Προς το περιεχόμενο

NVIDIA RTX 4000 Series(Ada Lovelace)

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

καλά ναι για κανονικό rt είπα και εγώ σαν αυτό που έχει το metro...

τώρα και η AMD δεν είναι καμια εταιριούλα ρε συ εταιρία εκατομμυρίων είναι αν δώσουν λίγο βάση σε αυτό το κομμάτι μπορούν να φτάσουν κοντά και η nvidia θα παίζει μονη της στο πάνω ράφι με 5080-5090.. ελπίζω αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τις κάρτες να μην είναι σαν τον aten και κοιτάξουν να δώσουν μονο raster πάλι :P 

Aν ηταν ευκολο θα το ειχαν κανει ηδη και αν οχι στις 6000 τουλαχιστον στις 7000.
Οταν βλεπεις ομως οτι σε βαρυ RT η 7900xtx ειναι κατω απο 3080/4070, οσο προσπαθεια και να κανει το πολυ να φτασει τη 4070Ti.
Tη 4090 ισως τη φτασει με τις 10000.
Μεχρι τοτε θα κανουν Sponsored games με μια σκια RT τυπου Farcry 6, Jedi κτλ να φαινονται πολλα τα FPS στα Average να κορδωνεται ο Aten.

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 29,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Psycho_Warhead

2341

• Arkin

1934

• BlurayMoviesGreece

1823

• Herald

1556

5 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

ε ναι βγαίνει και κάνα game με σοβαρό RT όμως, όχι 1-2 μόνο. Γιατί αν στην επόμενη γενιά η AMD δώσει +30% raster στην ίδια τιμή θα το κάνω το απονενοημένο διάβημα και θα πάω στους κόκκινους :P 

τι λόγια είναι αυτά που λες Γιάννη?? καλύτερα κάρφωσε μου ένα μαχαίρι στην καρδια από τον ακοινώνητο το περίμενα αλλα και εσύ?

5 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Aν ηταν ευκολο θα το ειχαν κανει ηδη και αν οχι στις 6000 τουλαχιστον στις 7000.
Οταν βλεπεις ομως οτι σε βαρυ RT η 7900xtx ειναι κατω απο 3080/4070, οσο προσπαθεια και να κανει το πολυ να φτασει τη 4070Ti.
Tη 4090 ισως τη φτασει με τις 10000.
Μεχρι τοτε θα κανουν Sponsored games με μια σκια RT τυπου Farcry 6, Jedi κτλ να φαινονται πολλα τα FPS στα Average να κορδωνεται ο Aten.

θα δούμε σε λίγο καιρό...εγώ κοιτάω πάντως το αισιόδοξο σενάριο

44 minutes ago, Arkin said:

Οχι ειναι τρελα λεφτα τοσα για μια καρτα ουτε λογικη ουτε τιποτα. Στην αναγκη παιξε με dlss ακομα και σε 4Κ. Δεν ειναι λογικη επιλογη τα 2000 ευρω για ενα κομματι hardware ουτε για αστειο. 

Λογική ή συμφέρουσα σύμφωνα με τους κατόχους 4090 λέω . Όπως αντίστοιχα ήταν η Titan των 1000€. Θυμάμαι μέλη τότε στο thelab με Τατιάνες

1 λεπτό πριν, Tambas91 είπε

τι λόγια είναι αυτά που λες Γιάννη?? καλύτερα κάρφωσε μου ένα μαχαίρι στην καρδια από τον ακοινώνητο το περίμενα αλλα και εσύ?

έχεις δίκιο, πάω να παίξω ένα game με PT + RR + DLSS3.5 να έρθω στα ίσα μου :P 

Σοβαρά πάντως, αν δεν δω μεγαλύτερη κινητικότητα σε RT Games ούτε στην επόμενη γενιά και η AMD δίνει χοντρικά +30% raster (το +30% το λέω γιατί στο περίπου τόσο δίνει το DLSS Q) τότε ίσως να το σκεφτώ ναι. Βέβαια θέλω να έχω DLSS, DLAA, DLDSR, RTX Video (το οποίο πλέον το χρησιμοποιώ συνέχεια και κάνει δουλειά για τα streams). Μου είναι δύσκολο να πω ότι για 2-3 χρόνια δεν θα τα έχω όλα αυτά, γι΄αυτό θέλω ένα κίνητρο από την AMD για να πάω σε αυτούς.

