7nisiotis Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Μόλις τώρα, BlurayMoviesGreece είπε To Coil Whine οφειλεται σε ενα συνδιασμο απο Hardware που τρεχει συγκεκριμενα σεναρια. Η ιδια καρτα μπορει σε 1 pc να εχει και σε 10 να μην εχει. Η ιδια καρτα μπορει να εχει στο Cinebench και στα games να μην εχει. Η ιδια καρτα μπορει να εχει και αν αλλαξεις τροφοδοτικο γιατι ηθελες να παρεις ATX 3.0 να μην εχει ενω στο προηγουμενο ειχε. No shit απλά τελευταία πολλές αναφορές χρηστών ακόμη και εδώ στο insomnia με Asus TuF + Coil Whine. Καλές είναι δε λέω αλλά πολλά περιστατικά ρε παιδί μου 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε No shit απλά τελευταία πολλές αναφορές χρηστών ακόμη και εδώ στο insomnia με Asus TuF + Coil Whine. Καλές είναι δε λέω αλλά πολλά περιστατικά ρε παιδί μου Kαι αλλες ακατανομαστες εχουν πολλες αναφορες, αλλα οπως εχεις δει ενω αναφερω τα αλλα θεματα, για αυτο δεν ειπα ποτε τιποτα γιατι οπως εξηγησα δεν οφειλεται 100% στη καρτα αλλα σε ενα συνδιασμο hw και σεναριων. Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2023 από BlurayMoviesGreece Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
7nisiotis Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Πάντα θέμα στη κάρτα είναι. Το τροφοδοτικό είναι πολύ μα πολύ πιο σπάνιο. Αυτό έχω δει και ... ακούσει τα τελευταία 8 χρόνια σε πάνω από 10 κάρτες που άλλαξα και 3 τροφοδοτικά σε 3 διαφορετικά συστήματα In other news memory related bug με nvidia GPUs και το Discord [...] μετά το τελευταίο του update, το Discord κάνει throttle το memory clock στις Nvidia GPUs όσο τρέχει στο παρασκήνιο. Αυτό σημαίνει ότι το λογισμικό δεν αφήνει τη μνήμη της κάρτας γραφικών να τρέξει στη μέγιστη δυνατή συχνότητα -AV1 codec bug -θα βγει update Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2023 από 7nisiotis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε Πάντα θέμα στη κάρτα είναι. Το τροφοδοτικό είναι πολύ μα πολύ πιο σπάνιο. Αυτό έχω δει και ... ακούσει τα τελευταία 8 χρόνια σε πάνω από 10 κάρτες που άλλαξα. In other news memory related bug με nvidia GPUs και το Discord [...] μετά το τελευταίο του update, το Discord κάνει throttle το memory clock στις Nvidia GPUs όσο τρέχει στο παρασκήνιο. Αυτό σημαίνει ότι το λογισμικό δεν αφήνει τη μνήμη της κάρτας γραφικών να τρέξει στη μέγιστη δυνατή συχνότητα AV1 encoder bug Πολλα παιζουν ρολο και δεν ειναι παντα θεμα καρτας. Εχω δει πολλα video, η καρτα που εχω στο προηγουμενο pc ειχε coil whine σε εμενα δεν εχει. Ακομα και τα FPS παιζουν ρολο. Σε games που τα FPS φτανουν τα 400 εκει μπορει να εχεις πολυ δυνατο coil whine. Aν πας και περιορισεις τα FPS στα 140 μπορει να μην εχεις καθολου. Για αυτο και θα δεις οτι τα παραπονα για Coil Whine ειναι συνηθως σε pc που παιζουν 1080p και οχι 4Κ. Spoiler Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2023 από BlurayMoviesGreece Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
7nisiotis Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) -Manli 3070 - Αυτή η "άγνωστη" εταιρεία έβαλε τα γυαλιά σ όλες τις προηγούμενες και ηρέμησε τα νεύρα και τα αυτακια μου. Δεν κάνει πουθενά coil whining σε 2 διαφορετικά συστήματα που την έχω χωσει τα οποία ήταν gaming με σύγχρονα υποσυστηματα (Alder Lake) & ενα παλιό με έναν i5 του 17. Ακόμα και 1270+ καρέ εφτασε σε ένα παιχνίδι στο μενού που άλλη κάρτα αντίστοιχα εσκουζε. Κιχ! Dead Silent. (psu: Coolermaster v850W v2 GOLD.) Δε το πίστευα καθώς είχα αηδιασει τόσα χρόνια που δεν έτυχα 'γνωστη' εταιρεία χωρίς να πριζει μπαλες με το τσιριγμα αυτό. Ακόμη δε το πιστεύω. Έχω τεντώσει αυτι και το μόνο που ακούγεται είναι το αερακι. -Gigabyte 3060Ti Vision OC - εντοπίστηκε και ήταν ενοχλητικό ( γύρω στα 140 καρέ ) - αρκετά έντονο - psu: Coolermaster v850W v2 GOLD - Gigabyte 3070 Eagle - ίδια με πάνω. Λιγότερο ενοχλητικό σε ένταση όμως - Sapphire Pulse 5700XT - εντοπίστηκε. Psu Corsair SF600.GOLD Ενοχλητικό από τα 120 καρέ και πάνω - Sapphire RX580 4GB PULSE - Dead Silent ΚΙΧ. Psu Corsair SF600.GOLD - Gigabyte RX570 4GB AORUS - εντοπίστηκε. Όχι ιδιαίτερα ενοχλητικό. Γύρω στα 120 καρέ το άκουγες. Psu Corsair SF600.GOLD - EVGA GTX 1070 8GB Superclocked. Εντοπίστηκε. Corsair PSU (δεν θυμάμαι όνομα) - Gigabyte GTX 770 2GB Windforce 3X - Εντοπίστηκε. - MSI GTX 670 2GB - Εντοπίστηκε. - Gigabyte GTX 460 1GB - Εντοπίστηκε. Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2023 από 7nisiotis 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε -Manli 3070 - Αυτή η "άγνωστη" δεν κάνει πουθενά coil whining σε 2 διαφορετικά συστήματα που την έχω χωσει. Ακόμα και 1270+ καρέ εφτασε σε ένα παιχνίδι Κιχ Dead Silent. -Gigabyte 3060Ti Vision OC - εντοπίστηκε και ήταν ενοχλητικό ( γύρω στα 140 καρέ ) - αρκετά έντονο - Gigabyte 3070 Eagle - ίδια με πάνω. Λιγότερο ενοχλητικό σε ένταση όμως - Sapphire Pulse 5700XT - εντοπίστηκε. Ενοχλητικό από τα 120 καρέ και πάνω - Sapphire RX580 4GB PULSE - Dead Silent - Gigabyte RX570 4GB AORUS - εντοπίστηκε. Όχι ιδιαίτερα ενοχλητικό. Γύρω στα 120 καρέ το άκουγες. - EVGA GTX 1070 8GB Superclocked. Εντοπίστηκε. - Gigabyte GTX 770 2GB Windforce 3X - Εντοπίστηκε. - MSI GTX 670 2GB - Εντοπίστηκε. - Gigabyte GTX 460 1GB - Εντοπίστηκε. Θα το πω μια τελευταια φορα παρε μια βαθια αναπνοη και δωσε βαση στο τι γραφω: "Aν τις εβαζες σε αλλο pc μπορει να μην ειχαν" Oπως εγινε με τη 3090 που εχω, οπως εγινε με τη 4080 ενος φιλου, οπως γινεται σε 100αδες βιντεο στο youtube και σε αναφορες που τις πουλησαν/σκοτωσαν φθηνα γιατι νομιζαν οτι ειναι θεμα καρτας και ο επομενος δεν ειχε κανενα θεμα. Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2023 από BlurayMoviesGreece Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
7nisiotis Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Μόλις τώρα, BlurayMoviesGreece είπε Aν τις εβαζες σε αλλο pc μπορει να μην ειχαν Και ποιος σου είπε ότι ΔΕΝ τις έβαλα; Στο γράφω πάνω. Σε μερικές όσες θυμάμαι γράφω και τροφοδοτικό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, 7nisiotis είπε Και ποιος σου είπε ότι ΔΕΝ τις έβαλα; Στο γράφω πάνω. Σε μερικές όσες θυμάμαι γράφω και τροφοδοτικό Mαλλον τα συμπληρωσες μετα οσο εγραφα και δεν τα ειδα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
7nisiotis Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Η Manli σε 3 συστήματα έχει φορεθεί η χοντρελο. Στο δικό μου, στου φίλου που είχε 12600 KF και δεν μπορούσε να περιμένει και έφερα τη δικιά μου να στήσουμε το σύστημα του, και σε άλλο ένα συγγενικό σύστημα. Αυτό ήταν το τελευταίο coil whining τεστ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, 7nisiotis είπε Η Manli σε 3 συστήματα έχει φορεθεί η χοντρελο. Στο δικό μου, στου φίλου που είχε 12600 KF και δεν μπορούσε να περιμένει και έφερα τη δικιά μου να στήσουμε το σύστημα του, και σε άλλο ένα συγγενικό σύστημα. Αυτό ήταν το τελευταίο coil whining τεστ. Τεσπα αν καθομασταν και διαβαζαμε ποια μοντελα και ποιες AIB εχουν Coil Whine δεν θα βρισκαμε καρτα να αγορασουμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
7nisiotis Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε Τεσπα αν καθομασταν και διαβαζαμε ποια μοντελα και ποιες AIB εχουν Coil Whine δεν θα βρισκαμε καρτα να αγορασουμε. Αυτό ακριβώς κάνεις. Διαβάζεις κάθε post χρήστη που μπορείς να εντοπίσεις που έχει την υλοποίηση ή τις υλοποιήσεις που σε ενδιαφέρουν και φτιάχνεις λίστα με τις αναφορές που βρίσκεις. Ψάχνεις βίντεο reviews χρηστών και όχι πληρωμένων reviewers με golden samples, επίσης (εκτός εξαιρέσεων που αγοράζουν οι ΙΔΙΟΙ κομμάτια από καταστήματα). Αυτή με τις λιγότερες έως καθόλου αναφορές για πρόβλημα μπαίνει στην υποψήφια λίστα. Καλά