Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το βάζω εδώ γιατί οι δοκιμές τους είναι με 4090, δεν αφορά την κάρτα. Εγώ είχα παρόμοια θέματα με αφτερ με τη 7800ΧΤ. 

• Like 3
  • Thanks 1
  • Απαντ. 30k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Psycho_Warhead

2378

• Arkin

1978

• BlurayMoviesGreece

1823

• Herald

1556

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ήρθα από εδώ μεριά (μην φάω ξύλο από τους κόκκινους😝),για το θέμα με τις κάρτες σε idle.Λοιπόν,στο nvidia control panel ,power management σε normal.Στα windows στο power plan πάμε switchable dynamic graphics μετά global settings και βάζουμε optimize power savings.Κάνουμε restart.

Screenshot 2025-01-03 191111.png

Μπορούμε να το τσεκάρουμε και αλλιώς.Ανοίγουμε CMD σαν admin.Γράφουμε nvidia-smi.Και βλέπουμε σε ποιο power state είναι η κάρτα,πόσο καταναλώνει και μπλα μπλα.  

Screenshot 2025-01-03 193926.png

Επεξ/σία από spi79
  • Like 7
Δημοσ.
2 hours ago, spi79 said:

Ήρθα από εδώ μεριά (μην φάω ξύλο από τους κόκκινους😝),για το θέμα με τις κάρτες σε idle.Λοιπόν,στο nvidia control panel ,power management σε normal.Στα windows στο power plan πάμε switchable dynamic graphics μετά global settings και βάζουμε optimize power savings.Κάνουμε restart.

Screenshot 2025-01-03 191111.png

Μπορούμε να το τσεκάρουμε και αλλιώς.Ανοίγουμε CMD σαν admin.Γράφουμε nvidia-smi.Και βλέπουμε σε ποιο power state είναι η κάρτα,πόσο καταναλώνει και μπλα μπλα.  

Screenshot 2025-01-03 193926.png

πως εχεις αυτην την επιλογη by default στο powerplan switchable dynamic graphics?μηπως το ανοιξες με το powersettingsexplorer?

Δημοσ.

Χμμ, τι να σου πω,πρέπει να το ψάξω.Πάντως δεν τρέχει κάτι,αν εξαιρέσεις την κατανάλωση που πέφτει στη κάρτα, από 22-24w σε 1-4w σε idle🤔

Δημοσ.
35 minutes ago, spi79 said:

Χμμ, τι να σου πω,πρέπει να το ψάξω.Πάντως δεν τρέχει κάτι,αν εξαιρέσεις την κατανάλωση που πέφτει στη κάρτα, από 22-24w σε 1-4w σε idle🤔

παιζουν πολλα ρολο π.χ τα herz της οθονης αν εχεις 12βιτ 10βιτ η 8βιτ αυτα ανεβαζουν τα watts εμενα ειναι χωρις να κανω τιποτα idle χωρις βιντεο κλπ 18-20watt

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εγώ έτσι την αφήνω,γιατί έτσι κι αλλιώς χρησιμοποιώ τα ai upscalers που έχει για streaming.Στην τελική τραβάς τα sliders σε afterburner στο 50% είσαι κομπλέ

edit:Άκυρο δεν κάνουν κάτι σε idle τα sliders

Επεξ/σία από spi79
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, Westbaum είπε

Η δικιά μου τρώει τον αγλέορα στα καθισιά😑

Το P0 το βλέπεις;

P8 είναι το χαμηλότερο power state.

Για τρέξε με admin δικαιώματα ένα cmd (command line) και γράψε:

nvidia-smi -i 0 -lgc 210
nvidia-smi -i 0 -lmc 405

Ακόμα 61W και P0 σου βγάζει;

(Ωστόσο και οι δύο τρέχετε τους ανεμιστήρες της κάρτας σε idle; Έχετε βγάλει το fan stop; Γιατί;)

Επεξ/σία από kkatzos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ψυχολογικοί λόγοι,δε μπορώ να τον έχω κλειστό εντελώς.

Westbaum, αν κάνεις αυτά που γράφω,θα πέσει η κάρτα σε p8 state πιθανότατα.

Επίσης απενεργοποιήστε την ενσωματωμένη από cpu,τι το θέλετε το χρέπι😶

Επεξ/σία από spi79
Δημοσ.

'Exω κάνει bios flash την κάρτα,αν κάτι πήγαινε στραβά θα είχα την ιντελ gpu για back up,άσχετα με τα 2 bios της 4090.Καλό είναι να υπάρχει αν πάει για οποιονδήποτε λόγο κάτι στραβα με την κάρτα,ειδικά με τα καμμένα καλώδια της 4090 που βούηξε το internet.
Είμαι έξω,αύριο θα δοκιμάσω για το p8👍

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...