korakios Δημοσ. Τετάρτη στις 07:22 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 07:22 μμ 4 λεπτά πριν, Karanikolis είπε Σιγά μην βρούμε το καλοκαίρι 4070ti super.. και γενικά ότι έχει μείνει από αυτές θα παίζουνε σε τιμές υψηλές όπως πχ ίδια ακριβώς τιμές έχουν τώρα αν πας να πάρεις 3070ti.. θα πουλάνε χρυσάφι ότι στοκ μείνει.. αυτή είναι η βλακεία για καλοκαίρι νορμάλ τιμή σε μτχ για 4070ti super και msrp για 5070ti super εννοούσα 2
rioener Δημοσ. Τετάρτη στις 07:30 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 07:30 μμ Έτσι φαίνεται θα πάει. Αν και οι φήμες λένε έρχεται μεγάλη διαθεσιμότητα σε 1 μήνα από 5090 - 5080
icenex Δημοσ. Τετάρτη στις 07:41 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 07:41 μμ (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Aris-leme είπε Το ότι δε βρίσκεις καλύτερη τιμή σήμερα δεν αλλάζει το γεγονός ότι δεν είναι καλή τιμή για 4070S το 700αρι όταν τόσο έχει μια 7900ΧΤ που είναι μια κατηγορία πάνω Καταρχήν ο άνθρωπος ρώτησε για τις 3 συγκεκριμένες κάρτες κ πάνω σε αυτό απάντησα. Αυτό που είπα στο προηγούμενο ποστ μου γιατί μάλλον δεν έγινα κατανοητός είναι ότι η ιστορικά χαμηλότερη τιμή για μια 4070s πόσο να ήταν; Στην χειρότερη υλοποίηση με 2 φαν 600 ευρώ, αμφιβάλλω να έπεσε πχ 500 ευρώ άρα με γνώμονα αυτό κ ότι οι περισσότερες έπαιζαν από την κυκλοφορία τους κοντά στα 700 ευρώ, υλοποιήσεις με 3 φανς στα 740 δεν είναι κ τόσο τραγικές τιμές δεδομένης της κατάστασης. Τώρα να μπω στην διαδικασία να κράξω τις τιμές πίστεψε ήμουν από τους πρώτους που εκραξα κ την σειρά 4000 κ χαντακωσα ακόμη περισσότερο αυτήν την γενιά. Είναι απλό ρώτησε κάτι το παλικάρι κ του έδωσα τα δεδομένα από εκεί κ πέρα να κρίνει ο ίδιος για τον εαυτό του τι θέλει. Επεξ/σία Τετάρτη στις 07:44 μμ από icenex 1
Mr Aris Δημοσ. Τετάρτη στις 08:33 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:33 μμ Ενώ δε επιλέγω να κάνει reset τις ρυθμίσεις στα global κτλ, μετά από το πέρασμα των δύο τελευταίων driver μου έχει επαναφέρει τα πάντα, τι παίζει?
tasvar Δημοσ. Τετάρτη στις 09:43 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:43 μμ 1 ώρα πριν, Mr Aris είπε Ενώ δε επιλέγω να κάνει reset τις ρυθμίσεις στα global κτλ, μετά από το πέρασμα των δύο τελευταίων driver μου έχει επαναφέρει τα πάντα, τι παίζει? Σε εμένα όλα καλά. Δεν κάνεις μια καθαρή εγκατάσταση με DDU? 1
7nisiotis Δημοσ. χθες στις 05:21 πμ Δημοσ. χθες στις 05:21 πμ (επεξεργασμένο) 10 hours ago, Arkin said: Θα πεσουν σιγουρα 5080 5070ti ομως μην ανησυχειτε. Πουλανε πανω απο msrp και οτι πιασουν λογο του hype παρολο που δεν δινουν τιποτα παραπανω απο τις 4000 περα του MFG. Οι 4000 δεν θα υπαρχουν περα απο αγγελιες και οι 5000 θα ανεβει η διαθεσιμοτητα μετα το πρωτο τριμηνο που θα φυγουν οι πιο ενθουσιασμενοι που θελουν να αγορασουν. Οποτε λιγο υπομονη καλοκαιρι πιστευω θα ειναι καλη στιγμη για αγορα τελευταιας γενιας καρτας. Όσοι έχουν 4070 και πάνω είναι για skipαρισμα η γενιά αυτή. Άντε κανας επαγγελματίας ή όσοι είχαν 4090 και πούλησαν σε καλή τιμή "αξίζει" (τρόπος του λέγειν) μια αναβάθμιση στην 5090. Αυτοί που δεν ξέρουμε σε τι θα πάμε είναι όσοι μείναμε με 8αρες κάρτες και ψάχνουμε κάτι VFM για 1440p/4K τσαλαβούτημα κάτω από 800€. Έχω εξηγήσει αρκετές φορές γιατί δεν θεωρώ προσωπικά ότι η gaming - hw βιομηχανία αξίζει εύκολα ποσά από 1000€ και άνω σε κάρτες γραφικών. Ούτε το καλοκαίρι ψιλοαξιζει. Καλύτερα να βγεις έξω σε ταβέρνες να τρως τα βράδια, ή να πηγαίνεις βόλτες/περπάτημα μετά την δουλειά έστω για 45λ-1 ώρα και για κλείσιμο καμιά ταινία ή επεισόδιο σειράς. Παρά να ιδρώνει το κωλι στην καρέκλα ή στον καναπέ 2 ώρες πριν πας για ύπνο. To Gaming είναι ωραιότερο ως (παθητικό) χόμπι ως εξής: να βρέχει έξω και να αράζεις μέσα με ζεστουλα να παίζεις κανα story driven game. Οπότε από Οκτώβριο βλέπουμε ... Ότι game βγει φέτος θα είναι αυστηρά έως αρχές καλοκαιριού. Μετά νεκρα θα επικρατήσει λόγω GTA 6 release που το τρέμουν όλοι οι publishers. Μετά από αρχές 26 θα δείτε χαμό κυκλοφοριών. Επεξ/σία χθες στις 05:28 πμ από 7nisiotis 2
