jimpsar Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 2 ώρες πριν, Razor333 είπε Σε ampere πάντως το hit είναι τεράστιο γύρω στο 25% σε 3090 που το είδα, με τους 571 drivers. Όμως επειδή το είδα και σε 42" στα 30-40cm, το performance έχει σημαντική διαφορά είναι πολύ καλύτερο, πρακτικά είναι καλύτερο και από balance με το παλιό μοντέλο, οπότε ίσως είναι οριακά χρήσιμο, βέβαια με την 3090 να μην κρατάει πλέον ούτε 50fps με RT ultra, δεν έχει καμία χρησιμότητα σε αυτό το game, εκτός και αν συνδυαστεί με DLSS to FSR για το FG. Βγήκανε drivers??
Arkin Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 1 λεπτό πριν, jimpsar είπε Βγήκανε drivers?? Ανεπισημα τους τραβηκαν απο ενα προγραμμα που ηρθαν μαζι και οι νεοι 571. Εγω θα περιμενα στις 30 που θα βγει επισημα μαζι με το νεο nvidia app. Μην μπλεκετε τωρα με inspector κτλ λιγες μερες ειναι και με ενα κλικ θα βαζουμε τα νεα dlss αυτοματα μεσω nvidia app σε οτι παιχνιδι θελουμε. 2
Razor333 Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες Καλά για να δεις το CP77 με τον DLSS transformer θέλεις απλά update το παιχνίδι, ο 571.96 είναι optional και λένε ότι βελτιώνει λίγο το performance, σε εμένα δεν θα έλεγα ότι έκανε κάτι. Με 3080ti σε 1440p, βλέπω επίσης αρκετά μεγάλο perf hit, από 54fps (PT+DLSSQ), κατεβαίνει στα 45fps, πρακτικά το performance με Balance + Transformer είναι οριακά καλύτερο από Quality + CNN, αλλά δεν νομίζω ότι είναι καλύτερο οπτικά, ίσως οριακά το ίδιο. Τώρα κάποιοι παίρνουν τα .dll από το CP77 και τα δοκιμάζουν και σε άλλα παιχνίδια, νομίζω ο transformer είναι στην default επιλογή, τον inspector τον χρειάζεσαι για να πας πίσω στο CNN, χωρίς να αλλάξεις πάλι τα αρχεία, αλλά δεν το δοκίμασα ακόμα.
Arkin Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 35 λεπτά πριν, Razor333 είπε Καλά για να δεις το CP77 με τον DLSS transformer θέλεις απλά update το παιχνίδι, ο 571.96 είναι optional και λένε ότι βελτιώνει λίγο το performance, σε εμένα δεν θα έλεγα ότι έκανε κάτι. Με 3080ti σε 1440p, βλέπω επίσης αρκετά μεγάλο perf hit, από 54fps (PT+DLSSQ), κατεβαίνει στα 45fps, πρακτικά το performance με Balance + Transformer είναι οριακά καλύτερο από Quality + CNN, αλλά δεν νομίζω ότι είναι καλύτερο οπτικά, ίσως οριακά το ίδιο. Τώρα κάποιοι παίρνουν τα .dll από το CP77 και τα δοκιμάζουν και σε άλλα παιχνίδια, νομίζω ο transformer είναι στην default επιλογή, τον inspector τον χρειάζεσαι για να πας πίσω στο CNN, χωρίς να αλλάξεις πάλι τα αρχεία, αλλά δεν το δοκίμασα ακόμα. Σε 3000 σειρα και 2000 ριχνει αρκετα ναι αυτο που λεγαμε οτι παλιοτεροι tensors θα εχουν μεγαλυτερο perf hit συγκριτικα με 5000. Ο νεος driver δινει ναι και για αυτο προτεινω να περιμενουμε επισημα τις 30 Ιανουαριου να τα εχουμε ολα οπως πρεπει. Το preset J δεν ειναι default στο dll του 2077 και αν μπει σε αλλο παιχνιδι πρεπει να γινει force απο inspector στο 2077 το επιλεγεις απο το menu του cnn/transformer. Το καλο οτι σε 2000 3000 σειρα μπορεις να εχεις κανονικα cnn μοντελο δεν θα γινει απαραιτητο το transformer.
