Προς το περιεχόμενο

NVIDIA RTX 4000 Series(Ada Lovelace)

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μην πειράζετε τίποτα στο control panel. Ότι είπε ο Psycho πιο πάνω + ενεργοποίηση του g-sync αν το monitor δεν είναι gsync compatible + ενεργοποίηση του RTX Video για όποιον θέλει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Psycho_Warhead

2341

• Arkin

1932

• BlurayMoviesGreece

1823

• Herald

1556

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

Δεν πειράζεις πολλά, texture filtering - high quality, v-sync on, prefer maximum performance(Αυτό μπορείς να το κάνεις και per game profile για να μην ανεβαίνουν τα ρολόγια σε 2D). Αυτά κάνω εγώ στο 3D και στην οθόνη τα max hz, 10/12bit colour και κλείνω το scaling.

Texture filtering καλύτερα σκέτο quality:

Typical usage scenarios:

• Texture filtering quality allows you to easily set an overall preference for how your graphics card will render content
  • Selecting High Quality will turn off all the texture filtering optimisations in order to provide the highest visual quality.

To scaling γιατί να το κλείνεις; Καλά περι ορέξεως θα μου πεις...

Το 12 bit colour το λες γενικά φαντάζομαι γιατι η οθόνη μας δεν το υποστηρίζει (εκτός και αν βρήκες κάποιο κόλπο)

Τέλος το prefer maximum performance το χρειάζονται μόνο κάτι παλιά παιχνίδια ή emulators, σε σύγχρονα παιχνίδια δεν κερδίζεις κάτι.

Επεξ/σία από chrisde
  • Like 1

Το ότι υπάρχει η επιλογή για texture filtering το 2024 είναι ιεροσυλία. Κανονικά έπρεπε να 'ναι ''high quality'' και να μην μπορείς να το πειράξεις. Κυριολεκτικά δεν κοστίζει κάτι σε επιδόσεις(Πέρα από κάτι πόντους σε 3DMark) και απενεργοποιεί τα texture filtering optimizations που ανήκουν σε εποχές GeForce FX..

Το scaling προσθέτει input lag, καλύτερα κλειστό. Το ''prefer maximum performance'' το έχω πάντα γιατί θυμάμαι παλιά κάτι παρατράγουδα που δεν δουλευε η GPU στο 99% αν δεν το είχες εκεί.

• Like 2

4 λεπτά πριν, valantis123 είπε

RGB ή ycbcr444? 

και 144hz 10bit ή 120hz 12bit? 

:unsure:

RGB και 144 10bit. Αποκλείεται η οθόνη σου να υποστηρίζει πραγματικό 12 bit. 8 bit  + frc είναι οι περισσότερες (frame dithering).

10-Bit vs. 8-Bit + FRC: Monitor Panel Difference | BenQ CEE

• Thanks 1

8 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

RGB και 144 10bit. Αποκλείεται η οθόνη σου να υποστηρίζει πραγματικό 12 bit. 8 bit  + frc είναι οι περισσότερες (frame dithering).

10-Bit vs. 8-Bit + FRC: Monitor Panel Difference | BenQ CEE

Samsung s90c έχω, κάπου διάβαζα κάποια στιγμή ότι ναι δεν είναι πραγματικό 12 bit

18 λεπτά πριν, valantis123 είπε

Samsung s90c έχω, κάπου διάβαζα κάποια στιγμή ότι ναι δεν είναι πραγματικό 12 bit

Μόλις τώρα, Psycho_Warhead είπε

10bit πραγματικό είναι οι OLED.

Ναι, οι oled είναι 10 bit πραγματικό (1024 αποχρώσεις για κάθε sub pixel, αντί για 256 που είναι τα 8 bit)

• Like 1

Καλησπέρα ,

Επειδή σκέφτομαι να προχωρήσω σε αγόρα της 4080 super, ήθελα να ρωτήσω αν παίζει μεγάλο ρόλο η υλοποίηση της κάρτας.Και αυτό γιατί ειμαι μεταξύ της Aorus 4080 Super και της Gigabyte Windforce v2  αν αξίζει η διαφορά στην τιμή.

Ευχαριστώ

3 λεπτά πριν, Remiel είπε

Καλησπέρα ,

Επειδή σκέφτομαι να προχωρήσω σε αγόρα της 4080 super, ήθελα να ρωτήσω αν παίζει μεγάλο ρόλο η υλοποίηση της κάρτας.Και αυτό γιατί ειμαι μεταξύ της Aorus 4080 Super και της Gigabyte Windforce v2  αν αξίζει η διαφορά στην τιμή.

Ευχαριστώ

Όπου ναι θα βγει η 5080. Αν δεν βιάζεσαι περίμενε 

• Like 1

Μόλις τώρα, Remiel είπε

Aorus 4080 Super και της Gigabyte Windforce v2  αν αξίζει η διαφορά στην τιμή.

Τώρα μιλάμε για τη δεύτερη καλύτερη vs τη χειρότερη υλοποίηση που υπάρχει;

Κάτι ενδιάμεσο δε σε ενδιαφέρει. Καμία Gaming OC που έχει μικρή διαφορά τιμής από τη χειρότερη δε σε ενδιαφέρει;

• Like 2

17 minutes ago, Remiel said:

Καλησπέρα ,

Ευχαριστώ

Θες ντε καλα gigabyte οποτε ετσι? Οποτε εμεις θα σε ρωτουσαμε αν παιζει ρολο η υλοποιηση και κατεληξες μονο Gigabyte.. 😁 ( μια χαρα ειναι )

Δες την gaming σαν...ενδιαμεση που σου λεει ο kkatzos 👍

Γενικα, παρε τη φθηνοτερη.. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, scorpion8283 είπε

Γενικα, παρε τη φθηνοτερη.. 

Δεν είπα αυτό όμως.

Γενικά οι Gigabyte σκίζουν στις RTX4000, εκτός των μοντέλων Windforce.

Καλύτερο balance θερμοκρασιών/θορύβου (εκτός των μοντέλων Windforce) + (σχεδόν) εγγυημένη απουσία coil whine.

Άρα καλά κάνει ως προς την επιλογή μάρκας, εκτός των μοντέλων Windforce.

Όπως κατάλαβες 😂 ως προς το μοντέλο διαφώνησα, καθώς η Windforce παίζει να είναι η χειρότερη υλοποίηση που υπάρχει, ανεξαρτήτως μάρκας. Οι άλλες δύο είναι άριστες.

Τώρα ΑΝ υπάρχει άλλη περίπτωση, έστω λίγο χειρότερη, αλλά σε πολύ καλύτερη τιμή εννοείται συμφωνώ.

Επεξ/σία από kkatzos
  • Like 2

21 minutes ago, kkatzos said:

Δεν είπα αυτό όμως.

Γενικά οι Gigabyte σκίζουν στις RTX4000, εκτός των μοντέλων Windforce.

Καλύτερο balance θερμοκρασιών/θορύβου (εκτός των μοντέλων Windforce) + (σχεδόν) εγγυημένη απουσία coil whine.

Άρα καλά κάνει ως προς την επιλογή μάρκας, εκτός των μοντέλων Windforce.

Όπως κατάλαβες 😂 ως προς το μοντέλο διαφώνησα, καθώς η Windforce παίζει να είναι η χειρότερη υλοποίηση που υπάρχει, ανεξαρτήτως μάρκας. Οι άλλες δύο είναι άριστες.

Τώρα ΑΝ υπάρχει άλλη περίπτωση, έστω λίγο χειρότερη, αλλά σε πολύ καλύτερη τιμή εννοείται συμφωνώ.

Ποιο αυτο? Ώπα κάτσε μη μας φαει ο γραπτός λόγος 😋😁

του πρότεινες την Gaming σαν ενδιάμεση, αυτο λεω και μια χαρα!

Εγω του προτεινα  " γενικά να πάρει την φθηνότερη" σαν εναλλακτική! Η δική μου άποψη δηλαδηςςςςς!🙂

Αλλά αν θέλει Gigabyte, Gigabyte it is!

btw δεν ειναι κακια και η windforce πιστευω, αρκεί να ειναι v2/rev.2. Τα πρώτα revision ηταν λιγο λιγεροκορμα...  

Ο λόγος της επιλογής Gigabyte  ηταν γιατί λόγω του coil whine , που αν δεν κάνω λάθος το είχα διαβάσει σε κάποιο παλαιότερο post στο παρόν thread.Επίσης γνώριζουμε κατά προσέγγιση ημερομηνία κυκλοφορίασ τον 50ΧΧ γιατί το σχόλιο του Retro με έβαλε σε σκέψεις.Ωστόσο να σας ευχαριστήσω παιδια για τις συμβουλες σας

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...