Προς το περιεχόμενο

NVIDIA RTX 4000 Series(Ada Lovelace)

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Καλά ο τύπος στο λινκ που έβαλα σίγουρα τρέχει με ht on .

Αυτός έχει το τοπ 

https://www.3dmark.com/spy/45544536

Αυτό σε real gaming scenario μεταφράζεται ως 2-4 fps max avg στα gpu bounce game's.

Δλδ τίποτα 

Σε gaming ναι το καταλαβαινω αλλα στο 3Dmark δεν ηξερα οτι υπαρχουν τετοιες διακυμανσεις

Τελικα δουλευει το curve στο afterburner. Παρολο που λεει 0. Εβαλα fixed 2600 και 0.950 voltage και να δω πως καθετε στο portal που ειναι το ιδιο βαρυ με 2077 με PT. 

Screenshot_2.png

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 λεπτά πριν, Arkin είπε

Σε gaming ναι το καταλαβαινω αλλα στο 3Dmark δεν ηξερα οτι υπαρχουν τετοιες διακυμανσεις

Τελικα δουλευει το curve στο afterburner. Παρολο που λεει 0. Εβαλα fixed 2600 και 0.950 voltage και να δω πως καθετε στο portal που ειναι το ιδιο βαρυ με 2077 με PT. 

Screenshot_2.png

Με το 0 σε αφήνει να πειράξεις μέχρι το 1.050ν στο curve.Οταν ξεκλειδώσει το volt στο ab.(λογικά με update κάποια στιγμή)

Στο 50% σε αφήνει μέχρι 1.075ν κ Μαξ 100% μέχρι 1.1ν

• Like 1

1 ώρα πριν, azazil1190 είπε

Εσένα βέβαια σε νοιάζει το σενάριο gaming.Σιγουρα θα έχει μεγάλη διαφορά από την 4070ti και φυσικά δεν θα σε νοιάζει  μην σου γεμίσει η vram σε κάποιο παιχνίδι Μαξ αουτ😋

Μα θα φτάσουν τα 16gb;:D

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Arkin είπε

Λογικα μετα την κοβει το power limit και το voltage στα οποια δεν μπορω να επεμβω για την ωρα στο afterburner. 

Καλορίζικη.

Δοκίμασε αυτήν την έκδοση 4.6.6 beta3

https://www.guru3d.com/download/msi-afterburner-beta-download/

Επεξ/σία από BabisTs
  • Like 2
  • Thanks 1

1 λεπτό πριν, BabisTs είπε

Καλορίζικη.

Δοκίμασε αυτήν την έκδοση

Να είσαι καλά φίλε μου. Δεν είχα ιδέα ότι υπήρχε beta έκδοση είχα την 4.6.5 final. Θα την δοκιμάσω σε λιγάκι χθες έπαιξα μέχρι 0.900 voltage και κρατάει πάνω από 2500 συχνότητα με το ρεύμα να παίζει στα 230 στο portal που πάντα τραβάει 20 30 παραπάνω από ότι άλλο έχω δοκιμάσει. Το ίδιο ακριβώς UV με την 4070ti αυτή peakare στα 175 στο portal και 140 145 στα υπόλοιπα παιχνίδια με το ίδιο ρεύμα. 

• Like 1

Με την έκδοση αυτή φυσιολογικά θα ξεκλειδώσουν και τα δύο slider.Τώρα αν το slider του powerlimit είναι στο 100% και δεν ανεβαίνει άλλο είναι θέμα bios της gpu ....το voltage φυσιολογικά θα ξεκλειδώσει και θα μπορείς να το πειράξεις.

• Like 2

Μόλις τώρα, BabisTs είπε

Με την έκδοση αυτή φυσιολογικά θα ξεκλειδώσουν και τα δύο slider.Τώρα αν το slider του powerlimit είναι στο 100% και δεν ανεβαίνει άλλο είναι θέμα bios της gpu ....το voltage φυσιολογικά θα ξεκλειδώσει και θα μπορείς να το πειράξεις.

Όπως είπε και ο azali πάλι πειράζετε το voltage δηλαδή όπου κλειδώσω σε όποια συχνότητα παίζει ακριβώς εκεί με - 15mhz δηλαδή δουλεύει απλά μεχρι ένα όριο και δεν το δείχνει και το monitoring in game ενω στο hwinfo τα δείχνει όλα σωστά. Το power limit είναι σίγουρα θέμα bios δεν με πειράζει πιθανώς σε φλασαρισμα από κάρτα με μεγαλύτερο pl να ανεβαινε περισσότερο αλλά είναι καθαρά για benchmarks. Βάζω την 4.6.6 και επανέρχομαι. 

• Like 1

55 minutes ago, Arkin said:

Όπως είπε και ο azali πάλι πειράζετε το voltage δηλαδή όπου κλειδώσω σε όποια συχνότητα παίζει ακριβώς εκεί με - 15mhz δηλαδή δουλεύει απλά μεχρι ένα όριο και δεν το δείχνει και το monitoring in game ενω στο hwinfo τα δείχνει όλα σωστά. Το power limit είναι σίγουρα θέμα bios δεν με πειράζει πιθανώς σε φλασαρισμα από κάρτα με μεγαλύτερο pl να ανεβαινε περισσότερο αλλά είναι καθαρά για benchmarks. Βάζω την 4.6.6 και επανέρχομαι. 

Καλορίζικη Γιωργαρα! Να την χαρείς αδερφε! 👍

• Like 2
  • Thanks 1

10 λεπτά πριν, scorpion8283 είπε

Καλορίζικη Γιωργαρα! Να την χαρείς αδερφε! 👍

Να εισαι καλα φιλε μου σε ευχαριστω πολυ καλα να ειμαστε να χαιρομαστε ολοι οτι hardware αγοραζουμε για το χομπι μας.

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το σημαντικότερο (για μένα και για αρκετά παιδιά θεωρώ μετά το φαινόμενο ASUS γνωστού μέλους) είναι πια το μη ενοχλητικό coil whine και εφόσον δεν ακούγεται (εκτός και βάλεις το αυτί πάνω στις hdmi - dp εξόδους και τρέχεις στα 500/1000fps να αντιλαμβάνεσαι ένα μικρό κάτι που δεν φτάνει έως το σημείο που κάθεσαι) τοτε πρέπει να είναι διπλά ευχαριστημένος ο Arkin.

Προσωπικά είχα χρόνια σε όλες τις κάρτες whining, άλλου μικρό που το άκουγα απ'την θέση που καθόμουν στο γραφείο αλλά δε ήταν σε σημείο που να ενοχλεί και σ' άλλες να σπάει νεύρα. Με την 3070 αν τη βάλω στα 3000 καρε μόνο αν βάλεις το αυτί σου στις εξόδους να ακούσεις κάτι σαν κουνούπι. Δηλαδή στα 500fps που τσεκαρα πολλές φορές είναι νεκρική σιγή. Φαντάζει απίστευτο και με εκπλήσσει κάθε φορά 😛

Φερ ειπείν η τελευταία 3060Ti GB λευκή, 3070 Eagle , 5700ΧΤ Pulse έκαναν σαν δαιμονισμένες από τα 120~ καρέ με ένα ενοχλητικό τσιριχτο (άλλες πολύ άλλες λιγότερο). H Manli έσπασε μια δεκαετία "γκρίνιας και φαγούρας". Μάλιστα στην αρχή έλεγα, " τι εταιρεία είναι αυτή, ωχ, θα φάμε τα μούτρα μας ".

