Προς το περιεχόμενο

NVIDIA RTX 4000 Series(Ada Lovelace)

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

19 hours ago, tsamo2 said:

Ερώτηση, ανάμεσα σε Gigabyte Gaming και Asus Tuf, ποια υποτίθεται ότι είναι η καλύτερη υλοποίηση για 4090;

Έχω διαβάσει τόσα πολλά reviews κι απόψεις που έχω μπερδευτεί, μερικές ακόμα, ίσως βοηθήσουν 🤣.

Gigabyte στην ουσία, Asus στο όνομα.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Psycho_Warhead

2341

• Arkin

1934

• BlurayMoviesGreece

1823

• Herald

1556

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, tsamo2 είπε

Ερώτηση, ανάμεσα σε Gigabyte Gaming και Asus Tuf, ποια υποτίθεται ότι είναι η καλύτερη υλοποίηση για 4090;

Έχω διαβάσει τόσα πολλά reviews κι απόψεις που έχω μπερδευτεί, μερικές ακόμα, ίσως βοηθήσουν 🤣.

Οποία βρίσκεις πιο φθηνά.

Μιας και είμαι κάτοχος και των δύο στα της απόδοσης,θερμοκρασιες είναι ίδιες η πολύ κοντά.

Η tuf μεταλλική κατασκευή την σκας στο κεφάλι του διπλανού και πάει για τρία ραματα ,η giga πλαστική και άντε να κάνει κανά καρούμπαλο κατά την ίδια χρήση 

Το συν στα της giga.4 xρονια εγγύηση εάν την κάνεις register τον πρώτο μήνα , αντίθετα η asus τρία χρόνια εγγύηση.

Επεξ/σία από azazil1190
  • Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, pirmen56 είπε

Gainward 4080 η πρώτη κάρτα κοντά στα 1.300€, στα μέρη μας. Μαγαζί με βιτρίνα. Γενικά μεγάλη συμπίεση γύρω από τα 1.400€. Σαν να μην ενδιαφέρετε ο κόσμος για το μοντέλο, αρκεί να είναι κοντά στο 1400ρι.

https://www.skroutz.gr/s/40153107/Gainward-GeForce-RTX-4080-16GB-GDDR6X-Phoenix-Κάρτα-Γραφικών-NED4080019T2-1032X.html

Στειλε πμ οταν παει η 4080 στα 800 και η 7900xt στα 650. Να τις βαλουν εκει που ξερουν το inflation ειναι 9% οχι 100% πανω που βλεπουμε σε καθε κατηγορια στις τιμες. Η xx70 ειναι κατηγορια για 500 ευρω μην πω 350 η 970 τοσο ειχε και ανεβηκαμε με τις 1070/2070 στο 500αρικο. Τωρα παμε 1000αρικο? Αιντε με τους scalpers που μπλεξαμε η 4080 οπως λες παει στα 1300 σιγα σιγα και θελουν να βγαλουν 4070ti με 192 bus στα 1100? Στα διαλα με τους μαλακες δεν θα χορτασουν.

Επεξ/σία από Arkin
  • Like 13

Μόλις ήρθε στα χέρια μου η 4090 tuf oc , απίστευτη κατασκευαστική ποιότητα που δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο που είχα παλιά. Κατά την γνώμη είναι αρκετά εμφανίσιμη αλλά αυτό εξαρτάται από το γούστο του καθενός. Λίγο αστείο που είναι μεγαλύτερη από το tenkeyless πληκτρολόγιο μου αλλά υπάρχει περισσότερο αρκετός χώρος για αυτή στο κουτί μου OD11 XL.

Αυτό που παρατήρησα όμως και με ανησυχεί λίγο είναι το αυτοκόλλητο εγγύησης που έχει σε μια από τις πίσω βίδες όπως ακριβώς είχε και η 2080 μου που αντικαθιστώ. Αποτι διαβάζω είναι παράνομα στην Αμερική και προσωπικά το θεωρώ απαράδεκτο να ισχύει κάτι τέτοιο από την στιγμή που η κάρτα μου ανήκει (αφού έδωσα και τα δυο μου νεφρά) και φυσικά εφόσον δεν προκαλέσω κάποια υλική ζημιά να χάνεται η εγγύηση.

Προσωπικά έχω custom loop με ακρυλικούς σωλήνες και έχω παραγγείλει ήδη το waterblock από την ekwb.

Ξέρουμε εάν κάτι τέτοιο ισχύει νομικά στην Ελλάδα και μπορούν να μου αρνηθούν την εγγύηση για κάτι που προφανώς δεν θα οφείλεται από δίκη μου υλική ζημιά ;

DC53F4C6-847C-45C0-B64A-E00B63E747C6.jpeg

1EFFCAC8-588D-4AA0-BA35-AC64EE56AB0E.jpeg

• Like 19

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Blower 4090 στην Κίνα.. Θα είχε πλάκα να δούμε 4 τέτοιες με NVLink. 

RTX4090-BLOWER-HERO.jpg

Επεξ/σία από Psycho_Warhead

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Price drop  στη 4070 Τi νεα τιμη 799$.

799$= 750€ (τιμολογιο απο ΕU)
750€+24% =930€ Ελλαδα

https://videocardz.com/newz/nvidia-geforce-rtx-4070-ti-could-cost-799-at-least-10-cheaper-than-cancelled-rtx-4080-12gb

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, azazil1190 είπε

Οποία βρίσκεις πιο φθηνά.

Μιας και είμαι κάτοχος και των δύο στα της απόδοσης,θερμοκρασιες είναι ίδιες η πολύ κοντά.

Η tuf μεταλλική κατασκευή την σκας στο κεφάλι του διπλανού και πάει για τρία ραματα ,η giga πλαστική και άντε να κάνει κανά καρούμπαλο κατά την ίδια χρήση 

Το συν στα της giga.4 xρονια εγγύηση εάν την κάνεις register τον πρώτο μήνα , αντίθετα η asus τρία χρόνια εγγύηση.

Ακριβώς αυτό έκανα και εγώ. Βρήκα πιο φτηνά την gigabyte 4090 oc και την πήρα. Με χαλάει λίγο το πλαστικό αλλά οκ τι να κάνουμε. 

Επεξ/σία από andreas84gr
  • Like 2

39 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

750€+24% =930€ Ελλαδα

Τα 930€ το αισιόδοξο σενάριο, 1000-1050€ το ngridia σενάριο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Age4Greeks είπε

Τα 930€ το αισιόδοξο σενάριο, 1000-1050€ το ngridia σενάριο.

Nαι προφανως ειναι για τα non-OC μοντελα και τις φθηνες υλοποιησεις.
Οι ακριβες υλοποιησεις σιγουρα θα φτασουν το 1000ικο.
Βεβαια αυτο που δεν υπολογισα ειναι το EU extra  cut που εκανε στις Ευρωπαικες τιμες των 4080 4090 λογο φορων.
Το αμερικανικο MSRP δεν επεσε επισημα αλλα το Ευρωπαικο επεσε 50-100-200€ λογο της εξτρα φορολογιας που πληρωνει με αποτελεσμα να παιζουν 4080 σε προσφορες στα 1300€ και 4090 στα 1800-1900€.

51 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

750€+24% =930€ Ελλαδα

https://videocardz.com/newz/nvidia-geforce-rtx-4070-ti-could-cost-799-at-least-10-cheaper-than-cancelled-rtx-4080-12gb

Α τι ωραία μας κάνει σκοντο ο θείος Τζένσεν;! Ποτέ δεν είναι 1:1 ίσως καμια reference ΚΙ ΑΝ. Υπολογίστε κανα 50-100 παραπάνω για ΑΙΒ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Α τι ωραία μας κάνει σκοντο ο θείος Τζένσεν;! Ποτέ δεν είναι 1:1 ίσως καμια reference ΚΙ ΑΝ. Υπολογίστε κανα 50-100 παραπάνω για ΑΙΒ.

Δεν θα βγουν Reference αυτη η τιμη ειναι για τις φθηνες ΑΙΒ και τις non-OC.
(Aπο εκει θα ξεκινανε)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδή

(-) Χιλιάρικο για όσους πλερωνουμε ΦΠΑ  δηλαδή RIP

(-) Μικρή μνήμη.

Σκιπ η σειρά αυτή για μένα που παραδοσιακά κοιτούσα μόνο Χ70 τσιπακια με την εξίσου "παραδοσιακή" τιμή τους. 

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Like 2

Γενικώς το μάρκετινγκ τμήμα και των 2 πρέπει να δει τα πράγματα λίγο διαφορετικά, δεν πάνε που δεν πάνε καλά τα πράγματα στις πωλήσεις μετά την πανδημία και με αυτές τις αστρονομικές τιμές θα καταργήσει ο κόσμος το pc gaming έτσι όπως πάμε.

https://www.tomshardware.com/news/sales-of-desktop-graphics-cards-hit-20-year-low

€1000+ για ΧΧ70 μοντέλο...για κορόιδα ψάχνουν να ρεφάρουν από τη χασούρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, Age4Greeks είπε

Γενικώς το μάρκετινγκ τμήμα και των 2 πρέπει να δει τα πράγματα λίγο διαφορετικά, δεν πάνε που δεν πάνε καλά τα πράγματα στις πωλήσεις μετά την πανδημία και με αυτές τις αστρονομικές τιμές θα καταργήσει ο κόσμος το pc gaming έτσι όπως πάμε.

https://www.tomshardware.com/news/sales-of-desktop-graphics-cards-hit-20-year-low

€1000+ για ΧΧ70 μοντέλο...για κορόιδα ψάχνουν να ρεφάρουν από τη χασούρα.

28 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

(-) Χιλιάρικο για όσους πλερωνουμε ΦΠΑ  δηλαδή RIP

(-) Μικρή μνήμη.

Σκιπ οι σειρά αυτή για μένα που παραδοσιακά κοιτούσα μόνο Χ70 τσιπακια.

Oι τιμες οντως εχουν ξεφυγει αλλα δυστυχως με οτι υπαρχει με αυτο πορευεσαι.
Αν εχεις καλη Gpu απλα κανεις skip και περιμενεις τις 5000.
Αν δεν εχεις καθολου Gpu αγοραζεις οτι μπορεις αναλογα με την αναλυση που παιζεις και το budget που διαθετεις.
Οι περισσοτεροι θα καλυφθουν μια χαρα με τις RTX 3000 Rx 6000 μεχρι να τελειωσουν τα αποθεματα και να πεσουν μετα οι RTX 4000 Rx 7000.

Η 4070 θα εχει φθηνοτερα απο 4070Ti οποτε θα υπαρχει και XX70 μοντελο στα 750-800€.
Για καποιον που ηθελε 3090 (450w) πριν μερικες μερες επρεπε να δωσει 1200€ για καινουρια και 1000€ για μεταχειρισμενη αγνωστου χρησης και καταστασης.
Τωρα εχουν μεινει μονο καποιες με παλιες οτι ναναι τιμες που ξεπερνουν και τις 4080.
Τωρα θα μπορει να παρει 4070Τi στα 285watt , με DLSS 3.0 και νεοτερα RT cores στα 900-1000€.
Κραταω μια επιφυλαξη για τα 12gb μιας και πολλοι το αναφερουν και θα το δουμε στη πραξη σε μερικες μερες με τα Benchmarks.
Παντως απο αυτα που ηδη κυκλοφορουν (ως 4080 12gb) σε Raster φαινεται αναμεσα σε 3090-3090Ti και με DLSS 3.0 Ray Tracing μπορει να της ριχνει ακομα και 30-40fps.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...