noFEARgr Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες Στο stalker πηρε ενα 10% πανω σε performance με το νεο frame generation που τεσταρα. 2
Arkin Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 2 λεπτά πριν, noFEARgr είπε Στο stalker πηρε ενα 10% πανω σε performance με το νεο frame generation που τεσταρα. Yep yep
akoinonitos Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 6 λεπτά πριν, noFEARgr είπε Στο stalker πηρε ενα 10% πανω σε performance με το νεο frame generation που τεσταρα. μπας και μετρησες latency να δουμε αν η αυξηση ειναι απο το base η απο το fg ξεκαθαρα?
Arkin Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες Μόλις τώρα, akoinonitos είπε μπας και μετρησες latency να δουμε αν η αυξηση ειναι απο το base η απο το fg ξεκαθαρα? Δεν ανεβαζει το transformer μονο απο fg πρεπει να ειναι.
akoinonitos Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Arkin είπε Δεν ανεβαζει το transformer μονο απο fg πρεπει να ειναι. Αλλο εννοω ρε , το fg δεν δινει x2 οπως θα επρεπε η σχεδον x2 και αυτο ισως οφειλεται στο οτι τρωει πορους απο την gpu για να γινει το calculation. Πχ εστω οτι εχεις 50fps χωρις fg Αν ανοιξεις fg λογω "απασχολησης της gpu" τα fps θα πεσουν στα 45 ας πουμε και αντι για 100 θα παρεις 90 με fg. υποθετικα ολα παντα Επεξ/σία πριν από 8 ώρες από akoinonitos
Arkin Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 4 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Αλλο εννοω ρε , το fg δεν δινει x2 οπως θα επρεπε η σχεδον x2 και αυτο ισως οφειλεται στο οτι τρωει πορους απο την gpu για να γινει το calculation. Πχ εστω οτι εχεις 50fps χωρις fg Αν ανοιξεις fg λογω "απασχολησης της gpu" τα fps θα πεσουν στα 45 ας πουμε και αντι για 100 θα παρεις 90 με fg. υποθετικα ολα παντα Καταλαβα πως το λες δεν εχω ιδεα τι γινεται πανω σε αυτο και αν το νεο FG κουραζει περισσοτερο την gpu απο το παλιο οποτε δινει και λιγοτερα σε rendered fps. Δεν νομιζω να παιζει κατι τετοιο ομως πιστευω τα ιδια fps θα εχουμε με πριν με το οποιο μικρο hit στις 4000 εχει το transformer με τους παλιους drivers.
Razor333 Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες (επεξεργασμένο) 55 λεπτά πριν, Arkin είπε Σε 3000 σειρα και 2000 ριχνει αρκετα ναι αυτο που λεγαμε οτι παλιοτεροι tensors θα εχουν μεγαλυτερο perf hit συγκριτικα με 5000. Ο νεος driver δινει ναι και για αυτο προτεινω να περιμενουμε επισημα τις 30 Ιανουαριου να τα εχουμε ολα οπως πρεπει. Το preset J δεν ειναι default στο dll του 2077 και αν μπει σε αλλο παιχνιδι πρεπει να γινει force απο inspector στο 2077 το επιλεγεις απο το menu του cnn/transformer. Το καλο οτι σε 2000 3000 σειρα μπορεις να εχεις κανονικα cnn μοντελο δεν θα γινει απαραιτητο το transformer. Μπορεί να έχει κάποιο νόημα, αν το balance είναι καλύτερο από το quality, αλλά δεν νομίζω ότι είναι ακριβώς εκεί. Σε άλλα games είδα μικρότερη διαφορά, π.χ. έριξα τα DLL και το έκανα force με το inspector στο J profile (πρέπει να έχεις και το custom xml με τα ονόματα μαζί με το .exe) και στο GOW Ragnarok πήγε από 152fps στα 142fps (1440p/DLSS Q), οπότε εδώ το penalty είναι σαφώς μικρότερο και η εικόνα είναι καλύτερη. Θα το ρίξω και σε μερικά παιχνίδια ακόμα και θα επανέλθω. Επεξ/σία πριν από 7 ώρες από Razor333 1
Arkin Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 2 λεπτά πριν, Razor333 είπε Μπορεί να έχει κάποιο νόημα, αν το balance είναι καλύτερο από το quality, αλλά δεν νομίζω ότι είναι ακριβώς εκεί. Σε άλλα games είδα μικρότερη διαφορά, π.χ. έριξα τα DLL και το έκανα force με το inspector στο J profile (πρέπει να έχεις και το custom xml με τα ονόματα μαζί με το .exe) και στο GOW Ragnarok πήγε από 152fps στα 142fps (1440p/DLSS Q), οπότε εδώ το penalty είναι σαφώς μικρότερο και η εικόνα είναι καλύτερη. Θα το ρίξω και σε μερικά παιχνίδια ακόμα και θα επανέλθω. Σε 3000 εχει μεγαλυτερο hit ναι και σε 2000 ακομα μεγαλυτερο. Δεν ξερω αν παιζει ρολο ο νεος driver δοκιμασε και με τον 571 να δεις διαφορες. Το FG παντως δινει αρκετα στις 4000 οποτε και ενα 3-4% κατω αν ειμαστε λογο transformer θα παρουμε πολυ παραπανω απο το fg. Ειδικα αν το balanced/performance ειναι σαν το παλιο quality θα δινουν και παραπανω fps. 1
Razor333 Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 27 λεπτά πριν, Arkin είπε Σε 3000 εχει μεγαλυτερο hit ναι και σε 2000 ακομα μεγαλυτερο. Δεν ξερω αν παιζει ρολο ο νεος driver δοκιμασε και με τον 571 να δεις διαφορες. Το FG παντως δινει αρκετα στις 4000 οποτε και ενα 3-4% κατω αν ειμαστε λογο transformer θα παρουμε πολυ παραπανω απο το fg. Ειδικα αν το balanced/performance ειναι σαν το παλιο quality θα δινουν και παραπανω fps. Νομίζω θα εξαρτηθεί και από το παιχνίδι, τώρα το δοκίμαζα στο Senua's Saga - Hellblade II και κόβει 3fps στα 80fps, οπότε μικρό penalty και εδώ. Παιχνίδια με RT/PT + Ray Reconstruction ίσως να έχουν μεγάλο penalty. 1
Xoroxronis Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες Στο bench του cp2077 η 4090 δεν έχει κανένα απολύτως hit. Μέτρησα τα πάντα dldsr, dlaa, dlss q,b,p, με και χωρίς fg. Trans και cnn βγάζουν ακριβώς τα ίδια νούμερα σε μένα. Δε δοκίμασα in game αν αλλάζει κάτι. Στο Indiana το νέο fg σε ένα σημείο στην Ταϊλάνδη που το δοκίμασα έβγαζε 7-8% παραπάνω fps. 1
Arkin Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 1 λεπτό πριν, Razor333 είπε Νομίζω θα εξαρτηθεί και από το παιχνίδι, τώρα το δοκίμαζα στο Senua's Saga - Hellblade II και κόβει 3fps στα 80fps, οπότε μικρό penalty και εδώ. Παιχνίδια με RT/PT + Ray Reconstruction ίσως να έχουν μεγάλο penalty. Αψογως. Λογικα οσο πιο πολυ ζορι τρωνε οι tensors τοσο περισσοτερο το hit. Οπου δεν εχουν μεγαλo load και οι 3000 πανε μπαλα με το νεο dlss. 1 λεπτό πριν, Xoroxronis είπε Στο bench του cp2077 η 4090 δεν έχει κανένα απολύτως hit. Μέτρησα τα πάντα dldsr, dlaa, dlss q,b,p, με και χωρίς fg. Trans και cnn βγάζουν ακριβώς τα ίδια νούμερα σε μένα. Δε δοκίμασα in game αν αλλάζει κάτι. Στο Indiana το νέο fg σε ένα σημείο στην Ταϊλάνδη που το δοκίμασα έβγαζε 7-8% παραπάνω fps. Αψογα ωραια πραγματα. Φανταζομαι με νεους drivers 571 ετσι? Ισως το hit να ειναι με τους 566 που δεν ειναι optimized ακομα σαν τους νεους 571.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα