίζει το OS) και έχω πάνω Steam Link και Moonlight/Sunshine. Το πρώτο είναι η εφαρμογή του Steam για να στρημάρεις τα παιχνίδια σου και δουλεύει μια χαρά μέχρι 1440p. Σε 4Κ είναι αναλόγως το παιχνίδι στα βαριά με RT πχ Cyberpunk και Plague Tale ο encoder έχει θέμα και γ@μιέται το σύμπαν με stutter και μειωμένα fps, σε πιο ελαφριά τύπου Elden Ring πχ όλα πένα. 

Εναλλακτικά, που το προτιμώ, χρησιμοποιώ το Moonlight/Sunshine. Είναι η λύση-απάντηση για το κλείσιμο του Gamestream από την nVidia στο GeForce Experience (να τους καεί το βίντεο). Ουσιαστικά κατεβάζεις το Sunshine στο PC που γίνεται server, μέσω web interface από τον browser σου βάζεις ρυθμίσεις (και όλα default να τα αφήσεις δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα) και στην τηλεόραση ή το box στο σαλόνι βάζεις το Moonlight app. Σκανάρει το δίκτυό σου, βρίσκει το PC και στρημάρεις κανονικά με χρήση όλων των gamepad σαν το Steam Link. Το προτιμώ γιατί το νιώθω πιο άμεσο σε σχέση με το Steam Link και μπορώ να τρέξω τα πάντα, δεν περιορίζομαι στην Steam Library. Από ποιότητα και τα δύο είναι πολύ καλά, HEVC encoder της nvidia έχουν οπότε δεν θα έχεις θέμα. Εγώ αναλόγως το game, τα τρέχω σε 1440p ή 4Κ και τα στρημάρω με καρφωτά 60 fps στην τηλεόραση και συνδυάζω το PC Master race με το couch gaming. Αν θες βοήθεια ή περισσότερες λεπτομέρειες στείλε μου PM να μην σπαμάρουμε εδώ.

Θα σε χρησιμοποιήσω ξεδιάντροπα τις επόμενες μέρες, μπας και το στήσω.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλό είναι να είναι σε ενσύρματο δίκτυο και host και client για streaming, έχω δοκιμάσει και με wifi 6 streaming στο κινητό(το PC ήταν με Ethernet), έτσι για να δω τι φάση, αλλά και πάλι σαν το καλώδιο δεν είναι.

Επεξ/σία από Jts
  • Like 1

1 ώρα πριν, Arkin είπε

Όχι δεν βγάζω τα δικά μου βγάζω τα παιχνίδια που ήδη βγάζουν 200+ fps δεν έχουν θέση ανάμεσα στα πιο βαριά ΑΑΑ. Και το legacy εφόσον υπάρχει με RT δεν χρειάζεται να μπει και χωρις RT όπως και το 2077. 

Δεν με κατάλαβες για την τιμή. Δικαιολογώ 200 ευρώ πάνω από 3080 σε retail όχι σε msrp. Δηλαδή αν μια 3080 παιζει σήμερα 500 ευρώ δικαιολογώ στα 700 μια 4070ti. Δεν δικαιολογώ το μεγαλύτερο msrp ούτε τις τιμές στα 950 ούτε για αστείο. Τα 700 750 όμως τα δικαιολογώ συγκριτικά με 3080 στα 500 550. Σκέψου η 4080 και η 7900xtx είναι 30% πάνω από 4070ti και έχουν 1250 1300 ευρώ. Ούτε αυτές δεν δικαιολογούνται σε τιμές. 

Αν βγάζουν 200 fps δεν είναι πρόβλημα να υπάρχουν στο review, για αυτά που είναι και με Raster και με RT συμφωνώ έπρεπε να είναι μόνο με RT.

Για το MSRP μιλάω όχι αν έχει 200 ευρώ πάνω από την σημερινή τιμή της 3080, που παρεμπιπτόντως είναι ακόμα στα 700+ ευρώ που σε αυτήν την τιμή έπρεπε σήμερα να είναι η 4080.

1 ώρα πριν, icenex είπε

Εγω μολις ειδα τι εστι βερυκοκο απο την κοκκινη μερια ειχα πει οτι για να κερδιζε μεριδιο αγορας με αυτα τα προιοντα επρεπε το msrp να ειναι στα ταρταρα και ειχα πει αν θυμαμαι καλα η 7900xtx επρεπε να εχει msrp 799$ και η 7900xt 599$...Αλλα οπως ειπα και τοτε δεν θελει η κοκκινη να παρει μεριδιο αγορας την βολευει η ολη κατασταση και δυστυχως για μας το πραγμα τσουλαει σε μονοπωλειο οχι οτι δεν ειχαμε ως τωρα αλλα ελπιζαμε μηπως ζησουμε οτι και με τους επεξεργαστες.Πλεον να ειμαι ειλικρινης δεν ελπιζω με βλεπω να μην κοιταω καν την κοκκινη μερια(σε καρτα γραφικων) οταν με το καλο αποφασισω να αναβαθμισω σε καινουργιο build.

Απλά να θυμάσαι ότι για να κάνει price wars πρέπει να έχει και το capacity να πουλήσει παραπάνω κάρτες, στα 5nm στην TSMC δεν έχει το capacity να το κάνει αυτό με τις κάρτες και επικεντρώνεται στα CPU που μπορεί να βγάζει μεγαλύτερο κέρδος. Έτσι τις καινούργιες κάρτες τις αφήνει επίτηδες σε αυτές τις τιμές για να ρίξει τεχνικά την ζήτηση και να πουλάει τις RDNA2 σε χαμηλές πλέον τιμές αφού έχει παραπάνω capacity.

1 ώρα πριν, Herald είπε

Το τραγικό σε όλα αυτά είναι ότι αυτη η 4070ti που χλευάζουμε, έχει το καλύτερο raster performance per $. Από ΟΛΕΣ τις κάρτες.

Το Perf/$ σκέτο δεν λέει τίποτα αν δεν έχουμε σημείο αναφοράς, perf/$ μπορεί να βγάλεις μεγαλύτερο από λες τις κάρτες και με GPU των 100 η των 2000 ευρώ  αλλά είναι ανούσιο αν συγκρίνουμε κάρτες με διαφορετικά MSRP. Το θέμα που πρέπει να μας απασχολεί είναι τι Perf/$  έχουμε στα ίδια MSRP με την προηγούμενη σειρά, δηλαδή στα $699 που είχαμε την 3080 και όχι τι perf/$ έχει η 4080 με MSRP $1200 η την 4070Ti στα $799.

• Like 1

2 ώρες πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Nαι αλλα ειναι λιγο unfair να συγκρινεις καινουρια με μεταχειρισμενη.
Η θα συγκρινεις καινουρια με καινουρια ή μεταχειρισμενη με μεταχειρισμενη.

Και 1440p θα παιζει αν δεν εχει απαιτησεις για high FPS.
Στα Benchmarks νομιζω ηταν αναμεσα σε 3070-3070Τi.
Aυτες ειναι για 1080p που δεν εχουν και DLSS 3.0;

Καλά κάτσε να δούμε όλα υποθετικά σενάρια είναι 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Το Perf/$ σκέτο δεν λέει τίποτα αν δεν έχουμε σημείο αναφοράς, perf/$ μπορεί να βγάλεις μεγαλύτερο από λες τις κάρτες και με GPU των 100 η των 2000 ευρώ  αλλά είναι ανούσιο αν συγκρίνουμε κάρτες με διαφορετικά MSRP. Το θέμα που πρέπει να μας απασχολεί είναι τι Perf/$  έχουμε στα ίδια MSRP με την προηγούμενη σειρά, δηλαδή στα $699 που είχαμε την 3080 και όχι τι perf/$ έχει η 4080 με MSRP $1200 η την 4070Ti στα $799.

Ρε συ, σοβαρά,, είπα να σε βγάλω απτό ignore αλλά με τέτοια ποστς είναι σαν με παρακαλάς να σε επαναφέρω.

Αφου ΕΣΥ, στο αμέσως προηγούμενο πόστ, συγκρίνεις 2 κάρτες με διαφορετικό MSRP κατά 100$. Τώρα που κάνω ακριβώς το ίδιο, μου λές δεν είναι δίκαιο...WHAT???????

Aς συγκρίνουμε λοιπόν την 6800xt (649$) με την 7900xt  (900$). 29% διαφορά σε επιδόσεις, 40% διαφορά στην τιμή!!!! Αλλά η nvidia σε πείραξε. Έλα πήγαινε

Επεξ/σία από Herald
  • Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Perf/usd και perf/watt. Οι δεικτες κανουν αυτο ακριβως που λενε ολα τα αλλα ειναι μετακινηση των γκολποστ οπως μας βολευει.

Το οτι αλλαζουν τα MSRP προς τα πανω σαν segments ειναι πολυ ανησυχητικο, ολοι το ασπαζομαστε, αλλα αυτη ειναι αλλη κουβεντα που δεν σχετιζεται με τους δεικτες.

Επεξ/σία από d4ydr33m3r

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Herald είπε

Αφου ΕΣΥ, στο αμέσως προηγούμενο πόστ, συγκρίνεις 2 κάρτες με διαφορετικό MSRP κατά 100$. Τώρα που κάνω ακριβώς το ίδιο, μου λές δεν είναι δίκαιο...WHAT???????

Όλα ξεκινούν από το σημείο αναφοράς, εγώ πριν είχα σαν σημείο αναφοράς το MSRP στα $699 της 3080 και είπα ότι ναι μεν έχουμε 20-25% παραπάνω επιδόσεις αλλά με ανεβασμένο $100 το MSRP.

Δεν έβγαλα perf/$ και να καυχιέμαι ότι η 4070Ti έχει το καλύτερο perf/$ σε Raster και να κάνω και flame bate με το να αναφέρω και τις κάρτες της AMD.

6 λεπτά πριν, d4ydr33m3r είπε

Perf/usd και perf/watt. Οι δεικτες κανουν αυτο ακριβως που λενε ολα τα αλλα ειναι μετακινηση των γκολποστ οπως μας βολευει.

Δεν έχεις δίκιο,  πάντα βάζεις ένα σημείο αναφοράς αλλιώς είναι ανούσιο να βλέπεις μόνο του το perf/$ η το Perf/watt κλπ.  

Επεξ/σία από Aten-Ra

Μόλις τώρα, Aten-Ra είπε

Όλα ξεκινούν από το σημείο αναφοράς, εγώ πριν είχα σαν σημείο αναφοράς το MSRP στα $699 της 3080 και είπα ότι ναι μεν έχουμε 20-25% παραπάνω επιδόσεις αλλά με ανεβασμένο $100 το MSRP.

Δεν έβγαλα perf/$ και να καυχιέμαι ότι η 4070Ti έχει το καλύτερο perf/$ σε Raster και να κάνω και flame bate με το να αναφέρω και τις κάρτες της AMD.

Κοιτα απλα σου λεει απο ολες τις νεες καρτες που κυκλοφορουν το καλυτερο perf/price το εχει η 4070ti με το msrp στα 799.

Οπως και η συγκριση 6800xt/7900xt για ενα 25-30% πανω να ζηταει 250 παραπανω. Οτι ειναι για το αναθεμα οι τιμες το ξερουμε και στις 2 εταιριες απλα στην μια περνεις και το καλυτερο efficiency και dlss 3 κτλ. Για αυτο ολοι μας περιμεναμε να ερθουν σε πιο λογικες τιμες οι 7000 αλλα ειδαμε τι εγινε. Μην το πατε ολο στην κοντρα ας δουμε και τα πραγματα οπως πραγματικα ειναι με τις τιμες κτλ και απο τις 2 εταιριες. Μην φανατιζεστε για εταιριες. 

• Like 1

2 λεπτά πριν, Arkin είπε

Κοιτα απλα σου λεει απο ολες τις νεες καρτες που κυκλοφορουν το καλυτερο perf/price το εχει η 4070ti με το msrp στα 799.

Αυτό είναι ανάλογα τα παιχνίδια που θα τρέξει το κάθε review, στο techspot βγάζει πρώτη την 7900ΧΤΧ. Ανούσιο γιατί η μια έχει MSRP στα $999 και η άλλη στα $799.

Cost_MSRP-p.webp

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Το θέμα που πρέπει να μας απασχολεί είναι τι Perf/$  έχουμε στα ίδια MSRP με την προηγούμενη σειρά, δηλαδή στα $699 που είχαμε την 3080 και όχι τι perf/$ έχει η 4080 με MSRP $1200 η την 4070Ti στα $799.

Γιατι ποιος σου εγγυαται οτι καθε χρονο ολες οι Gpu θα εχουν το ιδιο Msrp ή οτι παντα το ιδιο μοντελο θα εχει το ιδιο Msrp.
Αυτο που πρεπει να σε ενδιαφερει ειναι τι μπορεις να αγορασεις αυτη τη στιγμη και τι επιδοσεις εχεις σε σχεση με τις υπολοιπες επιλογες αγορας.

35 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Καλά κάτσε να δούμε όλα υποθετικά σενάρια είναι 

Αφου λοιπον λες κατσε να δουμε και οτι ειναι υποθετικα σεναρια γιατι τη χαρακτηρισες 1080p καρτα;
Oταν εκανα ακριβως το ιδιο με το 1440p μου λες κατσε να δουμε :P

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece
  • Like 2

14 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Ανέφερες το performance και την τιμή - αλλά δεν έκανες αναφορά στο performance / $. Μάλιστα - δεν συνεχίζω δεν σώζεσαι. 

• Like 1

1 λεπτό πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Γιατι ποιος σου εγγυαται οτι καθε χρονο ολες οι Gpu θα εχουν το ιδιο Msrp ή οτι παντα το ιδιο μοντελο θα εχει το ιδιο Msrp.
Αυτο που πρεπει να σε ενδιαφερει ειναι τι μπορεις να αγορασεις αυτη τη στιγμη και τι επιδοσεις εχεις σε σχεση με τα υπολοιπα.

Γιατί θέλεις να δεις τι πρόοδο έχεις σε σχέση με την προηγούμενη σειρά, τι να το κάνω αν μου δώσει 50% παραπάνω επιδόσεις αλλά με 50% παραπάνω τιμή από την προηγούμενη σειρά ?? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...