Προς το περιεχόμενο

NVIDIA RTX 4000 Series(Ada Lovelace)

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν για παράδειγμα πιάνει η 4080 πιάνει 50-60 fps με FG , χωρίς πάει 25-30 FPS. Υποτίθεται το lag του FG δεν είναι αντιληπτό όταν φτάνεις χωρίς αυτό στα 60. Ακόμα και αν στο CP, είναι καλή υλοποίηση, δεν είναι γενικά η λύση το FG να πηγαίνεις από 10 στα 20 ή από τα 20 στα 40 ή από τα 30 στα 60. 

Μπορεί να βγει κανένα DLSS4 στις επόμενες 5000 series ειδικά φτιαγμένο για PT. Αλλά μπορεί να είναι κλειδωμένο πάλι γιατί οι 5000 series θα έχουν το ειδικό hw. 

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 λεπτά πριν, dem είπε

Αν για παράδειγμα πιάνει η 4080 πιάνει 50-60 fps με FG , χωρίς πάει 25-30 FPS. Υποτίθεται το lag του FG δεν είναι αντιληπτό όταν φτάνεις χωρίς αυτό στα 60. Ακόμα και αν στο CP, είναι καλή υλοποίηση, δεν είναι γενικά η λύση το FG να πηγαίνεις από 10 στα 20 ή από τα 20 στα 40 ή από τα 30 στα 60. 

Μπορεί να βγει κανένα DLSS4 στις επόμενες 5000 series ειδικά φτιαγμένο για PT. Αλλά μπορεί να είναι κλειδωμένο πάλι γιατί οι 5000 series θα έχουν το ειδικό hw. 

θες native ή με DLSS γύρω στα 50 minimum για να είναι εντάξει το FG. Χοντρικά αν τα συνολικά fps με το FG είναι στα +/- 90 είναι εντάξει. Αν είναι στα 100-110 είναι ιδανικό.

20 λεπτά πριν, Zulualert είπε

Kαι ο λόγος? Απλά να έχουμε κάτι να λέμε προφανώς

Ο λόγος προφανέστατος για να πάρεις μια μέτρηση πρέπει να το κανείς σε native … το fg δε είναι κάτι μαγικό που λύνει ολα τα προβλήματα …

• Like 3

Οτι να ναι πραγματικά, κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν οτι το RASTER πέθανε, το μέλλον είναι hybrid με RT, FG, και raster, ΔΕΝ πρόκειται απλά για μεταβατική κατάσταση όπου το DLSS απλά υποβοηθά το RT, και το raster επειδή δεν είναι αρκετά δυνατό το hardware για να τρέξει native full RT, το AI (DLSS, FSR) θα μείνει εξελίσσεται και θα επικρατήσει αργά η γρήγορα, η nvidia έσπρωξε μπροστά την τεχνολογία το 2018 και στο 2023 έχουμε φτάσει να έχουμε επίπεδο native με DLSS 3.5, και θα συνεχίσει να εξελίσσεται, η AMD όντας πίσω τεχνολογικά αγκομαχά μην έχοντας dedicated hardware να τρέξει ΑΙ επιπέδου DLSS, τα υπόλοιπα για τους θιασώτες του κλασσικού raster είναι για γραφικούς και youtubers επιπέδου hwunboxed κοινώς για άσχετους

Ναι αλλά το fg δεν προσθέτει performance. Το DLSS ναι βοηθάει και αν η υλοποίηση είναι καλή, τότε πρακτικά δεν χάνεις και ποιότητα. Το FG όμως δεν βοηθάει πάντα.

4 minutes ago, Zulualert said:

Οτι να ναι πραγματικά, κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν οτι το RASTER πέθανε, το μέλλον είναι hybrid με RT, FG, και raster, ΔΕΝ πρόκειται απλά για μεταβατική κατάσταση όπου το DLSS απλά υποβοηθά το RT, και το raster επειδή δεν είναι αρκετά δυνατό το hardware για να τρέξει native full RT, το AI (DLSS, FSR) θα μείνει εξελίσσεται και θα επικρατήσει αργά η γρήγορα, η nvidia έσπρωξε μπροστά την τεχνολογία το 2018 και στο 2023 έχουμε φτάσει να έχουμε επίπεδο native με DLSS 3.5, και θα συνεχίσει να εξελίσσεται, η AMD όντας πίσω τεχνολογικά αγκομαχά μην έχοντας dedicated hardware να τρέξει ΑΙ επιπέδου DLSS, τα υπόλοιπα για τους θιασώτες του κλασσικού raster είναι για γραφικούς και youtubers επιπέδου hwunboxed κοινώς για άσχετους

Πέθανε η το μέλλον είναι ΚΑΙ Raster ??  και τα δυο μαζί δεν παίζει

• Like 3

Βασικά δεν πέθανε το raster, πέθανε το perf jump gen to gen. Και σε κάθε περίπτωση κρίνουμε με όλα τα settings δεξιά. Αν παίξεις με optimized settings κερδίζεις αρκετό perf με ελάχιστη διαφορά στα visuals, απλά εμείς είμαστε αρρωστάκια :P

• Like 3

1 ώρα πριν, Zulualert είπε

Ποιοι είμαστε εμείς να σου πούμε τι… όπως αγαπάς

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θελω να στησω υπολογιστη με βαση το κουτι Thermaltake Core V1 το ειχα σαν κουτακι και το συμπαθησα για το μικρο μεγεθος και τον ανετο χωρο.

Εχω την MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB GDDR6 Ventus 2X Black OC θα αντεξει εκει μεσα;

Επεξ/σία από LLLEFTERIS

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, LLLEFTERIS είπε

Θελω να στησω υπολογιστη με βαση το κουτι Thermaltake Core V1 το ειχα σαν κουτακι και το συμπαθησα για το μικρο μεγεθος και τον ανετο χωρο.

Εχω την MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB GDDR6 Ventus 2X Black OC θα αντεξει εκει μεσα;

Το προηγούμενο μου κουτί!!! Από μέγεθος δες αν χωράει όχι μόνο σε μήκος αλλά κυρίως σε πάχος. Εγώ γι αυτό άλλαξα στο lancool 216 με την 4070. Από θερμοκρασίες αφού την πάλεψε η 570 που είχα ποσο περισσότερο να ζοριστεί η 4060ti; Το πολύ πολύ να έχεις λίγο αυξημένο θόρυβο, ή να βάλεις τον μπροστινό 20άρη ανεμιστήρα να γυρίζει πιο γρήγορα. Εγώ τον είχα αλλάξει μάλιστα με τον 20αρη της noctua και ησύχασα από θόρυβο.

IMG_1593.jpeg

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Like 2

6 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Το προηγούμενο μου κουτί!!! Από μέγεθος δες αν χωράει όχι μόνο σε μήκος αλλά κυρίως σε πάχος. Εγώ γι αυτό άλλαξα στο lancool 216 με την 4070. Από θερμοκρασίες αφού την πάλεψε η 570 που είχα ποσο περισσότερο να ζοριστεί η 4060ti; Το πολύ πολύ να έχεις λίγο αυξημένο θόρυβο, ή να βάλεις τον μπροστινό 20άρη ανεμιστήρα να γυρίζει πιο γρήγορα. Εγώ τον είχα αλλάξει μάλιστα με τον 20αρη της noctua και ησύχασα από θόρυβο.

IMG_1593.jpeg

Ακριβως σε λευκο το ειχα και εγω και το εδωσα σαν ολοκληρο υπολογιστη αλλα χωρις καρτα μεσα ειναι 5600G

H καρτα που εχω ειναι πολυ μικρη.

Στις 27/10/2023 στις 7:18 ΜΜ, LLLEFTERIS είπε

Η εγώ έχω κουπί χέρι η η κάρτα είναι μικρή.

Η 16αρα από το e-shop

IMG_20231027_191309.jpg

Δες την καρτα.

4 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Ακριβως σε λευκο το ειχα και εγω και το εδωσα σαν ολοκληρο υπολογιστη αλλα χωρις καρτα μεσα ειναι 5600G

H καρτα που εχω ειναι πολυ μικρη.

Δες την καρτα.

Δεν αμφιβάλω ότι είναι μικρή η καρτα. Σε πάχος είσαι οριακά. Η 570 που είχα ήταν 43mm και χώρεσε με λίγο ζόρι. Ήταν και πιο μεγάλη σε μήκος βέβαια. Νομίζω θα χωρέσει στο πάχος της κανονικά. Από θερμοκρασίες μεγάλη δουλειά κάνει και ο μπροστινός fan που είναι και κοντά στα components. Ο μαμά είναι λιγάκι θορυβώδης αλλά το στραβό του είναι ότι δεν είναι pwm οπότε λιγάκι θέλει φτιάξιμο από το bios το fan curve του. Εγώ δεν είχα καν πίσω φανάκια και η 570 έφτανε 67 βαθμους. Άνετος θα είσαι.

• Thanks 1

15 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Δεν αμφιβάλω ότι είναι μικρή η καρτα. Σε πάχος είσαι οριακά. Η 570 που είχα ήταν 43mm και χώρεσε με λίγο ζόρι. Ήταν και πιο μεγάλη σε μήκος βέβαια. Νομίζω θα χωρέσει στο πάχος της κανονικά. Από θερμοκρασίες μεγάλη δουλειά κάνει και ο μπροστινός fan που είναι και κοντά στα components. Ο μαμά είναι λιγάκι θορυβώδης αλλά το στραβό του είναι ότι δεν είναι pwm οπότε λιγάκι θέλει φτιάξιμο από το bios το fan curve του. Εγώ δεν είχα καν πίσω φανάκια και η 570 έφτανε 67 βαθμους. Άνετος θα είσαι.

Δυο slot πιανει μισο να βρω διαστασεις.

199 x 120 x 42 mm

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, LLLEFTERIS είπε

Δυο slot πιανει μισο να βρω διαστασεις.

Τις βρήκα εγώ ρε σύ. Το κουτί χωράει σύμφωνα με την εταιρεία 42mm πάχος. Η δικιά σου έχει 43. Θα χωρέσει. Τόσο είχε και η δικιά μου. Μην σκας. Όσο την είδα είναι λιλιπούτεια μπροστά στην 570 μου που χώρεσε. Όλα καλά θα πάνε.

Επεξ/σία από dimoskoutr

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...