Προς το περιεχόμενο

NVIDIA RTX 4000 Series(Ada Lovelace)

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Geobe είπε

Καλησπέρα στην πράσινη παρέα. Χρειάζομαι τη γνώμη σας για 4090. Ξέρω κακή εποχή για τη συγκεκριμένη ίσως και για όλες τις 4ΧΧΧ. Είμαι ακόμη με μια ταπεινή 1060 6GB της Asus από την οποία είμαι απόλυτα ικανοποιημένος για αυτό που είναι και έχει αντέξει πολύ περισσότερο από όσο ήταν το αρχικό πλάνο αλλά πλέον δεν αντέχω. Η αγορά θα γίνει με τιμολόγιο και μιας και έχω ενδοκοινοτικές κοιτάζω από Amazon DE για να γλιτώσω το ΦΠΑ. Με τιμολόγιο εντός Ελλάδας δεν γλυτώνω κάτι πέρα από την μείωση του φορολογητέου του χρόνου (δεν πληρώνω ΦΠΑ). Δεν έχει πολλές επιλογές και ειδικά με πωλητή το ίδιο το amazon. Από όσα έχω διαβάσει Asus=coil wine και μένουμε μακριά ενώ MSI και Gigabyte έχουν ίσως τις καλύτερες υλοποιήσεις. Με συνάρτηση όλα αυτά βρίσκω μόνο την Gigabyte Gaming Oc γύρω στα 1750. Η ίδια εδώ βλέπω είναι στα 2030. Το σύστημα στο οποίο θα μπει έχει έναν 5600Χ ο οποίος πιθανότατα θα αλλάξει μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες με έναν 5800Χ3D. Μαζί με την κάρτα θα αλλαχτεί και το τροφοδοτικό. Σκεφτόμουν το bequiet dark power 13 στα 1000W αλλά διάβασα κάτι περίεργα προβλήματα που έβγαλε και γύρισα στο Corsair HX1000i. Οθόνη είναι 2Κ αλλά θα χρησιμοποιηθεί και 4Κ τηλεόραση. Τι γνώμη έχετε για την Gaming OC;

ΥΓ.: Πέρασε από το μυαλό μου και η 4080 αλλά δεν είμαι πολύ σίγουρος ειδικά και μετά τη super που είναι μόνο στο όνομα (ξέρω οι τιμές δεν έχουν στρώσει ακόμη).

Παρε μια 4080 Gaming OC + 5800x3d + Corsair Rm850x + Corsair 12VHPWR cable και θα σου μεινουν και 500€ ρεστα αντι να παρεις 4090 μονο.
2024 αγορα και να πληρωσεις +1000€ τα 15FPS δεν αξιζει.

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece
  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Psycho_Warhead

2350

• Arkin

1953

• BlurayMoviesGreece

1823

• Herald

1556

7 minutes ago, BlurayMoviesGreece said:

Παρε μια 4080 Gaming OC + 5800x3d + Corsair Rm850x + Corsair 12VHPWR cable και θα σου μεινουν και 500€ ρεστα αντι να παρεις 4090 μονο.
2024 αγορα και να πληρωσεις +1000€ τα 15FPS δεν αξιζει.

Ποια 15 FPS ρε;Από bluray dvd σε κάνουμε😎

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Westbaum είπε

Ποια 15 FPS ρε;Από bluray dvd σε κάνουμε😎

Στα βαρια games σε 4Κ Ray Tracing οι διαφορες δεν ειναι τοσο μεγαλες.
Σε Path Tracing πασχει η 4080 αλλα οχι οτι και η 4090 ειναι κανενας κολοσος.
Σε αυτα που ειναι χωρις Ray Tracing οι διαφορες ειναι μεγαλες αλλα πανω απο το Refresh Rate του monitor oποτε κλαιν μαιν.
H 4090 αξιζε οταν η 4080 ειχε 1300€ και η 4090 1500€ τωρα στο 1000€ vs 2000€ δεν εχει καμια λογικη.
Εσεις που τη πηρατε πριν 1-1,5 χρονο ειχε νοημα γιατι παιζατε τοσο καιρο, αυτος που θα τη παρει τωρα γιατι να πληρωσει κερατιατικα;
Σε λιγοτερο απο χρονο οι 5000 θα την κανουν δισκετα.

Screenshot_22.jpg

Στις 1/2/2024 στις 10:43 ΜΜ, icenex είπε

Ενταξει πολιτισμικο σοκ απο τις επιδοσεις, τελικα αξιζει να αργεις να αλλαξεις καρτα σου φαινεται πιο χαωδης η διαφορα. :P

Καλορίζικη η κάρτα.

Θα είχε ενδιαφέρον να έγραφες την άποψη σου σαν αγοραστής/καταναλωτής, στο γιατί επέλεξες να δώσεις 700ευρώ για την 4070super σε σχέση με τις φθηνότερες Amd(7800xt/7900 GRE),που έχουν και παραπάνω Vram(ειδικά για το τελευταίο ορισμένοι συμφορουμίτες έγραφαν σελίδες πέρυσι αν θυμάσαι και μέχρι και ξεχωριστό θέμα άνοιξαν 😉).

Δεκτή η γνώμη αλλά, 4090 βρίσκω με 1700 και 4080 στα 1100+. Δεν είναι 1000 πάνω.

6 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

H 4090 αξιζε οταν η 4080 ειχε 1300€ και η 4090 1500€ τωρα στο 1000€ vs 2000€ δεν εχει καμια λογικη.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Geobe είπε

Δεκτή η γνώμη αλλά, 4090 βρίσκω με 1700 και 4080 στα 1100+. Δεν είναι 1000 πάνω.

Aυτη την εποχη ειναι η μεταβαση, οι τιμες θα στρωσουν παντου σε λιγο καιρο.
Ολα τα καταστηματα θα ξεφορτωθουν τις 4080 ισως και κατω απο 1000€ για να φερνουν 4080S που η διαφορα ειναι 1-2FPS.

9 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

Interested Jurassic Park GIF by Vidiots

για να δούμε μέχρι αύριο ποιος δε θα είναι κοντά μας???

οι 2 υποψήφιοι για αποχώρηση:

1)ο fulgore 

2)ο φαραώ

Spoiler

και κρυφή επιλογή

3)εγώ με αυτά που γράφω :P 

1 hour ago, BlurayMoviesGreece said:

Στα βαρια games σε 4Κ Ray Tracing οι διαφορες δεν ειναι τοσο μεγαλες.
Σε Path Tracing πασχει η 4080 αλλα οχι οτι και η 4090 ειναι κανενας κολοσος.
Σε αυτα που ειναι χωρις Ray Tracing οι διαφορες ειναι μεγαλες αλλα πανω απο το Refresh Rate του monitor oποτε κλαιν μαιν.
Εσεις που τη πηρατε πριν 1-1,5 χρονο ειχε νοημα γιατι παιζατε τοσο καιρο, αυτος που θα τη παρει τωρα γιατι να πληρωσει κερατιατικα;
Σε λιγοτερο απο χρονο οι 5000 θα την κανουν δισκετα.

Screenshot_22.jpg

H 4090 ποτέ δεν είχε 1500 εδώ.1650 ήταν εδώ η Palit Gamerock απ'τον κολλητό σου το Jimmy,και αυτό που μου δείχνεις εδώ είναι 36+% διαφορά.Τόσο είναι η διαφορά της 4090 με 4080 σε βαριά παιχνίδια όπως,Alan,Avatar,Plague,Jedi Survivor.Tώρα αν βάλεις στο χορό και κάτι Assasins Creed γενικά,όχι μόνο το Mirage,far cry 6 που το scaling της μηχανής  συνολικά είναι για τα πανηγύρια (~20%)ανάμεσα στις 3 κάρτες η διαφορά πέφτει στο γενικό 32-33%.

Επιπλέον πληρώνεις και τα 8 GB Vram,οπότε δεν είναι μόνο τα fps,αλλά φυσικά τώρα στα 2000 η 4090 δεν αξίζει.Πριν μια εβδομάδα που πόσταρα ξανά σε ένα μαγαζί την Palit στα 1650 έφυγε την επόμενη μέρα,και αν υπήρχαν τέτοιες τιμές πολλοί θα κάναν σωστή κίνηση να πήγαιναν σε 4090 vs. 4080 στα 1200.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Westbaum είπε

H 4090 ποτέ δεν είχε 1500 εδώ.1650 ήταν εδώ η Palit Gamerock απ'τον κολλητό σου το Jimmy,και αυτό που μου δείχνεις εδώ είναι 36+% διαφορά.Τόσο είναι η διαφορά της 4090 με 4080 σε βαριά παιχνίδια όπως,Alan,Avatar,Plague,Jedi Survivor.Tώρα αν βάλεις στο χορό και κάτι Assasins Creed γενικά,όχι μόνο το Mirage,far cry 6 που το scaling της μηχανής  συνολικά είναι για τα πανηγύρια (~20%)ανάμεσα στις 3 κάρτες η διαφορά πέφτει στο γενικό 32-33%.

Επιπλέον πληρώνεις και τα 8 GB Vram,οπότε δεν είναι μόνο τα fps,αλλά φυσικά τώρα στα 2000 η 4090 δεν αξίζει.Πριν μια εβδομάδα που πόσταρα ξανά σε ένα μαγαζί την Palit στα 1650 έφυγε την επόμενη μέρα,και αν υπήρχαν τέτοιες τιμές πολλοί θα κάναν σωστή κίνηση να πήγαιναν σε 4090 vs. 4080 στα 1200.

Η διαφορα συνηθως ειναι 25% αυτο ομως το 25-30% εχει νοημα αν μιλαγαμε για 100+ FPS για να γινουν 130-150FPS.
Oταν το 25-30% FPS ειναι σε βαρια games μεταφραζεται οπως ειπα αρχικα σε 15-20FPS και οχι σε 50FPS για να εχει νοημα.
Και επανερχομαι στο αρχικο που ειπα, για τοσα λιγα FPS διαφορα κανενας λογικος ανθρωπος δεν θα εδινε +1000€ (67€ το καθε FPS)
Eνα αξιολογο ποσο για Ηigh End με τετοια διαφορα θα ηταν +200-300€.

1 ώρα πριν, Fulgore είπε

Καλορίζικη η κάρτα.

Θα είχε ενδιαφέρον να έγραφες την άποψη σου σαν αγοραστής/καταναλωτής, στο γιατί επέλεξες να δώσεις 700ευρώ για την 4070super σε σχέση με τις φθηνότερες Amd(7800xt/7900 GRE),που έχουν και παραπάνω Vram(ειδικά για το τελευταίο ορισμένοι συμφορουμίτες έγραφαν σελίδες πέρυσι αν θυμάσαι και μέχρι και ξεχωριστό θέμα άνοιξαν 😉).

Ευχαριστω πολυ!!

Προσωπικα ο μεγαλυτερος λογος για μενα ειναι το gsync, δυστυχως οταν πηρα την συγκεκριμενη οθονη τοτε δεν υπηρχαν freesync οθονες που να ειναι συμβατες με gsync, με λιγα λογια με εβαλα σε ενα μονοδρομο στο τι μαρκα καρτα θα παιρνω εκτος αν αλλαξω καποια στιγμη οθονη που να τα υποστηριζει και τα 2. Γιατι τα κολπα αυτα εγιναν αργοτερα, περα απο αυτο ρολο επαιξε και το καλυτερο rt k dlss σε σχεση με την κοκκινη γιατι κακα τα ψεμματα οσο και να το κραζουμε αν καπου μπορουμε να το ανοιξουμε και να μπορεις να παιξεις το παιχνιδι αξιοπρεπως τοτε θα θες να δεις καλυτερα γραφικα-τεχνολογιες με οτι συνεπαγεται με αυτο.Επισης δεν θα αναφερω τους drivers γιατι δεν εχω εμπειρια σε αυτον τον τομεα απο την κοκκινη μερια τι γινεται εδω και πολλα χρονια.Συγκεκριμενα η τελευταια κοκκινη καρτα ηταν μια 7970ghz edition της gigabyte και τοτε δεν θυμαμαι να ειχα θεματα με drivers.Επειτα πηγα σε 970, 2070s και τωρα την 4070s.

Τελος περι μνημης και εμενα να ειμαι ειλικρινης μου εκατσε καπως, αλλα βλεποντας τις προηγουμενες καρτες που ειχα αναμεσα τους και της κοκκινης παντα κρεμαγε πρωτα ο πυρηνας παρα η μνημη...Αν εχει ωριμασει ετσι τετοια καρτα με πολυ μνημη και την παλευει σε νεους τιτλους μου φαινεται απιθανο.Αλλα απο την αλλη μερια καποιος ισως ισχυριστει οτι θα ηθελε την 4070 να ειναι λυση low budget καρτα για 4k...

Τι να πω αδικα παντως το ψειριζουμε παιδια και πολλες φορες νομιζω εχει μεινει ψυχολογικο ποση μνημη εχει κατι ή χωρητικοτητα απο το μαρκετιγκ των εταιρειων.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, icenex είπε

Ευχαριστω πολυ!!

Προσωπικα ο μεγαλυτερος λογος για μενα ειναι το gsync, δυστυχως οταν πηρα την συγκεκριμενη οθονη τοτε δεν υπηρχαν freesync οθονες που να ειναι συμβατες με gsync, με λιγα λογια με εβαλα σε ενα μονοδρομο στο τι μαρκα καρτα θα παιρνω εκτος αν αλλαξω καποια στιγμη οθονη που να τα υποστηριζει και τα 2. Γιατι τα κολπα αυτα εγιναν αργοτερα, περα απο αυτο ρολο επαιξε και το καλυτερο rt k dlss σε σχεση με την κοκκινη γιατι κακα τα ψεμματα οσο και να το κραζουμε αν καπου μπορουμε να το ανοιξουμε και να μπορεις να παιξεις το παιχνιδι αξιοπρεπως τοτε θα θες να δεις καλυτερα γραφικα-τεχνολογιες με οτι συνεπαγεται με αυτο.Επισης δεν θα αναφερω τους drivers γιατι δεν εχω εμπειρια σε αυτον τον τομεα απο την κοκκινη μερια τι γινεται εδω και πολλα χρονια.Συγκεκριμενα η τελευταια κοκκινη καρτα ηταν μια 7970ghz edition της gigabyte και τοτε δεν θυμαμαι να ειχα θεματα με drivers.Επειτα πηγα σε 970, 2070s και τωρα την 4070s.

Τελος περι μνημης και εμενα να ειμαι ειλικρινης μου εκατσε καπως, αλλα βλεποντας τις προηγουμενες καρτες που ειχα αναμεσα τους και της κοκκινης παντα κρεμαγε πρωτα ο πυρηνας παρα η μνημη...Αν εχει ωριμασει ετσι τετοια καρτα με πολυ μνημη και την παλευει σε νεους τιτλους μου φαινεται απιθανο.Αλλα απο την αλλη μερια καποιος ισως ισχυριστει οτι θα ηθελε την 4070 να ειναι λυση low budget καρτα για 4k...

Τι να πω αδικα παντως το ψειριζουμε παιδια και πολλες φορες νομιζω εχει μεινει ψυχολογικο ποση μνημη εχει κατι ή χωρητικοτητα απο το μαρκετιγκ των εταιρειων.

Oι Drivers της κοκκινης ειναι κρεμα.
Δεν εχουν προβληματα το λεει ο Adior8otos, o AMD-Ra και o θεος Αρης των 1000Mods.

Spoiler

Screenshot_23.jpg

Spoiler

Screenshot_24.jpg

Spoiler

Screenshot_28.jpg

12 minutes ago, BlurayMoviesGreece said:

Eνα αξιολογο ποσο για Ηigh End με τετοια διαφορα θα ηταν +200-300€.

Βlu το %$#%σες και ψόφησε.Εάν η 4090 έκανε μόνο 200 ευρώ η και 300 ευρώ πάνω η 4080 εξαλείφεται αυτομάτως,δεν έχεις κανένα λόγο να την πάρεις.Αν σου λείπουν 200 ευρώ  δεν αγοράζεις 1200+gpu απλά.Όπως είπα 33%>4080 μέσος όρος  δεν είναι αμελητέα διαφορά,και σε heavy games η διαφορά φαίνεται.Μόνο σε Assasins/far cry η διαφορά είναι μικρότερη λόγω engine και αυτό ίσχυε και για την 3000 series με FC5/Assasins Odyssey.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Westbaum είπε

Βlu το %$#%σες και ψόφησε.Εάν η 4090 έκανε μόνο 200 ευρώ η και 300 ευρώ πάνω η 4080 εξαλείφεται αυτομάτως,δεν έχεις κανένα λόγο να την πάρεις.Αν σου λείπουν 200 ευρώ  δεν αγοράζεις 1200+gpu απλά.Όπως είπα 33%>4080 μέσος όρος  δεν είναι αμελητέα διαφορά,και σε heavy games η διαφορά φαίνεται.Μόνο σε Assasins/far cry η διαφορά είναι μικρότερη λόγω engine και αυτό ίσχυε και για την 3000 series με FC5/Assasins Odyssey.

Δεν μιλαω για Launch ,μιλαω για ενα χρονο μετα και λιγοτερο απο ενα χρονο απο τη 5090.
Στο Launch αυτη η διαφορα των 500€ ηταν λογικη.
Θες να το κανουμε 900 με 1300; 1000 με 1400;
To 2000 ειναι το προβλημα για περσινη καρτα και οχι απαραιτητα η διαφορα 4080 4090.
H μια επεσε 300€ η αλλη ανεβηκε 400€.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...