seithan Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες Με την 4080 να τραβάει μέγιστο 350W επεξεργαστή 150W , υγρόψυξη και 1-2 NVME, θα με καλύψει με το παραπάνω ένα 1000W Gold PSU ή να κοιτάξω για μεγαλύτερο (ίσως για τον μέλλον με ενδεχομένως ποιό ενεργοβόρα GPU) ;
Arkin Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες 5 λεπτά πριν, seithan είπε Με την 4080 να τραβάει μέγιστο 350W επεξεργαστή 150W , υγρόψυξη και 1-2 NVME, θα με καλύψει με το παραπάνω ένα 1000W Gold PSU ή να κοιτάξω για μεγαλύτερο (ίσως για τον μέλλον με ενδεχομένως ποιό ενεργοβόρα GPU) ; Καλα βρε σοβαρα? Εννοειται για πλακα. Ειμαι με 4080s 14600kf 2 NVME+1 SSD και εχω 750αρι gold corsair. Σε max load τα παντα 99% η καρτα και 50-60% η cpu σε παιχνιδι με UV εχω απο πριζα με μετρητη ρευματος 330watt. Ουτε το 50% του 750αριου τροφοδοτικου. Χωρις UV αντε να εισαι στα 450-500watt. Το 750αρι που εχω και ειναι τεραστιο για τετοιο συστημα αν παιξεις με undervolt αλλα και χωρις ολα stock παλι πανω απο 70% δεν πηγαινει. 7 χρονια και δεν το εχω ακουσει ακομα να ανοιγει ο ανεμιστηρας του. 1
music_lover Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες 40 λεπτά πριν, Arkin είπε Καλα βρε σοβαρα? Εννοειται για πλακα. Ειμαι με 4080s 14600kf 2 NVME+1 SSD και εχω 750αρι gold corsair. Σε max load τα παντα 99% η καρτα και 50-60% η cpu σε παιχνιδι με UV εχω απο πριζα με μετρητη ρευματος 330watt. Ουτε το 50% του 750αριου τροφοδοτικου. Χωρις UV αντε να εισαι στα 450-500watt. Το 750αρι που εχω και ειναι τεραστιο για τετοιο συστημα αν παιξεις με undervolt αλλα και χωρις ολα stock παλι πανω απο 70% δεν πηγαινει. 7 χρονια και δεν το εχω ακουσει ακομα να ανοιγει ο ανεμιστηρας του. Και τι γίνεται με όσες 9070xt ζητούν τροφοδοτικό minimum 850w?
Arkin Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες 27 λεπτά πριν, music_lover είπε Και τι γίνεται με όσες 9070xt ζητούν τροφοδοτικό minimum 850w? Τι γινεται? Αυτοι ζητανε οτι θελουν. H 4080S ζηταει 700αρι αλλα και stock αντεχει και 550αρι και με UV αντεχει και 450αρι αναλογα και το υπολοιπο build. Βλεπω κατι απαιτησεις σε τροφοδοτικα και λεω τι γινεται. Το μεγιστο που εχω δει ολα τα χρονια ειναι 6800xt σε max overclock και 550watt απο πριζα ολο το συστημα. Που σκεψου ενα 10% ειναι η απωλεια με το efficiency του gold τροφοδοτικου απο 85 μεχρι 90% δεν ξερω ακριβως ποσο ειναι αλλα αυτα που βλεπεις πριζα ειναι απο 10 μεχρι 20% λιγοτερο ρευμα το αλλο ειναι απωλειες στην μετατροπη. 1
just getting started Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες Εντωμεταξύ φανταστείτε λίγο τα παιδιά που είχαν "ξεμείνει" με 2080/3070, περίμεναν χρόνια τις 5070 πχ για να μην πάνε από τα 8 στα μόλις 12 gb vram της 4070 (λάθος κίνηση κατά τη γνώμη μου) και να βγαίνουν οι νέες με ίδια μνήμη, επιδόσεις και ίσως χειρότερες τιμές. Παρεμπιπτόντως είναι κανένας που να έκανε UV την κάρτα του μέσω MSI AB χωρίς power limit αλλά με όριο στα volt? Πχ έχω κάνει δικό μου curve που στα 0.97v capάρει και δεν πάει πάνω από 2700mhz. Μετά από τελευταίους drivers όμως για κάποιο λόγο είναι λες και το διαβάζει λάθος και βάζει τυχαίο offset +15-20 mv. Δεν ξέρω αν φταίνε οι drivers ή το MSI AB.