Βέβαια που ξέρεις μπορεί στην επόμενη γενιά οι τεχνολογίες της κόκκινες να είναι on par, αλλά μια φωνή μέσα μου λέει ότι δεν παίζει και πολύ αυτό. Πιστεύω πάλι θα τρέχει να φτιάξει κάτι αντίστοιχο του πέτσινου και στην τελική θα είναι serviceable αλλά όχι στο ίδιο επίπεδο.

Ωστόσο για κάποιον που θέλει 1440p κάρτα σήμερα θα του πρότεινα την 7800ΧΤ, απλά εγώ δεν έχω θέμα να δώσω τα επιπλέον για 4070S. Αλλά δεκτό ότι δεν τους νοιάζουν όλους τα extra του πέτσα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

έχεις δίκιο, πάω να παίξω ένα game με PT + RR + DLSS3.5 να έρθω στα ίσα μου :P 

Σοβαρά πάντως, αν δεν δω μεγαλύτερη κινητικότητα σε RT Games ούτε στην επόμενη γενιά και η AMD δίνει χοντρικά +30% raster (το +30% το λέω γιατί στο περίπου τόσο δίνει το DLSS Q) τότε ίσως να το σκεφτώ ναι. Βέβαια θέλω να έχω DLSS, DLAA, DLDSR, RTX Video (το οποίο πλέον το χρησιμοποιώ συνέχεια και κάνει δουλειά για τα streams). Μου είναι δύσκολο να πω ότι για 2-3 χρόνια δεν θα τα έχω όλα αυτά, γι΄αυτό θέλω ένα κίνητρο από την AMD για να πάω σε αυτούς.

Βέβαια που ξέρεις μπορεί στην επόμενη γενιά οι τεχνολογίες της κόκκινες να είναι on par, αλλά μια φωνή μέσα μου λέει ότι δεν παίζει και πολύ αυτό. Πιστεύω πάλι θα τρέχει να φτιάξει κάτι αντίστοιχο του πέτσινου και στην τελική θα είναι serviceable αλλά όχι στο ίδιο επίπεδο.

Ωστόσο για κάποιον που θέλει 1440p κάρτα σήμερα θα του πρότεινα την 7800ΧΤ, απλά εγώ δεν έχω θέμα να δώσω τα επιπλέον για 4070S. Αλλά δεκτό ότι δεν τους νοιάζουν όλους τα extra του πέτσα.

Για να μη πεταξεις τσαμπα τα λεφτα σου, δοκιμασε να παιξεις 1 μηνα με FSR αντι για DLSS και αν τη παλεψεις περασες το τεστ.
Αν δεν τη παλεψεις θα γλιτωσεις τις διπλες αγορες και τις αγγελιες "καινουρια με αποδειξη αγορας πριν 1 μηνα, δινεται λογο αγορας 5070".

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Για να μη πεταξεις τσαμπα τα λεφτα σου, δοκιμασε να παιξεις 1 μηνα με FSR αντι για DLSS και αν τη παλεψεις περασες το τεστ.
Αν δεν τη παλεψεις θα γλιτωσεις τις διπλες αγορες και τις αγγελιες "καινουρια με αποδειξη αγορας πριν 1 μηνα, δινεται λογο αγορας 5070".

Τόσο χάλια δεν είναι, σίγουρα όμως το DLSS είναι καλύτερο. Γι' αυτό λέω αν δώσει η AMD +30% raster στην ίδια τιμή θα πάω σε αυτούς γιατί δεν θα χρειάζεται να βάλω FSR. Βέβαια θα χάσω το DLAA που νομίζω είναι το καλύτερο ΑΑ σήμερα. Αλλά οκ.

Αν όμως το raster είναι παρόμοιο και πάω σε AMD και κάθε φορά που θα πρέπει να ανοίξω το FSR και πάει το μάτι μου στις ατέλειες (γιατί το ξέρω ότι θα πάει, είμαι μυστήριος) τότε θα με τρώει το ξέρω.

Ο αντίλογος είναι "γιατί δεν βάζεις optimized settings ώστε να μην χρειάζεται FSR;" Απάντηση "και γιατί να μην έχω nvidia ώστε να βάλω DLSS που δείχνει σχεδόν ίδιο με native σε 1440p ή να βάλω optimized + DLAA (που έτσι θέλω να παίζω και τώρα όπου γίνεται) ώστε να έχω το πιο καλό ΑΑ;" για να γλιτώσω 100-150 ευρώ; Ναι οκ, δεν είναι λίγα, αλλά εγώ προτιμώ να τα δώσω. 

Ίσως κάπου να υπερβάλλω λίγο και απλά να είναι συνήθεια τόσα χρόνια με τα features του πέτσινου, αλλά και να μην δώσω αυτά τα 100-150 για nvidia, θα πάνε σε σουβλάκια και πίτσες και τέτοια που είναι αναλώσιμα. Προφανώς δεν θα κόψω από τα βασικά για να πάρω nvidia αντί για AMD. Αυτά τα 100-150 είναι χρήματα που περισσεύουν. 

Επεξ/σία από just_a_dude

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

Τόσο χάλια δεν είναι, σίγουρα όμως το DLSS είναι καλύτερο. Γι' αυτό λέω αν δώσει η AMD +30% raster στην ίδια τιμή θα πάω σε αυτούς γιατί δεν θα χρειάζεται να βάλω FSR. Βέβαια θα χάσω το DLAA που νομίζω είναι το καλύτερο ΑΑ σήμερα. Αλλά οκ.

Αν όμως το raster είναι παρόμοιο και πάω σε AMD κάθε φορά που θα ανοίγω FSR πάει το μάτι μου στις ατέλειες (γιατί το ξέρω ότι θα πάει, είμαι μυστήριος) τότε θα με τρώει το ξέρω.

Ο αντίλογος είναι "γιατί δεν βάζεις optimized settings ώστε να μην χρειάζεται FSR;" Απάντηση "και γιατί να μην έχω nvidia ώστε να βάλω DLSS που δείχνει σχεδόν ίδιο με native σε 1440p ή να βάλω optimized + DLAA (που έτσι θέλω να παίζω και τώρα όπου γίνεται) ώστε να έχω και το πιο καλό ΑΑ;" για να γλιτώσω 100-150 ευρώ; Ναι οκ, δεν είναι λίγα, αλλά εγώ προτιμώ να τα δώσω. 

Ίσως κάπου να υπερβάλλω λίγο και απλά να είναι συνήθεια τόσα χρόνια με τα features του πέτσινου, αλλά και να μην δώσω αυτά τα 100-150 για nvidia θα πάνε σε σουβλάκια και πίτσες και τέτοια που είναι αναλώσιμα. Προφανώς δεν θα κόψω από τα βασικά για να πάρω nvidia αντί για AMD. Αυτά τα 100-150 είναι χρήματα που περισσεύουν. 

Το DLSS δεν το βαζουμε μονο για την αυξηση FPS αλλα και γιατι διορθωνει ακομα και ατελειες του Raster.
To βαζουμε για το Ray Tracing, για το Ray Reconstruction για το Frame Generation.
Ξανασκεψου λοιπον για αυτα που λες γιατι Raster+RT δεν προκειται να παιξεις με +30% Raster και σιγουρα δεν θα εχει το ιδιο οπτικο απτελεσμα.
Ουτε αυτοι με 4090 δεν παιζουν Raster+RT.

Μόλις τώρα, BlurayMoviesGreece είπε

Το DLSS δεν το βαζουμε μονο για την αυξηση FPS αλλα και γιατι διορθωνει ακομα και το Raster.
To βαζουμε για το Ray Tracing, για το Ray Reconstruction για το Frame Generation.
Ξανασκεψου λοιπον για αυτα που λες γιατι Raster+RT δεν προκειται να παιξεις με +30% Raster και σιγουρα δεν θα εχει οτι ιδιο οπτικο απτελεσμα.

Ε όπως είπα και πριν, αν το RT είναι σε τόσο λίγα games πάλι δεν με απασχολεί και τόσο. Πιο πολύ τα υπόλοιπα features του πέτσα με "καίνε" παρά το RT. Εκτός αν έχουμε κάνα boom με αρκετά RT games (που να έχουν και καλό gameplay) στην επόμενη γενιά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

Ε όπως είπα και πριν, αν το RT είναι σε τόσο λίγα games πάλι δεν με απασχολεί και τόσο. Πιο πολύ τα υπόλοιπα features του πέτσα με "καίνε" παρά το RT. Εκτός αν έχουμε κάνα boom με αρκετά RT games (που να έχουν και καλό gameplay) στην επόμενη γενιά.

Ποσα θα πρεπει να υπαρχουν για να ειναι ευχαριστημενος καποιος;
Eξαρταται απο τι ειδος games σου αρεσουν και ποσο χρονο εχεις για να παιξεις.
Αν καποιος παρει μια 4070S και ξεκινησει να παιζει Alan Wake 2 , Cp 2077 , Avatar , Metro Exodus , Dying Light 2, Elder Ring ,Jedi Survivor κτλ νομιζω οτι σε νορμαλ ρυθμους θα φαει μηνες.
Μεχρι τοτε θα εχουν βγει Atomic Heart RT , Dragon Dogma 2, Ash Echoes , Dying 1983 , Gray Zone Warfare, Half-Life 2 RTX, Honor of Kings: World, Legend of Ymir , Mortal Online 2 , Ratten Reich ,Skull and Bones ,STALKER 2, Starminer , Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 ,Voidtrain , Black Myth Wukong. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, 7nisiotis είπε

Λογική ή συμφέρουσα σύμφωνα με τους κατόχους 4090 λέω . Όπως αντίστοιχα ήταν η Titan των 1000€. Θυμάμαι μέλη τότε στο thelab με Τατιάνες

Ωραίες εποχές στο thelab τότε 

Θυμάμαι είχε η evga περιορισμό στο ένα κομμάτι και είχα πάρει δύο για sli.Το είχα πει στο φόρουμ και δεν με πίστευαν μέχρι που μου ήρθαν τα δύο κομμάτια μαζί.Skynet custom bios k wc απευθείας .

Mετα πήρα και μια τρίτη για το pc που είχα τότε για δεύτερο στην κοπελιά (τωρινή σύζυγό)

Τιτανεςςς rule's!

Παρακάτω φλεξαρισμα ,εποχές πασοκ😆

IMG_20240130_230828.jpg

IMG_20240130_230850.jpg

Επεξ/σία από azazil1190
  • Like 13

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Ωραίες εποχές στο thelab τότε 

Θυμάμαι είχε η evga περιορισμό στο ένα κομμάτι και είχα πάρει δύο για sli.Το είχα πει στο φόρουμ και δεν με πίστευαν μέχρι που μου ήρθαν τα δύο κομμάτια μαζί.Skynet custom bios k wc απευθείας .

Mετα πήρα και μια τρίτη για το pc που είχα τότε για δεύτερο στην κοπελιά (τωρινή σύζυγό)

Τιτανεςςς rule's!

Παρακάτω φλεξαρισμα ,εποχές πασοκ😆

IMG_20240130_230828.jpg

IMG_20240130_230850.jpg

αυτές ήταν εποχές φίλε Νίκο! δείξε και την άλλη με τα custom vrm waterblocks ;)

Επεξ/σία από nvidiafan
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...