Προς το περιεχόμενο

NVIDIA RTX 4000 Series(Ada Lovelace)

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 minute ago, dimoskoutr said:

Με το afterburner το έκανε υποθέτω. Εσείς καταλήξατε ότι το overclock + undervolt δεν είναι σημαντικό για να σας βγει ότι το software της amd είναι χάλια. Και τώρα τούμπα κωλοτούμπα. Κλασσικά.

Όπως είπε σωστά μια ψυχή στο δίπλα οι γνώμες και τα μπαρμπούτσαλα τζάμπα είναι στα fora.

Θέλω να καταλήξω στο ότι το να ξεκολλάμε το μυαλό μας και να βλέπουμε και τα καλά και τα στραβά και από τις δυο εταιρίες βοηθάει στο να κάνουμε καλύτερα και τα δυο ανοιχτά topics. 

Mε άτομο που βγάζει πράματα απτό κεφάλι του δεν μπορώ να συνενοηθώ. Βρες ποστ μου που να λέω ότι το oc + uv δεν έχει σημασία.....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Herald είπε

Mε άτομο που βγάζει πράματα απτό κεφάλι του δεν μπορώ να συνενοηθώ. Βρες ποστ μου που να λέω ότι το oc + uv δεν έχει σημασία.....

Εσυ βγάζεις πράγματα από το κεφάλι σου. Έγραψα εγώ πουθενά ότι το έκανες εσύ συγκεκριμένα; Έχεις μύγα; Άστην κάτω.

Δεν σε είδα εκεί μέσα να λες ρε σεις τι βλ@κειες λέτε; Χώσιμο στην amd που φταίει και για την πλημμύρα στην Θεσσαλία.

Επεξ/σία από dimoskoutr

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, dimoskoutr said:

Εσυ βγάζεις πράγματα από το κεφάλι σου. Έγραψα εγώ πουθενά ότι το έκανες εσύ συγκεκριμένα; Έχεις μύγα; Άστην κάτω.

Οκ, είπες "εσείς" και φαντάστηκα εννοείς μεταξύ άλλων και έμενα.

Η nvidia από το λογισμικό της έχει ένα κουμπάκι που λέγεται AUTO OC. Το πατάς και στην κλοκάρι μόνο του, πυρήνα και μνήμες, μέχρι και stress test τρέχει για να σου βρεί stability. Τι sliders και μπάρες μου λές που έχει το adrenalin, που ζούμε στο 1990? 

YΓ1. Και το ίδιο ισχύει και για τις mobile nvidia, σε αφήνει να πειράξεις τα πάντα, όπως και να κάνεις recording από το software της. Με amd κάρτα στο laptop άστο καλύτερα, μην το συζητήσουμε :P 

Επεξ/σία από Herald

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Herald είπε

Οκ, είπες "εσείς" και φαντάστηκα εννοείς μεταξύ άλλων και έμενα.

Η nvidia από το λογισμικό της έχει ένα κουμπάκι που λέγεται AUTO OC. Το πατάς και στην κλοκάρι μόνο του, πυρήνα και μνήμες, μέχρι και stress test τρέχει για να σου βρεί stability. Τι sliders και μπάρες μου λές που έχει το adrenalin, που ζούμε στο 1990? 

Άσε ρε που θα μας πεις για auto OC τέτοια παπατζιλικια έχει η amd από το 2017. Στην amd βάζεις ρεύματα και συχνότητες για όλα τα states και κάνει όση ώρα θες stress test. Έλα που ξύπνησε και η nvidia και έκανε λογισμικό. Σε παρακαλώ που έχει πάρει το afrterburner και το έχει πετάξει μέσα στο software της. Μην αρχίσουμε το ίδιο και παίξουν κωλοτούμπες μετά και εκτεθεί κόσμος. Στο είπα δεν μίλησα για σένα προσωπικά αλλά μην λέμε ότι να ναι τώρα. Είπαμε να βλέπουμε τα καλά και τα στραβά και απο τις δυο. Μετοχές δεν έχουμε οι περισσότεροι σε καμία τους!

Αυτό με το recording εγώ δεν το έχω πρόβλημα ούτε σε λαπτοπ με 5700u ούτε και με την 570, δεν ξέρω γιατί στο δικό σου κολλάει. Δεν μπορώ να βοηθήσω.

Επισης δεν είχα ποτέ θέμα με updates των gpu drivers και στα δυο (570 και 5700u). Ούτε κλείσε δίκτυο που νομίζω ότι έλεγες ούτε τίποτα. Κανονικά update ούτε καν clean install που δίνει σαν επιλογή δεν έκανα ποτέ. Τι να σου πω δεν γνωρίζω.

Μαλιστα στο desktop πήγα στην 570 από nvidia με ένα ddu σε safe mode των windows και εγκατάσταση κανονικά μετά. 🤔

Επεξ/σία από dimoskoutr

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω είπα για το OC ότι δεν είναι τόσο σημαντικό γιατί τα gains είναι μικρά για να ρισκάρεις stability, εκτός αν σου έχει πέσει καλό κομμάτι και έχεις +10% ξέρω ΄γω. Που και πάλι αν έχεις πέσει στα 50, τι 50 τι 55, κάτω από 60 θα είσαι και πάλι. Αν τώρα είσαι στα 100, τι 100 τι 110, μόνο με overlay το καταλαβαίνεις. Και το 10% είναι ιδανικό. Συνήθως είναι 6-8%. Ε δεν θα πάρω AMD επειδή αν θέλω να κάνω OC μπορώ να το κάνω και μέσα απ' τους drivers. Ναι προφανώς το UI της AMD είναι πολύ καλύτερο, αλλά δεν είναι λόγος να πας στην AMD γι' αυτό. Ο μόνος λόγος που μπορώ να σκεφτώ για AMD είναι η vram πραγματικά. Δεν μου έρχεται κάτι άλλο.

Επεξ/σία από just_a_dude
  • Thanks 1

4 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

Εγω είπα για το OC ότι δεν είναι σημαντικό γιατί τα gains είναι μικρά για να ρισκάρεις stability, εκτός αν σου έχει πέσει καλό κομμάτι και έχεις +10% ξέρω ΄γω. Που και πάλι αν έχεις πέσει στα 50, τι 50 τι 55, κάτω από 60 θα είσαι και πάλι. Αν τώρα είσαι στα 100, τι 100 τι 110, μόνο με overlay το καταλαβαίνεις. Και το 10% είναι ιδανικό. Συνήθως είναι 6-8%. Ε δεν θα πάρω AMD επειδή αν θέλω να κάνω OC μπορώ να το κάνω και μέσα απ' τους drivers. Ναι προφανώς το UI της AMD είναι πολύ καλύτερο, αλλά δεν είναι λόγος να πας στην AMD γι' αυτό. Ο μόνος λόγος που μπορώ να σκεφτώ για AMD είναι η vram πραγματικά. Δεν μου έρχεται κάτι άλλο.

Ωπ καλώς τον, εγώ είπα όμως OC + undervolt που φυσικά είναι σημαντικό κυρίως για τις θερμοκρασίες της κάρτας. Προφανώς και το software δεν είναι λόγος δεν είπα το αντίθετο, αλλά εκεί έλεγε κόσμος  ότι της amd το software είναι χάλια. Εγώ διαφωνούσα δίνοντας ως έναν λόγο το oc και undervolt που μπορείς να κανείς. Αυτά.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Ωπ καλώς τον, εγώ είπα όμως OC + undervolt που φυσικά είναι σημαντικό κυρίως για τις θερμοκρασίες της κάρτας. Προφανώς και το software δεν είναι λόγος δεν είπα το αντίθετο, αλλά εκεί έλεγε κόσμος  ότι της amd το software είναι χάλια. Εγώ διαφωνούσα δίνοντας ως έναν λόγο το oc και undervolt που μπορείς να κανείς. Αυτά.

Και πάλι ρισκάρεις stability. Εμένα με το ζόρι 190w τρώει ακόμη και με RT, μέχρι 68 βαθμούς πάει με 55% fans και έχω 25 βαθμούς στο δωμάτιο. Σκέψου δηλαδή το Χειμώνα που θα έχω 20 βαθμούς. Τώρα για 2-3db θόρυβο και 5 βαθμούς δεν έχει νόημα. Η κάρτα είναι ήδη 20 βαθμούς κάτω απ' το throttle limit. Για μένα δεν αξίζει να ρισκάρεις να σου σκάσει όταν παίζεις. Και δεν έχω και τις άπειρες ώρες. 2-3 τη μέρα και αν.

Δεν λέω ότι δεν είναι καλό το UI της AMD, ναι αν ασχολείσαι με OC και τα σχετικά είναι καλό, αλλά για εμένα και για τους περισσότερους το OC δεν είναι το πρώτο ούτε λόγος να πάρεις AMD.

Άλλωστε αν θες να κάνεις OC στην  nvidia θα σε πειράξει το afterburner; Ε κλάιν. Σίγουρα καλύτερα να είχε και η nvidia σωστό UI αλλά οκ τώρα, δεν είναι το πρώτο που κοιτάς όταν παίρνεις κάρτα. Eκεί που υπερέχει η AMD είναι στην vram.

9 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

αλλά εκεί έλεγε κόσμος  ότι της amd το software είναι χάλια

αυτό είναι παπάτζα που λεει ο κοσμος. το αντίθετο ισχύει. της nvidia είναι χαλια και δεν καταλαβαίνω γιατι δεν το φτιάχνουν τοσα χρονια

Επεξ/σία από just_a_dude

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 minutes ago, dimoskoutr said:

τα εχεις μπερδεψει λιγο, εδω περα συζηταμε (και ολοι οι χρηστες με καρτα 40ΧΧ το επιβεβαιωνουν) οτι η 40ΧΧ σειρα συνδυαζει undervolt/powerlimit+oc γεγονος που αυξανει τις ηδη καλες επιδοσεις και παραλληλα μειωνει την καταναλωση, πραγμα που σε amd καρτες αυτος ο συνδυασμος δεν υφισταται, εσυ τωρα εχεις παρει το θεμα tuning μονοπατα, εξαλλου το να προσφερεις software με δυνατοτητες αλλα μαπα hardware ειναι δωρο-αδωρον.

Επεξ/σία από Odyss3us
  • Like 1
  • Confused 1

Τι εννοείς ότι θα σου σκάσει όταν παίζεις; θα σκάσει η κάρτα; Ούτε καν, απλά αν δεν μπορέσει με τα ρεύματα που την έβαλες να ανεβάσει συχνότητα, είτε θα κρασάρει είτε δεν θα φτάσει τις συχνότητες που έφτανε. Ανεβάζεις ρεύμα και δοκιμάζεις. Μια δυο μέρες σκάλισμα είναι στην αρχή και μετά δεν ασχολείσαι ποτέ ξανά. Και σε 5700xt το έχω δοκιμάσει και ο φίλος παίζει έτσι χώρος θέματα εδώ και κάποια χρόνια. Δεν είναι τόσο ζόρι όσο πιθανόν το βλέπεις πάντως.

1 λεπτό πριν, dimoskoutr είπε

Τι εννοείς ότι θα σου σκάσει όταν παίζεις; θα σκάσει η κάρτα; Ούτε καν, απλά αν δεν μπορέσει με τα ρεύματα που την έβαλες να ανεβάσει συχνότητα, είτε θα κρασάρει είτε δεν θα φτάσει τις συχνότητες που έφτανε. Ανεβάζεις ρεύμα και δοκιμάζεις. Μια δυο μέρες σκάλισμα είναι στην αρχή και μετά δεν ασχολείσαι ποτέ ξανά. Και σε 5700xt το έχω δοκιμάσει και ο φίλος παίζει έτσι χώρος θέματα εδώ και κάποια χρόνια. Δεν είναι τόσο ζόρι όσο πιθανόν το βλέπεις πάντως.

Θα σκάσει το game και θα χάσεις το progress. Έχω γεράσει για τέτοια, χαχα. Ξενερώνω. Όλα stock πλέον.

1 λεπτό πριν, Odyss3us είπε

τα εχεις μπερδεψει λιγο, εδω περα συζηταμε (και ολοι οι χρηστες με καρτα 40ΧΧ το επιβεβαιωνουν) οτι η 40ΧΧ σειρα συνδυαζει undervolt/powerlimit+oc γεγονος που αυξανει τις ηδη καλες επιδοσεις και παραλληλα μειωνει την καταναλωση, πραγμα που σε amd καρτες αυτος ο συνδυασμος δεν υφισταται, εσυ τωρα εχεις παρει το θεμα tuning μονοπατα,
εξαλλου το να προσφερεις software με δυνατοτητες αλλα μαπα hardware ειναι δωρο-αδωρον.

Τι λες άρχοντα που δεν υφίσταται αυτός ο συνδυασμός που το ξέρεις ακριβώς; 6 χρόνια έτσι τρέχει η amd μου. Πιο δροσερή, λιγότερη κατανάλωση και ελάχιστα πιο γρήγορη από στοκ. Που κολλάει αυτό που λες ακριβώς;

1 λεπτό πριν, just_a_dude είπε

Θα σκάσει το game και θα χάσεις το progress. Έχω γεράσει για τέτοια, χαχα. Ξενερώνω. Όλα stock πλέον.

Οκ ελήφθη δεκτό.

14 minutes ago, dimoskoutr said:

Τι λες άρχοντα που δεν υφίσταται αυτός ο συνδυασμός που το ξέρεις ακριβώς; 6 χρόνια έτσι τρέχει η amd μου. Πιο δροσερή, λιγότερη κατανάλωση και ελάχιστα πιο γρήγορη από στοκ. Που κολλάει αυτό που λες ακριβώς;

Οκ ελήφθη δεκτό.

ναι παλικαρι μου και πριν 12 χρονια μια Radeon 5870 που ειχα εκανε κατι παρομοιο, you made your point 😄

• Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, dimoskoutr είπε

Οι RTX 4000 δεν εχουν κανενα θεμα με τις θερμοκρασιες ολες οι AIB ειναι Overkill.
Η 4080 A3RO πχ ετσι οπως την εχω σε stock, σε normal workload εχει 40c και σε gaming 45-60c .
Συνηθως δεν ανοιγουν καν τα fans και οταν ανοιξουν κοιταω την αντανακλαση στο γυαλινο γραφειο για να καταλαβω οτι δουλευουν γιατι ειναι αθορυβα.
Δεν υπαρχει κανενας σοβαρος λογος να κατσεις να τη "πειραξεις" για να κερδισεις 5% επιδοσεις, 1-2 βαθμους θερμοκρασια και 10w.
Aυτοι που εχουν θεματα σε αυτα τα 3 ειναι αυτοι που εχουν AMD, εκει ισως και να αξιζει.
Κατα τα αλλα πιστευω οτι οσοι το κανουν ειναι περισσοτερο για να λενε οτι τη "πειραξαν" παρα γιατι κερδισαν κατι ουσιαστικο.

Το λαθος που κανουν πολλοι ειναι οτι επιλεγουν cases και fans με μετριο ή κακο air flow και μετα αναρωτιουνται γιατι βραζουν cpu και gpu.

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece

Εγώ έχω ocd. Αποκλείετε να αφήσω τον υπολογιστή έτσι. Θα προσπαθήσω να τον κάνω όσο πιο γρήγορο μπορώ με όσο πιο μικρή κατανάλωση και θερμοκρασία γίνεται. Πάντα super stable. Στην δικιά μου περίπτωση, που μου έτυχε λαχειο, σίγουρα είμαι κοντά στο 10%. Σε άλλα έχω δει και πολύ παραπάνω. Μπορεί πραγματική διαφορά να μην κάνει αλλά σε οριακές καταστάσεις μπορεί τα 57 fps να τα κάνει 63 και να γλιτώσεις το stutter.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Οι RTX 4000 δεν εχουν κανενα θεμα με τις θερμοκρασιες ολες οι AIB ειναι Overkill.
Η 4080 A3RO πχ ετσι οπως την εχω σε stock, σε normal workload εχει 40c και σε gaming 45-60c .
Συνηθως δεν ανοιγουν καν τα fans και οταν ανοιξουν κοιταω την αντανακλαση στο γυαλινο γραφειο για να καταλαβω οτι δουλευουν γιατι ειναι αθορυβα.
Δεν υπαρχει κανενας σοβαρος λογος να κατσεις να τη "πειραξεις" για να κερδισεις 5% επιδοσεις, 1-2 βαθμους θερμοκρασια και 10w.
Aυτοι που εχουν θεματα σε αυτα τα 3 ειναι αυτοι που εχουν AMD, εκει ισως και να αξιζει.
Κατα τα αλλα πιστευω οτι οσοι το κανουν ειναι περισσοτερο για να λενε οτι τη "πειραξαν" παρα γιατι κερδισαν κατι ουσιαστικο.

Το λαθος που κανουν πολλοι ειναι οτι επιλεγουν cases και fans με μετριο ή κακο air flow και μετα αναρωτιουνται γιατι βραζουν cpu και gpu.

Τυγχάνει να έχω μια sapphire nitro plus 570 και επειδή πρόσφατα άλλαξα κουτάκι και πήγα σε Lancool 216 το οποίο έχει airflow είπα να μετρήσω διαφορά stock με uv+oc μετά από μια ώρα παιχνιδιού στο ίδιο παιχνίδι με τα ίδια fan curve στο νέο κουτί. 5-6 βαθμούς είχε λοιπόν μια κάρτα των θεωρητικά 120watt. Σε κουτί με τουλάχιστον καλό airflow θα έλεγα. Δεν ξέρω για τις νέες κάρτες ίσως δεν έχει τόση διαφορά παρόλα τα μεγαλύτερα tdp, από την γιαγιούλα μου.

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...