αυτό θέλω να πω ότι έχω πετύχει όλες τις μεγάλες του χώρου με coil και μια άγνωστη που θα περίμενες να είναι φορδεντικ ΔΕΝ είχε. Insane.. Αλλά γενικότερα θα έπρεπε να σε καλύπτει η εταιρεία σε περίπτωση που η κάρτα έχει τέτοιο κατασκευαστικό ελάττωμα. Καθώς περί αυτού πρόκειται και όχι τη δικαιολογία που πετάνε " είναι εντός κατασκευαστικών προδιαγραφών " και τέλος, και οι χρήστες μένουν συνήθως αμέτοχοι έχοντας παντρευτεί ξανά μια γνώριμη 'τσιριχτη' γκρίνια. https://videocardz.com/newz/swiss-retailer-reveals-warranty-scores-for-gpu-motherboard-brands Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2023 από 7nisiotis 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 @7nisiotis Έχεις απόλυτο δίκιο. Στην κάρτα είναι. Έχω Asus Strix 3080 με coil whine. Στην Aorus Xtreme 3080 που είχα παλιότερα, στο ίδιο ακριβώς σύστημα, ήταν πρακτικά inaudible το coil whine. Αλλά κάνεις ένα λάθος: Πας να πείσεις τον spammer ονόματι Bluray@!%#^@; ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΟΟΟΟ 🤣 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xartemporas Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 29/1/2023 στις 1:45 ΜΜ, d4ydr33m3r είπε Το προβλημα λυνεται αν βγαλεις το RTGI στο Witcher 3 που ειναι ολο ουσιαστικα το tanking στο performance.. Δυστυχως ειναι απαραιτητο για να λειτουργησουν τα αλλα RT features, τα οποια παρεμπιπτοντως δεν στοιχιζουν πολυ σε αποδοση.. Ειπαμε ειναι ενα ουσιαστικα showoff της nvidia για να δειξει τι μπορει να προστεθει στα παιχνιδια και ταυτοχρονα να προωθησει τις τεχνολογιες της με τα οποια perks του.. Οταν παιχνιδια σαν το CP2077 με next gen features δεν εχουν παρει ακομη RTGI και advanced RT reflections καταλαβαινεις ποσο taxing ειναι για το συστημα του καθενος.. Ουσιαστικα μπηκαν απλως για να διαφημιστουν στα παιχνιδια αν και admittedly το RTGI κανει την μεγαλυτερη διαφορα.. Μην νομιζεις οτι θα σου εκανε μεγαλη διαφορα να υπηρχαν settings με ultra/medium/high και σιγουρα θα στοιχιζε σε πολλαπλασιο χρονο Από τα τελευταίο patch του witcher(4.01): "Added a new performance mode for ray-traced global illumination, which can be toggled by players with compatible hardware. It improves frame rate by prioritizing performance over range and precision." Κάτι τέτοιο εννοούσα για τα settings στο rtgi και να μην είναι απλα on/off. Mπράβο τους που το προσθέσανε. Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2023 από xartemporas 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 3 ώρες πριν, kkatzos είπε @7nisiotis Έχεις απόλυτο δίκιο. Στην κάρτα είναι. Έχω Asus Strix 3080 με coil whine. Στην Aorus Xtreme 3080 που είχα παλιότερα, στο ίδιο ακριβώς σύστημα, ήταν πρακτικά inaudible το coil whine. Αλλά κάνεις ένα λάθος: Πας να πείσεις τον spammer ονόματι Bluray@!%#^@; ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΟΟΟΟ 🤣 Ακομα και αν δεν διαβασες οτι η 3090 που εχω ειχε Coil Whine στο προηγουμενο pc και στο δικο μου pc δεν εχει, μπορεις να δεις video στο youtube που το εξηγουν ομορφα και ωραια. To οτι η Asus Strix 3080 που εχεις εχει Coil Whine ενω η Aurus 3080 δεν ειχε δεν αποδεικνυει τιποτα. Μπορει να βαλεις την Asus σε αλλο συστημα και να μη εχει και η Aorus να σπαει τυμπανα. Απο εκει και περα δεν εχω κανεναν λογο να το συζητησω αλλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aki Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 7 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε μπορεις να δεις video στο youtube που το εξηγουν ομορφα και ωραια Πρώτη φορά διαβάζω ή ακούω κάτι τέτοιο. Συνήθως το coil whine σημαίνει ότι είναι maxed οι επιδώσεις και είναι εντονότερο σε ψηλά frame rates. Θα ήθελα να ακούσω κάτι πιο ολοκληρωμένο όπως προτείνεις, εάν μπορείς να μας στείλεις ένα επεξηγηματικό βίντεο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα