BlurayMoviesGreece Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε Το θέμα με το Portal που τρέχει σε Software RT στον ανταγωνισμό αφορά καθαρά και μόνο τις anti-consumer πολιτικές της NVIDIA. Σας αρέσει δεν σας αρέσει έτσι είναι. Το ότι τρέχω σε 4Κ με κάρτα των 350 ευρώ δεν κάνει τα 4Κ mainstream. To θεμα δεν ειναι τι μου αρεσει και τι σου αρεσει αλλα τι πρεπει να αγορασω για να το παιξω. Τι μου προτεινεις να αγορασω για να το παιξω 4070Ti η 7900xt και γιατι; Ποια ειναι καλυτερη και φθηνοτερη; Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2023 από BlurayMoviesGreece Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε To θεμα δεν ειναι τι μου αρεσει και τι σου αρεσει αλλα τι πρεπει να αγορασω για να το παιξω. Τι μου προτινεις να αγορασω για να το παιξω 4070Ti η 7900xt και γιατι; Aν θες να παίζεις παιχνίδια, 4070ti. Αν θες να παίζεις Spoiler 7900xt. Έχει μεγαλύτερο bus width, παραπάνω vram, πεπρισσότερους πυρήνες, περισσότερες στροφές ανά λεπτό, περισσότερα κυβικά...oh μπερδεύτηκα Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2023 από Herald Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexcrx Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, Aten-Ra είπε Πήγαινε στο θέμα με τις RX6000 δηλαδη εισαι περιπου στα ιδια με εμενα που εχω rtx 2080........ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Herald είπε Bλέπω στο video του κοντά 10 GB vram 😮 Για δοκίμασε με RT off να δώ πόσο πιάνει. Θυμάμαι ότι το είχα παίξει όταν βγήκε σε μια 1060 3gb και μου είχε κάνει έκπληξη ότι γέμιζε 1.2 με 1.5gb VRAM. Θα δοκιμασω σε λιγακι. Ειναι η allocated σκεψου οποτε μπορει να μην χρησιμοποιει τοσο πραγματικα. Καπως νομιζω γινεται να δουμε real χρηση vram με afterburner θα το ψαξω. Τα βρηκα. Λογικα ειναι το dedicated memory usage. Tα εβαλα ολα. Το real vram usage το εγραψα εγω ειναι το dedicated. Και τα αλλα δειχνουν οπως πανω δεν τα πειραξα. Το dedicated memory process ειναι στα 7140 το allocated στα 8264 και στα 8009 η dedicated memory usage. Πια ειναι η πραγματικη τελικα απο τα 3 νουμερα? Τα 2 shared ειναι κατι τελειως διαφορετικο οποτε καποιο απο τα αλλα 2 θα ειναι το πραγματικο. 3 ώρες πριν, Aten-Ra είπε Όταν σταματήσει τις anti-consumer τακτικές η NVIDIA και αφήσει να τρέχουν σε Dedicated RT Cores και όχι Software το Portal , τότε μια χαρά θα είναι το παιχνίδι και σε AMD κάρτες. Μέχρι τότε πληρώστε παραπάνω για να έχετε RT σε παιχνίδι του 2007. Κοιτα μαζι σου εδω και το ειχα γραψει και πριν κατι μερες οτι το portal θα μπορουσε να δειξει το ιδιο ομορφο με πολυ καλυτερο performance και σε αλλες καρτες αλλα δεν πληρωσαμε παραπανω για να το παιξουμε. Προσωπικα 760 εδωσα και το ευχαριστηθηκα 200% ειναι οτι πιο ομορφο και ρεαλιστικο εχω παιξει μεχρι σημερα. Ποσα θα εδινες για 7900xt εφοσον επαιξε στα 760 η 4070ti? Καρτα χωρις dlss 3. Οταν εγραφα για τις 7900 οταν βγηκαν και αρκετοι με ειπαν amd fan το εκανα γιατι περιμενα να παιξει η 7900xt στα 700 και η 7900xtx στα 900 ευρω. Οχι στα 1000 και 1300 αντιστοιχα οι οποιες τιμες δεν στεκουν σε καμια περιπτωση απεναντι στον ανταγωνισμο. 3 ώρες πριν, BlurayMoviesGreece είπε και 899$ για 7900xt Η 7900xt ειναι μια 7800xt ειναι upgrade απο 6800xt μιας και η διαφορα τους ειναι στα 30%. Δηλαδη η 7800xt ποση διαφορα θα εχει με την 6800xt 10%? Και η τιμη της θα επρεπε να ειναι max 699msrp. Και της 4070ti max 749msrp ουτε ευρω παραπανω. Εξου και οτι στα 950 που επαιζε ουτε καν την κοιταγα. Ολες οι καρτες ειναι καλες αλλα στις σωστες τιμες. Δεν γινεται να πουλας 7900xtx στα 1300 ενω παιζει στα ιδια η 4080 απλα δεν γινεται. Ουτε 7900xt στα 1000 οταν παιζει στα 900 η 4070ti. Ολα τα νεα παιχνιδια καλως η κακως εχουν δυνατο ray tracing δεν ειμαστε στο 2018 που τοτε ηταν ελαχιστα εχουν αρχισει να βαραινουν παρα πολυ και η διαφορα εχει πολλαπλασιαστει με τα χρονια. 3 ώρες πριν, BlurayMoviesGreece είπε Η 4070Ti παιζει μπαλα με τη 7900xt H 4080 με τη 7900xtx Οταν αναφερεσαι στο 799$ MSRP και λες οτι πληρωνεις πολλα θα τι συγκρινεις με το 899$ της 7900xt οπου και πληρωνεις πολλα και παιρνεις λιγοτερα . Θα ηθελα να δω μια xtx τι fps πιανει σε 2077/witcher 3/portal/hitman 3 με full RT και FSR quality να δω ποση διαφορα θα εχει απο την 4070ti με το DLSS 3. Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2023 από Arkin 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 2 ώρες πριν, Aten-Ra είπε Δεν είδα κανέναν να λέει κάτι άλλο και για τις RX7xxx, αλλά τις τιμές τις κανονίζει η NVIDIA όχι η AMD. Spoiler Πέρυσι η Amd είχε βγάλει αυτό. Την μείωση αυτή των τιμών, η Nvidia την κανονίζει? 😂 Φέτος έβγαλε το από κάτω. Μάντεψε γιατί στο πιο πρόσφατο δεν αναφέρεται σε Perf/$. plz όχι άλλο ανούσιο damage control. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 8 λεπτά πριν, Fulgore είπε Απόκρυψη περιεχομένων Πέρυσι η Amd είχε βγάλει αυτό. Την μείωση αυτή των τιμών, η Nvidia την κανονίζει? 😂 Φέτος έβγαλε το από κάτω. Μάντεψε γιατί στο πιο πρόσφατο δεν αναφέρεται σε Perf/$. plz όχι άλλο ανούσιο damage control. Τις τιμές τις κανονίζει αυτός που βγάζει πρώτος το προϊόν στο ράφι, RTX4090 και RTX4080 16GB καθόρισαν τις τιμές που θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες κάρτες και της AMD αλλά και της NVIDIA. Αν η τιμή MSRP της RTX4080 ήταν στα $799 δεν νομίζω να περίμενε κανείς να βγάλει η AMD την RX7900XTX στο χιλιάρικο. Η AMD απλά στριμώξε τις 7900ΧΤΧ και 7900ΧΤ ανάμεσα στις κάρτες της NVIDIA, η NVIDIA άνοιξε τον χορό και η AMD απλά ακλούθησε τα βήματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε Τις τιμές τις κανονίζει αυτός που βγάζει πρώτος το προϊόν στο ράφι, RTX4090 και RTX4080 16GB καθόρισαν τις τιμές που θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες κάρτες και της AMD αλλά και της NVIDIA. Αν η τιμή MSRP της RTX4080 ήταν στα $799 δεν νομίζω να περίμενε κανείς να βγάλει η AMD την RX7900XTX στο χιλιάρικο. Η AMD απλά στριμώξε τις 7900ΧΤΧ και 7900ΧΤ ανάμεσα στις κάρτες της NVIDIA, η NVIDIA άνοιξε τον χορό και η AMD απλά ακλούθησε τα βήματα. Η AMD το μονο που εκανε ηταν να βαφτισει τις 7700xt 7800xt σε 7900xt 7900xtx για να μπορεσει να τις πουλησει 899$ 999$. Αν ειχαν τα σωστα ονοματα με βαση τις επιδοσεις τους θα επρεπε να στις πουλαει 699$ 799$. Ετσι βεβαια χαντακωσε τις απο κατω γιατι τωρα οι μικρες με το ζορι θα περνανε τις 6000 με τα ονοματα που αναγκαστηκαν να παρουν. Η νεα 7700xt θα ειναι κατι σαν 7600xt και η 7600xt κατι σαν 7500xt που θα πρεπει να τις συγκρινεις με τις 6600xt 6700xt. Τα βαφτισια η Nvidia τα εκανε ειχε παει για νονα; Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2023 από BlurayMoviesGreece 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 3 ώρες πριν, Herald είπε Ναι αυτό που λές θα είχε νόημα αν οι κάρτες είχαν μεγάλη διαφορά τιμής. Εδώ μιλάμε για 14% διαφορά τιμής. Η φτηνότερη κάρτα έχει καλύτερο raster per $, χαμηλότερη κατανάλωση, πολύ καλύτερο RT, πολύ καλύτερο upscaling, και FG. Αλλά με κάποιο μαγικό τρόπο, πληρώνεις περισσότερα στην nvidia 🤪 Επισης θα ηθελα να δω μια 7900xt σε καθαρα raster τι θα μπορουσε να δωσει με ενα UV στα 180watt συγκριτικα με 4070ti. Το FG ειναι μια κατηγορια μονο του σου δινει απλοχερα 30fps κανοντας bypass την cpu και λειτουργωντας αυτονομα εγω διαβαζα στο techspot οτι αν δεν εχεις 100fps native/dlss 2 το dlss 3 ειναι αχρηστο. Δεν το ειδα αυτο ουτε στο witcher 3 που με dlss 2 πιανει 55fps portal που πιανει 50 και 2077 που πιανει 60. Σε ολα αυτα προσθετει 30fps fake ξεfake δεν το βλεπεις και η κινηση ειναι βουτυρο ενω ταυτοχρονα η cpu κανει rendering τα 55 50 και 60fps. Δεν κουραζεται να κανει rendering τα επιπλεον 30fps του DLSS 3. Στο legion που εχω BN με τον 8700K και σε σημεια πεφτω και στα 40fps με την καρτα να κοιμαται με ενα DLSS 3 θα ηταν στα 70fps και η κινηση θα ηταν εξαιρετικη. Δεν ξερω αλλα το θεωρω τρελο game changer και μακαρι να ειναι το ιδιο και το FSR 3 και να δουλευει σε ολες τις καρτες. Ειναι brilliant η υλοποιηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, Arkin είπε Επισης θα ηθελα να δω μια 7900xt σε καθαρα raster τι θα μπορουσε να δωσει με ενα UV στα 180watt συγκριτικα με 4070ti. Το FG ειναι μια κατηγορια μονο του σου δινει απλοχερα 30fps κανοντας bypass την cpu και λειτουργωντας αυτονομα εγω διαβαζα στο techspot οτι αν δεν εχεις 100fps native/dlss 2 το dlss 3 ειναι αχρηστο. Δεν το ειδα αυτο ουτε στο witcher 3 που με dlss 2 πιανει 55fps portal που πιανει 50 και 2077 που πιανει 60. Σε ολα αυτα προσθετει 30fps fake ξεfake δεν το βλεπεις και η κινηση ειναι βουτυρο ενω ταυτοχρονα η cpu κανει rendering τα 55 50 και 60fps. Δεν κουραζεται να κανει rendering τα επιπλεον 30fps του DLSS 3. Στο legion που εχω BN με τον 8700K και σε σημεια πεφτω και στα 40fps με την καρτα να κοιμαται με ενα DLSS 3 θα ηταν στα 70fps και η κινηση θα ηταν εξαιρετικη. Δεν ξερω αλλα το θεωρω τρελο game changer και μακαρι να ειναι το ιδιο και το FSR 3 και να δουλευει σε ολες τις καρτες. Ειναι brilliant η υλοποιηση. Εσύ που έχεις την κάρτα δεν ξέρεις, τον Aten-Ra να ακούς που το είδε στο youtube. Πλήρωσες περισσότερα και πήρες λιγότερα λέμε. 😎 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 Μόλις τώρα, Herald είπε Εσύ που έχεις την κάρτα δεν ξέρεις, τον Aten-Ra να ακούς που το είδε στο youtube. Πλήρωσες περισσότερα και πήρες λιγότερα λέμε. 😎 Οχι εγω ειχα λαθος οταν διαβαζα review στο techspot που κυριολεκτικα μας δουλευουν μεσα στα ματια. Ο aten δεν ξερω γιατι το παει τοσο μακρια. Πχ το 4Κ με την 6700 αλλα με FSR 2 performance σιγουρα δεν ειναι 4Κ. Εγω νιωθω ευτυχισμενος με τα λεφτα που εδωσα για αυτο που πηρα. Ρωτησα καποιες ερωτησεις θα ηθελα να παρω καποιες απαντησεις για αυτα απο κατοχους καρτων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 24 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε Τις τιμές τις κανονίζει αυτός που βγάζει πρώτος το προϊόν στο ράφι, RTX4090 και RTX4080 16GB καθόρισαν τις τιμές που θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες κάρτες και της AMD αλλά και της NVIDIA. Αν η τιμή MSRP της RTX4080 ήταν στα $799 δεν νομίζω να περίμενε κανείς να βγάλει η AMD την RX7900XTX στο χιλιάρικο. Η AMD απλά στριμώξε τις 7900ΧΤΧ και 7900ΧΤ ανάμεσα στις κάρτες της NVIDIA, η NVIDIA άνοιξε τον χορό και η AMD απλά ακλούθησε τα βήματα. Όντως, η AMD ήταν έτοιμη να τις χαρίσει τις κάρτες, αλλά πρόλαβε η nvidia και