xartemporas Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) https://videocardz.com/pixel/nvidia-app-officially-replaces-geforce-experience-in-latest-gpu-drivers Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2024 από xartemporas 4
xartemporas Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δεν είχα κάνει ποτέ εγκατάσταση το experience, ενώ το νέο app θέλω να το έχω. Πολύ καλύτερο και καλό θα ήταν να μεταφερθούν και άλλα πράγματα από το control panel που παραμένει αρχαίο. 1
Arkin Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Νεοι drivers NVIDIA GeForce Game Ready 566.36 Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2024 από Arkin 2
akoinonitos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 33 λεπτά πριν, Arkin είπε Νεοι drivers NVIDIA GeForce Game Ready 566.36 γτ τοση διαφορα με την καρτελα με τα recomended του παιχνιδιου? 1
Arkin Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, akoinonitos είπε γτ τοση διαφορα με την καρτελα με τα recomended του παιχνιδιου? Λογικα ειναι απλα με ray tracing και οχι path tracing που ειναι το full ray tracing που ειχαν στο καρτελακι με τα recommended. Με path tracing λογικα θα γονατιζει. 2
Πέτρος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Πάλι η ίδια κουλαμάρα, από native σε perf mode (2 αναλύσεις κάτω) +FG (το οποίο από μόνο του θα έπρεπε να δίνει κάπου +85-90% πάνω), να παίρνει ούτε +100%? Εγώ είμαι περίεργος ή πουλάει μούφες η πράσινη? 1
nikos5800 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 5 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Πάλι η ίδια κουλαμάρα, από native σε perf mode (2 αναλύσεις κάτω) +FG (το οποίο από μόνο του θα έπρεπε να δίνει κάπου +85-90% πάνω), να παίρνει ούτε +100%? Εγώ είμαι περίεργος ή πουλάει μούφες η πράσινη? το ai based frame gen δινει λιγοτερα frames σε σχεση με το fsr frame gen αλλα στην πραξη ειναι πολυ πιο smooth
Πέτρος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, nikos5800 είπε το ai based frame gen δινει λιγοτερα frames σε σχεση με το fsr frame gen αλλα στην πραξη ειναι πολυ πιο smooth Λιγότερα δίνει, ναι. Δίνει, σύμφωνα με τα ίδια τα στοιχεία του περίπου 1 κάθε 1, παρεμβάλει 1 ανάμεσα σε δύο, παίρνοντας στοιχεία (το ΑΙ της υπόθεσης) από προηγούμενο και επόμενο (τα πραγματικά). Ξαναγράφω, πέφτει (σχεδόν) δύο αναλύσεις από native σε dlss perf, και πρέπει να πάρει κι ένα μεγάλο boost από το fg. Δεν βγαίνουν τα νούμερα, απλά. 2
Arkin Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 6 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Λιγότερα δίνει, ναι. Δίνει, σύμφωνα με τα ίδια τα στοιχεία του περίπου 1 κάθε 1, παρεμβάλει 1 ανάμεσα σε δύο, παίρνοντας στοιχεία (το ΑΙ της υπόθεσης) από προηγούμενο και επόμενο (τα πραγματικά). Ξαναγράφω, πέφτει (σχεδόν) δύο αναλύσεις από native σε dlss perf, και πρέπει να πάρει κι ένα μεγάλο boost από το fg. Δεν βγαίνουν τα νούμερα, απλά. Κοιτα το FG βλεπω να δινει μεχρι 50% σε gpu boung καταστασεις και μεχρι 100% σε cpu bound καταστασεις. Σε 2077/wukong/alan wake 2/portal rtx ειδα 50% πανω ενω σε hogwarts spiderman jedi survivor ειδα και 100% πανω εκει που τρωει ζορια το cpu. Τωρα οσον αφορα το Indiana Jones. Δειχνει να ειναι ισως το πιο βαρυ παιχνιδι με path tracing μεχρι σημερα συμφωνα με τα νουμερα. Πχ βλεπουμε σε 4Κ path tracing να θελει 4090 σε dlss perf+fg για 60fps ενω την ιδια ωρα σε 2077 alan wake 2 με path tracing με ιδιο dlss/fg βαραει 90-100. Φαινεται δηλαδη τουλαχιστον 40% πιο βαρυ απο οτι εχουμε δει μεχρι σημερα. Στα νουμερα πιο πανω ειναι με απλο ray tracing και οχι με full ray tracing[path tracing]. Δεν γνωριζουμε ακομα αν στις 9 που βγαινει θα εχει path tracing η θα μπει αργοτερα με patch. Οσον αφορα τις καρτελες της nvidia παντα αν δεις δειχνει πως παει η καθε καρτα σε καθε αναλυση απο 1080p upscaling. 4Κ dlss performance η 1440p dlss quality. Μονο στο επισημο καρτελακι του indiana με το full ray tracing δειχνει το 1440p στο balanced και το 1080p στο quality κατι που δειχνει και παλι ποσο βαρυ θα ειναι το παιχνιδι με path tracing συγκριτικα με απλο ray tracing. 1
Πέτρος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 4 λεπτά πριν, Arkin είπε Κοιτα το FG βλεπω να δινει μεχρι 50% σε gpu boung καταστασεις και μεχρι 100% σε cpu bound καταστασεις Το ακριβώς αντίθετο θα έπρεπε να συμβαίνει, εν τω μεταξύ.
Arkin Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, Πέτρος είπε Το ακριβώς αντίθετο θα έπρεπε να συμβαίνει, εν τω μεταξύ. Τι εννοεις? Νομιζω ειναι ακριβως ο λογος που βγηκε το FG για να βοηθησει cpu bound καταστασεις να δωσουν το boost που δεν μπορει η cpu. Οταν η gpu ειναι στα τερματα ποσο ακομα να δωσουν οι tensors? Το εχω δει δηλαδη οταν βαραει 99% η καρτα οτι με το fg θα δωσει με το ζορι ακομα ενα 50%. Το dlss upscaling βγηκε για να βοηθησει το gpu και το fg για τα cpu. 3
Westbaum Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Πού πήγαν τα ΑF/AA Mode/Transparency/Setting στο καινούργιο Nvidia App/Global Settings ?🕵️♂️
Πέτρος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 30 λεπτά πριν, Arkin είπε Τι εννοεις? Νομιζω ειναι ακριβως ο λογος που βγηκε το FG για να βοηθησει cpu bound καταστασεις να δωσουν το boost που δεν μπορει η cpu. Οταν η gpu ειναι στα τερματα ποσο ακομα να δωσουν οι tensors? Το εχω δει δηλαδη οταν βαραει 99% η καρτα οτι με το fg θα δωσει με το ζορι ακομα ενα 50%. Το dlss upscaling βγηκε για να βοηθησει το gpu και το fg για τα cpu. Μπορεί και να το έχω σκεφτεί λάθος σαν λειτουργία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα