Προς το περιεχόμενο

NVIDIA RTX 4000 Series(Ada Lovelace)

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

39 minutes ago, Mr Aris said:

Εντελη γιαυτον άξιζαν όμως τα 1800 για την αναβάθμιση? Γιατί το βίντεο δεν έχει κάποιο άλλο νόημα, από πριν ήξερε τι θα πάρει και αυτός και όσοι είδαν το βίντεο του ή απλά διάβασαν το τίτλο του και πήγαν παρακάτω 🤣

Αυτός είναι εγώ βασικά 🙂

Ναι, το νόημα του βίντεο δεν είναι το αστείο - αλλά εάν μεταξύ σοβαρού και αστείου αξίζει να δώσεις ~2χιλ. για πλήρη αναβάθμιση. Να πας από έναν καλό συνδυασμό cpu+gpu (στην θέση της 4070ti μπορείς να βάλεις μια 3090/3090ti/6950xt whatever) σε πλήρη αναβάθμιση. Στο βίντεο, μεσοσταθμικά, πήρα χονδρικά +20% για αυτά τα λεφτά. Οπότε ανάλογα πόση αξία δίνει ο καθένας στα 2 χιλιάρικα.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Just now, dimoskoutr said:

Κατά τα αλλά δεν είσαι καθόλου προκλητικός άρχοντα. Τον βλέπω τον καφέ να τον πίνεις πικρό. Σε ευχαριστώ πολύ που με τιμάς.🙂

Δεν είμαι ρε προκλητικός, πραγματικά αν λές αλήθεια είσαι ο μοναδικός που έπαθε τέτοια νίλα με nvidia drivers. Δεν πρέπει να υπάρχει άλλος. Με amd από την άλλη μιλάμε για καθημερίνο φαινόμενο. Μπορώ τώρα επιτόπου να στο αναπαράγω το πρόβλημα. Δεν είναι και δύσκολο δηλαδή, ενεργοποιώ τα windows update και κατεβάζω drivers. Αντίο ζωή με το adrenalin. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

To oτι εσυ ψαχνεις καρτα με 500-600€ δεν εχει ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με το αν η AMD πετυχε ή απετυχε με τις 7000 ή με το αν εξελισει της GPU στους ιδιους ρυθμους με την Nvidia.
Εγω εγραψα οτι η ΑMD δεν καταφερε να ακολουθησει την Nvidia στην εξελιξη και μοιραζει Vram και ερχεσαι και μου απαντας για τις τιμες και τις πτωσεις τιμων που ειναι ασχετο με την εξελιξη της τεχνολογιας.
Μετα ερχεσαι και μου λες οτι επειδη εσυ ψαχνεις καρτα με 500-600€ και η 7800xt σου κανει ετσι οπως ειναι , τοτε ειναι επιτυχημενη.
Εγω θα επρεπε να αναρωτιεμαι τι συζηταμε :P

Ότι εσυ θεωρείς ότι η 7800xt έπρεπε να ανταγωνίζεται την 4080 δεν έχει καμία σχέση με το αν η 7800xt είναι πετυχημένη. Μπερδεύεσαι φίλτατε μάλλον. Πετυχημένη θα είναι αν πουλήσει όσο θεωρεί η amd ότι μπορεί. Εσύ φαε αμάσητη την παπάτζα με το RT που για να το ανοίξεις θες 4080 ή 4070+upscale και μείνε με τις τεχνολογίες. Εγώ θα μείνω με raster επιδόσεις σε native ανάλυση.

5 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

Θέλω να δωσω συγχαρητήρια στο δήμο … ότι θα με έκανε να συμφωνώ με τον φίλο bluray είναι επίτευγμα 

Ανοιχτό μυαλό να κρατάς πάντα. Ποτέ δεν ξέρεις με ποιον θα συμφωνήσεις. Εδώ εγώ συμφώνησα κάποια στιγμή με τον φίλο herald. Open mind. ❤️

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Like 1

Είναι αυτό που λέμε, παίρνω καινούργια κάρτα των 600€ αλλά δεν με ενδιαφέρουν τα γραφικα. Και τι σε ενδιαφέρει? Το να πάρω καινούργια κάρτα :P 

6 λεπτά πριν, Herald είπε

Δεν είμαι ρε προκλητικός, πραγματικά αν λές αλήθεια είσαι ο μοναδικός που έπαθε τέτοια νίλα με nvidia drivers. Δεν πρέπει να υπάρχει άλλος. Με amd από την άλλη μιλάμε για καθημερίνο φαινόμενο. Μπορώ τώρα επιτόπου να στο αναπαράγω το πρόβλημα. Δεν είναι και δύσκολο δηλαδή, ενεργοποιώ τα windows update και κατεβάζω drivers. Αντίο ζωή με το adrenalin. 

Φίλτατε θα σου πω κάτι με ειλικρίνεια. Το ότι στοχοποιείς έναν άνθρωπο μιλώντας με το «είσαι ο μόνος που…» και για τους drivers και το ίδιο και για το dlss στην 32’’ σε 1440p είναι προκλητικό για μένα και με κάνει να νιώθω άσχημα που λέω την εμπειρία μου σε μια κοινότητα ανθρώπων που ανταλλάσσουν απόψεις και εμπειρίες που έχουν. Δικαιωμά σου απόλυτο να μην με πιστεύεις ή οτιδήποτε άλλο. Αλλά όχι να λες είμαι ο μόνος και δεν ξέρω και εγώ τι…διαφορετικό πράγμα το καθένα. 

3 λεπτά πριν, Herald είπε

Είναι αυτό που λέμε, παίρνω καινούργια κάρτα των 600€ αλλά δεν με ενδιαφέρουν τα γραφικα. Και τι σε ενδιαφέρει? Το να πάρω καινούργια κάρτα :P 

Εγώ το raster σε native ανάλυση το θεωρώ γραφικά εσυ όχι. Δεκτό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Φίλτατε θα σου πω κάτι με ειλικρίνεια. Το ότι στοχοποιείς έναν άνθρωπο μιλώντας με το «είσαι ο μόνος που…» και για τους drivers και το ίδιο και για το dlss στην 32’’ σε 1440p είναι προκλητικό για μένα και με κάνει να νιώθω άσχημα που λέω την εμπειρία μου σε μια κοινότητα ανθρώπων που ανταλλάσσουν απόψεις και εμπειρίες που έχουν. Δικαιωμά σου απόλυτο να μην με πιστεύεις ή οτιδήποτε άλλο. Αλλά όχι να λες είμαι ο μόνος και δεν ξέρω και εγώ τι…διαφορετικό πράγμα το καθένα. 

Σου λέει ότι είσαι ο μόνος γιατί είσαι ο μόνος που το έχεις αναφέρει.

Δεν θυμάμαι να έχουμε άλλη αναφορά σχετικά με το πρόβλημα που περιγράφεις.

Τώρα εάν υπάρχει κάτι αντίστοιχο και δεν το έχουν αναφέρει πάω πάσο.Στις amd πάντα έκανα clean install για να έχω τo κεφάλι μου ήσυχο και στις nvidia και από πάνω να τους περάσω είναι ένα και αυτό.Εαν δεν βαριέμαι κάνω και στην πράσινη clean install με ddu .

Χαζοθεματακια με τους οδηγούς της πράσινης αλλά και κόκκινης σίγουρα έχουμε αντιμετωπίσει όλοι μας στα τόσα χρόνια διαφορετικών hw.

Με τις 6900χτχ που είχα δεν είχα αντιμετωπίσει ποτέ θέμα σοβαρό ώστε να κάνω φορμάτ κτλ .Το ίδιο ποτέ δεν αντιμετώπισα με πράσινη .

Πιστεύω είναι και πως θα κάτσει στα win ο οδηγός η εάν είσαι γκαντεμης και κάτσει κάποιο άλλο πρόβλημα hw την συγκεκριμένη στιγμή που περνάει ο οδηγός η γενικά υπάρχει θέμα hw σε κάποιο κομμάτι του pc.

Επεξ/σία από azazil1190
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Ότι εσυ θεωρείς ότι η 7800xt έπρεπε να ανταγωνίζεται την 4080 δεν έχει καμία σχέση με το αν η 7800xt είναι πετυχημένη. Μπερδεύεσαι φίλτατε μάλλον. Πετυχημένη θα είναι αν πουλήσει όσο θεωρεί η amd ότι μπορεί. Εσύ φαε αμάσητη την καπάτζα με το RT που για να το ανοίξεις θες 4080 ή 4070+upscale και μείνε με τις τεχνολογίες. Εγώ θα μείνω με raster επιδόσεις σε native ανάλυση.

Συνεχιζεις να κανεις οτι δεν καταλαβαινεις, το οτι η 7800xt επρεπε να ανταγωνιζεται τη 4080 το υποδηλωνει ο κωδικος του προιοντος και οχι εγω.
Οπως μια BMW 316 καποτε ηταν 1600cc, 318 1800cc 320 2000cc 330 3000cc.
Αυτα τα νουμερα στα μοντελα δεν ειναι τυχαια, οσο υπηρχε ανταγωνισμος τα νουμερα δηλωναν κατηγοριες.
Πλεον εχουν καταντησει τυχαια νουμερα και δεν προσδιοριζουν κατηγορια στον ανταγωνισμο.
Το RT μονο παπατζα δεν ειναι, οσοι το εχουν τρεξει σε τιτλους που το υποστηριζουν σωστα και δεν ειναι μονο σκιες, μπορουν να καταλαβουν γιατι θα το εχουν ON και οχι OFF.
Oσοι δεν μπορουν, θα το εχουν ΟFF γιατι οσα δεν πιανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια.
Τωρα περι Raster απο οτι φαινεται τιποτα δεν θα παιζει σε Raster απο εδω και περα, ολοι θα εχουν αναγκη απο Upscale, ειδικα αυτοι του Low,Mid, Mid-High range.
Oταν λοιπον το DLSS εχει φτασει σε επιπεδα που ξεπερναει ακομα και το Raster θα προτιμησω να παιξω DLSS+DLDSR ακομα και αν η καρτα μου μπορει να βγαλει μια χαρα FPS σε Raster γιατι θα εχω καλυτερο αποτελεσμα.
Αντιθετως στην AMD κουραγιο σε οσους παιζουν με FSR.

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece
  • Like 2

1 λεπτό πριν, azazil1190 είπε

Σου λέει ότι είσαι ο μόνος γιατί είσαι ο μόνος που το έχεις αναφέρει.

Δεν θυμάμαι να έχουμε άλλη αναφορά σχετικά με το πρόβλημα που περιγράφεις.

Τώρα εάν υπάρχει κάτι αντίστοιχο και δεν το έχουν αναφέρει πάω πάσο.Στις amd πάντα έκανα clean install για να έχω τo κεφάλι μου ήσυχο και στις nvidia και από πάνω να τους περάσω είναι ένα και αυτό.Εαν δεν βαριέμαι κάνω και στην πράσινη clean install με ddu .

Χαζοθεματακια με τους οδηγούς της πράσινης αλλά και κόκκινης σίγουρα έχουμε αντιμετωπίσει όλοι μας στα τόσα χρόνια διαφορετικών hw.

Με τις 6900χτχ που είχα δεν είχα αντιμετωπίσει ποτέ θέμα σοβαρό ώστε να κάνω φορμάτ κτλ .Το ίδιο ποτέ δεν αντιμετώπισα με πράσινη .

Πιστεύω είναι και πως θα κάτσει στα win ο οδηγός η εάν είσαι γκαντεμης και κάτσει κάποιο άλλο πρόβλημα hw την συγκεκριμένη στιγμή που περνάει ο οδηγός η γενικά υπάρχει θέμα hw σε κάποιο κομμάτι του pc.

Το «μόνος» με ενόχλησε περισσότερο στο θέμα με το dlss περισσότερο που το έχουμε συζητήσει παλαιότερα. Τεσπα μπορεί και εγώ να το πήρα πιο σοβαρά από ότι το έγραψε. Αυτά είναι τα περίεργα του γραπτού λόγου σε ένα forum.

Μόλις τώρα, just_a_dude είπε

Άσχετο αλλά και οι NVIDIA δεν παίζουν με σκέτο raster; Η δικιά μου πάντως παίζει. Δεν ξέρω για εσάς...

Άλλο η δική σου 😆

1 λεπτό πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Συνεχιζεις να κανεις οτι δεν καταλαβαινεις, το οτι η 7800xt επρεπε να ανταγωνιζεται τη 4080 το υποδηλωνει ο κωδικος του προιοντος και οχι εγω.
Οπως μια BMW 316 καποτε ηταν 1600cc, 318 1800cc 320 2000cc 330 3000cc.
Αυτα τα νουμερα στα μοντελα δεν ειναι τυχαια, οσο υπηρχε ανταγωνισμος τα νουμερα δηλωναν κατηγοριες.
Πλεον εχουν καταντησει τυχαια νουμερα και δεν προσδιοριζουν κατηγορια στον ανταγωνισμο.
Το RT μονο παπατζα δεν ειναι, οσοι το εχουν τρεξει σε τιτλους που το υποστηριζουν σωστα και δεν ειναι μονο σκιες, μπορουν να καταλαβουν γιατι θα το εχουν ON και οχι OFF.
Oσοι δεν μπορουν, θα το εχουν ΟFF γιατι οσα δεν πιανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια.
Τωρα περι Raster απο οτι φαινεται τιποτα δεν θα παιζει σε Raster απο εδω και περα, ολοι θα εχουν αναγκη απο Upscale, ειδικα αυτοι του Low,Mid, Mid-High range.
Oταν λοιπον το DLSS εχει φτασει σε επιπεδα που ξεπερναει ακομα και το Raster θα προτιμησω να παιξω DLSS+DLDSR ακομα και η καρτα μου μπορει να βγαλει μια χαρα FPS σε Raster γιατι θα εχω καλυτερο αποτελεσμα.
Αντιθετως στην AMD κουραγιο σε οσους παιζουν με FSR.

Εσυ δεν καταλαβαίνεις ότι το ποια καρτα ανταγωνίζεται με πια το δηλώνουν τα msrp όχι τα ονόματα. Σε όλα τα προϊόντα παντού και πάντα αυτό ισχύει. Παντού. Τα υπόλοιπα για την παπάτζα που λέω εγώ και που εσυ την λες τεχνολογία σεβαστή η γνώμη σου γι αυτό υπάρχουν διαφορετικές λύσεις για όλα.🥳

• Like 1

1 λεπτό πριν, dimoskoutr είπε

Το «μόνος» με ενόχλησε περισσότερο στο θέμα με το dlss περισσότερο που το έχουμε συζητήσει παλαιότερα. Τεσπα μπορεί και εγώ να το πήρα πιο σοβαρά από ότι το έγραψε. Αυτά είναι τα περίεργα του γραπτού λόγου σε ένα forum.

Περί dlss περί ορέξεως κολοκυθόπιτα είναι η φάση .

Όπως είπες ο γραπτός διαφέρει από τον προφορικό,λείπει το συναίσθημα 😜

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

Άσχετο αλλά και οι NVIDIA δεν παίζουν με σκέτο raster; Η δικιά μου πάντως παίζει. Δεν ξέρω για εσάς...

Παίζει μια χαρά, η 7800xt παίζει πιο πολύ μια χαρά σε χαμηλότερη τιμή. Τα ίδια μην λέμε μωρέ σύ. Εξάλλου εσυ έχεις πει το καλύτερο και στα δυο τοπικ εδώ και καιρό όταν έκανες μια εξαιρετική σούμα. Γιατί να γυρίζουμε μόνιμα στα ίδια;

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Like 1

Μόλις τώρα, dimoskoutr είπε

Παίζει μια χαρά, η 7800xt παίζει λίγο πιο πολύ μια χαρά σε χαμηλότερη τιμή. Τα ίδια μην λέμε μωρέ σύ. Εξάλλου εσυ έχεις πει το καλύτερο και στα δυο τοπικ εδώ και καιρό όταν έκανες μια εξαιρετική σούμα. Γιατί να γυρίζουμε μόνιμα στα ίδια;

Γιατί το raster δεν είναι κριτήριο επιλογής της AMD, είναι πολύ μικρή η διαφορά. Η vram ναι είναι, αλλά μελλοντικά πιθανώς. Το θέμα είναι πόσοι είναι αυτοί που λένε δεν με νοιάζει το DLSS και το RT; Με βάση την κατάσταση στο marketshare όχι και πολλοί. Προφανώς μια χαρά εμπειρία δεν έχεις και με την AMD απλά αυτό που λέω είναι ότι αφού δεν τα καταφέρνει στις τεχνολογίες θα έπρεπε να δώσει ένα +25% raster για να καταστήσει άχρηστο το DLSS.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...