music_lover Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες 1 λεπτό πριν, just getting started είπε Εντωμεταξύ φανταστείτε λίγο τα παιδιά που είχαν "ξεμείνει" με 2080/3070, περίμεναν χρόνια τις 5070 πχ για να μην πάνε από τα 8 στα μόλις 12 gb vram της 4070 (λάθος κίνηση κατά τη γνώμη μου) και να βγαίνουν οι νέες με ίδια μνήμη, επιδόσεις και ίσως χειρότερες τιμές. Παρόν! Κάτοχος 2080. Έχει κανένα 6μηνο που περίμενα την σειρά 5000 και μάλλον θα καταλήξω σε 9070 😆 Δεν αγοράζω κάρτα με 12gb vram και ας στοχεύω σε 1440p gaming. Ούτε δίνω 1200€ για 5070ti άρα τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια? Το PS5 μου 😆 Όχι πλάκα κάνω, μια 9070 μάλλον, δεν ξέρω, θα δείξει! 1
nimik Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες 8 λεπτά πριν, just getting started είπε Εντωμεταξύ φανταστείτε λίγο τα παιδιά που είχαν "ξεμείνει" με 2080/3070, περίμεναν χρόνια τις 5070 πχ για να μην πάνε από τα 8 στα μόλις 12 gb vram της 4070 (λάθος κίνηση κατά τη γνώμη μου) και να βγαίνουν οι νέες με ίδια μνήμη, επιδόσεις και ίσως χειρότερες τιμές. Θα μπορούσαν αν ήθελαν 16gb να έπαιρναν 4070 Ti Super όσο ήταν σε καλή/φυσιολογική τιμή
Arkin Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες 9 λεπτά πριν, just getting started είπε Εντωμεταξύ φανταστείτε λίγο τα παιδιά που είχαν "ξεμείνει" με 2080/3070, περίμεναν χρόνια τις 5070 πχ για να μην πάνε από τα 8 στα μόλις 12 gb vram της 4070 (λάθος κίνηση κατά τη γνώμη μου) και να βγαίνουν οι νέες με ίδια μνήμη, επιδόσεις και ίσως χειρότερες τιμές. Παρεμπιπτόντως είναι κανένας που να έκανε UV την κάρτα του μέσω MSI AB χωρίς power limit αλλά με όριο στα volt? Πχ έχω κάνει δικό μου curve που στα 0.97v capάρει και δεν πάει πάνω από 2700mhz. Μετά από τελευταίους drivers όμως για κάποιο λόγο είναι λες και το διαβάζει λάθος και βάζει τυχαίο offset +15-20 mv. Δεν ξέρω αν φταίνε οι drivers ή το MSI AB. Προσωπικα εχω σταματησει να κανω undervolt με το power limit. Βρισκω το ιδανικο voltage/core και κλειδωνω εκει απο afterburner με ctrl+l. 0.900 στα 2550 ετσι ακριβως επαιζα και με 4070ti εκει ειχα 0.910 και 100% power limit. +1200-1500 vram. Ετσι εχουμε μια σταθερη συχνοτητα + ρευμα στην καρτα και αναλογα το load διαμορφωνετε και το power limit βαση του voltage. Με βαση το παρακατω undervolt ειμαι -1% απο stock που πηγαινε 2765 και -7% απο max overclock στα 3000mhz. Οτι χανεις απο τη συχνοτητα συγκριτικα με stock το παιρνεις απο τα +1200vram. Εννοειται δεν αξιζει σε καμια περιπτωση για μενα το 7% για 50% κοντα παραπανω ρευμα. Που 200watt που 300. Συν το κλειδωμα στα fans στο 30% δεν πανε παραπανω με το UV profile και η καρτα κρυα κατω απο 65 βαθμους παντα. 1
music_lover Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες 33 λεπτά πριν, nimik είπε Θα μπορούσαν αν ήθελαν 16gb να έπαιρναν 4070 Ti Super όσο ήταν σε καλή/φυσιολογική τιμή Ποιος μπορούσε να φανταστεί αυτό που έγινε με την σειρά 5000.. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα