Προς το περιεχόμενο

NVIDIA RTX 4000 Series(Ada Lovelace)

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 29,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Psycho_Warhead

2341

• Arkin

1934

• BlurayMoviesGreece

1823

• Herald

1556

• Super Moderators
2 minutes ago, Psycho_Warhead said:

Θα καταργηθεί άραγε μέχρι την κυκλοφορία των RTX50 το παλιό CP?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

γτ αμα εχεις κανει overclock μονος σου θα το δουν και θα χασεις την εγγυηση :P

Αντε να φτιαξουν κανα app της προκοπης σαν το adrenaline να μην χρειαζεσαι 32 προγραμματα για να κανεις δυο πραγματα

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 4
  • Haha 1

4 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

ποιο oc; για 4fps ξέρω 'γω; και να πας να παίξεις ένα καινούργιο game και να σου σκάσει. thanks but no thanks

Θα εχει αυτόματο undervolt ελπίζω να είναι και stable και δεν θέλουμε OC. 

• Like 1

48 minutes ago, just_a_dude said:

ποιο oc; για 4fps ξέρω 'γω; και να πας να παίξεις ένα καινούργιο game και να σου σκάσει. thanks but no thanks

Βέβαια αν είσαι στα ~50 fps, και τα 4 είναι καλοδεχούμενα και κάνουν διαφορά. 

Το πρόβλημα δεν είναι αν θα σκάσει ή τα μικρά gains. Αλλά το γεγονός ότι στο ελληνικό καλοκαίρι, ακόμα και ένα μικρό overclock της τάξης των 100-200mhz core clock θα ανεβάσει τα fans σε σημείο που δεν αξίζει.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, just getting started είπε

Βέβαια αν είσαι στα ~50 fps, και τα 4 είναι καλοδεχούμενα και κάνουν διαφορά. 

Το πρόβλημα δεν είναι αν θα σκάσει ή τα μικρά gains. Αλλά το γεγονός ότι στο ελληνικό καλοκαίρι, ακόμα και ένα μικρό overclock της τάξης των 100-200mhz core clock θα ανεβάσει τα fans σε σημείο που δεν αξίζει.

Εκεί θα είναι 2,5fps :D. Κάπου στα 5% gain είναι το overclocking πλέον και αν, ίσως με κάποιες εξαιρέσεις βέβαια.

Δεν γίνεται pc gaming χωρίς a/c στο Αθηναϊκό καλοκαίρι οπότε η εξωτερική θερμοκρασία δεν παίζει τόσο ρόλο. Εγώ πάντως πάνω από ώρα δεν αντέχω pc gaming χωρίς a/c με 34-35+ έξω. Ακόμα και με ανοιχτά παράθυρα και ανεμιστήρα δηλαδή.

Επεξ/σία από Jts
  • Like 3

εγώ έχω κάνει το εξής απλό, έβαλα το pl στο 75%. Στο superposition έχει -4% διαφορά με stock και σε 1-2 gaming bencharaks που δοκίμασα έχει -5%. Σιγά τα αυγά δηλαδή. Και ακόμη και με 28 εσωτερική δεν πάει πάνω από 65 βαθμούς με χαλαρό fan προφίλ και μάλιστα στο φουρνάκι το H500. Βέβαια πάντα παίζω με a/c ανοιχτό, όχι για την κάρτα αλλά για μένα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, just getting started είπε

Δεν είναι λίγο extreme? Με πόσο core clock παίζει έτσι?

2655-2715, ενώ στοκ 2775-2820. Ανάλογα και το game βέβαια ή αν έχεις DLSS ή είσαι σε native.

Επεξ/σία από just_a_dude
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απ'το 80 και πάνω η αύξηση της απόδοσης είναι σε ευθεία, όσο από 100 σε 120% δηλαδή περίπου. Λίγα πράγματα, αν θυμάμαι καλά το καλύτερο perf/watt στην 4090 τουλάχιστον είναι στο 50%.

Επεξ/σία από Jts
  • Like 1

53 minutes ago, just_a_dude said:

2655-2715, ενώ στοκ 2775-2820. Ανάλογα και το game βέβαια ή αν έχεις DLSS ή είσαι σε native.

Πάντως με msi afterburner μπορείς εύκολα να καπάρεις τα mhz/volt στα 2715-2760 0.950-0.975 κάνοντας flat την καμπύλη από ένα σημείο και μετά και θα είναι τέρμα σταθερό, χωρίς αυξομειώσεις στο core clock (εκτός και αν είσαι στο όριο στο ρεύμα).

Με τι κατανάλωση πάει με 75% power limit? Εγώ όταν το είχα δοκιμάσει πάντως έριχνε και στα 2500+ το core clock οπότε δεν άξιζε. Και κατέληξα απλά 2745 με 0.975 από afterburner και το max που είδα είναι 170w κάτι μήνες που το έχω έτσι.

• Like 1

8 λεπτά πριν, just getting started είπε

Πάντως με msi afterburner μπορείς εύκολα να καπάρεις τα mhz/volt στα 2715-2760 0.950-0.975 κάνοντας flat την καμπύλη από ένα σημείο και μετά και θα είναι τέρμα σταθερό, χωρίς αυξομειώσεις στο core clock (εκτός και αν είσαι στο όριο στο ρεύμα).

Με τι κατανάλωση πάει με 75% power limit? Εγώ όταν το είχα δοκιμάσει πάντως έριχνε και στα 2500+ το core clock οπότε δεν άξιζε. Και κατέληξα απλά 2745 με 0.975 από afterburner και το max που είδα είναι 170w κάτι μήνες που το έχω έτσι.

150watt. Τόσο χαμηλό clock δεν είδα όχι. Ίσως έχει να κάνει και με το game. Ας πούμε τώρα παίζω GOW που είναι πιο παλιό.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...