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Like 1

2 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Το σημαντικότερο (για μένα και για αρκετά παιδιά θεωρώ μετά το φαινόμενο ASUS γνωστού μέλους) είναι πια το μη ενοχλητικό coil whine και εφόσον δεν ακούγεται (εκτός και βάλεις το αυτί πάνω στις hdmi - dp εξόδους και τρέχεις στα 500/1000fps να αντιλαμβάνεσαι ένα μικρό κάτι που δεν φτάνει έως το σημείο που κάθεσαι) τοτε πρέπει να είναι διπλά ευχαριστημένος ο Arkin.

Προσωπικά είχα χρόνια σε όλες τις κάρτες whining, άλλου μικρό που το άκουγα απ'την θέση που καθόμουν στο γραφείο αλλά δε ήταν σε σημείο που να ενοχλεί και σ' άλλες να σπάει νεύρα. Με την 3070 αν τη βάλω στα 3000 καρε μόνο αν βάλεις το αυτί σου στις εξόδους να ακούσεις κάτι σαν κουνούπι. Δηλαδή στα 500fps που τσεκαρα πολλές φορές είναι νεκρική σιγή. Φαντάζει απίστευτο και με εκπλήσσει κάθε φορά 😛

Ναι παιζει μεγαλο ρολο το coil με την asus strix τοτε με επερνε τα αυτια δεν ειχα και ακουστικα. Τωρα παντα ειμαι με ακουστικα οποτε και να εχει δεν με ενοχλει αλλα εννοειται πολυ ευχαριστημενος και σε αυτο το κομματι. Μπορει να μην εχει την ψυξη των suprim η των strix δεν εχω τετοιες απαιτησεις αυτες κανουν και 400 ευρω παραπανω αλλα για την υλοποιηση ειμαι 1000% ευχαριστημενος. Θελω να τη βαλω και vertical αν γινεται εχει πολυ δυνατο RGB με τα διαφανα fans δειχνει πολυ ομορφα. 

Asus 1070ti τρελο coil

Sapphire 5700xt reference μηδεν coil μεγαλο θορυβος απο το blower ομως

XFXF Merc 319 6700xt πολυ κρυα αθορυβη αλλα ειχε λιγο coil

PowerColor Red Dragon RX 6800 XT μετρια σε θορυβο και καθολου coil

Zotac 4070ti trinity μηδεν coil και το αυτι να βαλεις διπλα αλλα λιγακι σπαστικα τα fans και too aggresive το curve στους 44 βαθμους ανοιγαν τα fans και δεν μπορουσα να το ελεγξω ουτε με afterburner. Κανενα αλλο παραπονο.

Τωρα με την Manli τα fans τα ελεγχω οσο θελω εγω δηλαδη αν βαλω να ανοιγουν στους 50 εκει θα ανοιγουν απο afterburner. Και ειναι πιο ηρεμος ο ηχος απο τα fans μεχρι το 50% συγκριτικα με αντιστοιχο ποσοστο στην zotac. 

1 ώρα πριν, BabisTs είπε

Καλορίζικη.

Δοκίμασε αυτήν την έκδοση 4.6.6 beta3

Με ξεκλειδωσε το voltage η 4.6.6 απλα παλι δειχνει 0 volt αλλα παει μεχρι +100 τωρα κανονικα στο slider. Το power limit στο 100 οποτε ειναι απο το bios αυτο.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 minutes ago, Arkin said:

Ναι παιζει μεγαλο ρολο το coil με την asus strix τοτε με επερνε τα αυτια δεν ειχα και ακουστικα. Τωρα παντα ειμαι με ακουστικα οποτε και να εχει δεν με ενοχλει αλλα εννοειται πολυ ευχαριστημενος και σε αυτο το κομματι. Μπορει να μην εχει την ψυξη των suprim η των strix δεν εχω τετοιες απαιτησεις αυτες κανουν και 400 ευρω παραπανω αλλα για την υλοποιηση ειμαι 1000% ευχαριστημενος. Θελω να τη βαλω και vertical αν γινεται εχει πολυ δυνατο RGB με τα διαφανα fans δειχνει πολυ ομορφα. 

Asus 1070ti τρελο coil

Sapphire 5700xt reference μηδεν coil μεγαλο θορυβος απο το blower ομως

XFXF Merc 319 6700xt πολυ κρυα αθορυβη αλλα ειχε λιγο coil

PowerColor Red Dragon RX 6800 XT μετρια σε θορυβο και καθολου coil

Zotac 4070ti trinity μηδεν coil και το αυτι να βαλεις διπλα αλλα λιγακι σπαστικα τα fans και too aggresive το curve στους 44 βαθμους ανοιγαν τα fans και δεν μπορουσα να το ελεγξω ουτε με afterburner. Κανενα αλλο παραπονο.

Τωρα με την Manli τα fans τα ελεγχω οσο θελω εγω δηλαδη αν βαλω να ανοιγουν στους 50 εκει θα ανοιγουν απο afterburner. Και ειναι πιο ηρεμος ο ηχος απο τα fans μεχρι το 50% συγκριτικα με αντιστοιχο ποσοστο στην zotac. 

Spoiler

Ναι είναι και τι θα τύχει Manli, Ζοτακ και Palit/Inno3D (στην τελευταία ακούγονται πολλά καλά από παλιά ότι είναι VFM) θα έχω στο νου μου που συνήθως είναι και πιο συμφέρουσες οικονομικά καθώς πλέον έχουν αγριεψει πολύ τα πράγματα σε τιμές. Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να κουνηθώ και γω γιατί σε 4Κ 120Hz με Panasonic 42LZ800 OLED η 3070 μόνο παλιό backlog μπορώ να ξεσκονισω. Αλλά δε μπορώ οικονομικά να φτάσω budget στα 800 τουλάχιστον για την πιο φθηνή 4070Τι 16 (δεν έχω γνωστό με τιμολόγιο κλπ).

Τουλάχιστον έγινε το απαραίτητο οπτικό άλμα που αμελούσα, καθώς τόσα χρόνια άλλαζα κάρτες, cpuδια, κουτιά, ψιψοψονια παραμένοντας σε 1080p 24αρα ( ανεξαρτήτως της αγοράς το 2020 μιας εκ των πρώτων 144Hz με IPS - AOC 24G2 ) με αποτέλεσμα να πετάω τζάμπα χρήματα περιμένοντας το "ιδανικό μόνιτορ" σε τιμή ευκαιρίας για αναβάθμιση με ουσία. Ευτυχώς που ξεστοκαρε ο Κωτσοβολος τελευταία με τις προσφορές μισή τιμή στο δεύτερο προϊόν και το κομποδεμα έφτασε για να γίνει μια αγορά που άφηνα "on hold" χρόνια.

Βέβαια ίσως αντέξω μέχρι να τελειώσω ένα τόσο μεγάλο backlog και να έχει βγεί καμία 5070 16GB κοντά στα 600-650€ που είναι και το ψυχολογικό όριο. Παραπάνω δεν αντέχω με τη καμία και μου φαίνεται και κάπως έτσι, μιλάμε για πολλά χρήματα.

Spoiler

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Like 2

1 λεπτό πριν, 7nisiotis είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Ναι είναι και τι θα τύχει Manli, Ζοτακ και Palit/Inno3D (στην τελευταία ακούγονται πολλά καλά από παλιά ότι είναι VFM) θα έχω στο νου μου που συνήθως είναι και πιο συμφέρουσες οικονομικά καθώς πλέον έχουν αγριεψει πολύ τα πράγματα σε τιμές. Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να κουνηθώ και γω γιατί σε 4Κ 120Hz με Panasonic 42LZ800 OLED η 3070 μόνο παλιό backlog μπορώ να ξεσκονισω. Αλλά δε μπορώ οικονομικά να φτάσω budget στα 800 τουλάχιστον για την πιο φθηνή 4070Τι 16 (δεν έχω γνωστό με τιμολόγιο κλπ).

Τουλάχιστον έγινε το απαραίτητο οπτικό άλμα καθώς τόσα χρόνια άλλαζα κάρτες, παραμένοντας σε 1080p 24αρα ( ανεξαρτήτως της αγοράς το 2020 μιας εκ των πρώτων 144Hz με IPS - AOC 24G2 ) με αποτέλεσμα να πετάω τζάμπα χρήματα περιμένοντας το "ιδανικό μόνιτορ" για αναβάθμιση με ουσία.

Βέβαια ίσως αντέξω μέχρι να τελειώσω ένα τόσο μεγάλο backlog και να έχει βγεί καμία 5070 16GB κοντά στα 600-650€ που είναι και το ψυχολογικό όριο. Παραπάνω δεν αντέχω με τη καμία και μου φαίνεται και κάπως έτσι, μιλάμε για πολλά χρήματα.

Απόκρυψη περιεχομένων

Πάρε του Arkin:P

Spoiler

Ναι ξέρω την έχει τάξει αλλού

1 λεπτό πριν, 7nisiotis είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Τουλάχιστον έγινε το απαραίτητο οπτικό άλμα καθώς τόσα χρόνια άλλαζα κάρτες, παραμένοντας σε 1080p 24αρα ( ανεξαρτήτως της αγοράς το 2020 μιας εκ των πρώτων 144Hz με IPS - AOC 24G2 ) με αποτέλεσμα να πετάω τζάμπα χρήματα περιμένοντας το "ιδανικό μόνιτορ" για αναβάθμιση με ουσία.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Ειναι ιδια εταιρια απο οτι εχω διαβασει βγαινουν απο το ιδιο εργοστασιο μαζι με Gainward Inno και ισως και zotac και ειναι οι πιο οικονομικες εχουν ομως πολυ τιμια PCB οχι τρελο συστημα ψυξης και τα fans ειναι αναλογα στην zotac ηταν πολυ κλειδωμενα και aggresive εδω ανοιγουν απο τους 50 μονα τους και το παω και παραπανω οποτε ειναι καλυτερο. Χιλιες φορες manli στα 999 παρα suprim στα 1400 η καποια windforce στα 1200. Οτι γλιτωσεις καλο ειναι το chip ιδιο ειναι τωρα οι 5-10 βαθμοι πανω κατω λιγη σημασια εχει. Οι suprim θα επαιζε στους 50 με undervolt η manli θα παιξει στους 60 καποτε δουλευαν μονιμα 90+ και δεν παθαιναν τιποτα. Ναι καλα που εφυγες απο 1080p το αλμα ειναι τεραστιο σε 1440 ολα ειναι καλυτερα και ευκρινεστερα και δεν ειναι τοσο βαρια πριν 10 χρονια ηταν σημερα οχι. Το 4Κ εχει δρομο για mainstream ακομα ειδικα για υψηλα fps και με RT κτλ. Ειναι πολλα τα λεφτα ναι και χωρις να γλιτωνεις εστω το φπα δεν βγαινει με τιποτα. 

3 λεπτά πριν, chrisde είπε

Πάρε του Arkin:P

Απόκρυψη περιεχομένων

Ναι ξέρω την έχει τάξει αλλού

Την εδωσα βρε συ χθες στο παιδι αμεσως χερι με χερι 650 ευρω και στο καπακι ηρθε και η νεα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Arkin είπε

Την εδωσα βρε συ

Ναι αλλά σε λάθος άτομο :P

Καλορίζικη και από μένα, welcome to the club of 4080 (super). Και εγώ θα σου πρότεινα την αναβάθμιση σε 5800x3d όπως έχω πει άπειρες φορές και έχω κάνει και ο ίδιος, για μένα εφόσον μιλάμε κυρίως για gaming, αξίζει με 1000 ακόμα και σε αυτήν την τιμή (για gaming ξαναλέω). Τώρα αν έχεις προγραμματίσει άμεσα ολικό lifting, καλώς.

Υγ) Sorry αλλά θες και οθόνη, το HDR oled μαμάει

Επεξ/σία από chrisde
  • Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...