έβγαλε τις δικές της κάρτες οπότε αναγκάστηκε και η AMD να ακολουθήσει την nvidia και να ζητήσει χρήματα. Αλλιώς με έναν 7600x θα είχαμε δώρο 7900xt, τουλάχιστον αυτό ήταν το αρχικό πλάνο της AMD. Μας τα χάλασε η nvidia όμως... Τι άλλο θα διαβάσω εδώ μέσα 🤣😂😄 Μόλις τώρα, Arkin είπε Οχι εγω ειχα λαθος οταν διαβαζα review στο techspot που κυριολεκτικα μας δουλευουν μεσα στα ματια. Ο aten δεν ξερω γιατι το παει τοσο μακρια. Πχ το 4Κ με την 6700 αλλα με FSR 2 performance σιγουρα δεν ειναι 4Κ. Εγω νιωθω ευτυχισμενος με τα λεφτα που εδωσα για αυτο που πηρα. Ρωτησα καποιες ερωτησεις θα ηθελα να παρω καποιες απαντησεις για αυτα απο κατοχους καρτων. Στα σοβαρά τώρα, το fg είναι ωραίο αλλά θες σοβαρό framerate. Δεν δουλεύει πχ στα 30 fps, θες 45-50 fps για να έχει νόημα. Βέβαια ο καθένας έχει διαφορετική ευαισθησία στο latency, από αυτά που είδα εγώ στην οθόνη μου εκεί κατέληξα. Τώρα στο hwunboxed μπορεί να έχει βιονικό μάτι και handeye coordination και να καταλαβαίνει το latency και στα 100fps. Υποψιν, είμαι κατεξοχήν competitive player και τα λέω αυτά, με dota 2 apex και cod την βγάζω, και σε υψηλό επίπεδο, όχι low elo pleb Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2023 5 λεπτά πριν, Herald είπε Όντως, η AMD ήταν έτοιμη να τις χαρίσει τις κάρτες, αλλά πρόλαβε η nvidia και έβγαλε τις δικές της κάρτες οπότε αναγκάστηκε και η AMD να ακολουθήσει την nvidia και να ζητήσει χρήματα. Αλλιώς με έναν 7600x θα είχαμε δώρο 7900xt, τουλάχιστον αυτό ήταν το αρχικό πλάνο της AMD. Μας τα χάλασε η nvidia όμως... Τι άλλο θα διαβάσω εδώ μέσα 🤣😂😄 Στα σοβαρά τώρα, το fg είναι ωραίο αλλά θες σοβαρό framerate. Δεν δουλεύει πχ στα 30 fps, θες 45-50 fps για να έχει νόημα. Βέβαια ο καθένας έχει διαφορετική ευαισθησία στο latency, από αυτά που είδα εγώ στην οθόνη μου εκεί κατέληξα. Τώρα στο hwunboxed μπορεί να έχει βιονικό μάτι και handeye coordination και να καταλαβαίνει το latency και στα 100fps. Υποψιν, είμαι κατεξοχήν competitive player και τα λέω αυτά, με dota 2 apex και cod την βγάζω, και σε υψηλό επίπεδο, όχι low elo pleb Ναι στα 30fps δεν το ειδα εκει λογικα θα υπαρχει θεμα αλλα οταν εχεις DLSS 2 τα 50-60fps ειναι εφικτα οποτε παιζεις απο τα 60 στα 90 δηλαδη παιζεις με latency των 60 και smoothness των 90 καπως ετσι παει. Εγω αντιθετως καθαρα SP παιχνιδια και τα 90fps ηδη μου φαινονται εξαιρετικα smooth σε οτι εχω παιξει απο τερμα fast pace παιχνιδια πχ shadow warrior μεχρι πιο slow paced πχ rdr 2 το οποιο και στα 70 ηταν εξαιρετικα smooth. Σε competitive συνηθως θα πιανεις ηδη 150fps δεν τα κανουν βαρια τα competitive οποτε δεν χρειαζονται και αυτες οι τεχνολογιες. Χρειαζονται σε παιχνιδια οπως 2077 witcher 3 με rt portal rtx harry potter με rt callisto protocol παιχνιδια που ξεφευγουν οπτικα και μας δειχνουν λιγο λιγο απο της επομενης γενιας γραφικα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alex21121988 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 6 ώρες πριν, BabisTs είπε Βγήκε ο 90ρης και ο 180ρης αντάπτορας για όποιον επιθυμεί... ACCEPTING PREORDERS – SHIPPING MARCH 8th Τα έχουμε κουμπώσει Day one και αναμένουμε μαζί και τα καλώδια. 😉 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Super Moderators Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 H 4080 Super θα είναι -200$ από την απλή 4080 κι η 4070 Super με περισσότερα Cuda Cores από την 4070Ti και -100$? 😛 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα